Tegel voor keuken op de vloer (34 foto’s): kies het beste ontwerp

De meest bezochte kamer in het appartement is de keuken, vooral als de familie die erin woont vrij groot is. Het is onwaarschijnlijk dat de keuken vaak leeg zal zijn en gasten, elke dag, alle leden van de familie bij elkaar zal brengen, en dan op hun beurt. Daarom is de eerste stap in de installatie van de keukenruimte om te zorgen voor de geluiddichte en waterdichte vloerbedekking. Tegels - dit is een voor de hand liggende keuze van verstandige bewoners van het appartement. In het dagelijks leven is het gemakkelijk om voor te zorgen, het is gemakkelijk schoon te maken, absoluut niet grillig in de zorg, bovendien ziet het er erg indrukwekkend uit.

Vloertegels voor keukens met geometrische patronen
Tegel in de keuken op de vloer
Tegel in de keuken op de vloer

Tegel in de keuken op de vloer
Tegel in de keuken op de vloer
Tegel in de keuken op de vloer

Tegel in de keuken op de vloer

Voordelen van tegels op de vloer:

 • Alle materialen waaruit tegels van natuurlijke oorsprong zijn gemaakt. De belangrijkste componenten zijn zand en klei, dus tegels worden als het meest onschadelijke materiaal beschouwd.
 • De tegel is brandveilig en brandveilig, dus het is toegestaan ​​om zelfs open haarden te dekken.
 • De keramische plaat brandt niet en geeft bij verhitting geen schadelijke stoffen af.
 • Muren die betegeld zijn, zijn niet bang voor vocht, vet en zelfs dampen en geuren.
 • In geval van brand beschermen keramische tegels de muren tegen instorten.
Zwart-witte vloertegels in de keuken met een barteller

Combinatie van vloertegels in de keuken
Grijze tegels op de vloer in een minimalistische keuken
Tegel in de keuken op de vloer
Tegel in de keuken op de vloer
Tegel in de keuken op de vloer

Klassieke glanzende tegels in wit interieur
Tegel in de keuken op de vloer

Tegel op de vloer. Hoe de juiste kiezen?

Aanvankelijk, voordat u een tegel kiest, moet u beslissen wie deze zet, u of een expert. Je kunt dit met je eigen handen doen, maar tegelijkertijd moeten de handen "gouden" zijn. En je moet natuurlijk wel nadenken over hoe het proces van het betegelen van de muren of vloeren plaatsvindt. Als u niet over dergelijke kennis beschikt, kunt u beter geen risico's nemen. Allereerst kan de meester van het leggen van tegels op de vloer u helpen bij het kiezen van een tegel. Het helpt niet alleen om de benodigde hoeveelheid op te pikken, in te kleuren en correct te berekenen.

Verkopers weten vaak niet hoe ze correct moeten berekeningen maken of ronden af, zodat er vaak veel ongebruikt materiaal is. En dit is je verspilde geld. Of u wilt iets ongewoons, bijvoorbeeld om een ​​steen te plaatsen die niet met een vierkant is, maar met een ruit. Alle details van het metselwerk zijn alleen bekend door een specialist. Als je geen aannemer bent, is het beter om deze case aan een bewezen hand te geven.

Beige tegels in de keuken onder de straatsteen
Tegel in de stijl van het oude Rome in de keuken
Geweven bruine tegels in de keuken
Tegel in de keuken op de vloer
Tegel in de keuken op de vloer
Tegel in de keuken op de vloer

Basiskenmerken van vloertegels

Voor degenen die zelf een tegel gaan kiezen, is het noodzakelijk om er een bepaalde voorraad minimale informatie over te hebben. De esthetische kant van de medaille is niet het belangrijkste criterium bij de keuze, het is noodzakelijk om veel nuances te weten over de kwalitatieve kenmerken ervan. Kies een tegel van hoogwaardig materiaal, wees niet lui om alles te weten te komen over de voor- en nadelen van de bestaande verscheidenheid aan tegels. In de toekomst zal het voor u werken en vele jaren meegaan.

Combinatie van zwart-witte vloertegels in de keuken

Hoe groot moet de vloertegel zijn?

Houd bij het kiezen rekening met persoonlijke voorkeuren voor de kleur en grootte van de tegels en de kwaliteitskenmerken ervan. Moderne fabrikanten bieden verschillende soorten vloertegels: vierkant en rechthoekig. Maar er zijn ook vrij exotische zeshoekige exemplaren. De afmetingen van de tegels kunnen ook variëren, van de kleinste mozaïektegels tot de grootste tegels. De optimale optie is een tegel van 30 * 30 cm en 50 * 50 cm.

Vloertegels met een patroon"кольчуга" на кухню
Combinatie van tegels in de keuken / eetkamer
Vierkante tegels van natuurlijke bloemen in de keuken
Tegel in de keuken op de vloer
Tegel in de keuken op de vloer
Tegel in de keuken op de vloer

Welk materiaal of lijm moet ik kiezen om de tegel goed te houden?

Hoe de juiste tegel op de vloer te kiezen, zodat ze goed kan blijven en niet plotseling afbreekt, omdat ze in een woning zal zijn? Heeft u speciale lijm nodig of wat is er aan de hand?

Als u een tegel op de vloer kiest, moet u weten dat de keramische tegels van de productie in 2 soorten zijn verdeeld:

 • dik;
 • poreus.

