Beige tegel: universele afwerking (27 foto’s)

Beige tegels worden beschouwd als het meest veelzijdige materiaal voor het afwerken van gebouwen. Het is ideaal voor een badkamer en een toilet, een balkon en een loggia, gangen en vestibules.

Beige tegels in het badkamersbinnenland

Net als witte, grijze en zwarte tegels in het interieur, wordt de beige afwerking als universeel beschouwd. Fabrikanten bieden potentiële klanten de meest ongelooflijke combinaties van kleuren, tinten en textuuroplossingen. Je kunt een gladde en matte tegel met warme en koude kleuren vinden, met of zonder een patroon.

Beige tegels in een klassiek interieur
Beige tegels met bloemen

Mozaïek, vloertegels, tegels voor het schort in de keuken - al deze opties in beige kleur zien er verfijnd en elegant uit. Daarnaast is het vermeldenswaard een aantal andere voordelen:

 • Keramische beige tegels zijn niet markeerbaar en gemakkelijk te gebruiken;
 • Betegeld ontwerp kan zeer divers zijn door het gebruik van patronen, ongebruikelijke kleuren en combinaties van verschillende texturen;
 • Zelfs de meest complexe lay-outs zullen nooit vervelend zijn;
 • Tegel van beige kleur is goed in elke stijl van interieur.

Beige badkamertegels kunnen worden onderstreept door andere stijlvolle kleuren: oranje, perzik, theeroos, citroen, maar ook paars, grijs, zwart, zilverachtig, brons. Het wordt aanbevolen om meer donkere elementen op de vloer te leggen, en de muren moeten worden veredeld met een luchtige en zachte afwerking.

Beige tegels met decor

Beige houten tegel in de keuken

Badkamer ontwerpopties

Ondanks de schijnbare eenvoud moet de beige tegel met speciale verantwoordelijkheid worden gekozen. Het is de moeite waard om de volgende nuances te onthouden:

 • Donkere kleuren zouden moeten wijken voor lichte tonen. Anders zal een te donkere afwerking het interieur onnodige somberheid geven;
 • In plaats van massale donkere accenten, is het beter om de voorkeur te geven aan luchttekeningen en sierlijke ornamenten;
 • Een kleine badkamer of toilet moet worden ingericht met warme beige tinten en witte accessoires. Attributen in zwarte, donkergrijze, bruine tonen moeten minimaal zijn;
 • Lichtbeige tegels of beige getint graniet zullen op een nieuwe manier in een kamer met verspreid licht spelen. Ideale oplossing - schijnwerpers, bestand tegen vocht.

Muurbeige tegels zien er aristocratischer uit door ornamenten van zwarte kleur. De combinatie van koude tonen van beige en witte patronen ziet er romantisch en verfijnd uit. Panno, mozaïek decor, skilali vullen de elegante inrichting van de badkamer aan. Het is ook beter om de voorkeur te geven aan mixers van zilver of bronskleur.

Beige tegels in de woonkamer
Beige tegels van porseleintegels

Beige tegels in de keuken

Tegels op de vloer of voor de schort moeten sterk zijn, gemakkelijk te onderhouden en ook esthetisch aantrekkelijk. Wandtegels zijn meestal niet onderhevig aan onnodig hoge belastingen, dus de eisen zijn veel minder.

Beige steentegels in het binnenland
Beige tegels in landelijke stijl

In het interieur van de keuken kunt u verschillende ongewone texturen en imitaties gebruiken. Afwerking in beige tinten is echt veelzijdig en interessant. Overweeg verschillende opties voor het gebruik van dergelijke materialen en de geheimen van combineren met andere kenmerken:

 • Donkerbeige tegels, simulerend metselwerk, benadrukken het ontwerp van een typisch Italiaans klooster. Matte tegels van pastelkleuren passen perfect in het binnenland van de Provence, het platteland en cheby-chic;
 • Afwerking in beige tinten voor een boom past perfect in een klassieke compositie, niet alleen in de keuken, maar ook in de woonkamer of zelfs in de slaapkamer. Bruine rand is meer geschikt voor landelijke stylistiek;
 • Beige glanzende afwerking onder de steen of imitatie van marmer geeft de keuken de nodige strengheid en soberheid. Dit is de ideale tegel voor de keuken, ondersteund in een strikte aristocratische stijl;
 • Beige keramische tegels onder de huid van reptielen vullen ook op voordelige wijze het ontwerp van een moderne keuken of eetkamer aan;
 • Tegel op het platform met fotodruk. U kunt ornamenten op een neutraal thema gebruiken of een gastronomisch thema prefereren;
 • Bloemtegels voor de keuken in de klassieke stijl worden geselecteerd in het geval dat het interieur meer gezelligheid of een vleugje romantiek moet toevoegen. De beige achtergrond is het meest geschikt om deze met bloemen te versieren.

Als monofone keramiek of graniettegels onnodig saai lijken, kunt u altijd verschillende toetskleuren uit een kleurenpalet selecteren. Zeer relevant zijn de Afrikaanse attributen. In de keuken ziet dit ontwerp er ongewoon uit, maar het is heel toepasselijk. Om etnische installaties te creëren, zijn bruin (in de buurt van zwart), lichtbeige, zand en wit keramiek geschikt.

Beige keramische tegels in de badkamer

Niet-standaard oplossingen voor woonkamers

Beige keramische tegels zijn in staat om het ontwerp en de woonkamer te versieren. Liefhebbers van minimalisme, hightech en moderne stijlen kunnen bijvoorbeeld porselein in aardewerk porselein gebruiken om de vloer in de woonkamer of slaapkamer af te werken. "Goud" of "platina" afwerking zal het concept van een futuristisch interieur versterken.

