Vloerontwerp in de keuken (21 foto’s): materiaalkeuze en design

Een grote verscheidenheid aan materialen bemoeilijkt soms de keuze van vloerbedekking in de keuken. Maar een zekere kennis van elke soort decoratie helpt bij het creëren van een ideaal interieur. De inrichting van de keukenvloer eindigt niet met tegels of linoleum, nu zijn er veel moderne en universele coatings.

Parket in de lichte keuken

Vloeren van linoleum

Geruchten dat het materiaal niet geschikt is om de vloer in de keuken af ​​te werken, blijft een gerucht. Het feit is dat de kwaliteit van dit materiaal direct afhankelijk is van de prijs, en hoe duurder het is, hoe veiliger het is om de kamer in te richten. Vaak worden kopers gehouden tegen een lage prijs van linoleum, maar na een korte periode merken ze schade op hun vloer. Moderne materialen en veel van hun typen zijn bedekt met speciale beschermende mengsels, die extra sterkte aan de coating geven.

Linoleum in het ontwerp van de keukenvloer

De meeste mensen willen niet alleen besparen op de materiaalkosten, maar ook op reparatiewerkzaamheden. Een andere misvatting die samengaat met de ontoereikendheid van linoleum houdt verband met een onjuiste plaatsing van de coating, gevolgd door zwelling en breuken. Experts adviseren om linoleum van commercieel type te maken, dat is vervaardigd met de verwachting van sterkte en duurzaamheid. Licht of grijs linoleum is beter om te kiezen voor het interieur van een kleine keuken, en voor een ruime kamer, kunt u kiezen voor een donkere kleur: zwart, donkergrijs of bruin.

Linoleum onder parket op de vloer in de keuken
Linoleum met heldere accenten op de vloer in de keuken

Houten vloer in de keuken

Vaak is er bij het kopen van vloeren in de keuken een keuze tussen schoonheid en bruikbaarheid. In haar zoektocht om natuurlijk materiaal te kopen, verliest de consument in de kwestie van de levensduurdekking.

Houten parket op de vloer in de keuken
 • De boom is een van de meest onpraktische materialen, die regelmatige vernieuwing en onderhoud vereist.
 • Het is moeilijk om te gebruiken bij het bestemmingsplan.
 • Het derde nadeel is een hoge prijs, maar dit wordt onmiddellijk gecompenseerd door een verlaging van de kosten van meubelselectie, omdat een dergelijke vloer harmonieus is in elk interieur en stijlontwerp.
 • Maar hier is er nog een nadeel - het materiaal absorbeert gemakkelijk eventuele vlekken, het zal moeilijk zijn om het te wassen, gezien de zwakke vochtbestendigheid.
 • Daarom, als het feit van natuurlijke oorsprong van vloeren belangrijker voor u is, dan zult u hoogstwaarschijnlijk tevreden zijn met uw keuze.

Houten vloer in keuken in landelijke stijl

Marmer in de keuken

De prijs van luxe voldoet niet altijd aan de verwachtingen, maar het heeft geen betrekking op materiaal zoals marmer. Een dergelijke coating kan met recht als uniek worden beschouwd, omdat deze niet met een andere kan worden verward. De stenen bekleding heeft een eigen textuur, een originele inrichting en een bijna glanzend, glad oppervlak. Bij het coaten van marmer zijn er een aantal voordelen die het beter maken dan linoleum of laminaat, maar er zijn nauwelijks tekortkomingen die alleen voor hem zullen gelden. Net als elk ander modern materiaal is marmer gevoelig voor allerlei soorten krassen en spaanders. Het is heel moeilijk te installeren, het decor met zwart of bruin marmer is niet geschikt voor een kleine keuken. In de rest kan een dergelijke vloer als de meest betrouwbare coating worden beschouwd.

Marmeren vloer in de keuken
Marmeren tegels op de vloer in de keuken

Laminaatvloer

Een vloerbedekking, die in tegenstelling tot marmer betaalbaar genoemd kan worden, is een laminaat. Het materiaal is eenvoudig in een kleine keuken of in een ruime keuken te plaatsen, het is heel praktisch, maar wordt voor een betaalbare prijs verkocht. Zijn veelzijdigheid is dat je bijna alle decoropties kunt kiezen - het kan hout, tegels, marmer imiteren en ook een ontwerppatroon hebben. In vergelijking met hout is laminaat beter en praktischer, omdat het eenvoudig te reinigen is en de installatie van een verwarmingssysteem mogelijk is. Een veel gehoorde mening is dat het laminaat niet waterbestendig is, maar als u een materiaal met een speciale coating kiest, zal het niet alleen een grote gelijkenis vertonen met de alternatieve boom, maar in veel opzichten zelfs overtreffen. Geschikt voor zowel interieur als decoratie van een kleine en ruime keuken, welke kleur u ook kiest: licht en grijs of zonering met zwart.

