Bad til bad: typer, nøglefunktioner og installationsfunktioner (24 billeder)

Efter dampbadet udføres dypningsprocessen traditionelt i koldt vand. Ideelt set bør beholderen til en kølig og forfriskende væske være en sø eller en flod. Hvis der ikke er nogen damme i nærheden, er en kunstig placering til badning også egnet.

Selvfølgelig kan ikke alle have råd til at lave en dam i en sommerbolig, selvom badehuset er et yndet hvilested udenfor byen. Alternativ udgave af den kunstige dam "under badet" - en lille pool. En endnu enklere løsning er en praktisk skrifttype til badet med egne hænder.

Skriften til et bad i form af en tønde

Bad til træbad

Bad til varmt bad

Hvad er en skrifttype?

Indledningsvis var fonten til badet en slags skib. Det var placeret i templer og katedraler, blev brugt under dåbsprocessen. Efter mange år begyndte begrebet at blive opfattet mere bredt. I dag betegnes definitionen af ​​en skrifttype en kapacitet til koldt vand, der ligger direkte ved siden af ​​en sauna eller et bad.

De fleste af designerne er særligt praktiske og kompakte. De kan frit passe selv i små værelser, hvilket er ideelt til en land sauna, selv om der er fans af gade skrifttyper til bad eller sauna.

Det er værd at nævne, at træstrukturer (den traditionelle version af sådanne enheder) ser meget imponerende ud i sig selv. Det betyder, at både indendørs og udendørs, de vil se farverige og spektakulære ud, og understrege den originale originale charme i det oprindelige russiske bad.

Bad til koldt bad

Bad til badestue

1

Bad til cederbadet

Skrifttyper efter type placering

Fra hvilken type skrifttype blev valgt, afhænger de operationelle egenskaber og funktionelle kvaliteter af modellen direkte. Alle moderne varianter kan opdeles i tre globale kategorier:

 • Dybtgående type;
 • åbne;
 • Oblivnye.

De adskiller sig fra hinanden primært nuancer af konstruktiv udførelse. Dette har direkte indflydelse på monteringen af ​​hver betonstruktur.

Dybtgående model

Denne type er repræsenteret af en ret kompakt pool, suppleret med en stationær eller mobil stige. En sådan konstruktion er planlagt i færd med at designe saunaen eller badehuset selv.

Lav en skrifttype af denne type til badet med egne hænder er ret svært. Det er nødvendigt at være velorienteret i de grundlæggende konstruktionsaspekter.

Ideelt sted til dybde modeller 0150 påklædningsrum eller andet separat værelse støder op til selve saunaen. Som et alternativ placeres den traditionelle ovale skrifttype på verandaen nær badet.

Skriften til en badrunde

Bad til bad med låg

Bad til badet med trapper

Bunden af ​​støbtypen

Den enkleste version er pladetypen. Installation af skrifttyper i badet tager ikke meget tid. Designet er indbygget i loftet eller en af ​​badets vægge.

Mekanismen giver alle mulighed for at hælde sig koldt vand umiddelbart efter at have besøgt dampbadet. For at gøre dette glider badekaret med vand simpelthen over. Så skovlen vender tilbage til sin oprindelige position, beholderen genopfyldes med vand.

Med hensyn til praktisk, ergonomi og omkostninger - denne mulighed er universel og acceptabel for alle. Du kan bruge de billigste muligheder (for eksempel en skrifttype fra plastik) eller foretrække at komprimere, men mere eliteprodukter (fra dyre sorter af træ med spektakulær indretning).

Modeller af åben type

Uanset hvilken størrelse fonter til et bad er at foretrække, foretrækker de oftest åbent konstruktioner. Disse er tanke, der er placeret direkte på jorden, forbundet med kloaksystemet.

En åben gade skrifttype lavet af beton er lavet, hvis det ikke er muligt at foretage mere komplekse konstruktioner i dette særlige tilfælde. Arbejdsemnet købes i butikken, og installationen produceres uafhængigt, eller de vender sig til eksperterne for at få hjælp.

Til dato tilbyder virksomheder modeller af forskellige størrelser, former, konfigurationer, med eller uden opvarmning. Skriften i badet kan være træ, plastik, jern.

Skriften til et bad fra en matrix

Badet til et bad metal

Montering af en skrifttype til et bad

Modeller efter materialet til fremstilling

Generelt er der ikke mange slags byggematerialer, der kan bruges til opbygning af en skrifttype. Faktisk er hver model kendetegnet ved en række af sine særlige fordele, men det kan også have betydelige ulemper. Valg af model afhænger af mange faktorer. Derfor er det nødvendigt at vælge design under hensyntagen til de enkelte egenskaber ved et websted, badet eller en sauna samt andre vigtige parametre.

Metal tanke

Af fast metal kan du oprette en virkelig stærk og holdbar skrifttype (både med og uden opvarmning). Sådanne designs kan imidlertid ikke kaldes meget populære. Produkter er vanskelige at transportere, relativt vanskelige at installere. Desuden er designet altid ret kortfattet. Kun elskere af beskeden minimalisme vil sætte pris på metalbeholderens kølige glans.

Det er dog værd at bemærke og nogle fordele ved sådanne modeller. Metal beholdere er i stand til at holde vandtemperaturen i lang tid, som krævet af "bad ceremoni".

