Toiletrolhouders: standaardversies en originele ideeën (21 foto’s)

Vaak zijn de badkamer en het toilet gecombineerd in een compacte kamer. In een kleine kamer moet elk ding zijn eigen specifieke locatie hebben. Het is de orde en de netheid die de kamer comfort bieden, en de ergonomische opstelling van voorwerpen is altijd aan te raden. Dit is volledig van toepassing op houders voor toiletpapier.

Houder voor wc-papier op het vat

Ontwerperhouder voor toiletpapier

Deze dingen zijn gemaakt van plastic of metaal. Bij het kiezen van een materiaal is het aan te raden om er rekening mee te houden dat het plastic weinig weegt, eenvoudig is vastgemaakt en gemakkelijk schoon te maken is. Het verdwijnt echter snel en breekt gemakkelijk met onzorgvuldig gebruik. Metalen modellen hebben een meer representatieve uitstraling en kunnen verchroomd, messing of verkoperd zijn. Het is echter raadzaam om in gedachten te houden dat het spuiten kan liggen in omstandigheden met een hoge luchtvochtigheid.

Om de toiletrolhouder en luchtverfrisser lang te bewaren, is het de moeite waard om een ​​roestvrijstalen constructie te kiezen (zelfs met een hogere prijs).

Toiletrolhouder in hout

Hangende toiletrolhouder

Houder voor wc-papier met plank

Toiletrolhouder is verkrijgbaar in twee soorten bevestiging (verschillende uitvoeringen en materialen). Een rol papier kan verticaal of horizontaal op de houder worden geplaatst (de meest voorkomende variant).

Houder voor toiletpapier in de vorm van een beeldje

Gesmede toiletrolhouder

1

Toiletrolhouder in Provençaalse stijl

Wandhouders voor toiletpapier

Dit is de meest gebruikelijke en compacte papiersnijder. De belangrijkste voordelen: een verscheidenheid aan modellen en fabrikanten, eenvoudig te bevestigen op een handige plaats. Aan kopers worden verschillende soorten aangeboden:

 • een toiletrolhouder met een deksel: de papierrol wordt op de haakhouder geplaatst. In dit apparaat blijft het papier in zicht, maar het is bedekt met een deksel van stof. Er zijn plastic (meerkleurig) en metaal (chroom, mat, messing). Een houder voor toiletpapier en luchtverfrisser ziet er comfortabel en origineel uit. De roostermand-staander bevindt zich naast de houder. Voordelen: visueel kunt u de papiervoorraad op een rol inschatten, lichtgewicht, gewoon aan de muur bevestigen. Nadeel: het papier is niet beschermd tegen waterspatten, de metalen toiletrolhouder met het deksel is gevoelig voor vocht;
 • De gesloten houder: de rol van een papier blijft in de container gesloten door een deksel. Het einde van het papier loopt naar buiten door de sleuf. Het is gemaakt van plastic van verschillende tinten. Waardigheid: het papier krijgt geen stof en water spatten, esthetische uitstraling. Nadeel: u kunt niet visueel beoordelen hoeveel papier er op de rol overblijft;
 • De ingebouwde houder voor toiletpapier kan het meest esthetische ontwerp worden genoemd. Het apparaat wordt geïnstalleerd in een speciale nis en kan indien nodig gemakkelijk worden verwijderd. De papieren tape wordt door een mooi decoratief gat in een speciale overlay naar buiten getrokken. Voors: Het apparaat is niet in zicht, het papier is beschermd tegen stof en vocht. Nadelen: er moet een speciale nis worden uitgerust tijdens de reparatiefase van het pand: visueel kan de hoeveelheid papier op de rol niet worden geschat;

Op welke hoogte te monteren, wordt het apparaat afzonderlijk geselecteerd. Ergonomisch is de bevestiging van de houder voor het toilet (op een afstand van 25-35 cm vanaf de rand) en op een hoogte van 60-75 cm vanaf de vloer.

