Vloermengwagens met douche: elegante ontwerpen voor een ruime badkamer (20 foto’s)

Dergelijke buitengewone sanitaire voorzieningen, zoals vloermengwagens, zijn in de afgelopen decennia actiever geworden. De reden voor het ontwikkelen van nieuwe modellen was de wens van huiseigenaren om te zwemmen met meer comfort. Nu worden de baden vaak niet eerder in de hoek of in de buurt van de muur geïnstalleerd, maar in het midden van de kamer waren er speciale methoden voor het plaatsen van berichten vereist.

Vloermixer van brons
Zwarte buitenmixer

Wat is een vloermengwagen?

Zo'n badkamerkraan ziet eruit als een hoge standaard (tot anderhalve meter), uitgerust met een uitloop en houders voor handdoeken en een douche. Het apparaat wordt direct in het bad in de vloer geïnstalleerd: op verzoek van gebruikers in de benen of van de zijkant naar rechts of links. Er wordt van uitgegaan dat de leidingen onder de vloer tijdens de grote onderhoudsbeurt worden voltooid. Als dit niet mogelijk is, worden de buizen langs de wanden gemaskeerd met behulp van waterdichtmakende dozen.

Ontwerp vloermengwagen

Vloermengwagen met douche

De vloermixer voor het bad wordt geleverd met 1-2 steunen, waarin de leidingen die verantwoordelijk zijn voor de toevoer van warm en koud water zijn verborgen. Zoals alle moderne modellen is dit apparaat uitgerust met 1-2 kleppen, een waterverbruikbeperker, een beluchter en een lekbeschermer. Omgekeerde stroombeveiliging is ook verplicht.

De originele vloermengwagen voor de gootsteen en douche kan verschillende oplossingen in kleur en stijl bieden:

 • minimalistische hightech;
 • retro;
 • een permanente klassieker;
 • Victoriaanse stijl.

Dankzij de chroomcoating zijn de producten prachtig ontworpen, duurzaam en bestand tegen mechanische belasting. Zeer veeleisende mixers, wier uiterlijk brons en goud imiteert.

Vloermenger met dubbele hendel
Verchroomde vloermixer

Kenmerken van de installatie van sanitaire techniek

De installatie van een vloermengwagen is een zeer gecompliceerde procedure, waarbij een grote revisie in de ruimte wordt uitgevoerd. Leidingen worden uitgevoerd vóór de vorming van de vulstofdekvloer en het leggen van de bekleding (in de regel tegels), professionele loodgieters worden aangetrokken tot het werk. U hebt kunststof buizen met een diameter van 25 mm nodig: in de vloer worden troggen gecreëerd die vervolgens worden gevuld met mortel.

Vloermengwagen met ronde uitloop
Vloersteenmixer

Voor de aansluiting van kunststofbuizen wordt een soldeerbout gebruikt, wanneer propyleencommunicatie wordt gecombineerd met metalen, wordt speciale apparatuur gebruikt als adapters. Er wordt een betonnen dekvloer gelegd en vervolgens tegels.

Vloercascadegenerator
Vloermengwagen in laconiek ontwerp

Voor- en nadelen van stand-alone apparatuur

Vloermengwagens voor baden, gootstenen, douches in vergelijking met concurrenten hebben aanzienlijke voordelen:

 • eenvoud, gebruiksgemak;
 • duurzaamheid en betrouwbaarheid;
 • de mogelijkheid om het interieur van de badkamer in te richten.

Door de minpunten van apparatuur kan worden toegeschreven aan de hoge kosten van componenten, bovendien zal de installatie van de vloermengwagen ook vliegen in een mooie cent. Meestal zijn ruime kamers met een geïnstalleerd in het midden van de badkamer alleen te vinden in elite woningen, dus deze technologische oplossing is alleen beschikbaar voor gebruikers met een inkomen dat ver boven het gemiddelde ligt.

Vloermengwagen met gieter

Assortiment van producten

De profielmarkt wordt overstroomd met producten van binnenlandse en buitenlandse merken en ze hebben allemaal de volgende soorten mixers:

