Studeer in het appartement (18 foto’s): mooi ontwerp en lay-out

Het kantoor in het appartement is een uitstekende plek voor werk en creativiteit. Het ontwerp voor elk individu, natuurlijk, maar het functionele gebied van de apparatuur - niet veel anders. Een gemeubileerd kantoor in een appartement helpt immers om kwalitatief, eenvoudig en gemakkelijk in de meest comfortabele omstandigheden te werken. Maar hoe een comfortabele werkruimte te creëren, als u een eenkamerappartement of een tweedelig appartement voor vier personen heeft en er absoluut geen extra ruimte is? Misschien alles, zou er een verlangen zijn!

Modern kantoor in een aparte ruimte in contrasterende kleuren

Vereisten voor de werkende klasse

Ongeacht of u een kantoor in een aparte kamer of op een klein "schroot" van de slaapkamer, woonkamer of keuken kunt regelen, moet u rekening houden met enkele van de subtiliteiten. Alleen zo, ongeacht de vierkante meters, kunt u genieten van het werk, plannen maken, dromen realiseren en gemakkelijk obstakels overwinnen.

Stijlvolle zwart-witte kast

Het werkgebied is dus:

  • klassieke terughoudendheid. Er is geen plaats voor overtollige meubels en interieur, hier alleen nodig, bevorderlijk voor het denkproces, efficiëntie van het werk en creatieve oplossingen. Een paar decoratieve elementen gemaakt in een enkele stijl zijn geschikt en kunnen de situatie verzachten, helpen om een ​​beetje te ontspannen in een vrije minuut;
  • isolement. Het kabinet in het appartement is het gebied waarop u werkt, los problemen op bij de productie, neem gedurfde beslissingen. Niemand mag zich hiermee bemoeien;
  • meubels, niet laten ontspannen. Een schrijfbureau (of computer), een comfortabele fauteuil, planken, planken of een boekenkast voor papier en apparatuur - niets overbodigs. In dit geval moet speciale aandacht worden besteed aan de bevoegde inrichting van het meubel: compactheid, gemak en eenvoudige mogelijkheid om het noodzakelijke te bereiken - de basisregels;
  • zone van ontspanning. Het impliceert de aanwezigheid van zacht meubilair, een koffietafel en huishoudelijke apparaten, een set voor thee. Dit is echter alleen relevant als het kantoor zich in een van de appartementkamers bevindt en een vergadering met zakenpartners bij u thuis kan plaatsvinden. Anders is het overbodig;
  • Verlichting. Zelfs de donkere hoek van de kamer is geschikt als werkgebied, omdat de hoofdlichtbron als een tafellamp zal dienen. Als dit niet genoeg is, kunt u de klassieke versie van de lamp of lamp op de wasknijper gebruiken, die eenvoudig aan beide zijden van de tafel kan worden bevestigd.
Kast op de loggia
Bruin-wit modern kantoor
Aparte kast in het appartement op het balkon
Apart kantoor in een appartement in Amerikaanse stijl op het balkon
Een grote studeerkamer met een plek om uit te rusten en een bibliotheek
Kast in de stijl van pop art

Kast in een appartement, of in een kleine ruimte

Uw taak - het ontwerp van het kantoor op het grondgebied van een van de kamers, want er is geen extra kamer. Een uitstekende optie is de hoek. Het gebruik ervan zal helpen en geen extra ruimte innemen en het kantoor uitrusten.

Afwerking en scheiding

Belangrijk en eenvoudig aan het begin is de afwerking van het werkgebied. Als de revisie niet is opgenomen in uw directe plannen, gebruik dan behang met interessante textuur en kleur, dunwandige baksteen en keramische tegels om de werkruimte te versieren. Kies een kleur die concentratie op de taak bevordert en geen onbelangrijke dingen afleidt die de psycho-emotionele toestand gunstig beïnvloeden: donkergroen, cognac, chocolade, bordeaux met matte tinten - in de klassieke versie en geel - in moderne interpretaties.

Woonkamer in het appartement

Een klein gedeelte gereserveerd voor een privékantoor in een appartement moet praktisch of visueel gescheiden zijn van het andere deel van de kamer. Dus iedereen zal zien dat u "aan het werk" bent en niet tussenbeide komt.

Kast in de woonkamer in een klassieke stijl

In dit geval is het mogelijk het werkgebied te scheiden met bijvoorbeeld een glazen wand met schuifdeuren. Het kan zowel mobiel als stationair zijn en gedecoreerd met artistiek glas, versierd met decoupage, tekening, glas-in-lood. Als dit niet uw optie is, gebruik dan als een "scheidingswand" meubels - een rek, open planken, planken. Ze zullen een dubbele functie vervullen: ze zullen helpen de ruimte te verdelen en verschillende kleinigheden op te slaan. Is deze mogelijkheid ook niet beschikbaar? Zet voor het kabinet een helder tapijt dat het grondgebied visueel verdeelt.

Een klein kabinet in Scandinavische stijl
Kast in een grote gezellige woonkamer
De hoek van het appartement kan worden voorzien van een kast

Meubels voor meubels

Meubels voor op kantoor in het appartement vormen een belangrijk onderdeel van het ontwerp. Als uw gewenste stijl klassiek is, maar er is geen ruimte voor een enorm bureau, een leren stoel en kamerrekken, let dan op het bureau of de secretaresse. Dergelijke meubelstukken onderscheiden zich door een modieuze stijl van uitvoering, uitvoerbaarheid en multifunctionaliteit. Tegelijkertijd zullen ze een minimum aan ruimte innemen. Wat niet kan worden opgeslagen, dus op een comfortabele ergonomische stoel. De variant met de mechanisme-reciteerder zal erg handig zijn!

Houten meubels voor thuis kabinet

Aanhangers van moderne stijlen zijn gemakkelijker om een ​​keuze te maken. Je kunt een kleine schuif- / klaptafel van innovatief plastic, glas en hout kopen en er een rack, een hangblad of een klein kastje aan toevoegen. Tegelijkertijd - niets overbodigs, alleen compactheid, bruikbaarheid, ergonomie.

Voeg fantasie en een gevoel voor stijl toe, vergeet ook niet praktisch en ruimtebesparend - en de plaats voor alledaags werk wordt met liefde en warmte gedecoreerd!

Kast in het interieur van de woonkamer
Werkplek bij het raam in de woonkamer
Werkplek op het balkon
Kabinet in de zwart-witte woonkamer
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

12 + = 21