Ovaal bed in het interieur – harmonie van slaap (20 foto’s)

Voor het eerst verschenen ovaalvormige bedden in kinderkamers. Deze ronde structuren leken op gezellige nesten en oude kinderwiegjes. Het was moeilijk om niet op te merken hoe comfortabel een dergelijk bed past in het algemene idee van de kamer, terwijl het een zeer praktisch meubelstuk blijft vanuit het oogpunt van de ouders. Dankzij de vrije toegang van alle kanten en zachte kanten konden moeders en vaders zonder veel moeite op hun nakomelingen letten en zich geen zorgen maken over hun veiligheid.

Beige ovaal bed

Wit ovaal bed

Geleidelijk verhuisde het ovale bed naar volwassen interieurs, waar het stevig zijn positie innam in moderne en eclectische stijlen. Het harmonieuze ontwerp vond een antwoord in het interieur van bizarre vormen en gedurfde combinaties. Compacte of juist te grote ovale modellen werden geïnstalleerd in de appartementen van jonge stedelingen, waardoor hun snelle leven veranderde.

Ovaal bed zonder hoofdeinde

Ovaal zwart bed

Ovaal babybedje

Een belangrijk voordeel van een bed van deze vorm is dat het geschikt kan zijn voor kinderen van verschillende leeftijden. In dergelijke kribben stapel zowel pasgeborenen als peuters.

Ovale structuren voor de allerjongsten zijn uitgerust met een slingermechanisme, waarmee je het bed kunt wiegen en het kind kunt wiegen. Dit principe komt uit het verleden, toen ronde manden of wiegen met kinderen werden opgehangen in huisjes en kinderen werden gewiegd door liedjes.

Ovaal babybed

Ovaal paars bed

1

Voor oudere kinderen rond de omtrek van het bed, kunt u een barrière installeren in de vorm van een arena, waarvan sterke staven worden gemaakt van hout, plastic of metaal. Omdat de bescherming op het ovaal is geïnstalleerd, overlapt het kind het zicht niet, kan hij alles zien wat er om hem heen gebeurt en kunnen de ouders vanuit alle hoeken van de kamer naar het kind kijken.

Naast al het bovenstaande hebben ovale bedden nog andere voordelen:

  • afgeronde hoeken zorgen voor maximale bescherming van het kind, nu kunt u niet bang zijn dat hij de hoek zal raken en zich zal bezeren;
  • sommige ontwerpers verklaarden dat een bed in de vorm van een ovaal een kind herinnert aan zijn leven in de baarmoeder, wat dit ontwerp erg gezellig en comfortabel maakt voor het leven van de baby;
  • zoals bij de constructie geen hoek is erg handig zelfs in kleine kamers te plaatsen, en hoeven niet hun hersenen rack een wand naar de kribbe hechten om comfortabel te bewegen - ovaal bed kan direct op het midden van de kamer worden geplaatst;
  • De ovale vorm van een bed is niet veeleisend voor het algehele ontwerp van de kamer, en daarom past het perfect in elk interieur, zowel een jongen als een meisje kunnen in dit bed slapen;
  • Het ontwerp heeft een hoge functionaliteitsmarge, omdat het kan worden omgezet in andere items in het interieur van kinderen.

Al deze kenmerken kunnen geen enkele ouder onverschillig laten, omdat de veiligheid en het comfort van hun eigen kind altijd beslissen bij het kiezen van de toekomstige situatie van een nieuw gezinslid.

Ovaal swingend bed

Ovaal bed op wielen

Bekende wijzigingen

Bijzonder populair is de ovale bedtransformator voor kinderen. Met dit ontwerp kunt u zich aanpassen aan de groei en ontwikkeling van het kind, waardoor hij comfortabele leefomstandigheden creëert.

Moderne ontwerpers verbeteren elk jaar de transformatie van dit model en vandaag is het al mogelijk om projecten te vinden die 6 meubels uit één ovaal bed vertegenwoordigen. De meest betaalbare en meest voorkomende modellen zijn echter 3 op 1. In dit geval is het gebruikelijke ovale bed in slechts drie verschillende versies aangepast. Combinaties van de wieg zijn mogelijk: een doektafel en een arena of wieg-wieg en een kinderbank. In feite zijn er veel variaties en sommige kunnen onafhankelijk worden uitgevonden, het is belangrijk om eerst te bepalen wat u van deze nieuwigheid van ontwerpfantasie verwacht.