Bad til et mosaikbad

En lille skrifttype til et bad

Ovalt bad til badet

Analoger af beton

Betonbeholdere kan også opretholde den ønskede temperatur i lang tid. Strukturerne er meget stærke, pålidelige, men deres hovedparametre skal tages i betragtning, selv på selve byggestadiet af badet selv og nærliggende bygninger. Den eneste væsentlige ulempe: en forholdsvis betydelig arbejdsindsats i processen med direkte installation af en betonbeholder.

Polypropylen versioner

Vinkel skrifttype eller anden form og konfiguration af polypropylen bliver mere populær hver dag. Polypropylen er et syntetisk materiale baseret på polyolefiner. Råmaterialer er absolut sikre og varmebestandige.

Hvis det fremtidige design opvarmes, kan syntetik også bruges sikkert, da polypropylen er i stand til at modstå termiske belastninger op til +130 grader Celsius. Materialet begynder kun at smelte ved en temperatur, der overstiger +180 graders mark.

Til negative temperaturer er et plastbad til et bad meget mere følsomt. Den store skål kan betjenes ved en temperatur på mindst -15 grader Celsius. Inden du laver en skrifttype, skal du huske om denne funktion. Placer polypropylen skåle i et rum.

Plast skrifttype til badet

Bad til opvarmet sauna

Bad til bad med belysning

Blandt de vigtigste træk, som skrifttyperne har til et bad af polypropylen, er det værd at nævne:

 • Designet er let monteret på en af ​​de valgte steder;
 • Skålen kan installeres på et hvilket som helst af bygningsstadierne, demonteres og flyttes i rummet som kunderne ønsker;
 • Plastmodeller sælges til ekstremt lav pris.

Modeller er uhøjtidelige ved vedligeholdelse, som let kan rengøres. Levetiden er simpelthen svimlende - over 50 år.

Komposit skrifttype

Komposit skrifttype til et bad er en struktur af polymere materialer med glasfiber sammensætninger. Komposit er stærkere end beton. Det har den nødvendige fleksibilitet til at montere strukturen til ethvert sted under enhver vejrforhold.

features:

 • Høj levetid - over 30 år;
 • Høj modstand mod mekanisk skade;
 • Høj æstetiske egenskaber (bemærkelsesværdige farver, effektiv tekstur, fed imitation);
 • Skålen har ingen sømme, da den er fremstillet ved metoden til støbeformning.

Der er også en ulempe: til en pris vil en sådan model være ret dyr. Selv en elite cedertype til et bad eller metalkasser af høj kvalitet kan koste en størrelsesorden mindre.

Bad til et bad af polypropylen

Bad til bad i haven

Bad til sauna

Træ skrifttyper til et bad

Fonter lavet af træ er en klassisk mulighed for enhver tid. Træ ser rig, luksuriøs, original. Du kan dekorere koppen som du vil.

Det er meget vanskeligt at konstruere en struktur uden tømrerens færdigheder uafhængigt. Imidlertid kan ganske solide modeller købes i færdiglavet form. Træ skrifttype er egnet som et reservoir for koldt vand, og kan også bruges som et farverigt bad. Med opvarmningen bliver nødt til at tinker, men selve ideen er det værd.

At skabe skåle bruger sådanne trætyper:

 • cedertræ;
 • eg;
 • Lime træ;
 • bøg;
 • Lærk.

Hver indstilling er smuk på sin egen måde. Husk dog, at enhver træstruktur kræver omhyggelig omhu. Hvis skålen ikke vaskes, bliver den fra tid til anden ikke behandlet med passende forbindelser, og produktet mister hurtigt både sit spektakulære udseende og det meget funktionelle formål. For øvrig anvendes en træfonthold, selv med fremragende pleje, i gennemsnit ikke mere end 7 - 9 år (alt afhænger af hyppigheden af ​​brugen af ​​enheden, reservoirets og træarternes placering).

Bad til hjørnebad

Gade skrifttype til et bad

Installation af en skrifttype til et bad

Ekstra tilbehør og tilbehør

Moderne højteknologiske skrifttyper kan opvarmes, belyst, et system til måling af vandtemperatur. Men i forfølgelsen af ​​fashionable noveller, som ikke altid er så nødvendige, som det ser ud ved første øjekast, skal du ikke glemme enkle men virkelig værdifulde enheder.

Først og fremmest skal skrifttypen være udstyret med følgende enheder:

 • Butikker til at sidde eller placere forskellige badeværelsestilbehør;
 • Trin for en jævn nedstigning i vandet og en behagelig udgang fra tanken;
 • Systemet for forsyning og udledning af vand;
 • Tilstedeværelse af nødvendige anordninger til lokal opvarmning.

For ældre, børn og alle, der værdsætter trøst, er nedstignings- og genopretningssteder bedre udstyret med ekstra trapper. Fyldning med vand kan udføres på flere måder:

 1. Brug af en fleksibel slange eller bruser;
 2. Ved hjælp af en stationær vægmonteret mixer;
 3. Ved hjælp af en injektionsinjektor kan der tilsluttes en ekstra slange til den, hvis det er nødvendigt.

Generelt vil du være i stand til at finde ud af om de nødvendige tilbehør og mulige tilføjelser fra salgskonsulenter, hvis skrifttypen er købt i færdig form. Hvis produktet fremstilles med egne hænder eller med hjælp fra specialister, vil du være i stand til at finde ud af de nødvendige enheder direkte under arbejdet.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

2 + 6 =