Ontwerp van een slaapkamer met een balkon – uitbreiding en zonering van een kamer (20 foto’s)

Als u de eigenaar bent van een kleine slaapkamer, haast u niet om te imponeren, dan zult u een moderne ontwerpoplossing te hulp schieten - een slaapkamer, gecombineerd met een balkon. Deze beslissing wordt vooral belangrijk als het huis een klein kind heeft en extra ruimte nodig heeft. Met een gecombineerd balkon met een kamer kunt u extra vierkante meters kopen, waar u kindermeubilair kunt installeren, een persoonlijke kast, ontspanningshoek, minibibliotheek of andere originele opties kunt maken.

Slaapkamer met balkon
Slaapkamer met balkon
Slaapkamer met balkon

Slaapkamer met balkon

Voor- en nadelen van de vereniging

Overweeg de voordelen die u krijgt door een slaapkamer met een loggia te combineren:

  • Uitbreiding van de ruimte;
  • Extra verlichting;
  • Met de juiste afwerking, zal het appartement veel warmer worden;
  • Mogelijkheid om een ​​extra mini-kamer te creëren.

Het enige nadeel is papier bureaucratie. Aangezien het verwijderen van de balkonpartitie een herplanning is, zult u te maken krijgen met de documentaire kant: verzamel alle benodigde vergunningen bij de relevante autoriteiten.

Hoe begin je met repareren?

Allereerst moet het ontwerp van de slaapkamer met een balkon beginnen met acties gericht op het opwarmen van de toekomstige ruime slaapkamer, evenals het maken van een kwaliteitskamerinrichting:

  • Het balkon moet beglaasd zijn met moderne dubbele beglazing. Het is de moeite waard om de voorkeur te geven aan driekamerframes, die helpen om de warmte in huis te houden en die u ook zullen behoeden voor onnodig lawaai van de straat.
  • Besteed aandacht aan de wanden en plafonds van het balkon, vanwege overmatig vocht, is het mogelijk om de wanden te vormen, dus gebruik voor het afwerken van de plafonds en muren alleen hoogwaardige materialen.
  • Om maximale gezelligheid in een dergelijke slaapkamer te behouden, is het noodzakelijk om de kwestie van balkonisolatie professioneel aan te pakken
Slaapkamer met balkon

Ruimte in zones

Om een ​​gecombineerde ruimte niet alleen gezellig, maar ook functioneel te maken, zijn er verschillende soorten zonering van de ruimte:

Twee recreatiegebieden

Om een ​​dergelijke lay-out te implementeren, is het noodzakelijk om de muur te slopen met een raam dat de kamer met het balkon scheidt. U kunt dus twee zones voor rust krijgen, in dezelfde of een andere stijl. U kunt de zones verdelen met behulp van een boog of een partitie. Op het balkon kunt u een tafel met stoelen plaatsen, de wanden decoreren met verschillende klimplanten, op het einde krijgt u een geweldige plek om te ontspannen.

Slaapkamer met balkon

Slaapkamer met balkon

Scheiding van het grondgebied door een stoeprand

Voor het ontwerp van de slaapkamer 18 vierkant. m. Het zal een uitstekende oplossing zijn om de ruimte te verdelen met een stoeprand. In dit geval hoeft u de muur niet volledig te slopen, maar verwijdert u eenvoudig de ramen en balkondeuren, zodat u een kamer krijgt die is verdeeld in twee zones. De vensterbank kan worden gebruikt als decorelement: in de vorm van een kleine tafel, toog, versier met beeldjes en verse bloemen, of zoek een andere oplossing, afhankelijk van welke stijl u wilt belichamen.

Andere zoneringsopties

Als de balkonmuur volledig is afgebroken samen met de ramen en deuren, kunt u de resulterende ruimte verdelen met decoratieve gordijnen. Gordijnen in de slaapkamer met een balkon kunnen ook worden geplaatst om het gebied van elkaar te scheiden. Als u extra vierkante meters in een ander onderwerp wilt gebruiken, moet u een schuifscherm installeren, behang in de balkonzone in een andere kleur plakken en meubels en decoraties instellen, afhankelijk van de geplande stijl.

Slaapkamer met balkon

Slaapkamer met balkon
Slaapkamer met balkon
Slaapkamer met balkon

Ontwerpkenmerken

Het belangrijkste kenmerk van het ontwerp van een kleine slaapkamer, die u vooraf moet bedenken voor het begin van de herontwikkeling: of u een balkon en een slaapkamer als één wilt maken, of nog steeds een scheidingsmuur achterlaat, omdat dit afhangt van het ontwerp - het slaapkamerproject. Ook is het noodzakelijk om meteen te beslissen of de slaapkamer in combinatie met het balkon in dezelfde stijl wordt ingericht, of dat elke zone in verschillende thema's wordt gemaakt.

Slaapkamer met balkon
Slaapkamer met balkon

Landschap en kleuren

Laten we een paar nuttige tips
overwegen om uw loggia, gecombineerd met de slaapkamer, nog ruimer en gezelliger te maken:

  • Het interieur van de slaapkamer met een balkon moet in dezelfde of vergelijkbare stijl worden gemaakt.
  • Het balkongebied moet meer uitgesproken kleuren hebben, in tegenstelling tot de slaapkamerzone.
  • De slaapkamer met toegang tot het balkon moet worden ingericht afhankelijk van de locatie, als de slaapkamer aan de zonnige kant de voorkeur geeft aan koude tinten en als het feest geen zonlicht heeft, kunstmatige hitte in de kamer creëren, met behulp van warme kleuren voor reparatie.

Moderne ideeën voor het afwerken van de vloer en het plafond

Op het balkon kunt u het beste een laminaat of verwarmd parket gebruiken. Een glanzend spanplafond met veel lampen zal de ruimte visueel naar boven trekken. Voor het ontwerp van een smalle slaapkamer kun je het plafond hoger leggen of andersom, bijvoorbeeld een gipsplaatmodel met twee niveaus, langs de rand waarvan een ledstrip wordt geïnstalleerd, zo een plafond zal het hoogtepunt van je interieur zijn.

We voltooien de reparatie door meubels te kopen

Als uw kleine slaapkamer met een balkon zo klein is dat deze nauwelijks een bed en een nachtkastje kan plaatsen, kunt u door een uitbreiding van het grondgebied met behulp van een loggia en een slaapkamer een kleedkamer op het balkongebied regelen. Hiervoor is het niet nodig om een ​​aantal verschillende nachtkastjes en ladekasten te kopen, genoeg één ruime kledingkast met spiegeldeuren. Zo'n stijlvolle oplossing helpt om het visuele territorium uit te breiden en biedt ook ruimte voor al je spullen.

1
Slaapkamer met balkon

Als u een rustruimte in het loggia-gebied wilt, is het genoeg om een ​​kleine bank en een kleine tafel te kopen. Voor het kantoor aan deze lijst is een laptop en een comfortabele stoel toegevoegd. De slaapkamer in combinatie met het balkon is oorspronkelijk gemaakt om de ruimte te vergroten, dus u moet kostbare vierkante meters besparen zonder het grondgebied te vervuilen met overtollig meubilair.

Slaapkamer met balkon
Slaapkamer met balkon
Slaapkamer met balkon
Slaapkamer met balkon
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

86 + = 89