Woonkamer in Art Nouveau-stijl (25 foto’s): stijlvol modern interieur

Modern wordt vanuit het Engels vertaald als modern of relevant. Deze stijl stamt uit het begin van de 19e eeuw, maar heeft vandaag zijn populariteit niet verloren. Veel ontwerpers gebruiken modernisme om een ​​slaapkamer, woonkamer, keuken en zelfs een kinderkamer te versieren. Het belangrijkste kenmerk is een unieke inrichting, natuurlijke motieven en origineel meubilair.

Kleine woonkamer in art-nouveaustijl in het appartement

Interieur van de woonkamer in Art Nouveau-stijl

Living Art Nouveau - is verzadigde tinten en heldere kleuren: parelgrijs, groen, paars, enz. Dit is echter niet geschikt te agressief en intense kleuren .... (rode banken, muren, kasten, ladekasten, enz.) In de voorhoede komt tederheid, gedemptheid en glanzende zachtheid van tinten.

Woonkamer in art-nouveaustijl in rustige kleuren

Gebruikte materialen:

 • keramiek;
 • natuursteen;
 • hout;
 • gips;
 • kristal;
 • glas (zeer stijlvolle uitstraling, bijvoorbeeld modulaire glaskasten, stoelen en tafels in het moderne interieur);
 • marmer.
Mooie woonkamer in Art Nouveau-stijl

Oppervlakteafwerking

wanden

De wanden in de woonkamer, zoals de ladekasten, kunnen worden gedecoreerd met brede lijsten of houten panelen. Bovendien gebruiken ze vaak:

 • decoratie met schilderij;
 • moderne natuurlijke patronen (ook opgesteld langs de muurbanken met een vergelijkbare bekleding);
 • verf (glanzend lichtpalet);
 • behang met stoffentextuur.
Beige muren in de woonkamer in Art Nouveau-stijl
Grijze muren in de woonkamer in Art Nouveau-stijl

plafond

Decoratie van het plafond - een behangsel voor verf of pleisterwerk (gebruik meestal witte kleuren). Het zal niet slecht zijn om hier te kijken en een uitgerekt meerlagig plafond met een modern ontwerp. Als aanvulling kunt u schijnwerpers rondom de omtrek van het plafond gebruiken met een zachte achtergrondverlichting. Een helder accent zal de originele muur, tafels of modulaire ladekasten zijn.

Opmerking: het plafond van de woonkamer of de keuken laat ook geen felle kleuren toe, of het nu gaat om glanzende verf, behang of hangende modulaire ontwerpen met patronen.

Wit, meerlagig plafond in de woonkamer in Art Nouveau-stijl
Wit en bruin plafond in de woonkamer in Art Nouveau-stijl

Paul

De woonkamer in art-nouveaustijl is marmer of parket op de vloer, gelegd met visgraat. Een andere moderne variant van het afwerken van de vloer in de Art Nouveau-stijl is een glanzend oppervlak met een muurschildering. Sommige ontwerpers kiezen voor een gedurfde oplossing: de vloer met donker marmer en soortgelijke modulaire meubels in kleur: ladekast, muur, tafels, stoelen, enz.

Witte vloer in de woonkamer in Art Nouveau-stijl

Witte vloer in de woonkamer in Art Nouveau-stijl
Bruine vloer in de woonkamer in Art Nouveau-stijl

Zonering van de woonkamer

Deze methode is vooral relevant als de ruimte klein is. Methoden voor zonering kunnen als volgt zijn:

 1. Gordijnen of modulaire schermen, soms zelfs gordijnen gemaakt van lichte materialen.
 2. Muur gemaakt van gipsplaat.
 3. Aparte afzonderlijke secties van de keuken of woonkamer door de hoogte van het plafond en de vloer te veranderen (bijvoorbeeld om een ​​klein podium op de vloer te maken).
 4. Gebruik van gecombineerde verlichting - helderdere armaturen in het werkgebied en gedempte verlichting van het recreatiegebied.
 5. Accommodatie in een kamer racks (ook vaste kasten) - alle hoge meubels.
Vakkundige zonering van de woonkamer-keuken in Art Nouveau-stijl

meubilair

Woonkamer in art-nouveaustijl is ook een multifunctioneel meubilair zonder extra inrichting, en ook met een niet erg lichte bekleding: banken, fauteuils, stoelen, ladekasten en tafels met rustige tonen. Er kunnen ook originele tekeningen of afbeeldingen van sprookjesfiguren zijn.

Grijsbruine woonkamer in art nouveau-stijl met open haard

Niet slecht uitziende in Art Nouveau-stijl en open haarden in het midden van de kamer. Ze zijn, net als tafels, vaak versierd met stucwerk, afgezet met marmer, graniet of andere natuurlijke materialen. Gebruik trouwens open haarden - een goede toon, niet alleen in de Art Nouveau-stijl. Haarden maken de sfeer van elke kamer echt knus en warm.

