Tafelbladen van MDF voor keukensets (24 foto’s)

De keuken is een vrij populaire plek in een appartement of huis. Om de keuken uit te rusten, is het noodzakelijk om een ​​selectie te maken van de meest geschikte meubels, en daarom goed na te denken over elk detail van het interieur; waarschijnlijk is een belangrijk voorwerp van de keuken het tafelblad, dat het belangrijkste werkgebied van de keuken is. Het moet het maximale comfort en aantrekkelijke uiterlijk hebben. Meer en meer populair zijn countertops voor keukens uit MDF of spaanplaten, die worden gekenmerkt door relatief lage kosten en maximaal gemak tijdens het gebruik. Omdat de voering voor deze producten van kunststof is.

Keukenblad van MDF
Keukenblad van MDF

Een acceptabele combinatie van een zeer sterk oppervlak, een optimaal hygiëneniveau en bescherming tegen verschillende keukeninvloeden droegen bij aan de groeiende vraag naar kunststof werkbladen.

Keukenblad van MDF

Keukenblad van MDF

Classificatie van kunststof werkbladen

Keukenwerkbladen van MDF of spaanplaat speciale platen, waarbij de bovenkasten, meubilair, en ook als een werkoppervlak voor de volgende verschillende soorten activiteiten. De basis van werkbladen, geplastificeerde, gewoonlijk spaanplaat en in zeldzame gevallen - plak houtvezel, dwz MDF.

Keukenblad van MDF
Keukenblad van MDF

Ook kunnen glanzende spaanplaten soms worden gebruikt, waarbij de glans de hoofdbekleding is. In het productieproces wordt het plastic aangebracht op MDF of spaanplaat met behulp van de fabrieksmethode. De basis ontvangt de bekleding in de vorm van meerdere papierlagen een gemiddelde dichtheid die is geïmpregneerd met een speciale wijze voorlopige productie preparaat, waarna een zorgvuldige behandeling van het materiaal waarin hoge temperaturen wordt geactiveerd. Parallel wordt lage of hoge druk gebruikt.

Als gevolg van dit effect wordt het vel papier een dichte monolithische coating. De afgewerkte samenstelling heeft zeer goede eigenschappen van waterbestendigheid en sterkte, die erg belangrijk zijn voor de tafelbladen zelf.

Keukenblad van MDF
Keukenblad van MDF

De plastic coating, die HPL wordt genoemd, wordt vervaardigd door de methode van vloeiende puntverwerking met speciale productiepersen die een hoge druk gebruiken. Dit soort kunststof een zeer hoge sterkte-eigenschappen en slijtvastheid in vergelijking met, bijvoorbeeld, een CPL-kunststof die wordt verkregen na het voltooien van de verwerking met de lage druk. Onder meer de mate van kwaliteit van kunststof werkbladen toegepast gebaseerd op basis van MDF of spaanplaat en nog op de kunststof bekleding technologie.

Keukenblad van MDF
Keukenblad van MDF

De belangrijkste voordelen van kunststof werkbladen

Tegen een zeer optimale prijs hebben kunststof werkbladen van kunststof vele belangrijke voordelen: comfortabele bedrijfsomstandigheden, uitstekende combinatiemogelijkheden. Een breed scala aan producten kan worden gebruikt om werkbladen in verschillende stijlen te selecteren. Sterke en vrij sterke afdichting maakt het mogelijk om het oppervlak van het aanrecht te beschermen tegen het effect van zwelling in het geval van blootstelling aan een bepaalde hoeveelheid vocht. Producten kunnen ook worden gebruikt in de vorm van werkafdekkingen voor de keuken gedurende een lange gebruiksperiode.

