Sofa uit de array: productie en functies (25 foto’s)

Zoals u weet, zijn banken van massief hout erg goedkoop. Een dergelijke hoge prijs wordt verklaard door het feit dat de productie van meubels uit de array - het werk is zeer arbeidsintensief. De productie vereist de beschikbaarheid van hightech dure apparatuur, hooggeschoolde vakmensen en hoogwaardige grondstoffen.

Sofa-accordeon gemaakt van massief hout
Sofa uit de barokserie

Vervaardiging van houten kozijnen

De productie van banken uit de reeks begint met een zorgvuldige selectie van hout zonder defecten. Vervolgens wordt de grondstof gedroogd. Verder lossen de boomstammen op platen van een bepaalde afmeting op, drogen opnieuw op en worden naar de werkstukken gezaagd. Afzonderlijke elementen worden behandeld met verschillende stoffen die beschermen tegen bederf en schimmel. Het assembleren van onderdelen gebeurt door lijmen. In de toekomst worden de producten onderworpen aan slijpen, tekeningen tekenen door frezen, coaten met vernis en verven.

Sofa van massief beukenhout

Beuken sofa

Nadat het houten frame klaar is, moet het worden gevuld met vloerbedekking en stoffering. Een perfecte aanvulling op de banken zijn decoratieve decoratie-elementen.

Gesneden bank van massief hout

Structurele elementen

De bank uit de array bestaat uit verschillende onderdelen, mechanismen en zachte materialen, met elkaar verbonden:

  • Frame. Dit is een houten structuur die de hoofdbelasting gebruikt wanneer deze wordt gebruikt. Het ondersteunende deel van de constructie van het product bevat duurzame houten elementen (planken, staven).
  • Zachte elementen. Als vloermateriaal wordt meestal polyurethaanschuim met verschillende dichtheden gebruikt. Om de belasting op het frame te verdelen, worden elastische banden met verschillende rekken gebruikt. Zijstructuren of kussens bevatten niet-geweven materialen, ballen, lagen.
  • Het mechanisme van transformatie. Er zijn veel mechanismen, de keuze hangt af van de frequentie van het gebruik van de bank in verschillende posities.
  • Bekleding. Het is verantwoordelijk voor het uiterlijk van het product. Het is gemaakt van dichte exclusieve stoffen.

De toevoeging van banken uit massief hout met verschillende decorelementen in de vorm van bijvoorbeeld houtsnijwerk, maakt ze origineel en ongebruikelijk. Afhankelijk van de decoraties kunnen banken in verschillende stijlen worden gemaakt (klassiek, modern).

Bank van massief eiken

Sofa van de serie in de ethno-stijl

Kenmerken van banken gemaakt van hout

Houten meubels worden vooral gewaardeerd vanwege de praktische bruikbaarheid, betrouwbaarheid, milieuveiligheid en een prachtige esthetische uitstraling.

Vaak gebruikt voor de productie van banken zijn berken en eikenhout, maar de meest populaire zijn beuken slaapbanken. Dergelijke banken hebben veel voordelen.

Ten eerste wordt de beuk beschouwd als een van de veiligste en meest milieuvriendelijke rassen. Ten tweede heeft hout een ongewone energie en creëert het vrede en comfort. Banken uit een bestand met beuken worden gevestigd in keukens, in kinderkamers, in slaapkamers. Beukenergie geeft vitaliteit en positieve emoties.

Sofa in de woonkamer

Sofa in een landelijke stijl

Aan deze kwaliteiten moet worden toegevoegd dat waardevol hout duurzaam, sterk en betrouwbaar is. Beech weerstaat perfect een aantal negatieve effecten. Beukenhout heeft een ongewoon esthetisch uiterlijk met een kleur die ofwel zachtroze of verzadigd bruin kan zijn met een uniek natuurlijk patroon.

Bank op houten frame
Leren bank van massief hout

Rassen van banken uit de array

De banken, volgens het mechanisme van transformatie, zijn onderverdeeld in vele variëteiten: click-clack, Franse clamshell, dolfijn, tick-tak, puma en anderen. De meest populaire zijn sommige soorten banken van massief hout.

Slaapbank van massief hout
Sofa van de array in een minimalistische stijl

Uitklapbare boek

Zeer veel voorkomende meubels. Op het bankboek kun je zitten of liggen zonder te vouwen. Om een ​​dergelijke bank te vouwen, moet u de stoel opklappen totdat deze vastklikt en terugkeren naar de lagere positie. Een klein nadeel voor deze bank bestaat nog steeds. In de gemonteerde positie is er een opening tussen de muur en de achterkant van de bank, dus u moet deze naar de muur verplaatsen. Om het bankboek uit te leggen, moet je de bank weer van de muur verwijderen.

1
Sofa uit de array in Art Nouveau-stijl
Sofa van gekleurd hout

Sofa-accordeon gemaakt van massief hout

Een zeer populair type bank dankzij eenvoudige apparaten van transformatie en compactheid. Een eenvoudig en betrouwbaar apparaat voor transformatie maakt het mogelijk om een ​​product te produceren waarvan de breedte van het bed 180 cm bereikt.

Gestreepte bank van massief hout
Sofa uit de reeks in de stijl van de Provence

Slaapbankaccordeon (array) heeft een comfortabel slaapoppervlak, dat uit drie delen bestaat. Het eerste deel is de stoel, de anderen zijn teruggevouwen. Wanneer de sofa-accordeon uit de reeks zich ontvouwt, beweegt de stoel naar voren, de twee delen - in een enkel vlak met de basis. Het uiterlijk van een dergelijke bank wordt als een uitstekende optie voor kleine appartementen beschouwd, omdat deze compact is en geen terugtrekking uit de muur vereist. Een grote toevoeging aan de bank is een ruime opbergdoos voor het opslaan van wasgoed.

Houten bank in Provençaalse stijl
Bank van massief hout met grijze bekleding

Bank in de keuken

Een ander veel voorkomend type bank is de keukenhoekbank. Kies meubels voor de keuken is best moeilijk. Hier, in de regel, verschillende temperatuursomstandigheden, vet, roet. Ook bezetten de gebouwen in het algemeen een klein gebied waarop de machines en het keukengerei zijn opgeslagen. Het probleem is de keuze van een comfortabele eethoek met de accommodatie van het hele gezin en gasten. De perfecte oplossing voor dit probleem is een keukenhoekbank.

Sofa in massief hout in Scandinavische stijl
Bank van gelijmde houten bladen

Bij het kiezen van een model, is het noodzakelijk om rekening te houden met het aantal bewoners van het huis, de kenmerken van de lay-out. Ook moet de keukenbank goed passen in het interieur, duurzaam, functioneel en comfortabel zijn.

Sofa gemaakt van massief grenen
Sofa van een bestand met een tafel

De bank kan dicht tegen de muur worden getrokken, wat niet veel is, maar het oppervlak van de keuken zal vergroten. Het grote voordeel is de aanwezigheid van dozen. Een extra opslagruimte is beschikbaar voor bijna alle modellen van de keukenbank.

Bank van massief hout met textielbekleding

Als u banken uit een reeks hout koopt, hoeft u zich geen zorgen te maken over de combinatie met andere items in het interieur. Begiftigd met buitengewone schoonheid, het hout is zeer effectief en past perfect in elk, zelfs de meest verfijnde interieur. Zal dergelijke meubels zeer lang dienen, zonder de oorspronkelijke schoonheid, betrouwbaarheid en duurzaamheid te veranderen.

Sofa in donker hout
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

31 − 25 =