Hoe een bed op te zetten om vrije ruimte te hebben

Het belangrijkste in de slaapkamer is een bed. En afhankelijk van welk materiaal het is gemaakt en hoe correct het zal staan, hangt uw gezondheid af. Het kiezen van de ideale locatie is niet eenvoudig. Het moet tegelijkertijd ergonomisch en door feng shui worden geplaatst. De taak is niet eenvoudig, maar het is mogelijk. Het bed kan zelfs in een kleine kamer correct worden geplaatst.

De eerste regel is beveiliging

Sceptici bevelen in de eerste plaats aan dat het bed in de slaapkamer veilig wordt geplaatst, en pas dan pas aandacht aan de regels van feng shui. Het is vooral belangrijk om u zorgen te maken over de veilige plaatsing van het bed in de kinderkamer.

Feng Shui Bed

Het bed in de kamer mag niet staan:

 • in het ontwerp;
 • onder de luchtstroom die uit de airconditioner komt;
 • naast hoge kasten;
 • hangende planken.

Zodat u niet zweet tijdens de slaap, kan het bed niet op de lijn tussen de deur en het raam worden geplaatst. Als de kamer is voorzien van airconditioning, moeten gordijnen zo worden geplaatst dat de koude lucht naar het plafond blaast en niet naar de persoon die slaapt. Vooral het kind mag niet boven de bedplanken hangen. Hoe veilig ze ook aan de muur worden genageld, op een dag kan deze instorten en een zware kast kan altijd iets zwaars laten vallen.

Als je niet weet hoe je een bed in de slaapkamer moet leggen, regel het dan gewoon comfortabel. Dit betekent dat in de buurt van de lange zijde vrije ruimte van minimaal 70 cm moet zijn. Dan zal je je comfortabel bed gespreid, obscure zijn, haar beddengoed te veranderen. In een kleine studio of hruschevke lijkt te doen is niet gemakkelijk, maar als je wilt om ruimte vrij te maken, kunt u een audit van de dingen uit te voeren en degenen die hun nut overleefd, te gooien.

Bed met een hoofdeinde aan het raam

Bed met een hoofdeinde naar het raam op feng shui

We zetten het bed op Feng Shui

De oude oosterse leer geeft een nauwkeurig antwoord op de vraag: hoe de bed in de kamer te zetten. Er zijn veel complicaties en nuances, maar als ze voldoen allemaal aan de touwen, de meester van Feng Shui belofte, zult u niet alleen goed slapen, maar ook in alle andere gebieden van het leven zal orde en harmonie zijn.

Bij feng shui wordt het bed in de verste hoek geplaatst, maar zo dat de deur zichtbaar is. Voor een goede nachtrust heb je veel lucht nodig, dus de ruimte erboven moet niet volproppen. In Feng Shui is het belangrijk om de verhoudingen te observeren, dus het bed moet ook in verhouding staan ​​tot de kamer. Voor een smalle slaapkamer, moet je een uitgestrekt bed kopen. Als de ruimte groot en ruim is, dan past deze in een tweepersoonsbed.

1

Boven het bed mag niet op de bovenste verdieping van een badkamer of toilet, zodat het huis plan indeling van de kamers worden geplaatst, zodat de toiletten op elke verdieping zijn onder elkaar, en niet naar een slaapkamer eronder gelegen.

Accommodatie in een kleine kamer

Het bed tegenover het raam

Wat verbiedt feng shui?

Niet iedereen weet hoe je een bed op Feng Shui moet zetten, want het is echt een gecompliceerde wetenschap die duidelijke eisen stelt aan de inrichting van meubels in het appartement. Over het algemeen roept Feng Shui op om geen extra items in de slaapkamer te hebben, omdat elk ding zijn eigen energie heeft, die niet samenvalt met de jouwe. Op fenushuyu naast of boven het bed mag niet:

 • sockets;
 • kroonluchters;
 • grote lampen;
 • schilderijen;
 • planken;
 • haarden;
 • aquaria;
 • veel kamerplanten.

Bed bij het raam

Bedopstelling in de slaapkamer

Ook moet het bed niet staan:

 • in het midden van de kamer;
 • een hoofdeinde naar de deur;
 • voeten naar de deur;
 • tussen de ingang en het raam.

Volgens de oosterse leer krijgt een persoon voldoende slaap en rust als hij zich beschermd voelt op het bed. De noodzakelijke beveiliging kan worden gecreëerd als het bed dicht bij een blinde muur moet staan. Ook op de dwarsligger mogen geen scherpe hoeken van kasten en muren worden gericht. Mensen die in de Chroesjtsjovka wonen om het bed op te zetten, lijken iets onmogelijks. In een smalle kamer, waar elke vierkante centimeter wordt geteld, en weinig ruimte, kan alleen het bed niet bij de muur staan. Het leven maakt zijn eigen aanpassingen, maar het is niemand verboden te dromen over het verbeteren van de woonomstandigheden en ernaar te streven.

