Tapijt in de kinderkamer: de nuances van keuze (21 foto’s)

Sex in de kinderkamer misschien wel de meest divers: het kan worden bedekt met linoleum, parket pave, dek af met een groot kleed, maar de beste oplossing zal altijd een tapijt voor de jongen die nog niet in staat om te lopen, en voor tomboy-student.

Voors en tegens

Kindertapijt, zoals elke vloerbedekking, heeft zijn voor- en nadelen. De lijst van de eerste is vrij groot:

 • De hitte. Tapijt, op de grond gelegd, zelfs in het koudste huis met een slechte verwarming, bespaart warmte en beschermt het kind tegen verkoudheid in de winter. Geen tocht, geen problemen met slippers en sokken. Het kind kan er op zijn knieën op kruipen, rennen, erop liggen met een boek en tegelijkertijd gezond blijven.
 • Density. Kinderen zijn actief en kunnen op gladde vloeren gemakkelijk uitglijden en zichzelf verwonden. Op het tapijt kun je rennen in sokken of op blote voeten, een inhaalslag spelen of een typemachine uitbeelden en niet vallen, zelfs niet op scherpe hoeken.
 • Helderheid. Kindertapijt verschilt van linoleum en parket met kleurrijke, aantrekkelijke tekeningen die het humeur van het kind verhogen en hem in een sprookje laten leven. Je vindt een tapijt met een afbeelding van een stad of een spoorweg, met kleine dieren of stripfiguren, met patronen of sluizen. Met een bepaalde verbeelding met deze vloerbedekking, kunt u een echt stuk van het magische land in één huis creëren.
 • Gemak van zorg. Als er een stofzuiger is, wordt het schoonmaken van de coating het eenvoudigste - eenmaal per twee dagen volstaat het om een ​​half uur te spenderen om stof en vuil gemakkelijk te verwerken. Bovendien neemt tapijt vaak geen vloeistoffen op en is het gemakkelijk om vlekken van sap en verf te verwijderen die zelfs de meest gehoorzame kinderen kunnen achterlaten.
 • Zachtheid. Zelfs als de baby valt, en dit gebeurt bij alle kinderen, vooral wanneer ze leren lopen, is de kans dat hij zich op het tapijt zal verwonden minder dan bij andere hoezen.
 • Eenvoudig te installeren. U kunt het tapijt gemakkelijk met uw eigen handen in de kinderkamer leggen. De eenvoudigste optie, die ook geschikt is voor kleine warme appartementen, waar in de zomer het tapijt een bron van warmte en stof wordt, leg het tapijt op de vloer en lijm het rond de omtrek met lijm, van plakband tot speciale lijm.
Kindertapijt met letters
Zwart en wit tapijt in de kinderkamer
Tapijt in de kinderkamer voor het meisje

Ondanks het feit dat tapijt een onmiskenbaar goede oplossing is, heeft het enkele nadelen:

 • Dust. Het tapijt is gemakkelijk bedekt met stof en moet regelmatig worden gereinigd.
 • Hoge vervuiling. Het is niet gemakkelijk om een ​​vlek op het tapijt te zetten, maar hier plakt het afval zich op zijn gemak en lange tijd aan. Als het huis huisdieren heeft, moet de coating bovendien elke dag worden schoongemaakt, anders is de tekening erop niet zichtbaar onder de coatlaag.

Zelfs als je vanuit rekenkundig oogpunt naar de situatie kijkt, wordt duidelijk dat de pluspunten opwegen tegen de nadelen. U hoeft alleen maar een kindertapijt te kiezen zodat het perfect in de kamer past.

Tapijt in de thuiszone van de kinderen
Tapijt met een geometrisch patroon in de kinderkamer

Wat bepaalt de keuze?

Het tapijt heeft zijn eigen classificatie, waarvan de eigenschappen grotendeels afhangen.

igloprobivnoj

Tussen de twee lagen kader van mening is dat met behulp van een speciale machine naald punch.

Elke slag van draadtrek gevoeld, resulterend in een dunne bekleding, die lijkt vilt. Het belangrijkste voordeel van dit tapijt is de weerstand tegen mechanische aanvallen. Vanwege haar vloerbedekking wordt het meest gebruikt op plaatsen waar mensen voortdurend lopen. Echter, zitten en kruipen op het is niet al te mooi, want voor de kinderen is het niet een goede optie.

Blauw tapijt in de kinderkamer

Tapijt dekking"Hello Kitty" в детской

in bosjes

Bij deze methode worden ook naalden gebruikt: vezels worden door de weefselbasis gespannen, wat resulteert in kleine lussen, waarvan de uiteinden worden vastgezet met lijm. Lussen kunnen snijden, kunnen laten zoals ze zijn, wat resulteert in een verscheidenheid aan patronen. Dit tapijt is relatief zacht, maar slijt sneller dan naaldgestanst, hoewel het meer kost.

stof

Gemaakt met dezelfde technologie waarop vervaardiging van deze tapijten: de paal wordt geweven met de kettingdraden, waardoor hun totaliteit scheiden, maar breken dekken. Zacht, betrouwbaar, in staat om vele jaren te dienen, maar het is veel duurder dan andere opties.

Volgens de materialen die worden gebruikt voor het maken van tapijten, zijn ze verdeeld in twee typen.

