Twee kinderen in het appartement: hoe om ruimte toe te wijzen (58 foto’s)

Gezinnen met twee kinderen moeten vaak samenwonen in een klein appartement met één kamer. De persoonlijke ruimte moet zijn, zoals bij elk van de kinderen, en bij hun ouders. Tegelijkertijd moet het interieur comfortabel en veilig zijn voor de gezondheid van kinderen. Het is geen gemakkelijke taak om er een te vinden met twee kinderen, maar zoals je weet, is niets onmogelijk en zelfs in zo'n situatie kun je een uitweg vinden, en niet alleen.

Twee kinderen in één kamer

Ontwerp odnushki met balkon en kinderkamer

Een kamer appartement beige

Studio appartement wit

Een kamer appartement met een hoogslaper

Decor in de kinderkamer in dezelfde kamer

Houten meubels in de kinderkamer in odnushke

Van één kamer - twee

Natuurlijk hangt de indeling van een appartement voor een gezin met twee kinderen sterk af van de leeftijd van het kind. Als kinderen erg klein zijn, kunnen hun wiegjes en een speelgoeddoos eenvoudig in het gebied van de ouderslaapkamer worden geplaatst. Tot een bepaalde leeftijd is het zelfs nodig. Hetzelfde geldt voor een periode na de geboorte van het tweede kind, wanneer het beter voor hem is om bij zijn moeder te slapen en geen overlast voor de oudere te veroorzaken. Houd er echter rekening mee dat kinderen erg snel groeien en snel hun eigen plekje nodig hebben.

Kind voor twee kinderen in één nacht

1

Kind voor twee kinderen in een kamer met een bank

Kinderkamer voor twee kinderen in hetzelfde huisontwerp

Een van de eenvoudigste manieren om een ​​eenkamerappartement uit te rusten voor een gezin met twee kinderen, is om een ​​extra kamer te creëren die gemakkelijk een volwaardig kind kan herbergen. Deze herontwikkeling kan op verschillende manieren worden gedaan.

  • Als de grootte van de kamer en de lay-out dit mogelijk maken, kunt u de keuken naar een woonkamer of naar een ruime berging brengen, als het appartement is uitgerust met dergelijke apparatuur, en een kinderopvang regelen voor de voormalige keuken.
  • Het is ook mogelijk om een ​​extra kamer te creëren in een voorgeïsoleerde loggia en daar een kinderkamer of een slaapkamer voor de ouders te plaatsen.
  • Als de woonkamer voldoende ruimte heeft, kan deze worden opgedeeld in twee afzonderlijke ruimtes, door een scheidingswand of boog te bouwen. Een goede optie zou zijn gebogen schuifwand, waarvan de bouw zal, aan de ene kant, om ruimte te besparen, aan de andere kant - om de mobiliteit en de ruimte samen te voegen tot stand te brengen en verdelen de ruimte in geval van nood, en perfect passen bij de stijl van elke ruimte.

Kind voor twee kinderen in dezelfde kamer met deuren

Kinderkamer voor twee kinderen in een kamer met een tweepersoonsbed

Kinderkamer voor twee kinderen in dezelfde kamer met een multiplex-wand

Functioneel meubilair in een kamer met twee kinderen

Kledingkast in dezelfde kamer als twee kinderen

Gipsplaatpartitie in dezelfde ruimte als twee kinderen

Odnushka met twee kinderen en een spel

Twee zones in één kamer

Niet alle appartementen met één kamer hebben echter de omvang, voldoende om er een aparte kamer van te maken. Daarom moet vaak het hele gezin in dezelfde kamer wonen. De beste uitweg in deze situatie is zonering. Op hetzelfde moment, in tegenstelling tot de lay-out van het appartement voor een volwassene of een echtpaar, waar de indeling in zones uitsluitend op de functionele beginsel moet worden gemaakt en de lessen die elke zone van plan om hier het belangrijkste criterium te besteden voor de verdeling van de ruimte zal het publiek waarvoor dit deel van de ruimte wordt berekend zijn . Er moeten dus twee zones zijn: voor kinderen en voor volwassenen.