Ovaal lederen bed

Rond bed

Het allereerste en belangrijkste voordeel van een dergelijk transformatorbed is de functionaliteit. Ouders hoeven niet veel geld uit te geven om een ​​kindernest comfortabel uit te rusten, nu worden alle meubels in één ontwerp gemonteerd.

Bovendien is deze optie geweldig om ruimte te besparen, waardoor er vrijheid is voor games voor kinderen.

De universaliteit van dit model is opnieuw dat het in elke stijl past, geschikt is voor een jongen en een meisje. Dit bed kan worden ingericht met zachte zijkanten, luifels en verschillende gordijnen. Om zowel het decor als het ontwerp zelf te veranderen, is het mogelijk als het kind opgroeit.

Het bed van elk kind, inclusief ovaal, moet in de eerste plaats onschadelijk zijn voor de gezondheid van kinderen, daarom moet men bij het kiezen van iemand op dergelijke parameters letten:

  • structurele stabiliteit - het kopen van de baby meubilair, aandacht besteden aan alle sluitingen, en overgangen, als een controle bed op de grond staat, moet het zeer stabiel zijn, omdat je haar vertrouwt om haar kind;
  • geef je voorkeur alleen aan natuurlijke materialen - zelfs als je te veel moet betalen voor een natuurlijke boom, maar je zult er zeker van zijn dat geen schadelijke stoffen je kind zullen hinderen;
  • dezelfde regel geldt bij het kiezen van de bekleding - als u besluit om het bed met zachte bumpers uit te rusten, kiezen alleen natuurlijke stoffen, zodat het kind in de vroege jeugd wist niet wat een allergie;
  • als je de wieg beschermt met een arena, let dan op de afstanden tussen de tralies - het kind mag geen hoofd ertussen leggen, dit is erg gevaarlijk voor de gezondheid. Zie ook dat de staven zelf zo gepolijst mogelijk zijn, en dan kunnen geen splinters uw baby bedreigen.

Door aan al deze vereisten te voldoen, vindt u niet alleen een multifunctioneel en comfortabel meubilair, maar ook een meubel dat uw kind op tijd zal beschermen.

Ovaal babybed

Ovale bedden voor volwassenen

Volwassen ontwerpen zijn minder universeel, maar vonden ook hun bewonderaars onder mod
erne mensen. Dergelijke ovale bedden zijn meer als een bed en vereisen passende inrichting rondom.

Bedden met de ovale vorm voor volwassenen zijn gemaakt voor één persoon en voor twee personen. Er moet echter rekening worden gehouden met het feit dat een tweepersoonsbed van dit ontwerp veel ruimte inneemt, waarvoor van tevoren moet worden gezorgd.

Ovaal bed met een arena

Ovaal bed in Art Nouveau-stijl

Net als een kinderkamer kan het bed worden uitgerust met zachte zijkanten, waardoor een gezellige imitatie van een cocon of eieren kan worden gemaakt. In zo'n bed is het aangenaam om in slaap te vallen en comfortabel wakker te worden. Zachte kanten beschermen tegen onvoorziene slagen en een gezellig bed geeft rust.

Ovaal bed in neoklassieke stijl

Ovaal bed voor pasgeborenen

De kop van dit bed kan heel anders zijn. Er zijn varianten bekend wanneer het zachte ovale bed achterin kwam en een specifiek vizier, wat een verhoogd gevoel van comfort en veiligheid creëerde. Er zijn bedden met een houten hoofdeinde of met details van leer.

Ovaal bed voor baby

Ovaal roze bed

Het beste van alles is dat deze bedden er natuurlijk precies uitzien in moderne stijlen zoals loft en hightech. Ovaal ontwerp is origineel, dus het is moeilijk om er een fatsoenlijk interieurontwerp voor te vinden. Minimalisme, kenmerkend voor bijna alle moderne stijlen, omdat niets beters omgaat met deze taak. Afhankelijk van de materialen waaruit het bed wordt gemaakt, worden de tinten van de buitendecoratie van de kamer geselecteerd.

Ovaal bed in de slaapkamer

Ovale bed-transformator

Oval Wenge-kleur bed

De harmonie van het ovale bed in zijn afgeronde vorm. De afwezigheid van hoeken verbreekt de ruimte in de kamer niet en maakt het verblijf in het bed comfortabel. Dus laat de harmonie van je dromen in zo'n bed de hoeken niet kennen.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

47 − 40 =