Zeepbak voor de badkamer: comfortabel, mooi en stijlvol (26 foto’s)

De moderne man die houdt van en waardeert comfort, nauwelijks voorstellen hoe u kunt afzien van zo'n belangrijk onderwerp als afwasmiddel voor de badkamer, en na een paar decennia geleden het normaal werd beschouwd als zeep op de rand van de gootsteen te zetten. Het was echter niet alleen lelijk, maar ook onhygiënisch - de bar was snel doordrenkt en vervuild. Gelukkig hebben ontwerpers geleidelijk aan het probleem opgelost, en vandaag het zeepbakje badkamer is geworden net zo belangrijk een meubelstuk, zoals een wastafel, wasmachine, dubbele mat of handdoekhouder.

Witte zeepbakje voor de badkamer

Zwarte zeepbak voor badkamer

Van welk materiaal zal de zeepkist beter zijn?

Het assortiment sanitairwinkels is echt geweldig. Er zijn sets voor de badkamer en in het bijzonder zeepbakjes gemaakt van:

  • glas;
  • plastics;
  • metaal;
  • hout;
  • siliconen;
  • keramiek.

Al deze zeepbakjes zijn mooi en op hun eigen manier origineel, maar voordat u een aankoop doet, moet u van tevoren de voor- en nadelen van elk van deze materialen leren kennen.

Houten zeepbakje voor de badkamer

Zeepbakje voor badkamer gemaakt van hout

Kopers die behoefte hebben aan de meest praktische optie, bieden moderne ontwerpers om te blijven op zeepschalen voor de badkamer van verchroomd metaal. Zelfs als het op de grond valt, zal het zeker niet breken - en dit is erg belangrijk! Denk eraan hoe vaak tandenborstels of glazen onder het gladde oppervlak van een badkuip of gootsteen vallen. Je wilt niet na elke ongemakkelijke beweging om fragmenten van de vloer te verzamelen. Houd echter bij het kiezen van een metalen zeepbakje voor de badkamer rekening met de kwaliteit van het materiaal - bij contact met water mag het niet roesten.

Babyzeepschaal voor de badkamer

Zeepdispenser

1

De meest "gevaarlijke" worden beschouwd als zeepbakjes en glazen voor de badkamer van keramiek en glas. Ze kunnen vallen en breken, of door een kleine slag kan het breekbare materiaal scheuren. Dergelijke sets zien er echter zeer stijlvol uit en decoreren het interieur opvallend. Als het gezin kleine kinderen heeft, is het beter om een ​​keuze te maken voor veiligheid en te weigeren badkamersets uit glas te kopen.

Zeepbakjes gemaakt van plastic en hout zijn ook bang voor slagen en kunnen vervormd raken als ze niet goed worden gehanteerd. Koop ook geen badkamersets van goedkope siliconen of plastic - vaak zijn dergelijke materialen giftig en hebben ze een onaangename geur.

Zeepbakje voor de badkamer in de stijl van eco

Dacht zeepbakje voor de badkamer

Een zeepbakje kiezen voor het interieur

Sommigen beschouwen de zeepkist onterecht als een kleine trifle, die alleen een praktische functie vervult. Het is echter een belangrijk onderdeel van het interieur, waarmee u de accenten op de juiste plaats in de kamer kunt plaatsen.

Voor een badkamer in een klassieke stijl, is een glazen of metalen zeepkist ideaal. Het past perfect in de stijl van loft en hightech. Als je van dergelijke stijlen houdt, koop dan zeepbakjes en glazen voor een bad van verchroomd metaal - ga gewoon niet fout.

Als er meerdere badkamers in uw huis zijn, en er slechts één door kinderen wordt gebruikt, kunt u er heldere plastic glazen voor borstels en zeepschotels aanbrengen. Het is mooi en veilig. Voor een badkamer in eco-stijl is een bamboe of stenen set een goede keuze. Hier zal een glas voor de badkamer en een zeepkist gemaakt van glas er goed uitzien.

