Woonkamer met een erker – een moderne kijk op de oude architectuur (28 foto’s)

De wisser is een kleine richel van de gevel, volledig of gedeeltelijk geglazuurd, waarvan de constructie bestaat uit de dragende / vliesgevels van het gebouw. Dit element van architectuur werd gebruikt door oude bouwers. Oorspronkelijk in de Middeleeuwen speelde de erker de rol van een verdedigingsrichel, waardoor het zicht op de buitenmuren werd verbeterd en de kracht van vijanden worden vergroot. Later hebben de erkers hun functies uitgebreid (tot het gebruik als toiletten buitenshuis).

Beige woonkamer met erker

Witte woonkamer met een erker

Zodra de bouwers de mogelijkheid van het gebruik van een erker in woonkamers op prijs stelden, werd het een visitekaartje in de architectuur van klassieke stijlen.

Woonkamer met een grote erker

Woonkamer met een erker in een klassieke stijl

Voordelen van een pand met een erker:

  • vergroot de interne ruimte van de kamer;
  • verbetert de verlichting van de kamer (als het glaceren rond de omtrek gebeurt).

De wisser kan een ronde, rechte of veelvlakkige vorm hebben en een / meerdere niveaus hebben.

Zelfs een bescheiden formaat kan het oppervlak van de kamer vergroten, waardoor het ruimer en lichter wordt, vooral in kamers met spanplafonds. Met de juiste decoratie en decoratie, geeft het de kamer een charme en persoonlijkheid. Bovendien kan de passende afwerking het interieur van de woonkamer ondersteunen met een erker, gemaakt in elke stijl.

Een kenmerk van de erker is zijn relevantie in de keuken, en in de slaapkamer en in de hal. Er zijn verschillende populaire opties om deze extra ruimte in een grote woonkamer te gebruiken.

Sofa in de erker in de woonkamer

1

Woonkamer met erker

Woonkamer en zithoek

Volgens klassieke tradities zijn er in kamers met een erker prachtige zitkamers. Om maximaal comfort langs het raam te creëren, is een bank met stoffering van lichte tinten geïnstalleerd. Om de bank de klassieke gebogen lijn van de erker te laten herhalen, is het wenselijk meubels individueel te bestellen. Met deze opstelling van voorwerpen is het aangenaam om niet in het midden van de kamer te rusten, maar eerder aan de zijkant.

Woonkamer met een erker in het huis

Woonkamer met dubbele erker

En als je voorzichtig een lichtgordijn ophangt, dan is het voor de rust gemakkelijk om het effect van privacy te creëren - de erker te sluiten vanuit de woonkamer. Het is ook leuk om met een boek op de bank te zitten, want het licht valt gemakkelijk op de pagina's.

Een uitstekend alternatief voor de bank zijn een paar fauteuils, die bij het raam worden geplaatst. Moderne woonkamers met een erker passen niet bij slechts één stijl van interieur. In een privé-huis kunnen architecten binnenshuis vertalen van stijl naar klassiek naar modern.

Erker in het interieur van de woonkamer

Woonkamer met openhaard en erker

In de woonkamer met een erker en een open haard is het belangrijk om het meubilair op de juiste manier in te delen, zodat de twee zones harmonieus worden gecombineerd. Geweldig idee - zet voor de open haard een grote hoekbank, die gedeeltelijk de erker vasthoudt.

Het ontwerp van de woonkamer van 20 m², ingericht in gedempte beige-bruine tinten, wordt als een klassieker beschouwd. Voor kamers die zijn ontworpen in hightech-stijlen, is minimalisme het beste om witte, grijze tinten te gebruiken.

Woonkamer met een erker in koloniale stijl

Bruine woonkamer met een erker

studie

Als er geen mogelijkheid is om een ​​kamer in een appartement toe te wijzen voor een afzonderlijk kantoor, dan is de erkerzone redelijk geschikt om een ​​werkplek te creëren. Het is voldoende om een ​​tafel, meerdere nachtkastjes voor papier, apparatuur te regelen en u kunt op elk moment met uw werkkwesties omgaan. Om langer natuurlijk licht te gebruiken, wordt de tafel dichter bij het raam geplaatst. Het wordt aanbevolen om het zo te installeren dat het licht links valt.

Rode woonkamer met een erker

Woonkamer met een vierkante erker

In de moderne stijl ziet de brede vensterbank, die de rol van aanrecht speelt, er geweldig uit. Het is verstandig om de ruimte onder de vensterbank / -tafel te gebruiken om de duimen te plaatsen. Als er geen zin is om het kantoor zo uit te rusten, dan is het voor onregelmatige werkminuten mogelijk om een ​​salontafel en een fauteuil in de erkerzone te plaatsen.

Woonkamer met erker in loft-stijl

Woonkamer met een erker in art-nouveaustijl

Eethoek

In moderne lay-outs, omvat de keuken niet de plaatsing van een eettafel met stoelen. In appartementen met een erker is het niet nodig om een ​​aparte kamer toe te wijzen aan de eetkamer. De erkerzone is perfect geschikt voor de lunch en het diner. Om een ​​gezellige eethoek in te richten, plaatst u een smalle bank met lage ruggen. In het midden van de erker is een set opgesteld - een eettafel met stoelen.