Een zone voor het kind en voor volwassenen

Interieur odnushki met twee kinderen

Interieur odnushki met een kast en twee kinderen

Aangezien de twee kinderen, en plaatsen die ze nodig hebben, niet minder, en soms zelfs meer dan volwassenen, want elk kind is constant in beweging, en het is erg moeilijk in een kleine ruimte te worden geplaatst, moet de ruimte precies in tweeën gedeeld worden. Kinderen moeten de kant van de kamer, die verder van de ingang te nemen, omdat ze naar bed gaan eerder dan volwassenen en hebben de neiging om later op te staan. Dit arrangement kunt u zone in de avonduren gaan over hun bedrijf, om de kamer binnenkomen en verlaten, zonder de slaap van kinderen te storen.

Interieur odnushki met wieg

Interieur odnushki game-design voor kinderen

Interieur odnushki bruin met twee kinderen

Een doos in één met twee kinderen

Rood ontwerp odnushki met twee kinderen

Ontwerp odnushki met twee kinderen en een bed

Ontwerp odnushki met twee kinderen en een kinderbedje

De grens tussen deze twee zones kan een klein rek zijn. Hij kan een redelijk elegante, lichte en functionele scheidingswand maken. En dit is belangrijk in een kleine kamer waar je voor elke meter moet vechten. Zo'n rek kan dienen als een boekenkast, planken voor kleine items of een opslagplaats voor kinderspeelgoed. Het enige dat u moet overwegen bij het plaatsen van het rek, mag de uitgang van de kamer niet belemmeren en een obstakel worden, waardoor de doorgang naar de noodzakelijke en functioneel belangrijke plaatsen in de kamer wordt geblokkeerd.

Ontwerp odnushki met baby

Ontwerp odnushki met een slaper in de stijl van de Art Nouveau

Monochroom zwart-wit ontwerp met twee kinderen

Ontwerp odnushki met een bovenbouw voor twee kinderen

Ontwerp odnushki met nissen voor twee kinderen

Scheid het gebied van de ouders kan ook een scherm of gordijnen gebruiken. De mobiliteit en het gemak van dergelijke aanpassingen maken het mogelijk om ze overdag volledig schoon te maken door de hele ruimte van de kamer tot één geheel te verenigen en 's nachts ouders te isoleren.

Ontwerp odnushki met panoramische ramen

Ontwerp odnushki met scheidingswanden voor twee kinderen

Ontwerp odnushki met een hoog podium voor twee kinderen

Ontwerp van odnushki met podium

Meubeldistributie

Als u in dezelfde kamer als twee kinderen woont, kunt u het zich meestal niet veroorloven een kamer met veel meubilair uit te rusten en ook afzonderlijke meubels en huishoudelijke apparaten voor u en uw kinderen te kopen. Daarom is het nodig om een ​​minimum aan meubels af te staan ​​en deze zo rond de zones te verspreiden dat elk object zich in het gebied bevindt waartoe de bewoners het in de eerste plaats nodig hebben. Dus in de "volwassen" zone is het nodig om een ​​tweepersoonsbed te plaatsen, of het is beter om het te vervangen door een opklapbare bank, die 's nachts als bed zal dienen en' s middags het centrum van de gastzone wordt. Op de bank is het nodig om een ​​salontafel en een klein nachtkastje te plaatsen waarin slaap- en hygiënische aanpassingen worden opgeslagen. Het is beter om een ​​holle binnenbank te kiezen of met een speciale doos voor beddengoed en andere niet erg zware dingen. Dit zal de organisatie van een extra container mogelijk maken en ruimte besparen door de ruimte die wordt ingenomen door de kasten te verkleinen. Het is raadzaam om de tv te vervangen door een plasmapaneel dat gemakkelijk als een afbeelding aan de muur kan worden opgehangen en geen onnodige ruimte in beslag neemt.

