Donkere deuren in een appartement of huis (56 foto’s)

Donkere deuren in het interieur van een modern huis of appartement zijn heel gewoon. Het is echter niet altijd mogelijk om ze harmonieus in te passen in het bestaande interieurontwerp. Het palet van hun tinten is een orde van grootte kleiner en de angsten die samenhangen met de keuze zijn groter. Bij het selecteren van donkere deuren voor de gang of een andere kamer in het appartement, is het belangrijk om rekening te houden met de kleurencombinaties van de elementen. Het is hier dat er vaak moeilijkheden zijn bij het combineren van donkere deurbladen met de omringende objecten van kamers.

De zwarte deur in de kamer

Zwarte deur in het interieur

Donkere klassieke deur

Donkere houten deur

Glanzende donkere deur

Deuren van donkere kleuren passen het best in het moderne ontwerp van het interieur van kamers, dit is bijvoorbeeld de Art Nouveau-stijl. Een goede optie zijn binnendeuren gemaakt van houtsoorten zoals merbau, wengé, walnoot, eik en dergelijke. Vaak wordt de kleur van de deuren van het appartement geselecteerd op basis van de kleur van de vloer. Tegelijkertijd kan het ontwerp van ruimten zodanig zijn dat de lichte vloer contrasteert met de donkere deur. Hier is de basisregel - de deur kan van verschillende kleuren zijn, maar hij moet in het ontwerp passen en in harmonie zijn met de stijl van de decoratie van de kamers.

Bruine deur in de woonkamer

Bruine binnendeur en plint
Bruine houten deur en plint

Zwaaiende zwarte interzaaldeur
Schuifdeuren van ebbenhout en glas
Zwarte toegangsdeur
Mooie zwarte deuren naar de achtertuin van het huis
Zwarte deuren naar een kamer van hout en glas
Moderne zwarte binnendeuren
Zwarte deuren in het lichte interieur van het huis

Doven donkere deur

De donkere deur in het interieur

Bruine donkere deur

Ontwerptechnieken voor de selectie van deuren

De kleuren van deuren en vloer moeten correct worden geselecteerd. Dit zal van grote invloed zijn op de vraag of u een gezellig en mooi ontwerp kunt maken. De meest voorkomende opties zijn de volgende combinaties:

 1. witte deuren en laminaat van lichte kleur;
 2. vloer en deuren van donkere kleur;
 3. lichte vloer en bruine deuren in de gang;
 4. donkere vloer en witte deuren.

De kleur van de deuren van kamers of gangen moet worden geselecteerd, met de nadruk op de kleuren van meubels, vloeren of muren. In dit geval kunt u deuren kopen die contrasteren, maar niet combineren, bijvoorbeeld dat de deuren donker zijn en het laminaat licht is. In dit geval is het belangrijk om een ​​bekleding voor de kleur van deuren, inclusief plinten, aan te schaffen. Een dergelijk ontwerp zal ervoor zorgen dat de deuren niet disharmonisch worden met een algemeen ontwerp. De voordeur ziet er erg voordelig uit. Houd er echter rekening mee dat deuren met een donkere kleur en witte vloerbedekkingen een vrij originele en gewaagde ontwerpoplossing zijn, die alleen voor ruimtes met een groot oppervlak mag worden gebruikt.

1

Het contrast moet duidelijk worden uitgesproken. Anders zal het interieurontwerp extreem wazig en niet-indrukwekkend zijn. Uiteraard moet u niet vergeten dat de donkere kleuren van de deuren sterk afsteken tegen de lichte achtergrond van het interieur. Als een dergelijk ongewenst effect optreedt, kan het glad zijn de juiste keuze van de plint zijn.

Donkere deuren in een licht interieur
Donkere binnendeuren in een licht interieur
Zwarte toegangsdeuren naar het huis
Zwarte toegangsdeur naar de gang met grijs behang
Zwarte smalle deur naar de slaapkamer

Geschilderde donkere deur

De donkere deur onder de walnoot

Manieren van combinatie

Binnendeuren in donkere kleuren in de gang kunnen, afhankelijk van de juiste keuze, het interieur van het appartement effectief benadrukken. Tegelijkertijd is het uitermate belangrijk om geen fout te maken met contrast of schaduw, zodat de binnendeuren mooi passen in het gecreëerde ontwerp van de kamers. De volgende combinatiemethoden worden aanbevolen:

 1. zachte overgang. Deze benadering maakt het mogelijk om het palet te diversifiëren, maar hier zijn er geen scherpe verschillen tussen de tinten. Binnendeuren voor eik of walnoot hebben een soortgelijk ontwerp met platbands, afwerkingen, meubels en verschillende kleinigheden, maar hun tonaliteit in een klein bereik kan variëren;
 2. volledige fusie. In dit geval dupliceren alle hoofdobjecten van de kamers de schaduw van het deurblad. Er zijn geen scherpe contrasten, wanneer het creëren van een interieur van een gang of een gang beperkt is tot slechts een paar kleuren;
 3. achromatisch contrast. Hier zijn er scherpe verschillen. Met behulp van een dergelijke techniek kun je je aandacht direct richten op de ingang van de kamer, terwijl je hem associeert met een ander element van de omgeving. Alle tinten van de gang of gang moeten op harmonieuze wijze worden gecombineerd in het interieur, dus neutrale kleuren worden gebruikt: zwart, grijs, bruin en wit.