Laminaat in de keuken met eiland

Voordelen van laminaat:

 • sterkte
 • duurzaamheid
 • veelzijdigheid
 • Betaalbare prijs
 • Gemak van zorg
 • Goede keuze
 • Eenvoudig te installeren
Laminaat in de keuken in de stijl van het land
Donker bruin laminaat in de keuken

Keramische vloer in de keuken

Bij het vergelijken van keramische tegels met sterk marmer en een warm laminaat komt de tegel op de voorgrond. Dit is een geschikt materiaal voor de keuken, zowel klein als ruim. Net als laminaat is tile in staat om alle texturen en materialen te imiteren. Matte coatings worden altijd beschermd door een extra laag en de installatie is niet alle
en snel, maar ook goedkoop. Er is maar één voorwaarde dat het huis warm was, het is beter om de vloer uit te rusten met een verwarmingssysteem. Wat tegels betreft, raden dergelijke materiaaldeskundigen aan om te gebruiken voor het afwerken van de wanden en het schort van de keuken. De tegel is minder duurzaam, dus bij het kopen is het de moeite waard om geïnteresseerd te zijn in de manier van produceren en omgaan met het materiaal.

Keramische tegels op de vloer in de keuken

Keramische tegels of porseleinen tegels?

Eerder kon porselein steengoed alleen worden verondersteld in de bouw. De hoge prijs van dergelijke afwerkingen wordt gerechtvaardigd door het mooie uiterlijk van porseleinen tegels en het minimale risico van beschadiging en slijtage. Vrijwel dezelfde kwaliteiten en keramische tegels, waarmee u hun voordelen kunt vergelijken:

 • sterkte
 • duurzaamheid
 • Weerstand tegen chemicaliën
 • Vochtbestendigheid
 • Brandwerendheid
 • Verscheidenheid van inrichting
 • hygiëne
Porselein op de vloer in de keuken

Kleur en ontwerp van de vloer in de keuken

 1. Zwarte vloer in de keuken - is al lang geen nieuwigheid, maar steeds meer mensen kiezen voor zwarte kleur, met behulp van bestemmingsruimte. Zwarte vloer kan harmonieus worden gecombineerd met witte keuken, vooral met een glanzende gevel. Maar net als de witte, zwarte vloer zal constante zorg nodig zijn, zodat de porseleinen tegels of klassieke tegels constant een spiegelglans weerspiegelen. Bovendien is een dergelijk decor niet geschikt voor interieurdecoratie van een kleine keuken.
 2. De witte vloer in de keuken is een manier om zonder problemen een modern interieur te creëren. Natuurlijk, in tegenstelling tot het zwarte geslacht, is het wit zwaarder om in een constante netheid te houden, maar het interieur van de hightech keuken of het minimalisme zal moeilijk zijn om zich in te beelden zonder een dergelijke vloer, vooral in het geval van zonering van een kleine keuken. Een lichte of grijze vloer is een ideale optie voor het afwerken van een kleine keuken.
 3. Bruine vloer in de keuken - een redelijk gebruikelijke optie, die geen problemen oplevert bij het schoonmaken. Het is perfect te combineren met donkere en lichte kleuren: wit, zwart, grijs. In het geval van de bruine vloer, kunt u ook zonering van de kamer maken, zodat de vloer niet in conflict komt met een van de kleuren.
Houten vloer in keukenontwerp
Lichte vloer in de keuken
Tegel in verschillende tinten in de keuken
Zwarte tegel op de vloer in de keuken

Gecombineerde vloer in de keuken

De opvatting dat de combinaties in het interieur beter voor professionals zijn om mee om te gaan, is achterhaald. Nu kan iedereen in één keer een compositie uit verschillende materialen maken, en ongeacht het decor: witte tegel of donker linoleum, zwarte tegels of grijs marmer. U kunt kiezen voor wit linoleum, dat er harmonieus uitziet met lichtgrijze tegels op de muren en witte meubels. Een dergelijk decor is relevant voor een kleine keuken, waar de keuze van zonering gecompliceerd is door een gebrek aan vierkante meters. In een ruime keuken kunt u zoneringen maken door een licht, grijs of wit linoleum in de eethoek van de keuken en een bruine, zwarte of lichte tegel in het werkgebied te plaatsen.

Gecombineerde vloer in de keuken

Bij het combineren van afwerkingen is het de moeite waard om combinaties te overwegen. Welke keuze te maken, zal het materiaal vertellen. Tegels zijn bijvoorbeeld niet erg "vriendelijk" met linoleum en een grijs of licht laminaat met bruin of zwart marmer. Decordecoratie van een kleine of grote keuken moet qua kleur of textuur vergelijkbaar zijn. Het is beter als het verschil in materialen de functie van zonering in het interieur uitoefent.

Gecombineerd vloerontwerp in de keuken
Gecombineerde vloer in keukenontwerp
Gecombineerde vloer in klassieke keuken
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

8 + 2 =