Messingkranen: wat is hun specialiteit

Tijdens het doen van de badkamer of keuken, is het belangrijk om de juiste apparatuur te kiezen. De koperen kraan is een betrouwbaar en esthetisch product dat niet corrodeert. Het is bestand tegen alle thermische omstandigheden.

Structurele kenmerken

Niet elk metaal houdt voldoende contact met vocht. De messinglegering bleek in deze omstandigheden zeer goed te zijn. Zijn samenstelling:

 • zink - 20-40%;
 • koper - 60-80%.

Om de prestaties te verbeteren, wordt tin, nikkel of ander metaal aan het materiaal toegevoegd. Messing is veilig voor de gezondheid en de componenten ervan zijn volledig ecologisch. De mengvoeder kan ook van dit metaal zijn gemaakt.

Douche messing kraan

Messing kraan met twee hendels

Mixer messing flexibel

Alle messingventielen kunnen als volgt worden geclassificeerd:

 • plaats van installatie;
 • type kraanopening en temperatuurregeling;
 • jet parameters;
 • karakter van de installatie.

Alle producten van messinglegering zijn onderverdeeld in de installatielocaties:

 • eetkamer;
 • keuken;
 • douche;
 • zinken.

Elke mixer heeft een aantal eigenschappen die nodig zijn voor een bepaalde ruimte. Badkamermengkranen worden gemaakt zonder morsen, maar met dezelfde douchekop. De messingmengkraan voor de keuken of eetkamer heeft een draaimechanisme en is uitgerust met een uitloop. De wastafelkraan is volledig gefixeerd.

De mechanismen voor het openen van de kraan en het aanpassen van de temperatuur zijn:

1
 • dvuhventilnye;
 • met één hendel;
 • nabijheid.

Een messing badmengkraan met een tweevoudig circuit is het meest betrouwbaar. Het contactloze type is niet minderwaardig, maar de kosten van de installatie ervan zijn onaanvaardbaar voor mensen met een gemiddeld inkomen. Het product is gemakkelijk te gebruiken voor één hendel, maar het breekt vaak.

Monteer de koperen kraan op het bad, de wastafel en de gootsteen of rechtstreeks op de muur. Dit zal helpen in deze kwaliteit feeder voor de mixer.

Tegenwoordig worden mixers gemaakt van messing en brons op grote schaal gebruikt. Hun kosten zijn iets lager dan koperen kranen. Ze zijn niet minder duurzaam en roesten niet met de tijd. Binnenin het product niet bederven van de agressieve impact van minerale afzettingen.

Messing mixer in landelijke stijl

Messing mixer in landelijke stijl

voordelen

Een van de belangrijkste voordelen van koperen kranen met betrekking tot roestvrijstalen kranen, is dat er aanvaardbare kosten zijn. Bij het vergelijken van het materiaal met koper of brons zijn er een aantal voordelen:

 • hoge sterkte;
 • weerstand tegen mechanische schade;
 • hittebestendigheid;
 • duurzaamheid;
 • afwezigheid van lekken.

Alle producten van de populaire wereldmerken Jacob Delafon, Hansgrohe, Grohe BauEdge, Lemark en anderen zijn vervaardigd in overeenstemming met internationale vereisten en normen.

Messing mixer in retro stijl

Messingmixer met slang

Soorten coatings

Messinglegering heeft geen extra coating nodig om de beschermende eigenschappen te verbeteren. Het is op zichzelf in staat om eventuele spanningen te weerstaan. Fabrikanten brengen nog steeds een laag op de kranen aan om het een aantrekkelijk uiterlijk te geven.

Voor messingmengers worden twee soorten coating gebruikt:

 • kanon;
 • aanbrengen van email of verf.

In het eerste geval wordt galvanisatie uitgevoerd. Onder invloed van een stroom op de mixer wordt een dunne laag van een ander metaal aangebracht. De meest voorkomende opties zijn:

 • chroom;
 • koper;
 • nikkel;
 • brons;
 • goud;
 • zilver.

Een aantal positieve eigenschappen wordt beloond met een koperen kraan voor een gootsteenbekleding van chroom. Het zorgt ervoor dat het product gaat schijnen en vernietigt schadelijke bacteriën die erdoorheen komen. Nikkel - de tweede meest populaire versie van de coating. Het kan allergieën veroorzaken, dus gevoelige mensen moeten het beter opgeven.

Messingstap in Art Nouveau-stijl

Mixer koperen vloer

Koper en brons worden gebruikt om de algemene stijl van de kamer te behouden. Briljante coatings zijn aantrekkelijker, maar moeten regelmatig worden gereinigd van vlekken en vlekken. Mat oppervlak is ingetogener, maar ziet er altijd als nieuw uit. Voor elite en prestigieuze gebouwen kunt u een verzilverde of vergulde messingmixer kopen.

