Gelamineerde deuren in het interieur: een nieuwe textuur (24 foto’s)

Budget interieur gelamineerde deuren zijn erg gewild vanwege een betaalbare prijs en een aantrekkelijk uiterlijk. De lage kosten van producten zijn te wijten aan het gebruik van recyclebare materialen, het minimumaantal elementen uit de massieve houtarray. Metalen toegangsdeuren, gelamineerd met PVC-films, verschillen ook niet in hoge kosten als gevolg van eenvoudige productietechnologie. Wat zijn de voor- en nadelen van gelamineerde deuren die worden gebruikt voor budgettaire constructie? Begrijp dit probleem zal helpen bij het bestuderen van het ontwerp van producten.

Witte gelamineerde deur

Geborstelde gelamineerde deur

Bouw van gelamineerde deuren

Het minimaliseren van de kosten is een van de redenen voor het uiterlijk van gelamineerde binnendeuren. In het hart van hun ontwerp is een frame gemaakt van massief naaldhout of een gelijmde balk gemaakt van lamellen. De holtes daarin zijn bezet door golfkarton of andere goedkope vulstof, die de rol van geluidsisolatie speelt. Doofdeuren zijn aan beide zijden bedekt met een MDF-plaat van kleine dikte, die is geplakt met gelamineerde folie. Het geeft het product de nodige decoratieve kwaliteiten, kan de kleur hebben van gebleekt eiken of exotische wenge.

Gelamineerde deur onder beuk

Zwarte gelamineerde deur

Het gebruikte type film hangt af van de levensduur van de decoratieve coating, de praktische kenmerken ervan. Vergelijk het vaak met gelamineerde deuren van MDF en PVC, het is eigenlijk een kwestie van één klasse producten met een coating van verschillende films.

Gelamineerde deur in klassieke stijl

Gelamineerde deur met decor

Er zijn de volgende hoofdtypen lamineermateriaal:

1
 • film op basis van enkellaags papier - de dikte van deze coating is slechts 0,2 mm, het is niet bestand tegen mechanische schade, ultraviolette straling en hoge luchtvochtigheid. Het aanbrengen van een decoratieve laag van dit type op MDF wordt lamineren genoemd. Sommige fabrikanten van deuren wijzen dergelijke productie toe in een afzonderlijke klasse;
 • een film gemaakt van gelamineerd papier geïmpregneerd met melaminehars - deze coating is bestand tegen krassen, ultraviolet licht van de zon en kleine veranderingen in luchtvochtigheid, maar raad dergelijke deuren naar de badkamer en het toilet niet aan;
 • PVC-film - decoratieve PVC-coating wordt gebruikt, 0,2-0,5 mm dik, die niet bang is voor veranderingen in luchtvochtigheid, ultraviolet zonlicht, huishoudchemicaliën. Het is gemakkelijk om voor een dergelijk oppervlak te zorgen en filmfabrikanten hebben geleerd het oppervlak van natuurlijk hout goed te imiteren. Het kiezen van deuren voor het toilet, het is beter om de producten met deze coating te kiezen;
 • laminaat - een polymeerfilm met een dikte van 0,4-0,8 mm, gekenmerkt door hoge sterkte en weerstand tegen blootstelling aan huishoudelijke chemicaliën. Deze waterdichte coating, waarvan de kenmerken het ideaal maken voor deuren naar de badkamer. De kleuren van het laminaat kunnen variëren van gebleekt eiken tot merbau of zwarte as.

Fabrikanten combineren vaak gebruikte decoratieve coatings, die de randen van binnendeuren bedekken met sterkere films dan het hoofddoek.

Gelamineerde deur voor eik

Gelamineerde blinde deur

De belangrijkste voor- en nadelen van gelamineerde deuren

De belangrijkste voordelen van gelamineerde deuren:

 • betaalbare prijs;
 • minimaal gewicht, vereenvoudiging van installatie en reparatie;
 • vochtbestendigheid van de meeste soorten coatings;
 • pretentieloosheid en eenvoudig onderhoud;
 • verscheidenheid van het assortiment;
 • het vermogen van de coating om mechanische schade te weerstaan.

Praktische eigenschappen zijn grotendeels afhankelijk van het soort film, fabrikanten gaan steeds verder weg van het gebruik van melaminepapier en gebruiken daarbij PVC en laminaat. Dit draagt ​​bij aan het verbeteren van de eigenschappen van binnendeuren en is de belangrijkste reden voor het grote aantal plussen voor deze klasse van producten.

Gelamineerde deur in de woonkamer

Gelamineerde deur in het interieur

De belangrijkste nadelen van gelamineerde deuren liggen in de productietechnologie:

 • blaarvorming van de film op de kruispunten;
 • kleine mechanische sterkte van het deurblad;
 • lage ecologische compatibiliteit;
 • ongeschiktheid om te herstellen.

