Blauwe kleur in het interieur (50 foto’s): succesvolle en stijlvolle combinaties

Psychologen zeggen dat blauw een ontspannend en rustgevend effect heeft op de psycho-emotionele toestand van een persoon. En het is niet toevallig: sinds onheuglijke tijden was de blauwe lucht boven het hoofd een symbool van kalm en helder weer, het zachte en blauwe canvas van de zee was kenmerkend voor rustige, mooie dagen. Iemand die de schoonheid van de blauwe lucht en de zee overdenkt, heeft de meest positieve en vreugdevolle emoties.

Blauw-blauwe muren in de woonkamer

Blauwe kleur in het interieur van appartementen en huizen is een zeer goede beslissing. Deze kleur en de overgrote meerderheid van de kleuren zijn geschikt voor elk interieur. Vooral mooie looks zoals een kleuroplossing voor de wanden van de badkamer. Ook roept de slaapkamer, gemaakt in blauwe tinten, aangename emoties op. De blauwe kleur geeft de keuken een nette en frisse uitstraling. Deze kleur is ideaal voor het ontwerpen van een kinderkamer voor jongens. De in blauw geschilderde muren zorgen voor een gevoel van puurheid en praktische bruikbaarheid in de woonkamer.

In welke vorm dan ook, in welke tinten van de kleur blauw is perfect en aanbevolen voor gebruik, in het bijzonder heldere tinten blauw "help" om visueel te vergroten de ruimte van de kamer, die erg belangrijk is voor kleine appartementen. De blauwe kleur is erg actueel en in een warm klimaat, wanneer er niet genoeg koelte en frisheid is.

Blauw meubilair en muren in de woonkamer
Lichtblauw behang in de woonkamer
Blauwe kussens en tapijt in de beige-witte woonkamer
Blauwe bank in het interieur van de woonkamer

Blauwe kleur in het interieur van het appartement - met wat te combineren?

Volgens toonaangevende ontwerpers is de meest harmonieuze de blauwe kleur met dergelijke kleuren en tinten:

  • koninklijk blauw;
  • zand;
  • citroengeel;
  • sneeuwwitte;
  • goud;
  • zilver.

Er wordt aangenomen dat die kleuren die samen in de natuur zijn, een geweldige aanvulling op elkaar zijn. In dieren in het wild is blauw bijna overal te vinden, dus het past perfect bij vrijwel alle kleurbereiken. Overweeg een combinatie van blauw met andere kleuroplossingen in het interieur van verschillende kamers.

De badkamer

Voor de badkamer zijn de meest succesvolle "buren" voor de blauwe kleur wit en al haar tinten, koningsblauw, felgeel. Een kleine hoeveelheid zwarte insluitsels ziet er ook harmonieus uit. In de badkamer is de blauwe kleur ook mooi omdat hij heel goed past bij wit sanitair en zilveren tinten.

De wanden van de badkamer kunnen worden geverfd met blauwe waterdichte verf en u kunt de wanden volledig met tegels aanleggen. Zeer indrukwekkend het ziet er prima tegels, zullen sommige stukken van die verschillende kleuren, gecombineerd met blauw, zwart-wit tegel hebben - is ook een goede oplossing voor een ontspannen en conservatief design.

Blauw mozaïek in de badkamer
Blauwe muren en witte tegels in de badkamer
Blauwe muren, zwarte en witte tegels in de badkamer

Blauwe tegels en mozaïek in de badkamer
Badkamer met blauwe elementen
Schilderen in blauwe tinten in de badkamer

Woonkamer

In de woonkamer kunnen de muren blauw zijn, geheel of gedeeltelijk, je kunt twee tegenover elkaar gelegen muren in blauw schilderen, de andere twee, ook tegenover elkaar, geschilderd in zachtgeel. Voor de woonkamer heeft het ook de voorkeur om behang op de muren te hebben. Het behang geeft de muren een speciale esthetische uitstraling. Er is een enorme variëteit aan allerhande soorten wallpapers - van goedkope spaaropties, tot dure luxe wallpapers, die je kunt kiezen uit wallpapers - het is een kwestie van smaak en financiële mogelijkheden van iedereen.

Als besloten werd om wit of een andere neutrale tint te kiezen voor de wanden en de vloer van de woonkamer, dan is blauw meubilair een zeer goede aanvulling op deze kamer. Je kunt ook een kleine hoeveelheid goud toevoegen in de vorm van een rand met spiegels of lijsten voor schilderijen, citroengeel past ook perfect in zo'n palet van de woonkamer. Als de bekleding van banken en fauteuils een blauwe of blauwe kleur heeft, zijn sierkussens met citroengeel een ideale aanvulling op deze meubels. Voor de woonkamer kan een goede combinatie met blauw ook tinten van bruin, groen, oranje, grijs en ook beige tonen zijn. Ook een zeer succesvolle combinatie van blauwe muren met witte of zandkleuren.

De bijzondere sfeer van romantiek en mysterie creëert een combinatie van fuchsia kleur met helder blauw als blauwe muren en meubels met dekens ingericht in fuchsia kleur.

De combinatie van blauw met rood in de natuur zijn vaak, maar als je het interieur van deze twee kleuren, het belangrijkste ding te creëren - dat slechts één van hen was een levendig voorbeeld van lichtblauw en rijke rode. In het interieur van de woonkamer met zachte blauwe muren kan rood meubels, tapijten, salontafels, planken, planken zijn. Een dergelijk interieur ziet er zeer helder en dynamisch uit.

