Keramische filter in het dagelijks leven: hoe u de juiste kiest

Water is de bron van het leven. Schoon water is de garantie voor gezondheid en een lang leven. Op dit moment voldoet water dat in appartementen en huizen valt niet altijd aan de gewenste eisen, daarom gebruiken veel mensen aanvullende technologieën voor waterbehandeling. Een van deze methoden is de methode om een ​​keramisch filter te gebruiken.

inrichting

Keramische filter voor water is een blokconstructie van metaal-keramische membranen. De gehele structuur is gehuisvest in een stalen behuizing. Metaalkeramische membranen worden gevormd door één of meerdere buizen, bestaande uit kanalen. Het binnengebied van de kanalen is bedekt met een membraan met dunne poriën. De diameter van de kanalen bereikt 0,05-0,1 micron. De dikte van de membraancoating is 5 micron.

Keramisch huishoudfilter

De belangrijkste uitgangsmaterialen bij de vervaardiging van deze structuren zijn aluminiumoxide, titaniumdioxide en siliciumcarbide. Poedervormige toestanden van deze stoffen worden onderworpen aan versmelting bij een temperatuur van 1600 ° C. Dientengevolge wordt een poreuze structuur gevormd die in staat is om fijne deeltjes vast te houden. De resulterende structuur is volledig veilig in gebruik.

Het werkingsmechanisme

De methode van zuivering van water impliceert een vloeiend type wateropname. Water, dat door talrijke kleine poriën stroomt en bezwijkt onder de druk van de waterpijp, is verdeeld in een gefilterd en geconcentreerd deel. Kleine en grote verontreinigingen worden door het filter achtergehouden. Sommige ionen van zoutverbindingen gaan ook door het membraan.

Keramische kinderfilter

Er is een filtersysteem met verschillende fasen. Het veronderstelt de aanwezigheid van membraanblokken in volgorde van afnemende celparameters. Een dergelijk systeem helpt de kwaliteit van de reiniging en de levensduur van het filter te verbeteren.

Sommige filterapparaten kunnen stoffen bevatten met zilver en een tablet met actieve kool. Zilver helpt schadelijke micro-organismen te vernietigen en steenkool elimineert onaangename geur en smaak.

Typen vervuiling waarmee het filter het doet

Afhankelijk van het merk en het model kunnen keramische filters voor waterbehandeling verschillende componenten aan. Keramische basis omvat de verwijdering van 99% vervuilende verbindingen en deeltjes. Soorten verontreiniging:

 • schadelijke micro-organismen (E. coli, cholera, lamblia, salmonella, enz.);
 • vormen van zware metalen;
 • organische stoffen (inclusief aardolieproducten);
 • een suspensie;
 • ijzer;
 • kleur.

Dit soort filters zijn niet ontworpen om fluor uit te sluiten van water. Maar het is mogelijk om een ​​speciaal hulpmondstuk aan te schaffen, dat voor het reinigen van deze aansluiting wordt gebruikt.

Patroon voor keramisch filter

1

Voor- en nadelen

Keramische modellen hebben verschillende voordelen bij het zuiveren van water:

 • sterkte - het filter breekt niet af, heeft geen wisselwerking met zuren en logen, is bestand tegen hoge temperaturen;
 • geen vervangende onderdelen nodig;
 • mogelijkheid om te wassen in handmatige modus;
 • Bij langdurig gebruik neemt het waterkwaliteitsniveau niet af, maar neemt alleen de productiviteit af;
 • Reiniging kan worden gedaan met een spons voor het afwassen;
 • geen inblikken is vereist;
 • lange levensduur - meer dan 10 jaar.

Met hoge efficiëntie en vele voordelen nemen dergelijke filters leidende posities in in het bereik van systemen voor waterfiltratie.

Naast de voordelen zijn enkele van de nadelen van het keramische filtratiesysteem bekend:

 • hoge prijs vanwege de complexiteit van de productie;
 • onvermogen om chloorverbindingen en harde zouten te elimineren - dit vereist extra sorptie-apparatuur en verzachtende patronen.

De aanwezigheid van veel positieve eigenschappen brengt de tekortkomingen van deze systemen in de schaduw.

Keramische filter

Toepassingsgebieden

Keramische membraanfilters worden veel gebruikt in het privé- en openbare leven. Dit ontwerp kan op dergelijke plaatsen worden gebruikt:

 • appartement;
 • landhuis;
 • privé huis;
 • kantoor;
 • onderwijsinstelling;
 • productie op basis van de productie van gesteriliseerd water.