Slaapplaatsen voor kinderen

Ontwerp odnushki-loft met twee kinderen

Ontwerp odnushki klein met twee kinderen

Slaapplaats in het gebied voor kinderen is het best uitgerust met een stapelbed. Het neemt minder ruimte in dan twee gewone bedden of banken voor kleine kinderen, en bovendien klimmen bijna alle kinderen op de ladder van dergelijke bedden. Dit maakt plaats voor een enorme hoeveelheid baby-energie en stelt je in staat om je spieren te versterken, zelfs door het uitvoeren van zo'n dagelijkse activiteit als het gaan slapen. Veel stapelbedden onderaan hebben ook een speciale doos die u kunt gebruiken om speelgoed of andere kinderdingen op te bergen. In het "kindergedeelte" moet ook een schrijf- of computerbureau worden geplaatst dat zowel voor kinderen als voor twee kleine bureaus geschikt is.

Bureaus in de kinderkamer schrijven

Ontwerp odnushki met kinderkamer en planken

Ontwerp odnushki met kinderbed

Ontwerp odnushki met kinderen in de stijl van de Provence

Ontwerp odnushki met een kinderkamer en een werkplek

Ontwerp odnushki met aparte kinderkamer

Ontwerp odnushki met kinderen in retrostijl

Een uitstekende manier om een ​​'kinderruimte' te organiseren, zijn zogenaamde 'kinderhoekjes', in het aanbod van de moderne markt. Typisch, deze hoek is een enkel ontwerp of een set van modules, gemonteerd in een enkele eenheid en bestaat uit een stapelbed, verschillende kasten en planken en een plaats voor klassen. Hij is in staat om de indeling van het kindergedeelte te vergemakkelijken en met succes tegemoet te komen aan alles wat nodig is voor beide kinderen.

Ontwerp odnushki met kindergrijs

Ontwerp odnushki met kinderkamer en kluisjes

Ontwerp odnushki met kinderkamer en gordijnen

Kamer decoratie

Bij het inrichten en inrichten van een kamer voor een gezin met twee kinderen, moet er rekening mee worden gehouden dat de kamer een enkele eenheid moet zijn, zelfs als deze in zones is verdeeld. Het combineren van beide zones tot één kan worden gedaan met een oplossing in één kleur, één type behang of soortgelijke decorelementen. De muren kunnen bijvoorbeeld worden versierd met uniforme posters, foto's of foto's. Om de kinder- en volwassen delen van de kamer te versieren, kunt u gordijnen van dezelfde materialen gebruiken, maar dan in verschillende stijlen.

Afwerkingsmaterialen voor de kamer waarin kinderen wonen, moet u rustige pasteltinten kiezen en veel agressieve verven vermijden. Je kunt het interieur alleen diversifiëren met verschillende heldere insluitsels zoals lampen, kussens, schilderijen aan de muren of vloertapijten.

Ontwerp odnushki met een kinderkamer en een slaapkamer

Ontwerp odnushki met een kind en een muurtransformator

Ontwerp odnushki met een kinderkamer en een tafel

Ontwerpstudio met een kind

Ontwerp van een eenkamerwoning met kinderlicht

Twee tapijten in de kinderkamer en in de volwassen helften voeren ook perfect de zonering uit. En bovendien zorgen ze voor warmte en zachtheid, waardoor kinderen direct op de vloer kunnen spelen. Als een andere variant van vloeren, kunnen parketplaten van natuurlijk hout worden gebruikt: het is milieuvriendelijk, onschadelijk en behoudt warmte. Houten decoratie is in principe perfect geschikt voor de accommodatie waarin kinderen wonen, omdat het de kamer een sfeer van comfort, huiselijkheid en warmte geeft.

Ontwerp van een eenkamerwoning met een kindergedeelte

Ontwerp van een kamer appartement met een kinderhoek

Ontwerp van eenkamerappartement met kindergroen

Ontwerp van een eenkamerappartement en zonering van een kinderdagverblijf

* Foto's van Google.com en www.ikea.com

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 84 = 94