Keukenblad van MDF
Keukenblad van MDF

De belangrijkste voordelen van kunststof werkbladen:

  1. Weerstand tegen vuur, evenals hittebestendigheid van het materiaal - de bekleding van een kunststof aanrecht kan, indien nodig, bestand zijn tegen een sterk verwarmde pan of pan.
  2. Weerstand tegen mechanische invloeden (verschillende krassen of scheuren) en verschillende soorten wrijving.
  3. Weerstand tegen het effect van stoomwater, evenals chemicaliën van agressieve aard, en deze volgorde heeft enige relevantie in de keukenomgeving.
  4. Eenvoud in de hoofdverzorging - het plastic tafelblad is niet in staat om verontreinigingen uit de keuken te absorberen. Het product kan eenvoudig worden gereinigd en ook worden gewassen. Plastic coating vereist geen zorg met het gebruik van speciale preparaten.

Verhoogde stabiliteit van het kleurtype - plastic producten ondergaan geen verbrandingsproces wanneer ze worden blootgesteld aan ultraviolette straling. Het kunststofproducttype HPL wordt gemaakt op basis van een breed scala aan kleuren, waaronder ongeveer tachtig kleuren.

Keukenblad van MDF

Als u bovendien een uitstekend product in de keuken wilt installeren, kunt u een plastic omhulsel van het aanrecht bestellen met een mooi beeld. In deze situatie is het papier dat werd gebruikt bij het maken van de artistieke coating, met behulp van de gedrukte methode, bedekt met aantrekkelijke tekeningen.

Keukenblad van MDF

De minnen van de werkbladen, bekleed met plastic

Het belangrijkste nadeel van kunststof werkbladen is dat ze niet zo aantrekkelijk zijn aan de oppervlakte als de producten die worden gebruikt om een ​​natuursteen of decoratief glas te maken.
Op een plastic coating met uniforme verflagen is het vrijwel onmogelijk om krassen of wrijvingen te onderscheiden. Als je niet genieten van snijplanken, dan is nauwelijks merkbaar sporen van mes gebruik gedurende een bepaalde tijd zal zwellen, en het vocht wordt geleidelijk gelekt in het binnenste deel van het tafelblad, en dit leidt tot een verslechtering van de externe tafelbladen. Als u het tafelblad van plastic voorzichtig gebruikt, kunt u de houdbaarheid van het product verlengen.

1
Keukenblad van MDF
Keukenblad van MDF

Het is belangrijk om het feit dat wanneer het product volgens een hoge vochtbestendigheid (tot negentig procent), is het nog steeds niet ontspannen interessant - tijdens de installatie en tijdens het snijden keuken type verbindingen Producten op moet worden behandeld met een siliconenkit, wax of was, randen en diverse afdichtingen.

Keukenblad van MDF

Wanneer de installatie in verkeerd werd uitgevoerd of tijdens werking van de kunststof tafelblad bijna regelmatig blootgesteld aan externe invloeden uit de lucht als vloeistof, vocht doordringen in het bijzonder verbindingen, die zwelling van de spaanplaat tegels. Door de normen van de internationale norm dit soort gevallen niet handelt als een schending van de fundamentele eisen voor een bepaald type materiaal.

Ondanks alle bovengenoemde nadelen, hebben producten gemaakt van plastic keuken een grote vraag vanwege de optimale verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Een paar belangrijke tips

In gespecialiseerde winkels kunt u een grote verscheidenheid aan producten vinden, zowel in binnen- als in buitenland. Je kunt een tafelblad kopen dat is gemaakt in de vorm van een bord.

Keukenblad van MDF
Keukenblad van MDF

De dikte van dit tafelblad reikt van achtentwintig tot achtendertig millimeter, en de lengte is van twee tot vier meter, terwijl het product onbehandelde randen van de achter- en zijaanzichten heeft.

Tafelblad gemaakt van tegels

De meest goedkope tafelbladen voor keukens zijn producten die zijn gelamineerd met plastic op basis van lage druk (CPL). Een dergelijke coating van kunststof kan aanzienlijk presteren (weerstand tegen slijtage en vocht) HPL-kunststof, dat is gemaakt op basis van verhoogde druk.

Keukenblad van MDF

Om de vochtbestendigheid van de spaanplaat aan te geven, nemen fabrikanten vaak hun toevlucht tot het gebruik van een kleurstof met groene kleur, die de snede een speciale tint geeft van het overeenkomstige monster.

Tafelblad gemaakt van tegels
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

80 − = 74