Stijlvolle dressoirs in de woonkamer: hoe te kiezen correct (30 foto’s)

De belangrijkste eigenschap van de borst is de functionaliteit. Zelfs het woord "commode" zelf kwam van de Franse "commode", wat "handig" betekent. Dit is echter niet alleen de waarde van deze ruime meubels. Ze helpen veel dingen op te slaan en zien er tegelijkertijd stijlvol en mooi uit. Sommige mensen denken dat kisten en laden hetzelfde zijn, omdat ze er hetzelfde uitzien en hetzelfde doel hebben, maar dat zijn ze niet. De ladekast onderscheidt zich door de aanwezigheid van horizontale laden, waardoor deze een uitstekende capaciteit heeft.

Wit dressoir in de woonkamer

Zwart dressoir in de woonkamer

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een commode?

Als u meubilair voor de woonkamer kiest, moet u rekening houden met de vereisten voor de kwaliteit ervan:

  • Het materiaal moet sterk en dik genoeg zijn. Het originele en tot nu toe het meest geprefereerde materiaal wordt beschouwd als een geheel massief hout. Maar omdat dit niet de goedkoopste optie is, zijn er een aantal meer budgettaire tegenhangers: MDF en spaanplaat, plastic en glas.
  • De onderkant van de doos moet uit meer lagen bestaan. Vermijd modellen waarbij de onderkant van hardboard is. Onder het gewicht van dingen kan het loskomen.
  • Alle vakken moeten soepel worden verplaatst. Hetzelfde geldt voor deuren die gemakkelijk kunnen worden geopend, zonder inspanningen. Het is wenselijk om een ​​limiter te hebben, die het uitvallen van dozen voorkomt.
  • Besteed aandacht aan de fittingen, vooral de handgrepen. De beste optie is traditionele nietjes.

Nu weet u wat u moet toewijzen, zodat u bij een rijk assortiment een exemplaar van hoge kwaliteit kunt vinden.

Commode in een salon in klassieke stijl

Typen commodes en hun doel

De kasten in de woonkamer verschillen in grootte, stijl, doel, kleur en vorm. Kies dit meubel moet gebaseerd zijn op hun eigen wensen en gezien de grootte van de kamer.

Klassiek model

De hoogte van dergelijke ladekasten varieert meestal tussen 100-130 cm, de breedte is ongeveer een meter. Deze hoogte is direct gerelateerd aan de gemiddelde lengte van een persoon. Dit maakt het gemakkelijk om de benodigde dingen uit elke schap te halen. De keuze van de breedte wordt bepaald door de vrije ruimte in de woonkamer.

Houten ladekast in de woonkamer

Kist in de woonkamer van hout

1

Commode in de woonkamer in het huis

Aanhangers van traditionele klassiekers zullen houden van eenvoudige en gereserveerde modellen van ladekasten. Ze kunnen bescheiden en onopvallend voorkomen en kunnen ieders aandacht trekken met metalen ornamenten van handwerk of houtsnijwerk. Een dergelijk ontwerp zal de verfijnde smaak van de eigenaars van woningen benadrukken. Klassieke modellen van kisten zijn ontworpen om aan de muur te staan, omdat ze meestal een onaantrekkelijke achterkant hebben.

Commode in de woonkamer

Grijs dressoir in de woonkamer

Lange ladekast

Lange dressoirs voor de woonkamer worden gekenmerkt door grote ruimtelijkheid en gemak. Ze worden geproduceerd met gesloten en open gevels, maar dit meubel heeft altijd veel planken en opbergvakken. Het oppervlak van de borst heeft ook de functionaliteit: het wordt vaak geplaatst tv's, audio- en video-apparatuur. Er zijn versieringen: verschillende souvenirs en beeldjes, schilderijen en foto's, horloges en vazen, lampen en kaarsen - dat alles maakt het interieur van de woonkamer gezelliger.

Bruin dressoir in de woonkamer

Rode ladekast in de woonkamer

Kiezen voor lange kisten voor de woonkamer, let op modellen met langwerpige horizontale planken verborgen achter de deuren (kan worden geglazuurd of massief), en met ruime laden vanaf de bovenkant. Dit soort commode is geïnstalleerd aan de muur of achter de bank. In het eerste geval neemt de ladekast voor de woonkamer weinig ruimte in beslag. In de tweede - met de inrichting van meubels op het eiland - helpt het om de achterkant van de bank te bedekken en de zones effectief te verdelen. Ongewoon gebruik van lage lange ladekast - dit is te gebruiken als een bank (als u kussens op de hoes legt).

Commode in woonkamer in loft-stijl

Commode van de woonkamer

Ladekast

De ladekast voor de woonkamer is een spectaculair model dat eruitziet als een buffetkast. Het dient niet alleen voor de opslag van dingen, maar ook voor hun demonstratie. In de Sovjettijd was zo'n meubel bijna in elk huis. Meestal hielden de eigenaren achter de spiegeldeuren de trots van de familie - een verzameling kristallen gerechten. Nu lijken de ladekasten voor de gerechten in de woonkamer niet zo duidelijk als in die jaren. Dit meubel is gemaakt in een rechthoekige, driehoekige, ovale, ronde en vierkante vorm, waardoor het met succes in elk interieur past.

