Kast op het balkon: soorten structuren en ontwerp (28 foto’s)

Niet iedereen kan bogen op een groot deel van het appartement. Daarom is er altijd onvoldoende opslagruimte. Het gebruik van een balkon voor dit doel is niet ongewoon. Maar om ervoor te zorgen dat dingen niet chaotisch worden opgeslagen en niet de hele ruimte opruimen, is het noodzakelijk om een ​​handige kast te installeren met veel secties, divisies, planken. Daarnaast kunt u met zijn hulp een balkon omtoveren in een kantoor, een bibliotheek, een werkplaats voor naaisters of gewoon een stijlvolle kamer.

Kast op het balkon
Kast op het balkon
Kast op het balkon

Welke kast kies je?

Als u besluit om een ​​kast te installeren voor het opbergen van spullen en kleine dingen op het balkon, is het de moeite waard om hier rekening mee te houden voordat u reparaties uitvoert, een appartement opnieuw plant en het balkon afwerkt. Maar zelfs in een situatie met een gehuurd appartement, kunt u altijd een geschikte lockeroptie op het balkon vinden en installeren. Bijvoorbeeld van PVC - ze zijn licht, gemakkelijk te monteren en te demonteren. En je kunt er alles in bewaren: van groenten tot strengen garen, speelgoed en gereedschap. Zo'n kast tijdens het verplaatsen kan gemakkelijk worden gedemonteerd en naar een nieuwe woonplaats worden getransporteerd.

Kast op het balkon
Kast op het balkon
Kast op het balkon

Als uw appartement, dan kunt u kiezen voor het ontwerp, materiaal, de exacte afmetingen van de kast, het aantal planken en secties, schuifdeuren - alles zal afhangen van het doel waarvoor de kast zal worden gebruikt. Het kan bijvoorbeeld in een ligtafel worden geplaatst en de verlichting instellen, waarna het balkon een werkplek wordt. Of installeer een intrekbare plank met een naaimachine - het balkon wordt een favoriete plek voor de naaister en haar werkplaats. Een kast met veel planken en secties voor het opbergen van boeken en een fauteuil die op een balkon is gemonteerd, maakt er een kleine bibliotheek van.

Kast op het balkon
Kast op het balkon

Kast op het balkon

Materialen voor balkonkasten

Regeling van een balkon of loggia is een oefening niet alleen nuttig, maar ook interessant. Er is immers een kans om de verbeelding te laten zien en een klein hoekje van het appartement om te toveren in een gezellige, functionele ruimte. Kasten voor het opbergen van dingen kunnen van verschillende materialen zijn gemaakt, die elk hun eigen voordelen hebben.

Kast op het balkon
Kast op het balkon

Platen spaanplaat

Praktisch, redelijk duurzaam materiaal. Populair vanwege de betaalbare prijs. Meubels gemaakt van gelamineerde spaanplaat is bestand tegen hoge belastingen, het is duurzaam, stabiel, lang houdbaar. Van de platen is het gemakkelijk om een ​​kast te maken van elke vorm en grootte, omdat ze gemakkelijk zijn om mee te werken en geen speciale inspanningen en vaardigheden vereisen. Daarom kan de kast gemaakt van spaanplaat op zichzelf worden gemaakt, het kan naar uw smaak worden gemaakt, om het ontwerp, de kleur te verbeteren. Om de structuur te versterken, wordt gipsgaas of versterkingspapier gebruikt.

Kast op het balkon
Kast op het balkon

Natuurlijk hout

Meubels gemaakt van milieuvriendelijke, natuurlijke materialen worden altijd gewaardeerd - het ziet er voortreffelijk uit, siert het interieur, is niet schadelijk voor de gezondheid, is duurzaam en zeer duurzaam. Hoekkast op het balkon van hout is een ideale oplossing voor het geval u een loggia in eco-stijl maakt. Houten kast op het balkon is vrij moeilijk te hanteren en onafhankelijk te verzamelen. Omdat het de moeite waard is zijn installateur toe te vertrouwen.

Kast op het balkon
Kast op het balkon

metalloplastik

Populair materiaal, dat wordt gekenmerkt door lage kosten en goede sterkte van producten. Metal behuizing is bestand tegen vocht, gelakt aluminiumbasis zonlicht- en lage temperaturen, op het balkon, in het bijzonder niet-geïsoleerd en ongeglazuurde, alledaags. hekken versies van veel metaal-plastic, zodat iedereen precies degene die zal moeten smaak en portemonnee, en functionaliteit kunnen vinden. Schappen in de kast van metaal en kunststof kan lasten kunnen dragen tot 40 kilogram.

Bijzonder populair is de inbouwkast uit de voering op het balkon, die u zelf kunt maken.

Voordat u een dergelijk kluisje gaat maken, bestudeert u foto's die vergelijkbaar zijn op internet
, meet u, berekent u en gaat u verder. Afhankelijk van de grootte en het ontwerp van de kast hangt het af van het aantal vellen voering.

