Deuren van het rozenhout: het fort van de aristocraat (20 foto’s)

De deur is het attribuut van elke kamer. Het geeft de eerste indruk van de eigenaar. Een deur van een kleurenpalisander dient bijvoorbeeld als een markering van welzijn en goede smaak. Ze zijn gekozen voor exotisch, duurzaam, gewoon prachtig.

Nobele rock

Rosewood is een groep bomen die afkomstig is uit de tropen met mat hout met rijke kleuren en tinten. Gamma van geel en lichtbruin met een roze tint tot roodbruin, zelfs zwart met donkere, soms paarse aderen. Vaak wordt een dergelijke meerkleurige grofvezelstructuur vergeleken met een regenboog.

Garagedeur voor palissander
Kitchen Rosewood

Alle soorten rozenhout behoren tot de elite, hun hout is erg duur. Sta jezelf toe om iets groots uit de array in het interieur kan alleen zeer rijke mensen.

Op de markt zijn donkere en lichte soorten, waarvan Wenge de bekendste is, een geschenk van de Afrikaanse savanne. Het heeft ook andere namen: Congolees, Afrikaans palissander, Afrikaans palissander.

Gelakte deuren van palissander

Een palissander deur in het interieur van de loft

De voordelen van palissander

Rosewood is twee keer zo sterk als eikenhout, de producten zijn duurzaam en betrouwbaar. Specifieke stoffen en etherische oliën maken hout resistent tegen schimmels of insecten, dus zelfs fineerdeuren zullen de schorskever of ander ongedierte niet bederven. Viskeuze verbindingen voegen sterkte toe en voorkomen het optreden van scheuren.

Het belangrijkste voordeel van palissander is een unieke textuur. Dankzij haar boom kan niet voor een ander worden aangezien.

Binnendeuren van palissander
De palissander deur in Art Nouveau-stijl

Wat is een goede palissanderfineer?

Uitzonderlijke prijzen voor palissanderhout maken het ontoegankelijk voor een brede consument. Van de reeks producten worden zelden gemaakt, kleine vormen. Gebruik meestal fineer of imitatie van de film.

Veneer is een effectief en effectief natuurlijk materiaal voor deurconstructies. Het is een dunne plaat van hout met een natuurlijk textuur-patroon, gelijmd aan de basis van triplex, spaanplaat, MDF.

Gefineerde deuren - het gouden prijscentrum tussen de array en de spaanplaat. Aanzienlijk goedkoper dan de array, echter, voor betrouwbaarheid of esthetische eigenschappen is niet slechter. Veneers zijn duurder dan rozenhout, maar het verschil is te duidelijk: synthetische stoffen worden onmiddellijk herkend. Als het mogelijk is, is het de moeite waard om te investeren in fineer.

Stalen deur voor palissander

Voor palissanderdeuren wordt geschaafd fineer het meest gebruikt. Stroken met de vereiste dikte worden verkregen met een behouden originele, zeer mooie, diverse houtstructuur.

Een palissander deur met een patina

Gesneden deuren van een palissander kast

Dit is het geval wanneer esthetiek de kracht niet opheft. Deuren versierd met palissanderfineer hebben alle noodzakelijke eigenschappen:

1
  • houd het origineel lang mooi;
  • Reageer niet op veranderingen in vochtigheid of temperatuur, dat wil zeggen, droog niet uit;
  • uitstekende geluids- en warmte-isolatie creëren;
  • zijn milieuvriendelijk.

Ten slotte zijn ze gewoon elegant in het interieur en visueel niet te onderscheiden van een nobele reeks.

De deur van gefineerd palissander
Rosewood deur vouwen

Hoe een deur te kiezen?

Als u besluit een deur te kopen, moet u het doel ervan bepalen. Als het een toegangsdeur is, moet deze massief en solide zijn, van massief fineer, zonder inserts, vooral van glas. De keuze voor interieurmodellen is breder, niet alleen bepaald door beschermende functies, maar ook door esthetische.

Het kleurenschema van het rozenhout geeft de mogelijkheid om de juiste optie te kiezen. Entree gefineerde deuren kunnen elke toon hebben, maar meestal is het een niet-wenge wenge.

Interieurmodellen zijn meer divers, afhankelijk van het doel in het interieur:

  • kast - solide, donker, betere kleur wengé;
  • Woonkamer - bij voorkeur donkere tinten, met inserts en een gematigde inrichting van het canvas;
  • slaapkamer - lichte kleuren, met glas of spiegelfragmenten;
  • kinderkamer - lichte vaste stof met gedecoreerd linnengoed;
  • Keuken - in overeenstemming met de toon van het meubilair, met inzetstukken van glas.

Zelfs de eenvoudigste binnendeuren van het palissander maken het elegant. Hij is edel in zichzelf, dus in de inrichting van de deuren zijn de ingewikkelde patronen zeldzaam. Meer stijlvolle, eenvoudige composities met maximaal twee tinten. Niet erg geschikt glas met een gegolfd oppervlak, beter mat, iets donkerder of afgezwakt. Deze optie is vooral goed in het interieur van lichte kleuren.

Oude palissander deur
Lichte palissander deur

Het huis ontwerpen was holistisch, het is beter om deuren van dezelfde stijl of kle
ur te installeren. Als dit problematisch is, worden modellen met fineer in verschillende ontwerpen voor elke zijde geselecteerd.

Toegangsdeur van palissander
Poorten gemaakt van palissander

Ontwerpkenmerken

Palissanderdeuren kunnen donker of licht zijn. In ieder geval zullen ze de kamer luxueuzer en eleganter maken.

Palissanderhouten deur
Gebogen deur van palissander

Donker zijn praktisch, niet-markers, maar verminderen visueel de ruimte, waardoor het somber is. Geschikt voor grote, goed verlichte kamers. Organisch kijken met een lichte vloer. Platbands, plint, gordijnen worden geselecteerd in de toon van het deurblad.

Buffet van rozenhout

Het donkerbruine bereik in het interieur wordt gecompenseerd door lichte, warme tinten.

Een deur gemaakt van zwart rozenhout

Met licht gefineerde deuren zullen zelfs de kleinste ruimte oogsten en toenemen. Goed gecombineerd met standaard dubbele beglazing, maar slecht met donkere vloer.

Palissander deur in het klassieke interieur

Voor een kalme nobele boom is het wenselijk om het interieur te complementeren met heldere accessoires met contrasterende kleuren. Wallpapers zijn geschikt: neutrale lichtkleuren in vinyl of zijde. Er kan contrast zijn, maar we hebben een balans in de keuze nodig.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

64 − = 59