Tegel op het balkon: belangrijkste verschillen en voordelen (21 foto’s)

Afwerken op het balkon met hun eigen handen gebeurt zelden zonder het gebruik van tegels. Dit materiaal wordt gekenmerkt door vorstbestendigheid en vochtbestendigheid, wat het zo praktisch mogelijk maakt. Gebruikt niet alleen vloertegels voor het balkon, maar ook wandtegels en zelfs mozaïek. Voor het afwerken van loggia's worden plafondtegels of gipstegels gebruikt, dit alles maakt het ontwerp van het balkon spectaculair, niet minder dan de decoratieve eigenschappen van andere kamers in het huis of appartement.

Beige tegels op het balkon

Houten tegels op het balkon

Tegel op balkon onder een boom

De belangrijkste voordelen van tegels

De binnenhuisarchitectuur van het balkon moet rekening houden met de bedrijfsomstandigheden: als het een open ontwerp betreft, moeten alle afwerkingsmaterialen vorstbestendig zijn. Gips tegels worden alleen gebruikt op gesloten balkons, omdat het wordt beïnvloed door een verhoogde luchtvochtigheid. Dat is de reden waarom meestal voor alle oppervlakken keramische tegels op het balkon worden gebruikt, wat de volgende voordelen heeft:

 • hoge vorstbestendigheid;
 • hoge sterkte;
 • lage wateropname;
 • breed assortiment;
 • eenvoud van leggen;
 • duurzaamheid.

Keramische tegels op het balkon - dit is een geweldige kans om kwaliteitsreparaties gedurende vele jaren te maken. Met dit materiaal op de vloer van het balkon en aan de muren kunt u de bedrijfskosten verlagen en het schoonmaken aanzienlijk vereenvoudigen.

Flexibele tegels op het balkon

Keramische tegels op het balkon

Tegel op balkon met steenimitatie

Welk soort tegels wordt gebruikt op de balkonvloer?

Keramiek wordt al vele eeuwen gebruikt als vloermateriaal. Tegenwoordig kan de vloer op het balkon onder de tegel worden gelegd met tegels, klinkers, porselein en aardewerk. Deze materialen kunnen op de elektrische vloer worden gelegd. Waarop moet de keuze worden gestopt, tenslotte heeft elke tegel zijn voordelen? Traditioneel is het balkon betegeld met gewone tegels. Dit materiaal trekt aan met een betaalbare prijs, een verscheidenheid aan collecties en praktische bruikbaarheid.

1

Als er hogere eisen aan het balkoninterieur worden gesteld, is het aan te raden aandacht te schenken aan dergelijk afwerkmateriaal zoals porselein. Onder de kenmerken - de aanwezigheid van collecties die dure soorten natuursteen, zeldzaam leer en kostbaar hout perfect nabootsen. Het materiaal heeft vorstbestendigheid en minimale waterabsorptie.

Tegel op het balkon

Tegel onder de steen op het balkon

Keramische tegels op het balkon

Unieke charme van het balkon geeft klinkerstenen, waarvan de collecties in de mediterrane stijl een gezellige sfeer zullen creëren. Een van de voordelen van dit materiaal is hoge sterkte, weerstand tegen agressieve chemicaliën, minerale oliën. Als u van plan bent om het balkon te gebruiken als een thuiswerkplaats, dan is dit de meest correcte keuze.

Geconfronteerd met de muren van het balkon met tegels

Tegenover het balkon met keramische tegels is een praktische oplossing. Het kan worden gebruikt op een open balkon aan de voorkant, zijkant en op de borstwering. De tegel op het balkon lost meerdere problemen tegelijk op:

 • het is niet nodig om hulplijnen te monteren voor andere afwerkmaterialen - dit bespaart ruimte;
 • vereenvoudigt de verzorging van oppervlakken waarop stof constant zit;
 • het interval tussen mogelijke reparaties neemt toe;
 • balkon kan elke thuismeester betegeld worden;
 • wandtegels worden aangeboden in verschillende opties;
 • De tegenoverliggende wanden zien er elegant en elegant uit.

Welke tegel te kiezen voor wanddecoratie en balkonverschansing? Het is wenselijk dat het vorstbestendige tegels zijn geweest. Zeer populair is de steentegel. Het kunnen tegel- en klinkertegels zijn, er zijn overeenkomstige collecties van de fabrikanten van porseleinen tegels. De klassiekers van het genre voor de decoratie van het balkon zijn een mozaïektegel.