De bottom line is dat de poreuze tegel meer vocht absorbeert. Dienovereenkomstig helpt dezelfde eigenschap de lijm om de tegel beter aan het vloeroppervlak te bevestigen. Bepaal waar en welke tegels zelfs visueel kunnen zijn. De achterkant van het materiaal moet ruw zijn met een poreus oppervlak.

Het type glazuur dat de voorkant van de tegel en de laag bedekt, is verantwoordelijk voor externe parameters: glans, beeldkwaliteit, helderheid en kleurverzadiging. Glazuur maakt de tegel waterdicht en hard materiaal.

Vloertegels met een textuur onder een boom
Glanzende tegels in de keuken

Mechanische eigenschappen van tegels

Iedereen weet dat de vloer in de keuken meestal wordt blootgesteld aan verschillende soorten blootstelling. Vooral het betreft een vloer bij een bord, een koelkast en een gootsteen. Eigenlijk is daar, waar de gastvrouw het vaakst is, altijd aan het koken of iets aan het schoonmaken. Daarom moeten tegels op de vloer de hoogste chemische en mechanische eigenschappen hebben. Experts adviseren tegels te nemen op de vloer van klasse 3 of 4 volgens de Europese norm.

Een ander niet minder belangrijk criterium is de indicator van de weerstand tegen temperatuur en de verschillen, omdat er kokend water wordt gemorst. En ook alkalische en zuurbestendig, omdat de keukenvloer - een plaats die regelmatig zal worden schoongemaakt, vaak met toevoeging van detergentia. Daarom, als u een tegel kiest, moet u ervan uitgaan dat de weerstand tegen alkaliën en zuren volgens de norm niet lager mag zijn dan de B-klasse. Als deze gegevens niet op het pakket staan, vraag ze dan dapper van de verkoper of consultant. Ze hebben dergelijke documenten beschikbaar moeten zijn.

1
Zwarte tegel met witte naden in de keuken
Tegel met oosters patroon voor keuken

Andere belangrijke kenmerken van vloertegels

Voor de vloer is het meest optimale bereik van de tegeldikte 0,8 cm tot 1,3 cm, de tegel moet sterk zijn, wat betekent dat deze ook een verhoogde weerstand tegen wissen moet hebben. Volgens de Europese norm is de meest duurzame klasse 5. Bekijk dit criterium daarom van naderbij.

Vloertegels met een patroon voor natuursteen in de keuken

Het volgende belangrijkste criterium voor vloertegels is slipweerstand. In de keuken raden deskundigen aan om een ​​tegel te gebruiken met zowel korund bespuiten, of geribbeld met groeven. Anders kun je geen volledige veiligheid garanderen, omdat water op het oppervlak, vooral op een glanzende ondergrond, de vloer in een echte ijsbaan verandert.

Er zijn vloertegels en minnen - het is koud. Maar het wordt gemakkelijk geëlimineerd door middel van vloerverwarming.

Verschillende geheimen over het leggen van tegels

 • Hoe groter het formaat van de tegels die u plaatst, hoe minder de keukenruimte zal verschijnen en vice versa.
 • Het gladde oppervlak van de tegel kan visueel de ruimte lichter en ruimer maken en de mat zal extra comfort toevoegen aan de kamer.
 • Met de hulp van correct gekozen kleuren met behulp van tegels, kunt u niet alleen visueel de afmetingen van de keuken veranderen, maar ook elke sfeerstijl creëren die de eigenaren zelf wensen.
 • De meest populaire kleuren zijn in de stijl van imitatiehout, metaal, bloempatronen enzovoort. Selecteer de kleur en het patroon van de tegel en herinner de verlichting van uw keuken op verschillende tijden van de dag. Immers, onder invloed van direct zonlicht,
  zal de kleur van de tegel meer sappig lijken. Halogeenlampen daarentegen zullen de koude een kleur geven, maar de gewone lampen daarentegen warmte en gezelligheid. Een blauwe tegel met warme verlichting wordt bijvoorbeeld groen weergegeven.
 • Verontreiniging is minder zichtbaar op matte donkere of korrelige oppervlakken.
 • Op een glanzende donkere tegel zal mechanische schade, zoals krassen en schilfers, meer opvallen.
 • Tekenen op een tegelblik, hoe de aandacht op het sexuele oppervlak te vestigen, en dienen slechts als achtergrond voor keukenmeubilair.
 • Een enkele tekening kan, indien nodig, een visuele scheidingswand van de ruimte worden tot functionele gebieden. Het tegenovergestelde tegenover de ruimte kan het daarentegen visueel verenigen.
 • Simpele tekeningen maken visueel meer ruimte, en complex omgekeerd kleiner.
 • De kleur van de specie is ook belangrijk. Hoe meer contrast de in elkaar grijpende hechtdraden, hoe meer contrast de kleurenschaal, hoe meer buitenruimte de aandacht trekt. Troffels in de tint van de kleur van de vloer creëren het effect van de eenheid van het oppervlak.
 • Nog een truc met de troffel. Een naad van donkere kleur visueel kan de vloer schoner, en licht in tegendeel.

Op het eerste gezicht lijkt het erop dat er niets moeilijk is in het zelfverpakken van tegels. Maar dit is niet waar. We hebben niet alleen kennis en subtiliteiten nodig in de voering, maar ook ervaring. En bij voorkeur professionaliteit. Anders kunnen zelfs de duurste en prachtige tegels er vreselijk uitzien. Daarom is het beter om deze kwestie toe te vertrouwen aan specialisten.

Tegel op de vloer in de keuken met een patroon onder de boom
Natuursteentegels op de keukenvloer
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 2 = 1