Zeegordijnen voor de kinderkamer: mooi en origineel (22 foto’s)

Veel kinderen dromen van reizen naar sprookjesachtige landen en hilarische avonturen. Als uw kind een van degenen is die ervan droomt op een schip naar de onbekende kust te gaan, help hem dan om zijn eigen hut of zelfs een heel schip te bouwen. Maak gelukkig een zoon of dochter door een kamer in een maritieme stijl in te richten. Om zo'n interieur te creëren, moet je hard werken en veel details in de gaten houden, eentje gordijnen.

Wit-blauwe gordijnen in maritieme stijl

Turquoise gordijnen in marine stijl

Kleur keuze

Zeethema in het binnenland is onmogelijk zonder bepaalde kleuren: blauw, blauw en wit. Bovendien kan het traditionele kleurenschema worden aangevuld met kleuren als:

 • wit;
 • groen;
 • beige;
 • zand;
 • turquoise;
 • bruin;
 • geel;
 • rood.

Omdat het hoofdpalet koud is, is het belangrijk om het niet te overdrijven met de dosering. Lichtkleuren in blauw moeten worden gekozen voor kleine ruimtes om hun grenzen visueel uit te breiden. Vooral ze zullen er goed uitzien bij kinderen, en gaan uit aan de zonnige kant. Dus de kamer ziet er ruim en fris uit. Een vleugje van het verblijf op het strand toevoegen helpt de kleuren geel en zand.

Gordijnen in maritieme stijl met een decor in de kinderkamer

Gordijnen in maritieme stijl in de kinderkamer

In grote en goed verlichte slaapkamers, kunt u rijke tinten blauw en groen gebruiken, maar hun teveel verkleint de kamer, dus verdun de felle kleuren met wit of beige.

Raadpleeg rood of oranje om het kleurenpalet te variëren. Onthoud echter dat ze alleen als accenten kunnen worden gebruikt, omdat het nautische thema de overheersing van blauw impliceert.

Psychologen hebben bewezen dat de blauwtinten een gunstig effect hebben op de psyche. Ze kalmeren en kalmeren. In dit kleurenschema is het goed om te ontspannen na een drukke dag. Het is dus een uitstekende keuze voor een actieve kinderkamer.

Soorten gordijnen

Gordijnen in de maritieme stijl voor kinderen verschillen in hun diversiteit. Laten we eens kijken naar enkele van de meest populaire opties voor raamontwerp.

1

Gordijnen met een vispatroon

Gordijnen met een visnet

Gordijnen in een raster in maritieme stijl

traditionele optie

Een klassieke manier van versieren is het gebruik van textiel met stroken van blauwe en witte kleuren. Meestal zijn de strepen horizontaal gerangschikt, maar niemand verbiedt om een ​​verticale of diagonale oriëntatie te kiezen. Zo'n decor wordt geassocieerd met de zeilen van de matrozen, dus zullen ze jongens leuk vinden die zich aan het roer van het schip voorstellen. Dit gordijndesign is geschikt voor kamers die zijn ingericht in een minimalistische stijl. Wat betreft de keuze van het weefsel, geef de voorkeur aan natuurlijke stoffen: linnen, katoen of zijde.

Ontwerp van zeegordijnen in de kinderkamer

Dubbele gordijnen in maritieme stijl in de kinderkamer

Blauwe zeegordijnen in de kinderkamer

"Golven"

Raamdecoratie op deze manier is de eenvoudigste en goedkoopste optie. Het is geschikt voor slaapkamers waar gordijnen geen accent zijn, maar slechts een toevoeging. Tulle van zachte blauwe of blauwe kleur moet worden verzameld door plooien, die een imitatie van zee golven worden. Als je de gekleurde stof niet hebt gevonden, kun je de witte gordijnen ophangen en ze aanvullen met een turquoise gordijn. Een meerlaagse compositie op het venster ziet er eenvoudig, maar spectaculair uit.

Het is niet nodig om gordijnen met één kleur te gebruiken. Zal geschikt zijn en lichte gordijnen met afbeeldingen van vissen of zeesterren. Ook voor "golven" met één kleur kunt u zelf decor toevoegen. Deze kunnen op het oppervlak van het weefsel worden aangebracht. Of broches in de vorm van reddingsboeien of vergelijkbare elementen, die goed zijn versierd met opraper voor gordijnen.

"Netwerk"

Zeegordijnen in de vorm van visnetten - de originele oplossing. Gordijnen moeten de kamer voor de zonnestralen verbergen, maar gordijnen die zijn gestileerd omdat een netwerk deze taak niet aankan, moeten dus worden gebruikt in een set met rechte gordijnen van dichte stof. Dus je geeft het kind een volledige rust en creëert iets bijzonders.