Het water dat door dit systeem stroomt, wordt beschouwd als zeer geschikt om te drinken. De veiligheid van het verkregen water wordt door veel experimenten bewezen.

Keramische filter op de kraan

Rassen van huishoudelijke keramische filters

Wat de vorm en diameter van de membranen betreft, zijn er de volgende soorten keramische filters:

 • Microfiltratie - de dikte van de membraancoating is 0,2-4,0 μm. Het wordt gebruikt voor fijne waterzuivering.
 • Ultrafiltratie - de dikte van de membraancoating is 0,02-0,2 μm. Het gebruik is vergelijkbaar met microfiltratie.
 • Nanofiltratie - de dikte van de membraanlaag varieert tussen 0,001-0,01 μm. Gebruikt om overtollig zoutgehalte te verwijderen.

Keramisch hoofdfilter

Bij het kiezen van het type membraanfilter moet het doel en de plaats van gebruik centraal staan. Met betrekking tot de bevestiging zijn de membraanfiltermodules verdeeld:

 • Buisvormige module - vanaf de buitenkant ondersteund. Bevat poreuze roestvrijstalen membraancilinders.
 • Zelfdragende tubulaire module - buisvormige membranen bevinden zich in de behuizing.
 • Monolithische membraanmodule - het ontwerp is een monolithisch blok van membraanmodules in een keramisch lichaam.

Keramische filter met verpakking

Door de diameter van de filtratie zijn er dergelijke typen:

 • Tangentiële - directe benadering van water en scheiding van concentraat.
 • Spiraal - membraancoating heeft de vorm van een spiraal met een permeaatkanaal en een toevoerkanaal. Het gezuiverde water hoopt zich op in het permeaatkanaal nadat het door het membraan is gegaan. Verontreinigende stoffen komen het toevoerkanaal binnen.

De aanschaf van een filter met een ander filtersysteem is gebaseerd op de eigenschappen van het water dat wordt gezuiverd.

Keramische filter voor drinkwater

Vergelijking van keramische constructie met andere reinigingssystemen

De markt presenteert verschillende soorten filtratiesystemen. Membraanfiltratie verschilt qua functies van andere typen. In vergelijking met patroo
nfilters vereist keramische filtratie bijvoorbeeld niet dat dure verbruiksgoederen constant worden vervangen.

Ozonfiltratiesysteem omvat de verwijdering van bacteriën en desinfectie, en de membraanmethode elimineert ook veel chemische verbindingen. Vooral omdat het membraan een mechanisme vereist van een dergelijk complex onderhoud en zorgvuldig gebruik, zoals een ozonfilter.

In vergelijking met het omgekeerde osmose systeem, wint het keramische systeem ook. Dit komt door het feit dat het tijdens de zuivering noodzakelijke zouten en mineralen achterlaat, in tegenstelling tot de omgekeerde osmotische methode.

Keramische filter voor wassen

Vervangbaar keramisch filter

Selectie- en toepassingsregels

Met behulp van een filtersysteem in het huis, is het handig om het filter onder de gootsteen te monteren. Deze opstelling van de constructie neemt een gunstige positie aan ten opzichte van de centrale watervoorziening en gemakkelijke toegang bij het volgende onderhoud.

Filter selectie regels:

 • Met betrekking tot de grootte van het ontwerp, wordt de levensduur bepaald door het vereiste onderhoud, de efficiëntie van de werking en de gemakkelijke installatie van de unit.
 • In de chemische en biologische eigenschappen van water is een speciaal filter met bepaalde functies geselecteerd.

Denk bij het kopen van een keramische filter aan de principes van systeemonderhoud. Sommige modellen zijn uitgerust met een zelfherstellende functie. Voor dergelijke views is het parseren van het blok niet vereist. In aanwezigheid van modellen met de afwezigheid van een dergelijke functie, is het noodzakelijk om de analyse van de structuur onder de gootsteen uit te voeren en om zuivering uit te voeren met water en een zachte spons.

Keramisch reinigingssysteem

Keramische filter voor hard water

Er zijn veel fabrikanten van keramische systemen. Dit en binnenlandse bedrijven en buitenlandse fabrikanten. Bij het kiezen van modellen voor de binnenlandse productie komen de garantieservice en service direct beschikbaar.

Keramische filtersystemen vereenvoudigen het proces van het gebruik van schoon water aanzienlijk. Vanwege correct onderhoud en naleving van de bedieningsprincipes, zullen deze apparaten vele jaren meegaan.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 60 = 66