1
Beige en bruine tegels in de badkamer
Beige tegels met cirkels in de badkamer

Tegenwoordig bieden veel keramische fabrikanten producten aan die textiel nabootsen. Bijvoorbeeld een tapijt of een vereenvoudigde fluwelen textuur. Zo'n ontwerp voor badkamertegels past niet, maar in de gang, woonkamer, kantoor zal er aan gewend raken. In feite is dit een ongewoon alternatief voor hetzelfde textielbehang.

Denk niet dat beige tegels veredeld en klassiek interieur veredelen. Op het beige doek kan een psychedelische afbeelding, een ongewone abstractie of een origineel ornament zijn. Dit is een uitstekende optie voor het maken van een installatie in de richting van fusion, pop art of art deco.

Beige tegels op de keukenschort
Beige mozaïek

Verbetering van het balkon

Het ontwerp van het balkon wordt onderschat. Het is van de volledigheid en bedachtzaamheid dat het uiterlijk van de kamer afhangt. Een mooie en comfortabele loggia, in feite, is de voortzetting van het appartement.

De beige tegel is ideaal voor dit doel. Bovendien maakt het luxe assortiment van keramiek, tegels en porseleinen tegels het mogelijk de locatie te verfijnen op de manier die de ziel wenst. De meest populaire formaten tegels zijn 20x20, 25x40, 20x30.

Beige marmeren tegels in de badkamer
Beige tegels in neoklassieke stijl

Keramisch bekledingsmateriaal in beige kleur verdraagt ​​perfect alle fysieke belastingen, temperatuurveranderingen, hoge luchtvochtigheid, heeft een bijzonder lange levensduur, wat niet gezegd kan worden over de houten afwerking of linoleum. Pools graniet - de verhouding van uitstekende kwaliteit en redelijke prijs. Op het glazen balkon of de loggia zullen echter zelfs de meest budgettaire materialen voor de afwerking wortel schieten.

Stevige beige tegels in de badkamer
Vloertegels met beige tint
Beige tegels in patchworkstijl

Selectiecriteria

Als u geen duidelijke afmetingen en grenzen hoeft te behouden voor het maken van een schort in de keuken, moet u met balkons werken. Het is belangrijk om de kamer te meten om het benodigde aantal tegels te kopen. Het materiaal voor afwerking moet niet alleen in stijl en kleur worden gecombineerd, maar ook de werkoppervlakken volledig bedekken.

Tegel van zandkleur in de keuken
Tegel met beige patroon op de vloer

Experts raden aan voorkeur te geven aan de maten 20x30 of 25x40 voor ruime loggia's, maar voor kleine of smalle balkons is de afmeting 20x20 meer geschikt. Soms is de helft van de tegels van dezelfde grootte (bijvoorbeeld 25x40) en de helft van de kleine elementen (voor het werken op moeilijk bereikbare plaatsen) nodig.

Beige tegels in de gang
Beige tegels in de stijl van de Provence

Belangrijke regels:

 1. Geconfronteerd wordt geselecteerd met inachtneming van de kenmerken van het balkon. Als de structuur licht is, moet het afwerkmateriaal ook extreem licht zijn. Extra stress kan tot ernstige problemen leiden. Als alternatief kunt u een stuk tegel (25x40 of 20x30) en enkele PVC-elementen gebruiken om het plafond of de muren af ​​te werken;
 2. Hoe kleiner het balkon, hoe lichter de tegel moet zijn. Voor locaties in de noordelijke zone of in de schaduw van gebladerte, is het beter om warme tonen te kiezen met een onopvallend lichtpatroon. Het ontwerp van het balkon is ook belangrijk, zoals bijvoorbeeld de inrichting van het schort in de keuken;
 3. Als het balkon een voortzetting is van de kamer waaraan het grenst, moet de decoratie in de hele kamer in een uniforme stijl worden gehouden.

Altijd hebben matte texturen en ruwe oppervlakken voor vloerbedekking de voorkeur. Dit is een garantie voor veiligheid.

Beige tegels in retro stijl
Zilveren beige tegels in de badkamer

Voeg voor tegels

Als het gaat om een ​​delicaat beige palet van afwerkingsmaterialen, speelt de kleur van de voeg een cruciale rol. Voor het schort in de keuken raden deskundigen aan een grout te gebruiken voor meerdere tonen donkerder dan de basis. Dit zal het patroon van de naden gunstig benadrukken, waardoor de wandinstallatie dieper en expressiever wordt. Bijzonder indrukwekkend is wanneer de stof uit dezelfde elementen bestaat (bijvoorbeeld 20x30 maten).

Beige tegels met een patroon in de badkamer

Voor wandtegels in de badkamer of het toilet is de melkwitte kleur van de voeg relevant. Voor een schort in de keuken kan een soortgelijke toon een aantal problemen bij het verzorgen veroorzaken.

Voor vloertegels, in welke lichtbeige kleur het niet zou worden ingelijst, is het beter om donkerdere opties te kiezen. De optimale kleur voor de troffel is melkchocolade. U kunt ook grijs of neutraal bruin kiezen.

Beige tegels in de badkamer
Beige tegels binnen een buitenhuis

Hoe lichter de voegen, hoe sneller deze vuil worden. Het duurt lang om voor de naden te zorgen. Daarom gebruiken sommige ontwerpers, die een origineel en praktisch decor willen creëren, voor een schort en andere werkoppervlakken een lichtbeige afwerking en rijke chocoladetonen.

Beige tegels - de ideale oplossing voor elke kamer in huis. Met inachtneming van de eenvoudige regels voor ontwerp en installatie geniet u lange tijd van een onberispelijke afwerking.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 1 = 1