Mesh stof van touwen of vlechten kan eenvoudig terloops op de kroonlijst worden geworpen, terwijl de hoofddoek de hoofdplaats op de metalen ringen neemt. Een interessante toevoeging aan deze compositie is vis, schelpen of zeesterren. Ornamenten spelen de rol van catch.

Korte zeegordijnen in de kinderkamer

Zeegordijnen in de kinderkamer

Pak gordijnen van een zeester

"Sail"

Wanneer u een venster in maritieme stijl ontwerpt, kunt u een afbeelding van het "zeil" maken. Dunne lichte stoffen (tule, organza, satijn) zijn bevestigd aan de kroonlijst. Daarna wordt de onderkant van het gordijn aan de zijkant bevestigd door middel van haken voor gordijnen of haken, wat de indruk wekt van door de wind gevulde zeilen. De rol van de zee wordt gespeeld door verticale gordijnen met diepblauwe tint aan de zijkanten van het raam. Het is mogelijk om gordijnen te gebruiken die zijn gemaakt van grof linnen, katoen en of jeans.

Je kunt een tulle voor het openen van een raam tekenen, zeegolven nabootsen en de afbeelding aanvullen met een dik gordijn met het beeld van een piratenzeil. Deze optie zal de jongens behagen die houden van spellen in de zeebewoners.

Romeinse blinds

Romeinse gordijnen in mari
tieme stijl - een geweldige moderne optie. Dit ontwerp is het meest succesvol voor smalle ramen. Deze korte gordijnen zijn eenvoudig aan te passen met een koord. Ze kunnen worden neergelaten om de kamer tegen te veel fel licht te beschermen, of om de kamer omhoog te brengen zodat de zonnestralen ongehinderd naar binnen kunnen.

Het voordeel van deze gordijnen is niet alleen in bruikbaarheid. Romeinse schaduw is een uitstekende oplossing voor diegenen die geen tijd willen verspillen met het maken van een textielsamenstelling. Moderne modellen worden gemaakt met reeds toegepaste realistische tekeningen, die de schoonheid van de zee zullen overbrengen.

Ophalen voor gordijnen in maritieme stijl in de kinderkamer

Gestreepte zeegordijnen in het interieur van de kinderkamer

Gordijnen met een print in maritieme stijl in de kinderkamer

accessoires

Het interieur in de nautische stijl zal er niet afgewerkt uitzien, tenzij je elementen van decor gebruikt die het gekozen thema benadrukken.

Voor een jongen

Jongenskamers zijn vaak ingericht in een scheepsstijl. Deze richting was afkomstig van het ontwerp van kamers op cruiseschepen, jachten of piratenschepen. Voor een dergelijk ontwerp worden dergelijke details actief gebruikt:

 • een zeekaart of bol;
 • kompas;
 • reddingsboei;
 • Stuurwiel;
 • verankeren;
 • vlaggen;
 • modellen van zeilboten;
 • verrekijker of een telescoop;
 • touwladder;
 • een enorme schatkist.

Als we het hebben over kleurencombinaties, wordt dit subtype gekenmerkt door wit, blauw, blauw en rood. Meubels hebben de voorkeur van een natuurlijk hout met donkere tinten.

Romeinse gordijnen in maritieme stijl in de kinderkamer

Gordijnen met een zee-patroon in de kinderkamer

Rollende zeegordijnen

Voor meisjes

De kamers voor meisjes zijn meestal meer romantisch en zacht. Ze zien eruit als een huis aan het strand. Bij het decoreren van muren worden pastelkleuren gebruikt, meubels zijn witte of lichte houttinten. Fittingen op meubelfazen kunnen worden gemaakt in de vorm van mariene bewoners (bijvoorbeeld schaatsen of sterren).

Als decoratieve elementen zijn:

 • schelpen;
 • koralen;
 • flessen met berichten;
 • schilderijen of tekeningen op het zeethema;
 • zacht speelgoed in de vorm van zeebewoners of textiel met hun afbeeldingen.

Let op de maat in het decor, overbelast de totale samenstelling van de kamer niet. U hoeft niet alle vermelde kenmerken te kopen of te maken. Laat er een paar dingen zijn, maar ze zullen kwalitatief en geschikt zijn volgens het concept.

Mariene thema's zijn geweldig voor het verfraaien van kinderkamers. Met behulp van onze tips kunt u eenvoudig een originele en gezellige kamer creëren die uw kind leuk zal vinden.

Textiel in maritieme stijl in de kinderkamer

Tulle in de stijl van de zee in de kinderkamer

Gordijnen met een print van zeesterren

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

64 − 55 =