Lichte woonkamer in art-nouveaustijl met open haard

Om de opmerking: het is het beste om hoogwaardige open haarden te installeren, dat wil zeggen, een die werkt op hout, en niet een goedkope imitatie. Het modernisme tolereert geen middelmatigheid en routine.

Het interieur van de modernistische woonkamer met gesmede elementen ziet er origineel en stijlvol uit: trapleuningen, ladekasten, roosters en open haarden. Smeden kan ook over andere meubels beschikken: banken, m
uren, gebeeldhouwde tafels, stoelen, etc.

1

Bovendien is bij het plannen van de woonkamer niet strikt - meubels worden gecombineerd in ongebruikelijke composities of diagonaal gearrangeerd. Bijvoorbeeld allemaal dezelfde muur, stoelen en tafels.

Moderne woonkamer in art-nouveaustijl met open haard
Woonkamer in Art Nouveau-stijl met lichte accenten en open haard

Ramen en deuren

Interieur van de woonkamer in Art Nouveau-stijl zorgt voor de aanwezigheid van langwerpige, gebogen ramen en deuren. Als de keuken- of woonkamerramen rechthoekig zijn, creëren de nodige lijnen stijlvolle behang en gordijnen, die op een speciale manier op de kroonlijst worden bevestigd en gedrapeerd. Het kan zijn:

 • gordijnen, jaloezieën;
 • tule;
 • combinatie van de eerste en tweede optie (gordijnen en tule).

De modernistische stijl in de woonkamer wordt ook benadrukt door asymmetrische organza gordijnen, banken, natuurlijke kasten, glas-in-loodramen, muren en behang.

Smalle ramen in de woonkamer in Art Nouveau-stijl

verlichting

Het interieur van de woonkamer en keuken in Art Nouveau-stijl is verlichting die het ontwerp van de kamer uniek maakt en is verdeeld in twee hoofdtypen:

 • Decoratief (het dient grotendeels als sierelement - kroonluchters, staande lampen, lampen);
 • Functioneel (kan standaard en optioneel zijn).
Diverse verlichting in studio-appartement in Art Nouveau-stijl

Welnu, nogmaals, de hoofdverlichting omvat het doel en de achtergrond. De laatste optie is punt- en hanglampen en kroonluchters, evenals vloer- en wandlampen.

Wat betreft de doelverlichting, het is een fel direct licht dat nodig is voor bepaalde activiteiten: naaien, lezen of schrijven. Dit type verlichting omvat:

 • lampen en kroonluchters met gesloten vormen en openingen die de richting van het licht creëren;
 • kroonluchters van de nodige actie.
Prachtige kroonluchters en lampen in de woonkamer en keuken in Art Nouveau-stijl

kenmerken

 1. Om de woonkamer in art-nouveaustijl zo comfortabel mogelijk te maken, zijn niet alleen meubels en behang nodig, maar minstens drie kroonluchters met verschillende vermogens en geïnstalleerd op verschillende niveaus.
 2. Visueel kan de ruimte worden vergroot door gereflecteerd licht te gebruiken en modulaire kasten met spiegeldeuren te installeren.
 3. Armaturen en kroonluchters moeten een elegante vorm hebben (evenals een muur, banken, stoelen, enz.): Lokale lampen van gekleurd glas, mat cilindrisch plafond of kroonluchters met saai licht.
Lederen fauteuils in de woonkamer in Art Nouveau-stijl
Rode muur in de woonkamer in Art Nouveau-stijl

accessoires

Woonkamer in art-nouveaustijl is niet compleet zonder het gebruik van unieke accessoires en items. Dit zijn verschillende vazen, kasten, glas-in-lood composities, ladekasten, sculpturen, gordijnen, reproducties en zelfs sieraden. Nogmaals, vergeet in dit geval niet over de moderatie van het kleurenpalet.

Mooie accessoires in de woonkamer in Art Nouveau-stijl

Verfris het interieur van de woonkamer en vergroot visueel de kamer om tapijt en gordijnen te helpen die het gras nabootsen.

Opmerkelijk: pasteltinten met achtergrondverlichting (achtergronden, enz.) En het plafond in combinatie met een sappige groene kleur op de vloer maken elke kamer modern en licht.

Accessoires en witte hoekbank in de woonkamer in Art Nouveau-stijl
Bloemen en vazen ​​in de woonkamer in Art Nouveau-stijl
Woonkamer in art-nouveaustijl met een grote hoekbank

Zwart en wit - de klassieke versie van Art Nouveau

Ondanks de nieuwe ontwerpoplossingen en modetrends, is het de combinatie van zwart en wit in het ontwerp van de woonkamer in art nouveau-stijl - een indicator van de klassiekers.

Zwart-witte kleuren kunnen worden aangevuld met groene, blauwe of rode tinten. Om bijvoorbeeld verschillende modulaire ontwerpen in deze kleuren te kiezen: banken, lampen, stoelen, decoratieve elementen, gordijnen, kasten en ander meubilair.

Zwart en witte woonkamer in Art Nouveau-stijl
Zwarte en witte muren in de woonkamer in Art Nouveau-stijl
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

5 + 1 =