Kast op het balkon
Kast op het balkon

Bedenk dat de boom zeer slecht wordt verdragen door temperatuurveranderingen en overmatig vocht, hierdoor worden de producten daaruit vervormd. Daarom is het op voorhand de moeite waard om voor de isolatie van het balkon te zorgen en alle scheuren erop te plaatsen. Kies bij het kiezen van een kledingkast op het balkon of deze geglazuurd is of niet en kies op basis daarvan het materiaal.

Kast op het balkon
Kast op het balkon

Kastontwerpen op het balkon

Een ander belangrijk kenmerk van de selectie is het ontwerp van het product. Het is verantwoordelijk voor zowel de functionaliteit als het uiterlijk van het product. Kasten voor loggia's en balkons kunnen van de volgende constructies zijn:

1
  • Ingebouwd - wordt vervaardigd volgens de individuele bestelling, rekening houdend met de afmetingen en voorkeuren van de klant, het wordt permanent geïnstalleerd en kan niet worden verplaatst. Varianten van kasten met zowel schuif- als schuifdeuren zijn mogelijk. De eerste beslaat een minimum aan ruimte, zo'n kast op het balkon opent maar de helft. Een kast met openslaande deuren heeft ruimte nodig om de deuren te openen, maar is minder duur om te produceren, daarom is het de meest voorkomende optie, het is economisch.
  • Kast met luiken. Dankzij rolluiken is het compact, heeft het niet veel ruimte nodig. Hij kan zowel over de volledige hoogte van het balkon als tot op het niveau van de vensterbank worden geïnstalleerd. Deze kast gaat bijna over in de muur en is uiterlijk niet zichtbaar. Met het sluiteraccordeon kunt u zonder problemen en obstakels de inhoud openen en kunt u dit product tot 10 jaar van dienst zijn.
  • Vloerkast. Verwarmde kast geschikt voor het bewaren van groenten en fruit. Deze kasten zijn uitgerust met een verscheidenheid aan laden in verschillende vormen, maten en diepten. Dergelijke ontwerpen zijn zeer geschikt als opslagruimte voor gereedschappen. In aanvulling op de laden, kunt u een plaats waar het handig voor het opslaan van schroevendraaiers, hamers, schroevendraaiers, decoupeerzagen en andere hulpmiddelen, maar ook voor kleinere verdeling van de schroeven, spijkers, schroeven en andere dingen zal zijn uit te rusten.
  • De elektrische nis op het balkon is een geschikte optie voor het bewaren van groenten en andere producten waar geen verwarming is. De schakelkast onderhoudt een temperatuur van ongeveer +7 graden gedurende de winter, dus zelfs bij vorst zijn groenten en fruit goed bewaard gebleven.
  • Niche-kelder. De hoekige versie van de balkonkast, die het mogelijk maakt om de vrije ruimte van de loggia te gebruiken om alle dingen met voordeel op te slaan, neemt minimale ruimte in beslag.
Kast op het balkon

Ongeacht de grootte van uw balkon of loggia voor elk van hen, kunt u uw kledingkast kiezen. Vanwege de mogelijkheid om het product te bestellen op basis van individuele maatregelen en voorkeuren, kunt u een kast van elke gewenste hoogte, hoek of de hele muur kopen. Om de kast op het balkon of de loggia te installeren, gebruikt u de voor- of achterwand.

Als u een onverwarmd en ongeglaasd balkon heeft en u wilt in de winter augurken en groenten opslaan, dan heeft u de voorkeur aan moderne kasten met elektrische verwarming of gewoon geïsoleerde.

De kast voor het opbergen van dingen op het balkon kan met eigen handen worden gemaakt van geïmproviseerde materialen.

Kast op het balkon
Kast op het balkon

Advies van specialisten

Het balkonontwerp is ontworpen als het interieur van een andere kamer. Dit maakt tenslotte deel uit van het huis waarin je vaak zult zijn. Bovendien moet hij echoën en organisch zijn met het ontwerp van het hele appartement. Meubilair is precies datgene dat de toon zet. Daarom is het erg belangrijk om niet alleen te kiezen voor de materialen en functionele kast voor het balkon en de loggia, maar ook voor de stylistische ideeën.

Kast op het balkon
Kast op het balkon

Het balkonmeubel mag de ruimte niet te ruim maken, maar het moet handig en compact zijn: op een gesloten loggia heeft het de voorkeur om een ​​ingebouwde kledingkast te installeren. Als uw balkon erg klein is, is het de moeite waard de optie van een hoek te overwegen. Houd bij het kiezen van een kast ook rekening met de vochtigheids- en temperatuurkenmerken van de kamer. Immers, om het product vele jaren mee te laten gaan, moet het bestand zijn tegen hoge luchtvochtigheid, zonlicht, temperatuurschommelingen. Installeer de kasten op het balkon op een vlak en waterdicht oppervlak.

Kast op het balkon
Kast op het balkon

De kast voor opslag van spullen op het balkon is een onmisbaar attribuut van veel appartementen. Als u alle tips en aanbevelingen opvolgt, helpt dit u om ruimte te besparen en vele jaren mee te gaan.

Kast op het balkon
Kast op het balkon
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 4 = 1