Commode in de woonkamer in Art Nouveau-stijl

Commode in de woonkamer in neoklassieke stijl

Kisten met glas voor de woonkamer dienen niet alleen om prachtige diensten te demonstreren. Ze worden gebruikt om aandacht te besteden aan de mooie of waardevolle dingen van de eigenaars. Het kunnen antiek, souvenirwapens, verzamelingen originele beeldjes, enzovoort zijn.

Vaak wordt een ladekast gebruikt als een mini-bar. Moderne woonkamerladen zijn voorzien van LED-achtergrondverlichting, die bovendien de gasten naar de inhoud van de etalage trekt. Vergeet niet om meubels met transparante deuren op een eenvoudige manier te benaderen, zodat niets u ervan weerhoudt rustig de decoratieve objecten te bekijken waar de meeste leden van de familie het meest trots
op zijn.

Commode in de woonkamer

Commode voor de woonkamer

Commode met spiegel

Meestal is een ladekast met een spiegel te vinden in het interieur van de slaapkamer, maar dit model zal ook relevant zijn in kleine appartementen, wanneer de woonkamer ook een slaapkamer is. Zo'n ladekast in de woonkamer kan worden gebruikt als een alternatief voor de kaptafel, door cosmetische producten op het oppervlak te plaatsen. Ook kan het gemakkelijk omgaan met zijn hoofdfunctie: de opslag van dingen.

Commode in de woonkamer

Spiegel ladekast in de woonkamer

Voor extra plussen is het mogelijk om te dragen dat de spiegel visueel een kamer vergroot. Als je kaarsen of lampen op de hoes van het nachtkastje zet, zal dit charme aan het interieur van de kamer geven. Je kunt dit soort meubels zelf maken. Hang hiervoor in de klassieke stijl een spiegel op de muur boven het dressoir.

Commode in de stijl van de Provence in de woonkamer

Gebeeldhouwde ladekast in de woonkamer

Hoekkast

Hoekkasten - ideaal voor een kleine woonkamer. Niet voor elk zo'n massief meubelstuk als een ladekast kunt u een plaats vinden in de "Chroesjtsjov", maar als u een ladekast wilt hebben, moet u een dergelijke aanpassing krijgen. Zelfs een hoge hoeklade voor de woonkamer zal veel ruimte besparen, en dat allemaal dankzij het feit dat de installatie een van de hoeken zal gebruiken, die vaak leeg in huis zijn. Zorg ervoor dat dit meubel goed tegen de muur past.

Commode rococo in de woonkamer

Geschilderde ladekast in de woonkamer

Commode met een spiegel in de woonkamer

Kleur en ontwerp van het dressoir

Mooie kasten voor de woonkamer moeten in kleur en stijl in harmonie zijn met het interieur van de kamer. Meestal worden de eigenaren begeleid door een aantal staande meubels en wordt de kamer afgewerkt, maar dit is niet nodig. De ladekast kan verschillen van andere meubels. Meestal staat het een beetje uit elkaar, wat betekent dat het opvalt tegen de algemene achtergrond. Waarom niet benadrukken door een schaduw op te zoeken die contrasteert met de situatie? Dit geldt niet alleen voor de kleur, maar ook voor het materiaal waaruit de kisten en tafels zijn gemaakt.

Grijs dressoir in de woonkamer

Chest-chique chef-kok in de woonkamer

Witte kasten in de woonkamer - een universele ontwerpoplossing, omdat deze kleur goed wordt gecombineerd met andere tonen. Niet minder populaire modellen zijn zwart, maar je moet er rekening mee houden dat ze in kleine woonkamers er omslachtig uitzien. Klassiekers - de kleur van natuurlijk hout. Het is interessant om naar varianten te kijken die verschillende kleuren combineren. Ontwerpers plakten vaak creatief en geplakt met behang, versierden ze met tekeningen en inscripties.

Commode onder de tv in de woonkamer

Kist van Wenge in de woonkamer

Het populaire ontwerp van de ladekast in moderne stijl is de ombrekleuring (wanneer elke opeenvolgende plank lichter is dan de vorige). Ook in de vraag modellen met foto's printen. In de Rococo-stijl is een rijke inrichting vereist, een duur materiaal om te maken en een elegante vorm (de wanden en poten zijn gebogen). Voor hi-tech en minimalisme zijn eenvoudige silhouetten en een compleet gebrek aan decoratieve elementen kenmerkend. Gemaakt van kisten van kunststof, metaal en glas. De Provence lijkt een beetje op rococo, maar wordt gekenmerkt door grovere vormen en minder sierlijke decoraties. Kisten van deze stijl zijn gemaakt van eenvoudige houtsoorten en zijn niet gevernist.

Vintage ladekast in de woonkamer

Hoge ladekast in de woonkamer

Zoals u begrijpt, variëren de dressoirs na het lezen van het artikel in grootte, kleur, vorm en doel. Overweeg deze functies alvorens te kopen om een ​​ladekast te kiezen die geschikt is in uw woonkamer.

Commode met laden in de woonkamer

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

5 + 4 =