Het geëmailleerde oppervlak van het product glanst effectief in de zon of onder het licht van de lamp. Een gekleurde mixer is gemakkelijker aan te passen voor interieurontwerp. Helaas hebben verf en glazuur onvoldoende duurzaamheid. Ze zijn niet geschikt voor actief gebruik. Kort daarna vormden ze scheuren en spaanders, die het uiterlijk van de kamer nadelig beïnvloeden.

ontwerp

Tegenwoordig is een breed assortiment messingmengers vertegenwoordigd in sanitairzaken. Het product kan voor elk interieur worden geselecteerd - klassiek of modern.

Interieurstijl Een geschikt model
Antieke, retro-stijl Met verouderingseffect; coating - chroom, brons of zilver; gebogen slanke lul en ronde hendels
klassiek Traditionele ronde vorm; coating - koper of brons; één handgreep voor temperatuurschakeling
modern Briljante coating; niet-standaard vorm van de kraan
voorhoede Heldere kleur
Hi-tech Over "chrome-crystal"
koninklijk Vergulde of verzilverde messingkranen

Versierde producten van messinglegering op verschillende manieren:

 • reliëf oppervlak;
 • graveren;
 • schilderij;
 • elementen uit glas.

Zelfs een gewone koperen mixer verlevendigt en actualiseert het vertrouwde interieur van elke kamer.

Hoe onderscheid je een nep?

Let bij het kopen van loodgieters op de mogelijkheid om nep tegen te komen. Een kwaliteit messing kraan en douchemengkraan kan niet goedkoop zijn. Geen aandeel of korting rechtvaardigt de lage prijs van producten niet. Dit betekent alleen dat u een nepproduct of een product van slechte kwaliteit probeert te verkopen.

Er is een manier om jezelf te beschermen tegen het kopen van nep. In de wink
el moet je het gewicht van de mixer schatten. Leidingen gemaakt van messing zijn zwaar. Fabrikanten willen smeituit smeden en verdelen dun staal. Hij is degene die speciale aandacht nodig heeft. Het is de moeite waard om de koperen hanen met plastic hendels te laten, omdat ze van korte duur zijn.

Aan de muur bevestigde messingkraan

Messing messing aan de zijkant

zorg

De messingmixer zal de ruimte alleen met regelmatige zorg versieren. Zorgvuldige exploitatie heeft ook invloed op het uiterlijk van het product. Het wordt niet aangeraden om het aan te raken met vuile handen. De kraan moet worden beschermd tegen lekken van dicht bij elkaar liggende knopen en pijpen.

Zorg voor een prachtig uitzicht en de originele kleur van het sanitair is niet moeilijk. Als desondanks het moment wordt gemist en de mixer in een deplorabele staat verkeert, zullen winkel- of huismiddeltjes de redding te hulp komen.

Standaard wassen

Voorkom hardnekkige vlekken, dagelijks of in extreme gevallen een wekelijkse wasbeurt. Voor onderhoud is het voldoende om het product met een vochtige doek af te vegen. Agressieve reinigingsmiddelen mogen niet worden gebruikt, omdat ze het oppervlak kunnen beschadigen. Gebruikelijk zeepwater wordt gebruikt. Uiteindelijk moet u de mixer met een droge doek afvegen, zodat deze geen vlekken van het waswater vormt en de kleur van het product niet bederft.

Eengreeps messing kraan

Mixermessing voor gootsteen

Hoe de oude glans te herstellen?

In een inhomogeen verouderd koper heeft zijn eigen charme, maar niet iedereen houdt van de antieke look. In de ijzerhandel kunt u fondsen kopen om de glans van het oude oppervlak terug te geven. Het is noodzakelijk om het etiket zorgvuldig te bestuderen, omdat de oude plaque ze niet allemaal verwijdert. Sommige kleuren alleen en geven de originele kleur kort terug.

Maak de kraan schoon van vervuiling met conventionele ketchup. Het citroenzuur, dat deel uitmaakt van de samenstelling, is in staat om glans en kleur te herstellen. Een kleine hoeveelheid wordt aangebracht op het weefsel, waarna het wordt geborsteld door een koperen oppervlak. De menger wordt vervolgens gespoeld met water en gespoeld met een doek.

Een messingmixer monteren

Messing badkraan

Tapkranen van messing

U kunt voorbereiden voor het reinigen van de kraan "Poolse" polijstpasta. Het duurt 1 theelepel groot zout, 100 ml azijn en 3 eetlepels bloem. Eerst wordt zout in de azijn gegoten en gemengd tot het volledig is opgelost. Vervolgens wordt het meel toegevoegd aan het mengsel tot een deegachtige consistentie. De messingmixer wordt ingewreven met de compositie en gedurende 10 minuten gelaten. Nadat de kraan op de standaard manier is gewassen.

Een messing-menger is de beste keuze als u niet wilt worden geconfronteerd met corrosie of frequente vervanging van de kraan. De coating van chroom of nikkel past perfect in elk interieur. De verscheidenheid aan klassieke en moderne modellen maakt het mogelijk om gemakkelijk een geschikt product te vinden.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

4 + 2 =