Als de houten deuren beschadigd zijn, kan een van de elementen altijd worden vervangen, als de gelaagde deuren uitvallen, kunnen alleen de luifels worden gerepareerd en moet het canvas volledig worden vervangen.

Gelamineerde deur

Gelamineerde deur in Art Nouveau-stijl

Esthetische verscheidenheid van gelamineerde deuren

Ontwerpers zeggen vaak dat PVC gelamineerde deuren niet verschillen in variëteit. Deze verklaring kan controversieel genoemd worden: inderdaad, de gecompliceerde vorm van het deurblad kan niet worden gemaakt van een goedkope plaat van MDF. Deze deur gemaakt van gebleekt eiken kan worden gesneden, gladde gelaagde deuren verschillen alleen in de vorm van ingevoegd glas, decoratieve elementen en kleur. Dit maakt de producten relevant voor interieurs in de klassieke stijl of in de stijl van minimalisme. De details van het prachtige barokke of rococo-design zijn van gelaagd kunststof deur past weinig, maar de populariteit van de producten niet vallen. Wat is de reden voor de aantrekkelijkheid van producten bedekt met PVC of laminaatfilms?

Elegante gelamineerde deuren met Milanese moer met een laminaatcoating verschillen niet van deuren met natuurlijk fineer. Door de dikte van het polymeer konden fabrikanten niet alleen het patroon, maar ook het reliëf van natuurlijk hout in detail nabootsen. Hierdoor wordt laminaat vaak een kunstmatig fineer genoemd, waaruit vochtbestendige deuren van verschillende kleuren
worden gemaakt. Prachtige gelamineerde deuren in Italiaanse walnoothout zullen altijd een waardige plek innemen in het interieur van een stadsappartement, cottage of kantoor. Tegelijkertijd zijn hun kosten onvergelijkbaar lager dan de prijs van producten met natuurlijk fineer.

Gelamineerde deur in walnoot

Gelamineerde deur met strepen

Gelamineerde deur met patroon

Er is veel vraag naar gelamineerde deuren met Wenge-kleur, ze geven het interieur een vleugje adel en respect. Dit komt grotendeels door de precieze nabootsing van de textuur van de exotische boom. Echter, niet alleen worden de deuren verkocht goed gecoat met gebleekt eiken of merbau, witte gelamineerde deuren zijn in een stabiele vraag. Ze worden geïnstalleerd in kantoren, scholen en medische instellingen. Modellen met een witte lamantijnafwerking zijn de beste optie voor deuren naar een badkamer of een badkamer. De beschrijving van modellen van gelamineerde deuren kan meerdere pagina's bevatten in de catalogi van belangrijke fabrikanten, dus het is onjuist om deze producten van hetzelfde type te noemen.

Gelamineerde grijze deur

Gelamineerde chocoladedeur

Gelamineerde deuren met toegang

Metalen modellen zijn verdiend, zijn de beste optie voor de voordeur. Traditionele poedercoatings zijn niet voor iedereen geschikt. Het lamineren van de metalen deur is een uitstekende ontwerpoplossing. De eigenaar van een huis of stadsappartement kan een coating bestellen voor gebleekt eiken of merbau, terwijl de sterkte-eigenschappen van de deur op het hoogste niveau zijn. Concurreren met hen kan alleen deuren van eiken, maar hun kosten is vele malen groter dan de prijs van traditionele metalen modellen.

Gelamineerde verouderde deur

Gelamineerde deur in de slaapkamer

Gelamineerde deur met glas

Installatie van gelamineerde deuren wordt ook uitgevoerd, evenals andere toegangsdeuren gemaakt van metaal. Er worden geen aanvullende eisen gesteld aan het product, omdat de coating duurzaam, praktisch en niet bang voor vocht is. Van de gebruikelijke metalen deur verschilt het alleen door het oppervlak onder de gebeitste of gebleekte eik.

Gelamineerde deur in de eetkamer

Gelamineerde wengédeur

Bij het kiezen van gelamineerde deuren aan de binnenzijde wordt de coating voorrang gegeven. De voorkeur gaat uit naar de PVC-film en het laminaat: dergelijke producten vervagen niet, overschrijven niet, verschillen in een lange levensduur. Gelamineerde deuren zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, waarmee u modellen voor behang van een bepaalde tint of vloerbedekking kunt kiezen. Installatie van producten veroorzaakt geen problemen, vanwege het lage gewicht en de bescheidenheid van het oppervlak. Dit alles maakt gelamineerde deuren de beste oplossing voor budgetreparaties in een stadsappartement, landhuis of kantoor.

Gelamineerde voordeur

Gelamineerde deur voor kers

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

4 + 3 =