Spring sofa’s: verouderde klassiekers of een nieuwe chic (26 foto’s)

Met de verschijning van banken uit polyurethaanschuim, en in de afgelopen jaren en een nieuwe productietechnologie genaamd "gelaagde taart", waarin het mogelijk werd de verzakking van het materiaal te voorkomen, waren de meningen verdeeld. Iemand begon een negatief beeld van het voorjaarsblok te krijgen, in de overtuiging dat het een doelloze verspilling van geld was en dat vogelverschrikkers van de USSR vreesden voor de veren die waren gevlogen. Iemand daarentegen vertrouwt alleen op een metalen vulling en is van mening dat "goedkoop schuim" geen voordeel oplevert. Wie heeft gelijk? Het antwoord is dubbelzinnig: elk op zijn eigen manier.

Witte voorjaarszetel

Zwarte voorjaarszetel

De structuur van de lentebanken

De veer is een elastisch element dat zich ophoopt en energie geeft bij het laden en verwijderen ervan. Draad voor de productie van veren is gemaakt van barstaal.

Spring Chester Sofa

Klassieke veerbank

Typen bestaande veerblokken:

 • "Snake";
 • onafhankelijk;
 • Afhankelijk.

Blok "slang" is zeer duurzaam, maar in feite heeft het geen enkel voordeel voor de rug. In de meeste gevallen wordt dit soort veren in de bank gebruikt om alleen ruggen te maken, maar niet banken met een orthopedisch matras.

Spring sofa in het interieur van het huis

Lente bank in het interieur van de eco

1

Klassieke veren

Wanneer velen dit voorjaarsblok zien, roepen ze uit: "Ah! Dit is een clamshell! ", En geleerd door de bittere ervaring van het gebruik ervan (snelle verzakkingen, veren en krakende bronnen) vele jaren geleden beschouwen dit type niet voor aanschaf. Maar tevergeefs. Het is geen clamshell, het is Bonnel. Extern, en de waarheid is erg vergelijkbaar, maar de productietechnologie is radicaal veranderd.

De veren worden continu in een bepaalde volgorde geweven om contact te vermijden, ze kraken niet of wrijven niet. Het hele metalen blok bestaat uit speciale biconical veren met 4 of 5 beurten. Ze worden aan elkaar bevestigd met staaldraad. Aan de uiteinden van de wikkelingen bevinden zich speciale sloten, die helpen voorkomen dat de spiralen spontaan losschroeven. Simpel gezegd, "Bonnel" bestaat uit uniek, maar gerelateerd aan elkaar veren op het metalen frame.

De belangrijkste voordelen van deze banken zijn de budgetprijs en de verbeterde betrouwbaarheid. Ze zijn met voordeel verschillend uithoudingsvermogen en weerstand, zelfs bij behoorlijke belastingen.

Spring sofa in het interieur ethno

Lente bruine bank

Natuurlijk hebben banken met een onafhankelijke veereenheid niet zo'n levendig effect als een orthopedisch matras. Toch geven miljoenen mensen door de jaren heen de voorkeur aan banken en bedden met het bovenstaande blok. Vooral als u van tijd tot tijd alleen maar wilt slapen, voor gebruik in het land of in sanatoria en hotels. In dit geval kunt u besparen op een bed met een orthopedisch matras.

Leren bank met veren

Spring Kitchen Sofa

Onafhankelijke bronnen

Wat is deze veereenheid? Het bestaat uit veren in de vorm van een vat. Elk dergelijk vat wordt in de stoffen bekleding geplaatst. Alle veren worden tegen elkaar beschermd, waardoor hun wrijving ten opzichte van elkaar wordt geëlimineerd. Dit wordt onafhankelijke interactie genoemd. Een lederen bank met zo'n veerblok zal niet verwend worden door opgerolde coils. Veren in diameter niet meer dan zes centimeter. Op de vierkante meter van het product zijn ze goed voor ongeveer 250 stukjes.

Spring sofa in het interieur van het hok

Spring sofa in het interieur van de Art Nouveau

Naast veren zijn deze banken voorzien van zachte vulling, die de stijfheid regelen. Wat levert dit op in het complex? Uniforme verdeling van de belasting van het hele lichaam langs de omtrek, de mogelijkheid om de overdracht van zachte weefsels te vermijden en volledige ontspanning van het lichaam. Een hoog niveau van comfort bereiken voor slapen en zitten. De bank met onafhankelijke veereenheid is beschermd tegen uitzakken, overmatige schommelingen bij het wisselen van positie en geluid. Orthopedische banken - dit is een echt bed!

Sofa met onafhankelijke veren

Spring sofa met kussens

Het is noodzakelijk om precies te bepalen voor welke doeleinden u een bank koopt. Ga een uur na het werk liggen voor de tv, verzamel een groot gezelschap vrienden en speel in de Xbox of slaap een aantal jaren als een bed? Als u deze vraag beantwoordt, kunt u doorgaan met de selectie van het volgende item.

Spring vouwbank

Voorjaars glijfauteuil

Mechanismen van transformatie

Dit zijn de soorten banklay-out om onmiddellijk het oppervlak te krijgen om te slapen, met andere woorden, de sofa in een bed veranderen. Banken zo en verschillen van het bed dat ze vouwen. Het mechanisme wordt gekozen op basis van de ruimte in de kamer waarin de bank zal staan, de gebruiksfrequentie en de leeftijd van de persoon voor wie het bedoeld is (met sommigen van hen kan het kind of de grootmoeder het niet aan).

