Hoe het plafond op het balkon te decoreren: interessante oplossingen (20 foto’s)

Niet altijd is een balkon een plaats van opslag van oude en onnodige dingen. Soms wordt deze kamer een volwaardige woonwijk en een deel van de kamer waaraan hij grenst. Met een dergelijke planning is het de moeite waard om de decoratie van het balkon zeer verantwoordelijk te benaderen.

Een van de belangrijkste reparatiefasen is het plafond op het balkon. Hier, en er zijn problemen bij het kiezen van het materiaal voor isolatie en hoogwaardige afwerking. Om te beslissen welke methode bij u past, moet u alle mogelijke opties overwegen en hun voor- en nadelen begrijpen.

Wit plafond op het balkon

Houten plafond op het balkon

Stapsgewijze reparatie-instructies

Elke kapitein weet dat het balkon een hangende structuur is, dus om te beslissen wat te doen met het plafond op het balkon, is het noodzakelijk om de verwachte belasting te berekenen. Voor een hoogwaardige en duurzame afwerking is het noodzakelijk voorbereidende maatregelen uit te voeren.

Waterdichting werkt

Het van binnenuit afdichten van het plafond van het balkon is noodzakelijk om de muren en het plafond te beschermen tegen de gevolgen van vocht, wat onvermijdelijk is tijdens het regenseizoen en het smelten van sneeuw. Water, dat door de scheuren doordringt, zal het oppervlak beschadigen, ongeacht het materiaal. Als dit niet wordt voorkomen, zullen al uw inspanningen en middelen die zijn geïnvesteerd in reparaties worden verspild.

Plafond op het balkon van gipsplaat

Plafond op balkon van GKL

Als je geluk hebt met buren van de top, en ze hebben een glazen plafond en een waterdichte vloer, dan is de meest voordelige optie geschikt voor jou. Het bestaat uit het verwerken van naden en scheuren met behulp van siliconenkit. Om de platen te bedekken, is een hydrofobe primer ideaal. Het is ook mogelijk om de aangrenzende platen samen met de buren te isoleren.

Voor bewoners van de bovenverdieping moeten dergelijke werkzaamheden buiten worden uitgevoerd. Voor deze doeleinden zijn er speciale diensten waar u gebruik van moet maken.

1

Blauw spanplafond op het balkon

Bruin plafond op het balkon

Thermische isolatie

Opwarming van het plafond van de loggia kan worden gemist als het balkon van bovenaf geïsoleerd is of als u niet van plan bent om deze kamer te gebruiken als onderdeel van een woonkamer. Anders kunt u niet zonder deze werken, dus bij het kiezen van een thermisch isolatiemateriaal, zijn kenmerken overwegen:

  • Licht van gewicht;
  • Lage hydroscopische index;
  • dikte;
  • Geluidsabsorptieniveau.

Verwijzend naar deze figuren bij het oplossen hoe maxima isoleren op het balkon, is het raadzaam voorkeur Penoplex, schuim, polystyreenschuim, minerale wol of penofol geven.

Isolatie van het plafond op het balkon vereist de installatie van een krat, die van metaal of hout kan zijn gemaakt. Voordat de warmte-isolator wordt gelegd, moeten de platen worden afgedekt met een waterdichtingsfilm. Bij het kiezen van een schuim als verwarmer, kunt u doen zonder een kader, maar de verdere afwerking van de afwerking moet van tevoren worden bedacht.

Rood spanplafond op het balkon

Matt plafond op het balkon

Glaswol of basalt-watten vereisen een extra dampremmende laag, die het materiaal tegen vochtophoping beschermt. Bepaal hoe je het plafond op het balkon isoleert en waterdicht maakt, je kunt doorgaan naar de laatste afwerking.