Het is onwenselijk om een ​​bed onder de balken aan het plafond te hebben - in het bijzonder. Ze zullen het hoofd "pletten" en energie uit je "trekken". De juiste binnenoplossing is het gebruik van een spanplafond.

Het zal ongemakkelijk zijn om te slapen op een bed onder een schuin plafond - een kenmerk van zolderkamers. Sluit het zal niet mogelijk zijn, maar je kunt trekken uit de benedenhoek scarlet ribbon - de meester van feng shui zeggen dat het veel zal helpen met het probleem.

Bedplaatsing in de slaapkamer

Bed noord

Het kan zodanig zijn dat uw persoonlijke richting en de richting van de echtgenoot niet evenaren. Hoe ze te definiëren, vertelt u alleen een specialist in feng shui, maar wat hij niet zei, je tot een compromis en zet het bed in de richting waarin beide echtgenoten comfortabel. Dan zal niemand nauwkeurig advies te geven - je nodig hebt om jezelf te luisteren en kijken naar de "gulden middenweg." Het enige dat zelfs als u twee bedden geschoven, experts raden ze op een dubbele matras. Dan, tussen man en vrouw in de relatie zal niet barrières en grenzen.

Bed in de buurt van de muur

Goede locatie van het bed in de slaapkamer

Bepaal de kanten van de wereld

Een ander populair idee is de plaatsing van een bed in de slaapkamer ten opzichte van de zijkanten van de wereld. U hoeft zelfs geen contact op te nemen met specialisten: neem gewoon een kompas of bepaal de wereld. Trouwens, het idee dat het levenssucces van een persoon op veel manieren wordt beïnvloed door de richting waarin z
ijn benen en hoofd in een droom zijn gericht, behoort tot de oosterse wijzen. Ze hebben gelijk of niet gemakkelijk te verifiëren.

Als je geen geliefde kunt vinden, zet het bed hoofd naar het zuiden. Als u niet besluit hoe u het bed in een kleine slaapkamer moet plaatsen, stuurt u het hoofd naar het zuidoosten. Er wordt aangenomen dat het bed zo helpt een persoon assertiever te worden in hun verlangens en te slagen in het gekozen veld. Stellen die een kind willen, moet het bed "hoofd" naar het westen worden geplaatst en degenen die een goede reputatie nodig hebben - naar het zuiden.

Aan de zijkanten van de wereld kun je een bed in de kinderkamer plaatsen. Als het kind een angstige droom heeft, kun je het bed in het hoofdeinde van het kind naar het oosten leggen. Dankzij dit zal de slaap sterk en kalm worden. Die ouders die niet weten hoe ze het beste een bed kunnen zetten, maar willen dat hun kind succesvol studeert, kun je het bed naar het noord-oosten zetten.

Een bed naar het zuiden

Gunstige ligging van het bed in de slaapkamer

Bed - beveiligingseiland

In een droom brengt een persoon een groot deel van zijn leven door, dus het is zo belangrijk om een ​​goed bed te kiezen en het goed te positioneren. Als u goed wilt slapen, kies dan een bed met een comfortabel matras. Op het bed, die werd gemaakt in het midden van de vorige eeuw en crashen van tijd tot tijd, zal de slaap precies lastig zijn, dus er is reden om op te slaan en koop een modern bed. Het is ook beter om niet te slapen op twee verschoven bedden - het is ongemakkelijk en kan onenigheid brengen aan familierelaties.

Een bed in een eenkamerappartement of in een Chroesjtsjovka moet niet worden omgezet in een warenhuis van dingen. Iemand houdt dozen met schoenen, oude tijdschriften of gevouwen tapijten onder zich. Zelden onder het bed worden dingen gedaan die dagelijks nodig zijn. En wat je niet meer gebruiken dan een jaar, zal waarschijnlijk nooit meer, dus als u last heeft van slapeloosheid, kijk naar wat er onder je bed. Als er vuilnis is, moet je er vanaf komen. Hoe minder de ruimte onder het bed bezet is, hoe energieker de stromingen zijn, denkt de feng shui-meester.

Bed langs de muur

Het is verboden om met de voeten naar de deur te slapen - deze positie wordt de "houding van de dood" genoemd en wordt als onaanvaardbaar beschouwd. Aan de andere kant, om je veilig te voelen, moet je de deur van het bed zien. Zelfs in deze situatie is het gemakkelijk om een ​​compromis te vinden. Je kunt een spiegel vastmaken aan de tegenoverliggende muur in de slaapkamer ten opzichte van de deur. Het zal niet in de buurt van het bed zijn, maar hiermee kun je zien wat er in de gang gebeurt en wie er is. Competent gebruik van spiegels in een kleine ruimte helpt om de ruimte visueel uit te breiden.

Specialisten uit verschillende gebieden geven een antwoord op de vraag: waar is het precies nodig om het bed op te zetten, maar je moet altijd naar jezelf luisteren.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 53 = 63