Retro sofa in retro stijl

Tot nu toe zijn de beroemdste mechanismen:

 • "Evroknizhka" - de stoel gaat rechtuit en op de lege ruimte wordt teruggelegd. Banken eurobook met een veerblok zijn betrouwbaar en hebben een groot slaapgedeelte, een aangename bonus is de aanwezigheid van dozen voor het opbergen van beddengoed;
 • "Boek" - het zitvlak stijgt naar een karakteristieke klik, waarna de rugleuning zich naar het ligniveau verplaatst. De inrichting is bekend voor iedereen, maar wordt gekenmerkt door een hoge mate van slijtage;
 • "Click-clack" is een mechanisme dat zowel als een "boek" uiteenvalt, met slechts één verschil: het heeft tussenliggende posities "half-zittend" en "half-liggend";
 • "French clamshell" - drievoudige toevoeging van een slaapplaats binnen met een orthopedisch matras maakt het gebruik ingewikkelder, en het probleem van het opbergen van verwijderbare kussens en armsteunen verergert het probleem verder. Echter, de gastoptie is echt goed;
 • "Sedaflex" - heeft een uniek verschil met de vorige - het is gemaakt van duurzamere en dus dure materialen. Met een doos;
 • "Accordeon" - de beroemdste en sterkste bank (met laden voor was), die zelfs een kind aankan. Voor accordeonbanken moet je de stoel iets naar voren trekken - alle andere delen zullen hetzelfde automatisch doen;
 • "Dolfijn" - een slaapplaats die verborgen is onder de stoel, bij het trekken aan een speciaal stoffen koord, het onderste deel rijdt op de wielen, alsof het opkomt, dan staat het op en vormt het een platform voor dromen. In gebruik is het eenvoudig, bijna als een accordeonbank met een veerblok, maar het vereist de voorbereiding van hoogwaardig hout.

Een van de beste onder zachte meubels, velen herkennen een sofa "accordeon" met een veerblok.

Zoals u kunt zien, is de keuze geweldig. Na de presentatie van de banken door de verkoper, aarzel dan niet om ze allemaal zelf te testen. Vooral als de operatie dagelijks wordt gepland.

Lente grijze bank

Blauwe zitbank

Vorm van banken

De volgende stap is het bepalen van het type bank. Er zijn er verschillende:

 • Direct - een klassieke optie die gemakkelijk in een kleine kamer past.
 • Hoek - handig voor diegenen die elke centimeter op een slimme manier willen gebruiken en maximaal comfort willen, voor grote gezinnen of geliefden om vrienden bij elkaar te brengen. Nu populaire hoekbanken met een onafhankelijke veereenheid, waarin u de sfeer van de juiste hoek naar de linkerhoek kunt veranderen.
 • Modular - de banken van de nieuwe generatie. Hier kent fantasy geen grenzen, je kunt uit elke reeks modules absoluut elk stuk zacht meubilair, van elke grootte of functie, verzamelen. Voorzie een tafel, bar of massage.

Springbank in het Scandinavische interieur

Bank in verouderde staat

Ontwerpoplossing

In een zeldzame woning kom je vandaag geen sofa tegen. Natuurlijk leken ze al heel lang geleden en maakten ze een lange weg van een bank bedekt met kussens, bekleed met hooi en paardenhaar binnenin, tot die chique keuze met orthopedische matrassen die we vandaag hebben. En natuurlijk is de bank tegenwoordig niet alleen een stukje comfort, maar ook een interieur.

Banken met een hoek kunnen in de ruimte worden gezoneerd, bijvoorbeeld door de computerzone van de rustzone te scheiden. Een zeer stijlvolle oplossing in het studio-appartement kan een bankstel in het midden van de kamer zijn. Er is dus een afbakening van de keuken / eetkamer.

De leren veerbank geeft niet alleen stevigheid, maar is absoluut niet pretentieus in de verzorging. Overweeg dit bij het kiezen van de bekleding.

Voorjaarszetel in het interieur van het studio-appartement

Hoekbank met veren

Visueel behoud van de luchtigheid van de ruimte, vrij van rommel in de woonkamer zal helpen kleine rechte banken in een compartiment met stoelen. Met de compacte veerbanken kunt u eenvoudig herschikken en verplaatsen in de kamer.

Lente bank met fluwelen bekleding

Jacquard-bank in de lente

Bij het kiezen van zacht meubilair moet de nadruk niet alleen liggen op hun stijlbeslissing, maar ook op hun palet. Het is belangrijk om te begrijpen wat uw taak is: nadruk te leggen of juist neutraal te blijven. Er zijn enkele basiswetten van kleurencombinaties tussen zacht meubilair en de rest van het meubilair:

 • Kies geen zacht meubilair in dezelfde kleur als de muren of vloeren. De kleur moet op zijn minst een paar tinten hebben.
 • Het benadrukken van een moedige bank is de beslissing van een creatief persoon. Kies de optie voor een lichtpuntje in de kamer en combineer de meest succesvolle tinten: rood met goud, zacht groen, geel met as, blauw en lila, groen met oranje, geel en roze.
 • Neutraliteit. In dit geval worden de wanden gemaakt in lichte tinten en het meubilair in neutrale pastel.

Hoekbank in fluwelen bekleding, accordeonbank met een veerblok of een leren bankstel? Laat maar! Het belangrijkste is om zijn keuze met volledige verantwoordelijkheid te benaderen, zodat het zo leuk zou zijn om elke keer weer naar huis te gaan. Hoe afgetrapt het ook klinkt, maar comfortabele rust en slaap - dit is echt een garantie voor een goed humeur en een gevoel van voldoening.

Lente bank geel

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 83 = 86