Selectie van afwerkingsmateriaal

Gezien het feit dat tijdens het repareren van het balkon de belasting op de constructie minimaal moet zijn, zijn sommige materialen strikt niet geschikt voor deze werken. Om er zeker van te zijn dat het eindresultaat u vele jaren tevreden heeft gesteld, overweeg dan de volgende indicatoren bij het kiezen van een afwerking:

  • Gewicht en dikte. De installatie van de afwerkingen zorgt voor de bevestiging ervan aan de thermische isolatie, wat leidt tot een toename van de belasting op de vloeren en een vermindering van de hoogte van de kamer. Het is de moeite waard dit te onthouden voordat u het plafond op het balkon met een bepaald materiaal snijdt.
  • Brand- en sanitaire veiligheid. Het materiaal mag niet ontvlambaar zijn en bevat schadelijke chemicaliën. Ecologische reinheid is vooral belangrijk als het balkon is verbonden met een woonkamer, of het is gepland om te worden gebruikt als een wintertuin. Bij constante blootstelling kunnen chemicaliën aanzienlijke schade toebrengen aan de menselijke gezondheid en planten.
  • Mogelijkheid om vreemde geluiden te absorberen. Beton mist uitstekend al het geluid dat van de straat of aangrenzende appartementen komt. Om dergelijke ongemakken te voorkomen, is het de moeite waard om de aanvullende geluidsisolatie op verantwoorde wijze te benaderen.

Gezien alle vereiste kwaliteiten die vereist zijn voor het afwerkingsmateriaal, is het de moeite waard de opties te overwegen die het best aan alle vereisten voldoen. Helaas zijn er niet veel van, maar je kunt er nog steeds voor kiezen om je plafond te maken.

Installatie van het plafond op het balkon

Stretch plafond op het balkon

gipsplaten

In de bouwmarkt is er een enorm assortiment gipsplaatplaten van goede kwaliteit die qua grootte en fabrikanten verschillen. Dit materiaal gaat echter uit van een afwerklaag met verf of plamuur.

Voor het plafond zijn de platen met een dikte van 9,5 mm, een lengte van 200 - 250 cm en een breedte van 120 cm geschikt. Installatie GKL impliceert de aanwezigheid van een metalen profiel, dus de warmte-isolator moet een interframewerkwijze van bevestiging hebben.

Drywall is anders in zijn indicatoren van vochtbestendigheid, flexibiliteit en brandwerendheid. Flexibele platen zijn de dunste, dus het is ideaal voor een kamer met een kleine hoogte. Het materiaal heeft een goede geluidsisolatie, maar vanwege het gewicht is een zorgvuldige berekening van de verwachte belasting vereist.

Achtergronden op het plafond van het balkon

PVC-panelen of voering

Het plafond op het balkon van plastic panelen is gemakkelijk te verzorgen, een kleine massa en goede sterkte. Dat is de reden waarom velen het materiaal uit PVC kiezen voor de reparatie van het balkon. Een belangrijk voordeel is de betaalbare prijs. Het plastic plafond op het balkon of de bekleding is brandveilig, niet blootgesteld aan temperatuurschommelingen, het proces van verval en blootstelling aan zonlicht. Een enorm kleurenschema stelt u in staat de juiste schaduw te kiezen voor elke stijl van interieur.

Gemonteerd plastic gevelbeplating is ook op het frame. Het plafond op het balkon van de pvc-panelen verschilt in soorten volgens de dikte: ongeveer 1 cm en 0,5 cm (plastic vellen). Door de holle structuur aan de binnenkant heeft het materiaal een goede warmte- en geluidsisolatie, waardoor de lambrisering van het pvc-paneel het nog warmer maakt.

Omhulsel van het plafond op het balkon

Het plafond op het balkon afwerken

Bord of latten van hout

De voering of het plafond op het balkon heeft een onbetwistbaar voordeel: milieuvriendelijke reinheid. Dat wil zeggen, het is absoluut veilig voor bewoners, zelfs als er kleine kinderen in het gezin zijn.