Woonkamer met blauwe interieurelementen
De combinatie van blauw en andere elementen in de woonkamer
De combinatie van blauw en donkerblauw in het interieur van de woonkamer
Wit, blauw en blauw in het interieur van de woonkamer
Blauwe gordijnen en kussens in de woonkamer
Woonkamerontwerp in blauwe tonen
Een blauwe open haard in de woonkamer
Woonkamer met blauwe gordijnen en accessoires

De slaapkamer

De blauwe kleur in het slaapkamerinterieur is de meest populaire oplossing. De blauwe kleur helpt om te ontspannen en de spanning te verlichten na een dag hard werken, wat het ideaal en de meest aanbevolen voor gebruik in slaapkamers maakt. Nou ja, als de muren van de slaapkamer zijn bedekt met behang of verf blauw. Zo niet, dan kan worden aangevuld met een slaapkamer verschillende elementen blauw decoratie: gordijnen, poefs, decoratieve-bed kussens, tapijt, enz. De beste combinatie met de blauwe kleur in de slaapkamer zijn: lichtgeel, wit, lavendel, licht lila - allemaal rustig. kleuren en tinten.

1

In de slaapkamer ziet een wit bed met een blauwe sluier en gordijnen er erg chique uit.

Slaapkamer in blauwe tinten
Blauwblauwe slaapkamer met een heldere afbeelding
Slaapkamer met blauwe muren
Blauw meubilair en een plafond in de slaapkamer
Verloopmuren met overgang van blauw naar wit in de slaapkamer
Slaapkamer met blauwe muren
Blauwe gordijnen in de slaapkamer
Blauwe gordijnen en bedden in de slaapkamer
Slaapkamer met blauwe accenten
De combinatie van geel en blauw in de slaapkamer
Combinatie van witte, blauwe en blauwe kleuren in de slaapkamer

keuken

In het interieur van de keuken is blauwe kleur niet zo zeldzaam als het lijkt. Witte muren in combinatie met blauwe meubels creëren in deze keuken een gevoel van lichtheid, frisheid en puurheid. Muren van gele tinten in de keuken met blauw meubilair - ziet er ook origineel uit. De combinatie van oranje en blauw in het keukenontwerp is ook een zeer heldere en effectieve oplossing, waardoor een zorgeloos en feestelijk gevoel ontstaat.

Blauwe keukenset
Keuken met blauwe elementen
Keuken met een blauwe muur
Bruin-blauwe eetkamer
Keuken met lichtblauwe muren
Blauwe suite in het interieur van de keuken
Keuken met blauwe gordijnen
Blauw, lichtgroen en wit in het interieur van de keuken
Pastelblauwe muren in de keuken
Mooie blauwe keuken
Blauw meubilair in de keuken

Kinderkamer

Bij het praten over kinderen, wordt blauw vaak "jongensachtig" genoemd. In overeenstemming met deze stereotypen zijn de muren in de jongenskamers vaak blauw. Ontwerp in een slaapkamer met dergelijke muren kan thematisch worden gecreëerd: maritiem ontwerp of ontwerp met elementen van een favoriete cartoonjongen, die deze kamer zal bezitten. De beste combinaties met de blauwe kleur in de kamer voor de jongen zullen geel, blauw, groen en wit zijn. Een kleine aanwezigheid van rood doet ook geen pijn.

Als er meerdere kinderen in de familie zijn, maar er is slechts één kind, blijft de blauwe kleur echter in de lijst van de meest populaire en gebruikt in kinderkamers. Het is belangrijk om te weten wat psychologen aanbevelen voor gebruik bij kalme kinderen en niet voor scherpe tonen die bij kinderen geen onnodige emotionele opwinding veroorzaken. Daarom is het voor kinderkamers het beste om een ​​halftoonblauw te kiezen in combinatie met zachte roze, lila, gele en oranje tinten van het kleurenpalet.

Blauwe muur in de kinderkamer
Blauwe muren in de kinderkamer
Baby voor de jongen in blauwe tinten
Kinderkamer met blauwe muren en wit plafond

Inkomhal

De gang in zachte blauwe kleuren ziet er zeer terughoudend en praktisch uit. Typisch, de gang kamer in de gewone appartementen is klein. Lichtblauwe blauwtinten vergroten visueel de ruimte in de kamer, waardoor een extra gevoel van vrijheid en comfort ontstaat.

De blauwe kleur in het interieur van elke kamer is een welkom element. Het is belangrijk om kleursamenstellingen correct samen te stellen om te voorkomen dat de integriteit van het ontwerp wordt geschonden en om een ​​gevoel voor verhoudingen te hebben - een te hoge concentratie van één kleur ziet er saai en vervelend uit. Voordat u begint met het ontwerpen van een nieuw appartement, moet u weten dat het interieur van alle kamers een gemeenschappelijke stijl moet hebben. Het zou niet zo moeten zijn dat een kamer pretentieus helder is, terwijl de andere als een ascetische Tibetaan zou zijn. De hoofdregel bij het maken van een nieuw beeld van een appartement is om de harmonie te behouden en de maat te observeren.

Dezelfde regels gelden ook voor de blauwe kleur. Je hebt het niet te veel nodig - als het eenvoudig is, moet je het verdunnen met een aantal andere elementen.

Decor van de gang in blauwe kleur
Inkomhal met blauwe en witte muren
Woonkamer met een blauw plafond en turquoise muren
Blauwe muren op kantoor
Helderblauwe bank in de woonkamer
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 7 = 1