Vensterbanken in de keuken en andere ideeën (19 foto’s)

Interieur met goed gebruik van natuurlijk licht en bekwaam, doordacht ontwerp dragen vaak bij aan het creëren van een sfeer van vrijheid en ruimte in een kleine keuken met kleine ramen.

Wassen onder het raam

Het Sovjet-project van appartementen van hoge gebouwen uit de vorige eeuw, waarin de overgrote meerderheid van de stedelijke bevolking leeft, is altijd zeer economisch geweest. Waarschijnlijk werd het gedicteerd door de tijd. Op de een of andere manier was een grote keuken in stedelijke appartementen gewoon niet voorzien. Daarom is het rationele gebruik van elke vierkante centimeter van de nuttige oppervlakte van een dergelijke keuken eenvoudigweg een noodzaak.

Overweeg opties voor oplossingen, wanneer het keukenontwerp de hostess in staat stelt echt plezier te beleven aan het kookproces.

Zinken op het vensterbank-top

Het appartement begint met een hal, en de keuken - met een gootsteen

Om de een of andere reden, alleen in het Westen, begrijpen ontwerpers dat ik tijdens het afwassen niet echt nadenkend naar de patronen van de tegenover elkaar liggende tegels boven de gootsteen kijk, die in de verste hoek van het venster zijn geïnstalleerd. Daarom is het aanrecht in het buitenland meestal direct bij het raam geplaatst. Spoelbak geïnstalleerd onder het raam, gegarandeerd om de gemoedstoestand van elke meesteres te verbeteren. Zelfs voorbijgaande blikken op de natuur buiten het raam maken afwassen niet zo saai.

Zinken in het lichte interieur van de keuken onder het raam

Als de keuken een langwerpige vorm heeft, verandert deze keukeninrichting niet alleen volledig het interieur van de keuken, maar breidt deze ook het nuttige gebied uit. Een brede gootsteen onder het venster en smallere kasten onder de muren zullen de keukenruimte zelfs visueel ruimer en ruimer maken.

En toch adviseren we u om eerst een klein ontwerpproject te maken, zodat schoonheid uiteindelijk de functionaliteit niet verdringt. Overweeg ook dat de installatie van een gootsteen een serieus proces is. Voordat je het interieur van de gootsteen naar het raam radicaal verandert, moet je rekening houden met de volgende belangrijke punten:

  • Hoe dichtbij is de aansluiting van het keukenriool op het openbare riool. Zal er voldoende rioleringshelling zijn voor een goede afleiding van vervuild water uit de gootsteen. Kijk naar het voorbeeldproject met netwerken, als je er een hebt. Er zijn normen in overtreding waarvan u het ingewikkeld maken of het onmogelijk kunt maken om de gootsteen correct te bedienen.
  • In onze huizen bevinden verwarmingsradiatoren zich meestal vlak onder de ramen. Als er geen mogelijkheid is om radiatoroverdracht uit te voeren, bedenk dan of u de kast onder de gootsteen wilt sluiten. Het interieur van de kamer zal verbeteren, maar de temperatuur in de keuken tijdens het stookseizoen is ervan afhankelijk. Dit probleem, maar slechts ten dele, kan worden opgelost door de kastdeuren van een rooster te voorzien.
  • In plaats van een radiator, kunt u een warme vloer maken. Staat u uw idee toe om dit idee van uw financiën uit te voeren?
  • Hoe opent het raam in de keuken? Zal de mixer op de gootsteen de vrije beweging van de vensterversterking voorkomen?
  • Ben je er klaar voor dat de gootsteen bij het raam de bron is van permanente spatten op de ruiten? Dit onaangename verschijnsel wordt enigszins gladgestreken als de dorpel oorspronkelijk breed was. Bovendien kunt u potten met huisbloemen op de vensterbank plaatsen of dozen met aarde installeren voor het kweken van uien, radijs en een verscheidenheid aan pittige kruiden in de keuken. De gootsteen in de directe omgeving van de planten zal de verzorging ervan vergemakkelijken en de spray zal de groene bladeren bevloeien.
Wassen onder een raam met verschillende compartimenten
Zinken onder het raam in een klassieke keuken
Als u onder het raam in een grote keuken wast, kunt u tijdens het afwassen genieten van de greens

Kies tussen de tafel en de balk

Het traditionele interieur van de keuken is voorzien van een vertrouwde eettafel die een extra plek in een kleine keuken inneemt. Het ontwerp van de keuken wordt onherkenbaar als u de grootte van de tafel verkleint terwijl u van vorm verandert. Daarnaast is een interessante oplossing de plaatsing in plaats van een grote eettafelbar aan het raam.