Houder voor wc-papier in loftstijl

Metalen houder voor wc-papier

Sling-houder voor wc-papier

Vloerbeugel toiletpapier

Dit soort houders is aan te raden om te installeren in ruime kamers, waar ruimte is voor verschillende items. Soms wordt loodgieterswerk geïnstalleerd in het midden van de muur en is de houder moeilijk te vinden op een toegankelijke plaats, dus het belangrijkste voordeel van de vloerconstructie is de mogelijkheid om deze op een handige en korte afstand van het toilet te plaatsen. Fabrikanten bieden producten van twee soorten aan.

 • Standaard houder - sta met een open houder voor een rol papier. In de regel zijn vergelijkbare modellen gemaakt van metaal. Voordelen: geen noodzaak om aan de muur te hangen, plaatsen / verplaatsen naar elke plaats. Nadeel: waterspatten kunnen op papier komen.
 • De multifunctionele houder kan worden voorzien van extra bevestigingen voor het reinigingsborsteltje en reservepapierrollen. De toiletpapier- en luchtverfrisserhouder is voorzien van een standaard voor luchtverfrissers of automatisch. Voordelen van het ontwerp: de compacte indeling van verschillende items, het is gemakkelijk om opnieuw naar de juiste plaats te schikken.

Toiletrolhouder in Art Nouveau-stijl

Vloerhouder voor wc-papier

Toiletpapierrek

Hoe maak je originele houders voor toiletpapier met je eigen handen?

Het komt voor dat er op dit moment geen dure / permanente papierhouder nodig is. We zullen toegeven, bij verhuizing en komende reparatie (wanneer er nog steeds geen planning van een badkamer is). Of op de datsja - wil je de houder niet specifiek kopen voor het zom
erse toilet. Ongewone houders voor toiletpapier zijn eenvoudig zelf te maken. Het is praktischer om een ​​houder van plastic flessen te maken. Materialen: 3-5 liter plastic fles, een mes, een houten spies voor een shish kebab.

 1. De fles is gemarkeerd in het midden en snij met een mes. In dit geval moeten we proberen geen scherpe "nijnagels" op het plastic achter te laten. Gebruik voor de houder het gedeelte met het deksel.
 2. Aan de zijkanten van de fles zijn gaten gemaakt.
 3. Er wordt een rol papier op de spies gelegd en in de fles gestoken.
 4. Het ontwerp hangt eenvoudigweg aan het handvat op het deksel van de fles.

Wandhouder voor wc-papier

Toiletrolhouder in een uitsparing

Kunststof houder voor wc-papier

Ook een interessante versie van de houder van het gesloten type kan worden gemaakt van twee plastic flessen van 2 liter. Een ander werk zal nodig hebben: een mes, een schroef, een schroevendraaier, een schaar.

 1. Maak op flessen vanaf de onderkant merktekens (de lengte van een stuk is gelijk aan de lengte van een rol papier plus 1,5 cm). Flessen zijn gesneden.
 2. Langs de flessen zijn gesneden openingen van 1-1,5 cm breed (de lengte is gelijk aan de lengte van de rol).
 3. Dichtbij de bodem, voor de opening, is een klein rond gat gemaakt en daardoor is de fles stevig vastgeschroefd.
 4. De rol papier wordt in de plastic houder geschoven en de papieren tape wordt door het lange gat naar buiten getrokken. Deze fles wordt gesloten door een andere fles en de papieren slots moeten samenvallen.

Onlangs zijn koele houders voor toiletpapier erg populair geworden. Ze zijn gemaakt van hout, metaal en kunnen het beeld van een menselijke figuur of een ongewoon object belichamen. Dat wil zeggen, een dergelijk banaal product wordt steeds meer een niet alleen nuttig item, maar ook een decoratie van de badkamer.

Toiletrolhouder voor textiel

Toiletrolhouders: standaardversies en originele ideeën (21 foto's)

Toiletrolhouders: standaardversies en originele ideeën (21 foto's)

Toiletrolhouders: standaardversies en originele ideeën (21 foto's)

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

73 − = 72