Bank-Ottomaanse: een praktisch element van moderne stedelijke interieurs (24 foto’s)

De traditionele of hoekbank-poef is een zeer populair, universeel type gestoffeerd meubilair, dat een waardige combinatie van operationele en esthetische kenmerken heeft. Uiterlijk lijkt het een diepe en vrij lage rustruimte zonder armleuningen, die één lage rug heeft.

Bank-poef in antieke stijl

Ottomane op het balkon

Klassieke modellen zijn niet opgemaakt, maar ze hebben meestal een bank, waardoor de toegang tot een ruime ruimte voor het opslaan van kussens, beddengoed. Dit is het belangrijkste verschil van de Ottomaanse van de gebruikelijke bedden.

Beige sofa-poef

Witte bank-poef

Een brede lage bank zonder rugleuning is geschikt, zowel thuis als op kantoor. 'S Middags is het een plek voor rust, accommodatie voor leden van het huishouden en gasten, en' s nachts kan het worden gebruikt als een comfortabel bed.

De belangrijkste voordelen van de poef voor ander meubilair

Een minibank of een volwaardige dubbele poef combineren de sterke punten van traditionele banken en bedden, zodat de volgende operationele voordelen te onderscheiden zijn:

 • economie - de hoekbank-voetenbank zonder armleuningen combineert de functies van twee meubels (het is een bank voor alledaags tijdverdrijf en een bed om te slapen);
 • de mogelijkheid van een harmonieuze aanvulling op het interieur van elke stijl, maar vooral voordelig, dergelijke modellen kijken in kamers met een oriëntaalse vormgeving;
 • ergonomie van het product vanwege het feit dat het een glad oppervlak heeft zonder naden en naden, die niet kunnen bogen op de gebruikelijke hoekbanken en enkele banken;
 • veelzijdigheid van toepassing - een smalle of brede bank zonder rugleuning kan met succes worden gebruikt, zowel in een slaapkamer of een salon, als in een kinderkamer en in de keuken;
 • bruikbaarheid - gebrek aan armleuningen en een massieve rugleuning draagt ​​bij tot een aanzienlijke besparing van nuttige ruimte.

Eiken gedraaide eiken bank

Basisopstelling

Ottomaanse met een bed en kussens kunnen de volgende variëteiten hebben:

1
 • Rollaway. Het is uitgerust met een duurzaam werkingsmechanisme, een comfortabel recreatiegebied en een indrukwekkende lade voor het opbergen van wasgoed. Ottomane met een hefmechanisme is functioneel en praktisch.
 • De hoek. Deze verscheidenheid van voeten maakt het nuttige deel van de kamer vrij en bezet niet-functionele hoeken. Dit meubelstuk is meestal voorzien van een comfortabele rugleuning, die voor een comfortabeler gebruik zorgt en het vegen van de muur voorkomt. Bij het ontvouwen heeft de hoekbank-poef een indrukwekkend formaat en is geschikt voor twee personen.
 • Uittrekbaar. Het ontwerp bevat een uittrekbaar mechanisme. Om de slaapruimte in te richten, hoeft u de slaper alleen buiten uit te rollen. Dit is het meest duurzame ontwerp. Het belangrijkste ding - de aanwezigheid van zachte rollen, die geen krassen op het oppervlak van de vloer.
 • Kinderbank-poef. Dergelijke meubels kunnen worden gemaakt in de vorm van een groot stuk speelgoed. Het kan kinderen verrukken. Het is echter de moeite waard om te overwegen dat kinderen snel groeien, dus binnenkort zul je een model voor tieners serieuzer moeten aanschaffen. Er moet veel aandacht worden besteed aan fabricagematerialen, ze moeten veilig zijn en geen allergieën veroorzaken.
 • Voor de keuken. De afmetingen van veel appartementen laten het niet toe om elke rol toe te wijzen aan elke kamer, daarom is het noodzakelijk om gebouwen multifunctioneel te maken. In de keuken is een gewoon bed onhandig om te gebruiken, dus een opklapbare sofa-fauteuil zonder armleuningen komt te hulp.
 • Van massief hout. Voor de productie van dergelijke meubels kunt u gelamineerde spaanplaat gebruiken met een decoratie voor esdoorn, beuk of kers, en voor varianten worden de berken- of Karelische dennen massieven duurder genomen. Deze bank ruikt aangenaam naar hout en zorgt voor een gezonde nachtrust.

De poef kan met of zonder armleuningen zijn. De hoogte van de rugleuning hangt af van de grootte van het meubilair. Klassieke compacte banken met een slaapplaats en kussens zijn uitgerust met een lage kleine rug. Moderne dubbele modellen hebben grote hoofdeinden.

Ottomanes met een hefmechanisme kunnen lang meegaan. In tegenstelling tot goedkope veerconstructie, is het bestand tegen zware belastingen. Met gasveer kunt u het gewicht van 70 kg weerstaan. De selectie van schokdempers is gebaseerd op het gewicht van de matras. Informatie over het mogelijke maximale gewicht is te vinden in de instructies.

Enkele modellen kunnen twee hefopties hebben: horizontaal en verticaal (lateraal). Dubbele interieurartikelen stijgen alleen verticaal op.

Bank-poef in klassieke stijl

Bank-bank in de kinderkamer

Gemeenschappelijke afmetingen

De klassieke hoekbank-poef heeft een lengte van maximaal 2 m en een breedte van maximaal 1,8 m. Afhankelijk van deze parameters is er een indeling in variaties:

 • één tot 90 cm;
 • anderhalf tot 1,5 m;
 • tweepersoonsbed tot 1,8 m.