 • met twee hendels of kleppen. Dit klassieke ontwerp oplossing voor deze klasse van sanitair, maar het heeft nadelen: pakkingen op kleppen zijn gemakkelijk als gevolg van slijtage beschadigd is, hebben lang zet de temperatuur van het water jet met beide handen;
 • een product met één hendel is handiger, omdat het met één hand kan worden bediend. Het grote voordeel van het model - de aanwezigheid van een keramische patroon, maar als het water stijf is, moet het regelmatig worden vervangen;
 • Cascade-mixers met een douche zien er indrukwekkend uit, maar in de praktijk zijn ze niet erg comfortabel. Bovendien breekt het mechanisme dat de waterval nabootst snel af;
 • thermostatische model geschikt voor kenners praktisch interieur: de temperaturen worden weergegeven op de mini-display, waardoor wordt vergemakkelijkt door het reguleren van de procedure, zijn er toezichthouders die verantwoordelijk zijn voor het economisch verbruik, beluchter, lekkage circuit breaker;
 • Contactloze apparaten worden bestuurd door een volledig systeem van infraroodsensoren. Dit is een zeer hygiënisch veilige oplossing, omdat gebruikers de kleppen niet met hun handen aanraken, maar het draagt ​​ook bij aan een aanzienlijke waterbesparing.
Vloermengwagen in het interieur van het hok
Floor Metal Faucet

Een aparte niche in deze categorie sanitairtechnici wordt bezet door 2 andere soorten vloermixers:

1
 • Elektronisch - dit is een verbeterde versie van de contactloze kraan, hiermee kunt u persoonlijke modi van watervoorziening creëren, voor elk waarvan u de temperatuur en het drukniveau kunt instellen. Deze oplossing is niet alleen geschikt als de waterhardheid toeneemt.
 • Gecombineerde vloerkranen zijn uitgerust met een langwerpige draaibare uitloop en kunnen afwisselend worden gebruikt boven de badkamer en de wastafel. Het model is redelijk comfortabel, trekt aan met ongewone prestaties, maar de bewegende elementen slijten snel.
Vloermengwagen binnen de Art Nouveau
Vloermengwagen

Hoe zien de kolommen eruit?

Een karakteristiek interieurelement, waar alle vloermengwagens zonder uitzondering zijn, zijn sterke kolommen die op de vloer in de directe nabijheid van de badkuip of gootsteen worden bevestigd. Dit onderdeel staat voor 1-2 stands, aan de bovenkant waarvan zich een tuit bevindt, in hetzelfde segment van de constructie bevindt zich een douchekop die is voorzien van een slang.

Een aanzienlijk voordeel van de aanwezigheid in de samenstelling van de kolom kan de hoge sterkte van een dergelijke combinatie worden genoemd, vooral als we bedenken dat het loodgieterswerk in intensieve modus zal worden gebruikt.

De betrouwbaarheid van componenten en materialen maakt het mogelijk om veilig kolommen te introduceren, zelfs in dure interieurs, waar het onwenselijk is om verder te reconstrueren.

Vloermengwagen in neoklassieke stijl
Staande eengreepsmengkraan

De mogelijkheid om kranen te combineren met andere interieurobjecten

Als de vloermixers niet alleen voor een bad met douche zijn, dat wil zeggen als het is gepland om ze voor een gootsteen te gebruiken, is het raadzaam om een ​​dergelijke loodgieter in het midden van de kamer te installeren.

Bovendien zou de structuur gemakkelijk in de gewenste richting moeten kunnen roteren. Een potentiële kwetsbaarheid van een dergelijke lay-out kan visuele rommeligheid van de ruimte zijn: gebruikers moeten voorzichtig zijn, zich verplaatsen tussen de gootsteen en de badkamer.

Vloermengwagen in retro stijl

Meer comfortabele en esthetische oplossingen zijn als de buitentemperatuur loodgieter alleen lettertype. Design, alleen gebruikt om te zwemmen, zal worden gevestigd op een armlengte afstand, en als het is uitgerust met een enkele hendel kraan, zal de eigenaar alleen maar nodig hebt om je hand op te steken en het water aan te passen - geen onnodige manipulatie.

Floor Steel Mixer

Kommen en mixers worden vaak in contrasterende tinten uitgevoerd, waarbij het totale gamma van de ruimte wordt gerespecteerd. Een kolom met een tuit en een douchekop kan bijvoorbeeld een decoratieve coating van "metallic" hebben, waarna de schaal en het podium meestal in het wit worden uitgevoerd. Prachtige bronzen tikken, aangevuld met inlays van ingehouden stenen of email - ze worden een soort accent in het ontwerp van de badkamer.

Vloermengwagen met thermostaat

Vanwege de aard van de installatie en de productie van outdoor kraan functies verwijst naar de elite klasse van sanitair, dus bij het kiezen van een model en salons van het project moet rekening mee houden dat de structuur te veranderen of de locatie zal niet gemakkelijk zijn - is het noodzakelijk om de finish te breken, om delen van de vloer te ontmantelen en de invoering van nieuwe communicatie-regeling. Wilt u zo'n loodgieter gebruiken, moet u de relatie met andere knooppunten in de kamer en de feitelijke uitvoering te overwegen, zodat het resultaat van vele jaren van vreugde aan het huishouden te voldoen aan hun verzoeken.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

46 − 40 =