Tapijt in de kooi in de kinderkamer

Tapijt in de kinderkamer

natuurlijk

Deze omvatten plantaardige materialen (vlas, jute, kokosvezel) en dieren (wol en zijde). Over het algemeen is de hoes zacht, aangenaam om aan te raken, ziet er mooi uit en houdt de warmte goed, zonder geluiden te missen. Bovendien zijn natuurlijke materialen milieuvriendelijk, ze worden na recycling snel afgebroken. Nadelen: gemakkelijk vervuild en niet minder gemakkelijk aangetast door mot of schimmel. In vochtige ruimtes gaat natuurlijk tapijt niet lang mee.

1
Tapijt in de kinderkamer
Matten voor kinderen
Tapijt in de nautische stijl in de kinderkamer

kunstmatig

De modernste opties verschillen niet veel van natuurlijke - ze zijn net zo zacht, ze zijn net zo warm en net zo goed bij geluidsisolatie, maar absoluut immuun voor biologische irriterende stoffen. Ze nemen geen schimmel, raken de schimmel niet en eten geen motten. Bovendien hebben ze een breder kleurengamma en dienen ze langer dan natuurlijke kleuren. Ze zijn ook goedkoper.

Tapijt in de kamer van een tiener
Gestreept tapijt in de kinderkamer

Door het type paal is het gebruikelijk om te onderscheiden:

 • De grijper. In dit geval lijkt het tapijt gekruld, meestal erg dicht en op zijn manier aangenaam om aan te raken. Bovendien zijn er geen sporen meer op.
 • Split. In dit geval worden de lussen gesneden en blijven de poollengten van 3 mm tot 7. Zeer aangenaam om aan te raken, het lijkt plucheachtig, maar de tekens erop zullen zeer zichtbaar zijn.
 • Gecombineerd. Sommige van de lussen blijven gekruld, een deel wordt doorgesneden, wat resulteert in een reliëfpatroon, waarop geen sporen zichtbaar zijn.

Naast het materiaal, de technologie van de productie en het type paal, moet de kleur in aanmerking worden genomen.

Deken met regels van de weg voor kinderen
Tapijt met vogels voor kinderen

monochromatisch

Afhankelijk van het algehele kleurenschema waarin het interieur is gemaakt, kan een massief tapijt er zowel winnend als verliezend uitzien.

 • White. Het is bijna gecombineerd met alles, maar voor een kinderkamer - voor een jongen of een meisje - past niet goed vanwege de mars. Al het vuil, allemaal verspreid en gemorst, zal perfect zichtbaar zijn.
 • Lichtbeige toon. Kan een aangename ontspannen sfeer creëren, maar kan ook gemakkelijk vervuild raken.
 • Heldere positieve kleuren. Ziet er goed uit in combinatie met lichte monofone wanden of met nauwkeurig afgestelde doses van dezelfde heldere kleuren. Zeer gevoelig voor combinaties - combineer geen warme en koude tinten.
 • Donkere kleuren en zwart. Absoluut niet geschikt voor een kinderkamer vanwege overmatige somberheid. Gebruik ze alleen in het interieur als een accent, maar niet als de hoofdkleur voor het tapijt.
Roze tapijt in de kinderkamer
Tapijt met rozen in de kinderkamer

tekeningen

Er kunnen heel verschillende richtingen zijn:

 • Favoriete karakters. Geschikt voor een kind dat gepassioneerd is over een bepaalde show en graag tussen de gebruikelijke helden zal leven.
 • Trainingsschema's. Bijvoorbeeld een tapijt met een patroon met wegmarkeringen. Het kan handig zijn om de verkeersregels voor kinderen te leren.

De belangrijkste minpuntjes van de tekeningen zijn dat ze moeten worden veranderd, omdat de smaak van het kind, zelfs als hij heeft geholpen om te kiezen, snel zal veranderen en binnen een paar jaar zal hij niet in een kamer met "babyfoto's" willen wonen.

Grijs tapijt in de kinderkamer

Geometrische patronen

Het beste tapijt met de tekening van een kind van het mogelijke, omdat het er aantrekkelijk, sappig en helder uitziet, is geschikt voor de kamer van deze tiener en kan perfect passen bij het goed gekozen interieur.

Voor het kopen van een tapijt, moet je ook zorgen en lees de reviews van degenen die het al hebben gekocht. Een bepaald bedrijf specifieke verkoper - kiezen hun beoordelingen zal zeer vooruitziende blik zijn.

Tapijt dekking"трава" в детской

zorg

Het is belangrijk om niet alleen te weten hoe u een tapijt voor een kinderkamer moet kiezen, maar ook hoe u ervoor moet zorgen dat het voor vele jaren blijft bestaan:

 • om de twee dagen moet je het stof stofzuigen en, als er dieren zijn, wol;
 • elke zes maanden moet je een echte schoonmaak regelen: je kunt een schoonmaakbedrijf bellen, je kunt een speciaal reinigingsmiddel kopen en het wassen, terwijl je het tapijt met een borstel afkrabt;
 • zodra er iets op het tapijt is gemorst, moet u de vlek verwijderen met een vochtige doek en het resterende spoor afvegen met een speciaal reinigingsmiddel.

Je moet er ook voor zorgen dat het kind geen speelgoed gooit, maar meer om redenen van esthetiek dan om redenen van directe tapijtreiniging.

Groen tapijt in de kinderkamer

Als alle regels worden gevolgd en als de keuze het resultaat is van een zorgvuldig doordachte oplossing, kan het tapijt vele jaren meegaan en zelfs meegroeien met het kind, waarbij de ongerepte helderheid en schoonheid behouden blijven.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

30 + = 37