Als je zo gewend bent aan een grote tafel dat je er niet gemakkelijk afstand van kunt doen, kan de functionaliteit verder worden verhoogd. Zelfs als het niveau van de vensterbank en de standaardhoogte van de werkoppervlakken niet samenvallen, is dit probleem technisch gezien eenvoudig opgelost. Je kunt een kleine "trede" van de dorpel op het tafelblad plaatsen. Soms is het nog handiger voor een huisvrouw om te werken.

Comfortabele bar in de keuken

Vensterbank, verandert in een volle eettafel, of beëindigen bar, hetzelfde zal het interieur te versieren, maar in het eerste geval, zult u niet een nuttig werkoppervlak van de tafel te verliezen. Option met een bar, op zijn beurt, ziet er modern en stijlvol, en als je niet vaak eten ontbijt of diner in de gemeenschappelijke familie keuken tafel, is het raadzaam om stil te blijven staan ​​bij een kleine bar, geïnstalleerd in plaats van een grote tafel.

Het is noodzakelijk om alleen te worden beperkt tot een barrek en in het geval dat keukenkasten met de geïnstalleerde tafelbladen als werkblad kunnen worden gebruikt en de tafel absoluut overbodig wordt. Een balkenteller kan ook het keukengebouw opdelen, als de breedte het toelaat, en het totale ontwerp niet worden verstoord. In het gedeelte van de bar, naast de muur of de vensterbank, kan een extra kast worden geplaatst. Vergeet bij het maken van het project niet dat de deuren van het kastje de benen niet hinderen en gemakkelijk openen.

Lichte bar in de ruime keuken

Bar in de keuken in een rustieke stijl
Teller in glanzende keuken
Bar en aanrechtblad in grijze keuken
Groot werkgedeelte en een bar in één
Bar in de keuken in de stijl van de Provence
Bar in een gezellige keuken
Bar met scheidingswand verbindt de keuken en woonkamer
Een tafelbar in de keuken bespaart veel ruimte

Als een tafel gebruiken we een vensterbank

Een uitstekende optie voor een klein gebied kan ook een drempel boven in de keuken zijn. Het interieur van de keuken is in dit geval volledig niet-standaard. Het project, dat een drempeltafel oplevert en verandert in keukenkastjes, is de optimale oplossing voor een kleine vierkante keuken.

Het nieuwe ontwerp, dat voorziet in de installatie van kluisjes in de hoeken aan beide zijden van de vensterbank, voegt plaatsen toe voor het bewaren van keukenaccessoires of -producten. Hoekkasten waarvan de deuren onder een hoek met de vensterbank worden geplaatst, zullen een niet-standaard omtrekkeuken creëren. Elk van de lockers kan worden ingericht met een verticaal rek, waarop planken voor borden of kamerkleuren zijn geplaatst. De bloemen hebben genoeg licht naast het raam, ze zullen het interieur revitaliseren en het ontwerp van de keuken verbeteren.

1
Werkblad gecombineerd met een vensterbank in de keuken

Nou, als je geluk hebt, het aangaan van een nieuwe eigen huis, het ontwerp van alle kamers waar je hebt gedaan naar wens, maar in plaats daarvan een kleine keuken in het huis heeft een gecombineerde optie als eetkamer en keuken - deze, hoef je niet te kiezen tussen de stijlvolle bar en een mooie grote tafel.

Een groot helder raam heeft een prachtige gootsteen, aan de bar drink je 's ochtends graag een kopje koffie en aan de eettafel ontmoet je je familie' s avonds om thee te drinken en gezellig met elkaar te kletsen. In hetzelfde geval, als het maar een droom is, doe dat dan in de keuken van je kleine appartement onder het raam. Begin hiermee de ruimte te vergroten. En misschien is dit de eerste stap naar uw droom. Mensen zeggen immers, dromen komen uit!

Voortzetting van het tafelblad als een eettafel
Tafelblad in plaats van een vensterbank
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

4 + 6 =