Geglazuurde zeepbak voor badkamer

Chromen badkamerzeepschaal

Zeep tafelblad

Zeepbakjes voor de badkamer verschillen niet alleen qua materiaal, maar ook qua constructie. Een van de eerste verscheen precies desktop zeepbakjes. Ze zijn gekozen door diegenen die van zeep houden in brusochkah en willen dat het altijd bij de hand is. Het kan eenvoudig worden verplaatst en geplaatst waar u maar wilt. Als u daarentegen, wil het niet worden "gerold" op de rand van het bad, kopen silicone "tray" op sukkels. Het nadeel van deze compacte digitale camera's is dat ze te veel ruimte aan de rand van het bad of de gootsteen, dus als het account elke vierkante millimeter van het zeepbakje is beter te weigeren.

Zeepbakje voor badkamer onder de steen

Keramische zeepbakje voor de badkamer

Tafelzeephouders zijn er in verschillende soorten. De meest gebruikelijke optie is een gebruikelijk kunststof of metalen "bad". Erg populair is de desktop zeepkist op hoge standaards, gemaakt in één stijl met een bril voor tandenborstels en andere accessoires voor de badkamer. Deze sets zijn gemaakt van metaal, glas of plastic.

Welke optie u ook kiest, het belangrijkste om te onthouden is dat elke zeepbak voor vaste zeep gaten moet hebben voor de waterstroom. Anders zal zelfs het mooiste en dure object snel met schimmel worden bedekt en onbruikbaar worden.

Zeepbakje voor badkamer aan de haak

Metalen zeepbakje voor de badkamer

Zeepschaal op de muur

Wand-gemonteerde zeepkisten zijn erg populair in sanitair winkels. Dit is een optie voor diegenen die geen overtollige items op de gootsteen of het bad willen. Op wand gemonteerde zeepdozen zijn ideaal voor douchecabines, waar nergens een conventionele zeepbak kan worden geplaatst. Als u geen gaten in de tegel wilt slaan, kunt u zeepschalen op de zuignappen kopen. Het oppervlak moet goed worden ontvet en fixeer de zeepbak daarop met een vacuümmechanisme. Ook kan het
worden gelijmd op speciale lijm of dubbelzijdig plakband. Na een tijdje met een plotselinge temperatuurverandering of om andere redenen kan het echter vallen en breken.

Een set badkameraccessoires

Muurzeepschaal voor badkamer

Meer betrouwbare optie - een glas, staal of ijzer zeepbakje, die op de houder in de vorm van een ring in de muur geschroefd wordt bevestigd. Indien nodig kan het worden verwijderd en op een gootsteen of wasmachine worden geplaatst. Zoals zeephouders typisch geleverd met een glazen spiegel en tandenborstels, die eveneens een houder geschroefd parallel is aangebracht aan de eerste kophouder en een mooie metalen. Deze accessoires zullen elke, zelfs de meest bescheiden badkamer versieren.

Ovale zeepbak voor badkamer

Aan de muur kun je ook een magnetische zeepkist bevestigen - nog zo'n interessant modern apparaat. Aan de tegel wordt een houder van verchroomd metaal geschroefd waarin een magneet wordt ingebracht, en de andere magneet wordt "verdronken" in de zeep zelf. Om dit te doen, moet de balk een beetje nat zijn. Was je handen, bevestig zeep met een magneet op de zeepbak en zo. Het blijft goed, en vooral - het droogt snel. Dergelijke magneten zijn niet bang voor bevochtiging en veroorzaken geen ongemak tijdens het wassen van de handen.

De zeepbak in de badkamer is nog steeds populair. Je kunt het aan de rand van de badkuip hangen voor het baden en nadat ze zijn afgewerkt, verwijderen en verwijderen in de kast - het is erg handig.

Plastic zeepbakje voor de badkamer

Raspen voor zeep

Meer en meer interesse onder kopers, en vooral onder hightechliefhebbers, wordt veroorzaakt door raspen voor zeep. Dit kleine apparaat is aan de muur bevestigd en doe er een stuk zeep in. Wanneer u uw handen moet wassen, drukt u gewoon op de hendel en de benodigde hoeveelheid geraspte zeep valt in de palm van uw hand.

Dit artikel heeft verschillende voordelen. Zeep heeft geen interactie met water en daarom nooit doorweekt. Het is als een gewone bar, niemand neemt, wat betekent dat het niet ophopen en kiemen. Rasp is geschikt voor openbare plaatsen, omdat doorweekte zeep liggen in het zeepbakje, bijvoorbeeld, in de kliniek of de sportschool, gewoon niet willen om hun handen te wassen, maar de vlotter zeep in dergelijke gevallen erg handig te gebruiken.