Om problemen in de vorm van rotten en insecten te voorkomen, is het echter verstandig om vooraf de waterafdichting te verzorgen en het houten materiaal te behandelen met een speciale beschermende oplossing. En dan zal de decoratie van het balkon met een voering comfort en comfort toevoegen, het zal het veel warmer maken.

Verlaagd plafond

Verlaagde plafonds zijn vooral populair in kantoorgebouwen of niet-residentiële gebouwen. Dankzij het kleurenschema en de bevestigingsmethode kunnen ze echter ook worden gebruikt voor het afwerken van het plafond in het appartement.

Bij het kiezen van dit type afwerking, vergeet niet dat de platen een vaste maat hebben, dus is het raadzaam om ze op brede balkons te gebruiken. We moeten ook niet vergeten dat het verlaagd plafond op het balkon de kamer veel lager zal maken.

Er zijn echter belangrijke voordelen: in een plafond kan alle bedrading te verbergen, want er is een krat, zijn ze uitstekend geluidscomfort, en in geval van schade aan een sectie, de vervanging ervan is geen probleem.

Panelen op het plafond van het balkon

Kunststof plafond op het balkon

Uitgerekt plafond

In vergelijking met andere uitrustingsopties, profiteren de spanplafonds op het balkon van uiterlijk. Ze zien er het duurst en toonbaar uit. De installatie biedt ook een karkasbasis, die de hoogte van de kamer zal beïnvloeden. Het resultaat is een perfect glad oppervlak zonder extra werk. Met deze optie kunt u extra verlichting en armaturen bouwen.

De kleurschaal en -textuur helpen bij het kiezen van een canvas voor elke verfijnde smaak. Het kan een glanzend plafond zijn met een afgedrukte afbeelding of een ideaal wit mat oppervlak.

Is het echter mogelijk om een ​​spanplafond op het balkon te maken? Deze oplossing is het beste als het balkon aan de woonkamer is bevestigd. Als u echter een keuze maakt voor een spanplafond, is het de moeite waard om de kosten ervan, de onmogelijkheid van zelfinstallatie en vervanging in geval van schade te overwegen.

Vals plafond op het balkon

PVC-plafond op het balkon

Polystyreen platen

Polystyreenplaten verschillen in hun lichte gewicht en eenvoudige installatieproces. Het materiaal is bestand tegen vocht, niet-ontvlambaar en kan door zijn geringe dikte worden gesneden. U kunt de platen aanpassen aan elke hoek en bocht van het oppervlak, zodat de installatie van het plafond niet erg moeilijk zal zijn. Een enorm scala aan kleuren en texturen stelt u in staat de meest voordelige optie voor uw interieur te kiezen, en de verhouding tussen prijs en kwaliteit maakt het onmisbaar voor budgetreparaties op het balkon.

Dak plafond op het balkon

Opwarming van het plafond op het balkon

Reiki van metaal

Om de woonkamer af te werken wordt weinig gebruikt, maar voor het plafond op het balkon is het heel acceptabel. Metalen staven hebben een lange levensduur en aluminium of staal kunnen gemakkelijk worden beïnvloed, waardoor zeer ingewikkelde vormen ontstaan. Een dergelijk plafond zal vochtlekkage niet toestaan ​​en zal niet lijden vanwege temperatuurveranderingen. De prijs van dit materiaal is echter helemaal niet klein en het uiteindelijke gewicht van de constructie moet zorgvuldig worden berekend. Daarom moet je, voordat je het plafond aanbrengt, alles zorgvuldig overwegen.

Plafond op het balkon van de voering

De bekleding van het plafond is niet minder verantwoordelijk werk dan de reparatie in andere kamers. Het is niet nodig om een ​​repository met overbodige dingen vanaf het balkon te plaatsen, omdat deze kamer gemakkelijk een comfortabele rustruimte of een studie kan worden. Dit geldt vooral voor eigenaren van kleine appartementen.

Correct uitgevoerde decoratie van het balkon maakt het een deel van het interieur, versmelt in elk ontwerp en wordt zelfs een belangrijk onderdeel.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 57 = 58