Bij een groot aantal gasten is het een goed idee om de tafel naar de banken te duwen en alle stoelen aan de andere kant te plaatsen. Het is ook hand
ig om te plaatsen in de dagen van vakantie / recepties in de buffettafels in de baai.

Woonkamer met zachte gedeelte in de erker

Woonkamer met erker

Woonkamer met een panoramische erker

Wintertuin

Voor levende bloemen is de erkerzone de meest geschikte plaats. Voldoende natuurlijk licht zal een goede groei van planten bevorderen en een gemakkelijke aanpak zal de verzorging van de greens aangenaam en gemakkelijk maken. Bloemen kunnen zowel op de vensterbank als in speciale stands worden geplaatst, dicht bij het raam. Console planken, geschorste bloempotten zullen de vensteropening met planten opvrolijken.

Woonkamer met een erker in pastelkleuren

Woonkamer met een halfronde erker

Registratie van de groene zone is van tevoren doordacht, zelfs in de reparatiefase. Om het reinigen te vergemakkelijken, wordt de vloer aanbevolen om te worden geconfronteerd met keramisch graniet, dat gemakkelijk bestand is tegen verschillende water- of irrigatieprocedures.

Woonkamer in retro-stijl met een erker

Woonkamer in een moderne stijl met een erker

Voor een organische combinatie van een wintertuin met een binnenruimte van een salon, is het noodzakelijk om zorgvuldig accessoires te selecteren. Voor de woonkamer in de minimalistische stijl, zullen er geschikte potten zijn van eenvoudige vormen gemaakt van wit keramiek of metaaltinten, en de klassieke meubels zullen worden benadrukt door gekleurde potten met afgeronde vormen.

Eetkamer met erker

Woon-eetkamer met erker

Ontwerptechnieken voor de decoratie van de erker

Tegenwoordig is het niet moeilijk om een ​​gezellige en rustige sfeer in de woonkamer te creëren. Varianten van de belichaming van ongewone interieurs zijn massa. Gebruik enkele ontwerptrucs en de woonkamer krijgt een unieke uitstraling.

  • Om de zone van de erker duidelijker te maken, kunt u een ander niveau van de verdieping instellen. Als de vloerbedekking bij de open haard is ingericht met een ongewone tegel in de vorm van een tapijt, krijgt de woonkamer met erker en open haard een luxe en geraffineerde uitstraling.
  • In landhuizen wordt de locatie van de erker bepaald in het stadium van het opstellen van het project. Het is wenselijk om niet alleen rekening te houden met de locatie van het huis in relatie tot delen van de wereld. Het uitzicht vanuit de ramen speelt ook een belangrijke rol. Effectieve beoordelingen moeten een hoek van ontspanning en rust in de erker maken.
  • Met panoramische beglazing is ook de planning van groot belang. Prachtig uitzicht op de omgeving suggereert de decoratie van de eethoek aan de erker.
  • Bij het gebruik van glanzende spanplafonds in een kamer met een erker, neemt de hoogte van de kamer visueel toe. Een multi-level plafond in de woonkamer met een erker benadrukt de visuele zonering van de kamer.
  • De meest voorkomende variant van het versieren van de erker met textiel is de installatie van kroonlijsten duidelijk langs de omtrek van het venster. Bij het kiezen van gordijnen in de erker voor de woonkamer, is het beter om lichtdoorlatende gordijnen te geven, om de lichtstroom naar de kamers niet te beperken. Als de gordijnen dichter zijn, is het overdag beter om ze in de pieren tussen de ramen te verzamelen. In de wintertuin of -studie is de beste optie voor gordijnontwerp voor de erker Romeinse gordijnen.
  • In grote woonkamers van privéwoningen is het goed mogelijk om een ​​balkon aan de erker uit te rusten (als u een glazen schuifwand installeert). In een aparte ruimte kunt u een kantoor of een kamer voor communicatie plaatsen. Met deze lay-out heeft het erkervenster extra verwarming nodig. Naar de woonkamer is niet veranderd in twee afzonderlijke kamers, de interieurs van verschillende zones moeten niet heel verschillend zijn. Een bepaald spel van schakeringen in ontwerp is toegestaan.
  • Soms wordt de opening van de erker vrijgelaten om een ​​prachtig natuurlijk zicht te behouden. Naar de site ziet er niet leeg en ongemakkelijk uit, u kunt een kleine elegante cantilevertafel centreren voor eenvoudig thee drinken.

Over het algemeen kan de erker worden beschouwd als een extra mogelijkheid om een ​​uniek interieur van de woonkamer te creëren. Het creatieve ontwerp van de woonkamer met een erker zal helpen creëren in de kamerzones, verschillend van opzet, maar gecombineerd in één sfeer en stijl.

Gordijnen in de erker in de woonkamer

Glasramen in de woonkamer

Woonkamer met een erker in een landhuis

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 4 = 1