Bordisch behang in het interieur: luxueuze klassieke en sappige moderniteit (22 foto’s)

De tendens van de laatste jaren van toepassing bij het ontwerpen van huisinterieurs met lichte pasteltinten verandert geleidelijk. Steeds vaker worden bij het versieren van woonruimten verzadigde kleurtinten gebruikt, inclusief muurdecoratie. In de reeks spectrale kleuren is de kleur van bordeauxrood een van de tinten rood. Er wordt aangenomen dat hij het is die dynamiek aan het interieur geeft, de ruimte met positieve energie vult. Het verwijst echter ook naar het bereik van natuurlijke warme kleuren die een speciale uitstraling creëren in de woonruimte, zodat het behang van Bordeaux in het interieur een toets kan worden die het ontwerp van de kamer voortreffelijk en individueel maakt.

Bordeaux fluwelen behang

Bordeve papierbehang

Algemene regels voor het gebruik van bordeauxrood behang in het interieur

Als u besluit om tinten Bordeaux te gebruiken om de kamer te versieren, moet u weten dat er verschillende regels zijn voor het decoreren van het interieur in bordeauxrode kleuren:

 • Ze moeten worden gebruikt in grote ruimtes met hoge plafonds, waarbij de verzadigde kleur van de muren geen gevoel van kleine ruimte zal creëren;
 • het is heel belangrijk dat de ruimte voldoende natuurlijk licht heeft, anders moeten er verschillende bronnen van kunstverlichting zijn;
 • Om het oppervlak van de vloer en het plafond te ontwerpen, is het het beste om een ​​lichtkleurenschema te gebruiken;
 • meubels uit natuurlijk hout, decoratieve panelen aan de wanden en accessoires "antiek" zullen een ideale aanvulling zijn op het bordeauxrode behang;
 • om de verhoogde energie van het behang van bordeauxrode tinten te verzachten en te vergemakkelijken, worden objecten van decor en meubilair gemaakt van natuurlijke materialen zoals steen, decoratieve baksteen of hout van verschillende rassen.

Volgens professionele ontwerpers is de kleur van bourgondië vrij democratisch en maakt het werken met het een mogelijk om een ​​gezellig en tegelijkertijd heel individueel interieur te creëren. In dit geval moet speciale aandacht worden besteed aan individuele details van het ontwerp van de kamer, hun stijl en kleur.

Bordeve behang in klassieke stijl

Bordeve bloemen behang

De regels voor het combineren van kleuren van Bordeaux met andere kleuren

Wat betreft de combinaties van kleuren van Bordeaux en andere vertegenwoordigers van het kleurenspectrum, dan, volgens de ontwerpers, kan het worden gecombineerd met lichte tinten van bijna alle natuurlijke kleuren. Het is erg belangrijk om de verhoudingen van een combinatie van verschillende tinten correct te berekenen en rekening te houden met het effect van de gebruikte kleurencombinaties:

 • wit maakt het ontwerp van de kamer meer licht en fris;
 • roze laat het interieur er vrouwelijker en exquise uitzien;
 • De beige tinten brengen een ongewone tederheid en warmte met zich mee in de kamer;
 • geel voegt elegantie en aristocratie toe;
 • blauw maakt het interieur diep, scherp en fris;
 • Chocolade verzacht de algehele indruk en voegt een element van luxe toe, waardoor de inrichting van de kamer kleurrijker wordt;
 • Groen brengt de kamer dichter bij de natuur en creëert een speciaal comfort;
 • oranje maakt de atmosfeer van de kamer zonnig en positief.

Een speciaal gemaakte tandem maakt kastanjebruine achtergronden met goud. Deze combinatie in het ontwerp van muren wordt vaak gebruikt in klassieke interieurs en stijlen zoals modern of barok.

Claretless behang

Kastanjebruin behang in de woonkamer

1

Bordisch behang in het interieur

Waarom is de combinatie van goud en bordeaux zo populair:

 • Het is de belichaming van luxe in zijn historisch begrip, een herinnering aan de koninklijke en ridderlijke ceremoniële zalen;
 • Gouden tekeningen op het behang, reflecterend licht, elimineren volledig de somberheid die inherent is aan de kleur van Bordeaux.

Tegenwoordig wordt deze combinatie geleidelijk het populairst in het interieur van zowel kantoor- als residentiële gebouwen. Het gebruik voor wanddecoratie van dergelijk behang vereist de aanwezigheid van binnenhuisdecoratie, die overeenkomt met het ontwerp van de kamer. Om de buitensporige pompeusheid in het ontwerp van de kamer uit te sluiten, volstaat het om met bordeauxrood behang met gouden bloemen of ornamenten slechts één muur te bedekken.

Bordeaux-behang in kamers, verschillend van opzet

Het gebeurde historisch gezien dat bordeaux als een kleur wordt beschouwd bedoeld voor de decoratie van pompeuze en plechtige kamers. Het wordt ook geassocieerd met middeleeuwse kastelen en koninklijke paleizen. Moderne ontwerpers gebruiken echter steeds vaker claret-wallpapers voor verschillende doelruimtes.