Voordat u koopt, moet u beslissen: een of twee personen zullen op gestoffeerd meubilair staan, een bank die moet worden geplaatst. De optimale optie voor een kleine kamer is een bank met een breedte van 1,2 meter. Het is geschikt voor zowel één als twee personen. Een groot voordeel van deze omvang is de compactheid en het vermogen om te kiezen tussen de twee hefmechanismen.

Bank-kamer in het huis

Bank-poef in futuristisch design

Wat kan de basis en stoffering zijn?

Comfortabele slaap is niet mogelijk zonder de kwaliteitsfundatie van de poef. Het is beter om de voorkeur te geven aan gekromde lamellen van gestoomd beukenfineer. Ze zijn beweegbaar aan het frame bevestigd door polymeer of rubber.

Bank-kamer in de woonkamer

Bruine bank-poef

De grootte van de lamellen is optimaal voor parameters van 53 mm bij 8 mm. De twee meter hoge poef moet 20 lamellen hebben met een onderlinge afstand van 5 cm. Het belangrijkste voordeel van een dergelijke basis is dat deze actief kan ventileren en schimmelvorming kan voorkomen.

Bij het kiezen van een bank, moet u op het stoffeermateriaal letten. Hij kan comfortabele omstandigheden creëren of beroven. De kwaliteit van het materiaal en de afstemming zijn van invloed op de duurzaamheid. Het is noodzakelijk om alle naden zorgvuldig te inspecteren, alles moet gelijkmatig worden gestikt zonder lekke banden en andere defecten. Voor een frequent gebruik is een dichte en lichtbestendige stof geschikt. Luxueus uiterlijk zorgt voor zijde of duurzaam leer van hoge kwaliteit.

De verzorging van de bekleding kan heel wat problemen opleveren, vermijd hierbij een afneembare hoes. Hiermee zal het Ottomaanse materiaal niet lijden en kan het oppervlak altijd gemakkelijk worden gereinigd.

Leren bank-poef

Ronde bank-poef

Selectie van orthopedische matrassen

Om comfortabele omstandigheden te creëren voor het gebruik van de voetenbank, kunt u een orthopedisch matras kiezen. Er zijn twee opties om te kiezen: om een ​​klaar model te kopen of om te bestellen. Een matras bestellen in overeenstemming met individuele kenmerken en voorkeuren is veel praktischer.

Bank-bank van massief hout

Een zich ontvouwende hoekbank-poef in grootte en kenmerken van het oppervlak is vergelijkbaar met een bed, dit betekent dat alle soorten matrassen hier geschikt zijn. Maximaal comfort brengt een veermodel, in staat zich aan te passen aan alle functies van het lichaam. Voordat u het product aanschaft, moet u rekening houden met de volgende kenmerken van toekomstige meubelbezitters:

 • gewicht;
 • leeftijd;
 • gezondheid;
 • fysiologische parameters.

Al het bovenstaande helpt om de optimale mate van stijfheid te bepalen. Voor kinderen en adolescenten tijdens de vorming van het skelet is een geschikte orthopedische sofa-bank met een harde matras. Oudere mensen zullen comfortabeler en nuttiger zijn om op een zacht product te slapen. Scoliosepatiënten moeten de maximale mate van stijfheid kiezen.

Wanneer u een matras apart van de voetenbank koopt, moet u letten op het selecteren van de juiste maat voor de basis. Het is beter om de voorkeur te geven aan de polyurethaanbasis van de orthopedische matras. Tegenwoordig is het het populairst. De belangrijkste indicator van dit materiaal is de dichtheid. Hoe hoger het is, des te duurder en de kwaliteit zal een opvouwbare bank zijn.

Bankstel van textiel

Sofa in neo-klassieke stijl

Provence slaapbank

Het duurste en comfortabelste materiaal voor de matras is natuurlijke latex. Hij heeft een aantal positieve eigenschappen:

 • hypoallergeen;
 • afstoting van geur en vocht;
 • prachtige orthopedische eigenschappen.

Orthopedisch matras gemaakt van latex wordt een belofte van stille rust en ongestoorde slaap.

Voor liefhebbers van harde oppervlakken of met ziekten van de rug, is een product met vulstoffen uit een kokosnootkokosnoot geschikt.

Bank-poef in roze kleur

Grijze bank-poef

Diwan-Ottomaanse stijl in Scandinavische stijl

Tips voor het kiezen van een poef

Geef de voorkeur aan modellen met lage poten. Ze vergroten de opslagruimte voor wasgoed.

Bankstel in de slaapkamer

Hoekbank-poef

Maak uw keuze aan de hand van het interieurontwerp, zodat de bank met kussens en slaapplaats er niet ongepast uitziet. Kies de opties waarin het frame en het frame zijn gemaakt van een kwaliteitshout met een dikte van meer dan 60 cm. Dit product is gemakkelijk bestand tegen een kritische belasting. Het volumetrisch ornament, gedupliceerd op de kussens, beschermt de bekleding visueel tegen uitrekken, wat bijdraagt ​​aan het lange behoud van het oorspronkelijke uiterlijk.

Groene bank-poef

Ten slotte moet u direct in de winkel de externe toestand, alle bedieningsmechanismen en het gebruiksgemak uitgebreid beoordelen. Besteed aandacht aan de kleine details. Onnauwkeurig naaien, asymmetrische elementen en andere defecten wijzen direct op de kwetsbaarheid van de bank.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

6 + 2 =