Er kunnen bepaalde uitzonderingen op de regels zijn. Soms kunt u individuele oplossingen gebruiken. Het is ook noodzakelijk om onderscheid te maken tussen de manieren om deuren te combineren met bepaalde elementen van kamers. De hoofdgevallen kunnen worden geïdentificeerd in de volgende categorieën:

 1. wall. Voor muren van de gang of gang wordt aanbevolen om donkere decoratieve inzetstukken te gebruiken;
 2. trims. Meestal worden ze geselecteerd onder de kleuren van de plinten of het deurblad van de gang of gang, maar ze kunnen contrasteren, bijvoorbeeld witte platbands en donkere deuren;
 3. vloer. Op basis van de witte of bruine kleuren van de vloer. Het kan licht of donker parket zijn voor eik of walnoot, tapijt of laminaat.
 4. meubels. Een goede beslissing zal zijn als het meubilair een afwerking heeft, die vergelijkbaar is met de textuur van de deuren.
 5. decor. Een donkere deur onder een eik of moer kan aan het interieur worden bevestigd, bijvoorbeeld door afbeeldingen in een frame van dezelfde soort aan te brengen.
Blauwe houten deur in de kamer
De donkere voordeur naar het appartement
Zwarte deur in huis
Zwarte deuren naar de keuken

De donkere deur is gestreept

De donkere draaideur

Donkere schuifdeur

Donkere houtsoorten

De meest gebruikelijke optie voor het afwerken van het deurblad is om een ​​materiaal te gebruiken dat het hout nabootst. Het kunnen zowel kunstmatige als natuurlijke materialen zijn, bijvoorbeeld een eik of een noot.

Meestal worden de volgende kleuren gebruikt om donkere tinten van deuren te maken:

 1. rokerige eik;
 2. walnoot;
 3. rozenhout;
 4. wengé;
 5. Ormoz;
 6. merbau;
 7. Paducah;
 8. ebbenhout;
 9. mahonie
 10. teak en dergelijke.

De meest populaire in het interieur van de kamers zijn bruine deuren in noten of eiken. Meestal zijn binnendeuren onder walnoot of eik gebonden aan de vloerafwerking, evenals enkele meubeldetails. Deze schaduw is erg licht, waardoor de ruimte niet kan worden gewogen. Brown Wenge-deuren zijn ook populair. Dergelijke interieurmodellen kunnen een ander patroon van houtstructuur hebben, waarmee ook rekening moet worden gehouden bij het kiezen van een deur voor meubels. Je moet de richting van de vezels van dichterbij bekijken, het is wenselijk dat ze er hetzelfde uitzien.

Binnendeur van donker hout en glas
Donkerbruine deur met glas
Grijze houten schuifdeur naar de slaapkamer
De donkere deur in het interieur van de kamer in grijze tinten
De donkere binnendeur naar de woonkamer
Houten schuifdeuren in appartement
Donkere houten deur naar de keuken

De donkergrijze deur

Deur van donker fineer

Donkere glazen deur

De donkere deur in oosterse stijl

Donkere deuren en donkere vloer

 1. Donkere deuren en donkere vloeren in de hal of gang zijn heel gewoon. Het is echter belangrijk dat de vloer donkerder is voor een paar tonen van het deurblad. Als, bijvoorbeeld, in de gang een licht plafond en de vloer is bedekt met donker laminaat, dan zullen de deuren fungeren als een verbindende schakel.
 2. Bovendien wordt het niet aanbevolen om donkere laminaat en donkere deuren in kleine kamers te gebruiken, omdat een overvloed aan donkere kleuren de kamer somber zal maken.
 3. De beste oplossing voor het combineren van donkere laminaat en donkere deuren is de aanwezigheid van hoge plafonds en een groot raam in de kamer.
 4. Het is uiterst belangrijk om rekening te houden met de mate van verlichting van de kamer. Anders is de optie voor donkere vloer en donkere deuren beter om te weigeren.
De donkere deur en vloer
Zwarte deur en bruin parket
Zwarte toegangsdeuren en grijze tegels
Zwarte deur en donker parket in de slaapkamer
Zwarte deur en donkere tegel in het binnenland
De zwarte deur en de vloer in de gang
Glazen schuifdeuren en donkere vloer

Glazen schuifdeuren en donkere vloer
Donkerbruine deur in een lichte kamer

Zwarte deuren in een licht interieur

Zwarte binnendeuren in het interieur zullen er elegant en stijlvol uitzien. Combineer de zwarte binnendeuren bijna met elke kleur, zoals witte doeken. Hier is het echter noodzakelijk om te voldoen aan de basisregels van combinatie en harmonie van alle interieurartikelen.

  1. Voor zwarte deuren wordt het aanbevolen om lichte muren te selecteren, terwijl het laminaat iets lichter is dan de kleur van het canvas. Heldere laminaat- en zwarte deuren zorgen voor meer ruimte en zorgen voor een harmonieuze combinatie.
  2. Een uitstekende oplossing voor zwarte doeken - onopvallend licht en witte tinten met donkere accenten in het ontwerp. Het kan melkachtig en beige zijn in de inrichting van de kamer. Om helderheid te geven, kunt u een gele schaal gebruiken in combinatie met oranje of rood. Het blauwe palet, de groene en lavendeltinten zullen bijdragen aan het interieur van de rust.
Zwarte binnendeur in een licht interieur
Zwarte binnendeur in een lichte keuken
Zwarte schuifdeur naar een lichte kamer
Zwarte voordeur
Zwarte deuren in het lichte interieur van het huis
 1. Link de zwarte deur met andere elementen kan worden gedaan met meubels, plinten en platbands.
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

80 + = 82