Bordry Wallpapers op kantoor

Bordisch behang in het appartement

Bordeve behang in Art Nouveau-stijl

keuken

Dit is een ruimte waar de energiecomponent de hoogste in huis is. Hier is het proces van het koken van voedsel constant aan de gang, het water stroomt gerommel, het gerinkel van gerechten is hoorbaar, dus het bordeauxbehang in de keuken is bij de hand. Als u echter behang kiest voor een dergelijk gebouw, moet u het volgende overwegen:

 • dat wanden van een dergelijke kleur harmonieus worden gecombineerd met meubels van licht (het is mogelijk met een grijstint);
 • beschikbaarheid van hoogwaardige kunstmatige of natuurlijke verlichting, zowel algemeen als lokaal;
 • de kwaliteit van het behang moet overeenkomen met de omstandigheden van hun werking, ze moeten vocht, hoge temperaturen en gemakkelijk te wassen verdragen.

Bordeaux kleur activeert de eetlust en inspireert koken culinaire meesterwerken. Het onbetwiste voordeel van behang in de keukendecoratie van de wanden, is dat ze niet al te duidelijk zichtbare vervuiling zijn.

Monofoon behang van Bordeaux

Gestreept gestreept behang

Bordeve behang met print

Vooral esthetische uitstraling bordeauxrood behang in de keuken, gemaakt in moderne technologische stijlen, bijvoorbeeld high-tech. Geometrisch correcte, strakke vormen, een gebrek aan vloeiende lijnen en een overvloed aan glas- en metaaloppervlakken brengen met succes een evenwicht tussen de uitdrukking van bordeauxrode tinten van muren in een dergelijk interieur.

Woonkamer

De hoofdruimte in elk huis is de woonkamer. Hier op plechtige momenten komt het hele gezin samen, vrienden worden uitgenodigd. De muren in de woonkamer, ingericht in Bordeaux-kleur, zijn een geschikte keuze voor een dergelijke kamer. Aanbevolen wordt om rekening te houden met verschillende technieken die excessieve pathos helpen voorkomen:

 • als je van plan bent om claret behang met een goudpatroon te gebruiken, is het het beste om hiervoor slechts één muur te gebruiken;
 • in een kleine kamer kan een van de wanden worden geplakt met een neutraal behang van grijs of wit;
 • de kleur van het plafond en de vloer in dit interieur moet worden gekozen in lichte pastelkleuren, deze combinatie zorgt voor extra comfort in de woonkamer;
 • zeer belangrijke decoratieve elementen en accessoires, die volledig in de algemene stilistiek van de bordeauxrode kleur van de ruimte moeten vallen en tegelijkertijd hun kleurenschema moeten compenseren voor de verhoogde energie van de bordeauxrode muren.

Er wordt aangenomen dat de verticale opstelling van de afbeelding op het behang in het interieur van de woonkamer u toelaat om de hoogte van de plafonds visueel te vergroten en de ruimte uit te breiden.

Bordo-achtergronden in de stijl van de Provence

Bordeaux behang met een bloemmotief

Bordeve behang met een afbeelding

De slaapkamer

Er is een mening dat voor een slaapkamer, de decoratie van muren in bordeauxrode kleur ongewenst is, dit verbreekt de sfeer van ontspanning en rust. Om de slaapkamer echt een plek voor een goede nachtrust te maken, volstaat het om alleen maar te luisteren naar de aanbevelingen van de ontwerpers:

 • kies monochroom behang, zonder een expliciet patroon;
 • voor een dergelijke decoratie van de slaapkamer is het best geschikt meubilair uit lichte houtsoorten van natuurlijk hout;
 • gordijnen, beddengoed en bedspreien moeten licht beige of melkwit worden gekozen.

U kunt op de muren, geschilderd in pastelkleuren, nissen met lokale verlichting regelen. Dit geeft de slaapkamer innerlijke diepte en rust.

Zilveren behang met een bordeauxrood patroon

Bordisch behang in de slaapkamer

Bordeve stofbehang

In gangen en kinderkamers moeten claret-wallpapers, vooral donkere tinten, met de grootste zorg worden gekozen. Gangen hebben in de regel een klein gebied, wat kan leiden tot een sombere atmosfeer. Children's is een speciaal gebied in het huis dat het gebruik van te expressieve tonen niet tolereert.

Ondanks het feit dat bourgondische tonen verwijzen naar de donkere kleuren van het spectrum, is het met het juiste gebruik mogelijk om unieke interieurs te creëren voor een verscheidenheid aan doeleinden en stijlkenmerken. Professionele ontwerpers bieden een groot aantal recepties, waarmee het behang van claret het interieur echt individueel en gezellig maakt.

Vinyl behang

Bordeve behang met een gouden patroon

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 3 = 2