Wat voor soort tegels kiezen appartementseigenaren? Meestal geven de muren de voorkeur aan de resten van het gebruikte materiaal om de badkamer of keuken af ​​te werken. Het plaatsen van tegels op het balkon wordt echter steeds vaker onderdeel van een serieus ontwerpproject. Dit deel van het huis dient als een voortzetting van de woonkamer of slaapkamer, respectievelijk moet het interieur in een vergelijkbare stijl zijn. Als het leggen van de tegels op de vloer van praktisch belang is, dan is de bekleding van de muren esthetisch. Je kunt goedkope tegels verzamelen voor baksteen, en als je de financiële middelen hebt, is het beter om de muren met klinkertegels te spreiden.

Clinkertegel op het balkon

Installatie van tegels op een balkon

Mozaïek op het balkon

Een serieus probleem is de materiaalkeuze voor de bekleding van de binnenkant van de borstwering. Als het is gemaakt van een metalen profiel en aan de buitenkant is getrimd met een leisteen of geprofileerde beplating, is het de moeite waard om het te verwarmen. De thermische isolatie moet 10-15 cm dik zijn, het steelt ruimte en het is de moeite waard om gipsplaten te gebruiken om de isolatie te verbergen.

De GKL past perfect tegels met de juiste kleefstofsamenstelling.

Plafondtegels op het balkon

De afwerking van het plafond hangt af van het feit of het balkon is beglaasd of niet. Als kunststof ramen zijn geïnstalleerd, kunt u PVC-tegels gebruiken. Dit materiaal heeft een betaalbare prijs, een minimaal gewicht en moderne tegellijmcomposities vereenvoudigen de installatie aanzienlijk. Als het balkon open en toegankelijk is voor wind of regen, is het beter om de verf van het plafond te beperken met gevelverf. Een alternatief is een k
unststof paneel, op de rails van een bar of gegalvaniseerd ijzer.

Marmeren tegels op het balkon

Wandtegels op het balkon

Rechthoekige tegels op het balkon

Technologie van het leggen van tegels

Geen probleem bij het plaatsen van de tegels op het balkon, er is geen. In aanwezigheid van een stijve, stevige ondergrond - gewapende betonplaat. Het moet worden ontdaan van puin, stof en u kunt de tegel leggen. Het plaatsen van de tegels op het balkon is niet moeilijker dan in een van de kamers in het huis. Het enige is om de voorwaarden te kiezen waaronder dit proces comfortabel zal zijn. Is het nodig om de vloer van het balkon onder de tegel te isoleren als volledige beglazing is gepland? Ja, het is noodzakelijk om dit te doen, anders wordt de vloer een bron van kou, vooral als buren op de benedenverdieping niet van plan zijn hun balkon te verglazen. Leg hiervoor de isolatie voor het leggen van de tegel - dit kan geëxtrudeerd polystyreenschuim zijn of platen gemaakt van basaltvezel, bedoeld voor de isolatie van de vloer. Als alternatief kan een dekvloer van claydite-beton worden gebruikt, maar deze heeft een groter gewicht, wat niet altijd wordt verwelkomd door bouwers.

Hoe zet je de tegel op de vloer, als het de bedoeling is om de warme vloeren uit te rusten? De technologie is vergelijkbaar met die in woonkamers. Denk er bij het uitvoeren van werkzaamheden aan dat de vloer op het balkon in ieder geval onder de drempelwaarde moet liggen. In het tegenovergestelde geval, dammen zal het probleem thuis zijn.

Rubberen tegels op het balkon

Tegel met een afbeelding op het balkon

Grijze tegel op het balkon

Een alternatief voor keramiek op de vloer is een rubbertegel voor een balkon, dat een betaalbare prijs heeft en praktisch is. Het maakt de vloer niet minder praktisch en duurzaam, maar zal overgaan op tegels en porselein in aardse kwaliteiten. Op de muren is het alternatief voor de tegel het bekleden van kunststof panelen of voering, maar deze materialen zijn minder duurzaam en vereisen periodieke reparaties. Om te besparen op de balkonvloer, kunt u de helft van de tegels die nog over zijn in de badkamer of keukenafwerking gebruiken. Je kunt zelfs een tegelgevecht gebruiken, dat in bekwame handen een origineel oppervlak creëert voor esthetische kwaliteiten.

Zeshoekige tegel op balkon

Bestrating plaat op het balkon

Tegel met een patroon op het balkon

Tegel op het balkon - het beste afwerkmateriaal, u hoeft alleen maar de juiste keuze te maken in het voordeel van tegels, porselein of klinker. Het hangt af van de functionaliteit van het balkon, de ontwerptaken die eraan zijn toegewezen en het budget dat is toegewezen voor de aankoop van afwerkingsmaterialen.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 18 = 26