Opgeschorte zeepbak voor badkamer

Zeepschaal voor de badkamer in de stijl van de Provence

Dit ontwerp heeft echter nadelen. Wanneer het nat is, glijdt een deel van de spaanders gemakkelijk door de vingers en verlaat het de gootsteenafvoer. Maar zelfs als het niet valt, krijgen kleine stukjes zeep niet altijd een goede waas, dus handen wassen is niet altijd effectief. De rasp voor zeep kan eerder worden gebruikt als een originele decoratie van het interieur. Om het gewenste effect te creëren, moet het in stijl worden gecombineerd met houders en een dispenser voor papieren handdoeken.

Badkamer zeepbakje gemaakt van glas

Zeepbakjes met dispenser

Een ingenieuze uitvinding van de afgelopen jaren is vloeibare zeep. Nu hoeft u geen geweekte zeep uit de zeepkist te halen en drukt u een paar keer op de dispenser. Vloeibare zeep is zachter, dus handen wassen is zo leuk. Daarin voegen fabrikanten verschillende balsems toe, zodat het niet alleen een antibacterieel effect heeft, maar ook de huid verzacht.

Baddispensers zijn ook populair omdat ze u bezuinigen op zeep. Eén klik kan een druppel inknijpen, wat voldoende is om je handen te wassen. Veel hangt echter af van hoeveel geconcentreerde zeep.

Je kunt de fabrieksdispenser gebruiken voor zeep, maar niet altijd ziet het er mooi uit en past het in het interieur. Als je denkt dat schoonheid in de details zit, koop dan een mooie dispenser voor vloeibare zeep in de winkel voor sanitair. Meestal wordt geleverd met een glas voor tandenborstels, een container voor wattenstaafjes, handdoekhouders en andere "trucs" voor de badkamer. Het volume van een dergelijke zeepkist hangt af van het model van 200 ml of meer.

Glazen zeepbakje voor de badkamer

Meestal is het een mooie container gemaakt van plastic, glas of keramiek. Het kan monofone, heldere en pastelkleuren zijn en kan worden versierd met allerlei patronen en ornamenten. Veel zeepschalen hebben een transparant venster waardoor je kunt zien hoeveel zeep er nog is.

Zeepbakje voor badkamer met een patroon

Vooruitgang staat niet stil en recent waren er zeepdozen met een fotocel. U hoeft alleen uw hand naar de dispenser te brengen en hij zal de zeep uitknijpen. Dit is erg handig, omdat het nu niet nodig is om de dispenser aan te raken, die door iedereen wordt gebruikt.

Zeepbakje voor badkamer in oosterse stijl

Meestal in de winkels zijn er zeepdispensers aan de muur met een dispenser. Ze zijn aan de muur bevestigd met zelftappende schroeven, speciale lijm, dubbelzijdig plakband. Om je handen te wassen, moet je verschillende keren op de hendel drukken en de zeep uitknijpen. Let op de bruikbaarheid van het mechanisme. Als het niet lukt, kan alle zeep op de vloer terechtkomen. Deze zeepdozen zijn geschikt voor grote organisaties, restaurants en cafés, stations - plaatsen waar veel mensen werken of is, maar u kunt zo'n zeepbakje in uw badkamer of douche installeren - zeep is altijd bij de hand.

Gebreide zeepbak voor badkamer

In zo'n zeepbakje voor de badkamer kan niet alleen vloeibare zeep worden gegoten, maar ook gezichtslotion, shampoo, douchegel en andere middelen die we elke dag gebruiken. Dan in de badkamer in plaats van plastic flessen en potten van de fabriek zullen er prachtige containers met dispensers zijn.

Zeepbakje voor vloeibare zeep

Moderne sanitairzaken bieden klanten een enorm assortiment zeepschalen en andere producten voor de badkamer. Let bij het kiezen op de kwaliteit van het materiaal, het ontwerp en de gebruiksvriendelijkheid. Onderschat het belang van deze items niet. Er is een verschil: ligt de zeep op de rand van het bad of in een schone zeepbak, staan ​​de borstels dan in een mooi glas of een blik zure room? Na
tuurlijk is dat zo! Verheug jezelf en je geliefden met zelfs zulke kleine dingen als het kopen van een nieuwe zeepschaal, en het zal een beetje makkelijker en leuker zijn om te leven.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

64 − = 61