Een bank kiezen voor een appartement met een slaapkamer: tips en trucs

string (10) "error stat"

De basis van elk interieur in de westerse stijl is meubels. En het centrum van de compositie van elke moderne woonkamer is een bank. Maar zo gebeurde het dat voor de eigenaren van eenkamerappartementen - niet alleen de woonkamer, maar ook het kantoor, de slaapkamer en misschien zelfs de kinderen. Het is niet verwonderlijk dat de eigenaren van appartementen met één kamer speciale, verhoogde eisen stellen aan de banken. Vaker wel dan niet zien ze in dit meubel niet alleen een zitplaats, maar ook een slaapplaats, wat de eisen aan meubelontwerpers nog zwaarder maakt.

Zwart en witte bank

Multifunctionele bank

Hoogstwaarschijnlijk, als u een bank kiest, gaat u ervan uit dat dit ook uw belangrijkste slaapplaats zal zijn. En vrijwel zeker zal je keuze vallen op een oude vriend, bekend bij de eigenaren van eenkamerappartementen sinds de Sovjet-tijden - een opklapbare bank. Deze categorie omvat alle banken die van een stoel naar een bed kunnen worden getransformeerd met behulp van een mechanisme - of het nu Book, Eurobook, Accordion of een ander is. Zo'n bank zal u ervan weerhouden om een ​​apart slaapgedeelte te creëren en perfect ruimte te besparen.

Houd bij het kiezen van een opvouwbare bank speciale aandacht aan de sterkte en betrouwbaarheid van het mechanisme. Je zult het waarschijnlijk vaak moeten gebruiken, en de duurzaamheid van het meubel hangt direct af van de kwaliteit.

Groene bank

Als de bank maar een bank is

Als u een slaapkamer in uw eenkamerappartement zou kunnen regelen, op een stoelbed zou kunnen gaan, gewend bent om op de vloer te slapen of om een ​​andere reden een bank niet als een slaapplaats beschouwt, dan is uw keuze vele malen vereenvoudigd. Uw appartement is echter nog steeds een kamer en het dicteert de voorwaarden ervan:

  • compactheid. Nauwelijks een plaats in een eenkamerwoning zal een object zijn met enorme armleuningen en een massieve rug;
  • veiligheid. Ongeacht hoeveel vrije ruimte u kunt vinden, bestaat het gevaar dat u per ongeluk tegen een hoek botst. Dus het is beter dat de bank geen hoeken heeft (vooral scherpe);
  • gemak. Een bank is in de eerste plaats een plaats om te rusten, en daarom moet deze zo comfortabel mogelijk zijn;
  • esthetiek. Na het najagen van betrouwbaarheid en ergonomie, vergeet niet dat elk meubel gecombineerd moet worden met andere interieurartikelen. Voor een bank die meteen de aandacht trekt, geldt dit vooral.
Gele bank

Er is nog een punt, misschien wel het belangrijkste. Zelfs als het model voldoet aan alle bovenstaande vereisten, koop het dan niet alleen op deze basis. Uiteindelijk gaat het erom of je het leuk vindt. Maar het omgekeerde is ook waar: als het model dat u bevalt, maar niet voldoet aan onze voorwaardelijke tests, loont het de moeite om naar andere opties te zoeken. Wees niet bang om te zoeken en te proberen.

Overweeg de optie om een ​​modulaire bank te kopen. Hiermee kunt u het interieur op elk gewenst moment wijzigen, wat vooral belangrijk is voor eigenaren van appartementen met één kamer.

Grijze bank

conclusie

Wees niet lichtzinnig als het gaat om wat het middelpunt van de aandacht moet zijn in uw appartement en u comfort biedt. De moderne man leeft een leven vol stress en een comfortabele plek om uit te rusten is absoluut noodzakelijk voor hem. Ongeacht het type bank dat u in uw appartement met één slaapkamer wilt installeren, maakt u zorgvuldig een keuze. En we hopen dat ons advies u hierbij zal helpen.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 5 = 3