Sprookjesachtige behang voor een kinderkamer: de wereld van de verbeelding (28 foto’s)

Het uitgeven van een kinderkamer of slaapkamer is een verantwoorde taak, in sommige opzichten zelfs ernstiger dan de selectie van speelgoed of kleding. Het uitgangspunt waar kinderen wonen, is niet alleen een deel van een gezinswoning, maar de eerste plaats waar ze hun eigen, persoonlijke territorium kunnen oproepen en voelen, zo noodzakelijk voor de vorming en ontwikkeling van het individu.

Fotobehang in een kinderkamer
Fotobehang in een kinderkamer

Daarom is het goed gecreëerde interieur zo belangrijk: de kleurenschaal, de silhouetten van de details, de algehele harmonie. Het gebruik van kinder behang voor muren is een goede manier om een ​​vrolijke en tegelijkertijd rustige sfeer te creëren in de kamer die aan het kind is toegewezen. Kleuren en tekeningen gekozen door sprookjesachtige makers van fotomuren zullen een gezellige en aantrekkelijke hoek voor het kind creëren, ze zullen elke dag een goed humeur geven.

Fotobehang in een kinderkamer

Fotobehang in een kinderkamer

Het populairst is de combinatie van behang met gewoon behang, dat een discrete, onopvallende figuur of helemaal geen patroon heeft.

Het belangrijkste is om het behang zo te plaatsen dat ze niet worden belemmerd door de meubels. En idealiter kunnen ze helpen bij het in zones onderverdelen van de kamer: benadruk de plaats voor games, slaap, enz.

Fotobehang in een kinderkamer
Fotobehang in een kinderkamer

Achtergrond voor kinderen kiezen

Wat moeten verschillende achtergronden zijn in de kinderkamer? Hun hoofddoel is om een ​​ontwerp van de kinderkamer te maken, wat leuk is om terug te komen na een wandeling, op de kleuterschool, op school, waar het leuk is om wakker te worden, rustig en lieflijk in slaap valt, speelplezier. Het tweede ding om te overwegen is veiligheid voor de gezondheid van het kind, maar dit wordt meestal verzorgd door alle waardige producenten. En het derde aspect is de bruikbaarheid, de sterkte van het behang, de mogelijkheid om voor hen te zorgen.

Fotobehang in een kinderkamer

Voor jongens en meisjes

Wat de kleuren en tekeningen betreft, vertegenwoordigt de huidige markt van afwerkingsmaterialen een zo groot bereik dat de vraag hoe een behang op een muur voor een kinderkamer moet worden gekozen en zich niet vergist, een echt probleem wordt.

Fotobehang in een kinderkamer

Laten we beginnen met het feit dat het oriënteren van de koper, het kiezen van een fotobehang in de kinderkamer, de leeftijd, het geslacht en de smaak van de kinderen die daar wonen volgt.

Als één kind of twee kinderen van hetzelfde geslacht in de kamer woont, is de keuze iets eenvoudiger. Je kunt altijd kinderbehang vinden voor jongens of meisjes. De eerste categorie zijn soorten van kinderen muur van foto's van auto's afbeeldingen (wallpapers-auto's, omdat ze hun eigen jongens noemen), ruimtevaartuigen en ruimte, superhelden en andere jongensachtige afgoden, zoals transformatoren of de beroemde Spider-Man.

Fotobehang in een kinderkamer
Fotobehang in een kinderkamer

De ruimte voor de meisjes, vooral kleine, zijn meer geschikt om mooie wallpapers met foto's van schattige dieren en stripfiguren zijn: Muurschildering "Masha en de Beer", "Winnie the Pooh en vrienden," Sneeuwwitje vrolijke, mooie feeën Winx en charmante prinses uit Disney tekenfilms.

Fotobehang in een kinderkamer
Fotobehang in een kinderkamer

Het ontwerp van een kinderkamer met fotolampen moet zo mogelijk overeenkomen met de leeftijd van de bewoners van de kamer. Als voor kinderen afbeeldingen in de cartoonstijl geschikt zijn, dan zullen ze hoogstwaarschijnlijk te kinderachtig voor tieners lijken. Dus je zou meer universele ideeën moeten vinden voor het interieur van zo'n kamer.

Fotobehang in een kinderkamer
Fotobehang in een kinderkamer

Mooi en praktisch

Niemand zal betwisten dat papieren wallpapers het meest betaalbaar en veilig zijn op het gebied van ecologie, en het is het beste om een ​​kinderkamer of een ruimte voor games te versieren. Er zijn een aantal andere redenen voor deze keuze.

Fotobehang in een kinderkamer
< img class="size-full wp-image-23802" src="/images/skazochnie_fotooboi_dlya_detskoj_komnati_mir_fantazii_28_foto_16.jpg" alt="Fotobehang in een kinderkamer" width="1600" height="1308">

Kinderen met hun ongebreidelde energie en onuitputtelijke fantasie op grappen en creativiteit kunnen bijna alles wat ze bereiken krabben, vlekken, scheuren en schilderen. Relatief goedkoop papierbehang is goedkoper te vervangen, als dit nodig is.

1
Fotobehang in een kinderkamer
Fotobehang in een kinderkamer

Degenen die al in de gelegenheid om te gaan met dit probleem hebben gehad, geven de volgende aanbeveling: voor de kleinste achtergronden kamer in twee niveaus - trim de top, waar u kunt plaatsen, bijvoorbeeld, wallpapers intelligente kinderen met dieren, van toepassing, en jongens en meisjes, en meer praktische bottom van behang met bonte motief of wasbare hoes. Laat de kinderen voor de lol leren over de wereld en haar mogelijkheden, gelijktijdig smeren en het schilderen van de onderste laag van het behang. Het is gemakkelijker te vervangen dan om de hele kamer opnieuw te bedekken.

Fotobehang in een kinderkamer

Een goede oplossing voor het lagere niveau is vloeibaar behang. Hun nuttige functie is de mogelijkheid om een ​​beschadigd gebied zonder verbindingen te herstellen: een nieuwe coatinglaag wordt eenvoudig op het beschadigde gebied aangebracht. Door een voldoende breed kleurengamma is het eenvoudig om een ​​harmonieuze combinatie te kiezen voor een elegante bovenkant en bescheiden lagere niveaus.

Fotobehang in een kinderkamer

Voor klein en groot

Hoe behang voor de kinderkamer kiezen, zodat ze geschikt zijn voor kinderen van verschillende leeftijden? Deze vraag doet zich vaak voor in een gezin waar kinderen zijn met een verschil van meer dan 5 jaar. Natuurlijk moet u zich in dit geval richten op de oudere of het midden van de kinderen. Voldoende universeel in de leeftijdscategorie kan het kinderfotobehang met de natuur worden genoemd. Tekeningen met prachtige landschappen, schattige dieren en vogels zien er behoorlijk solide uit voor tieners, maar tegelijkertijd ook heel leuk voor kinderen.

Fotobehang in een kinderkamer

Als een optie, kunt u met behulp van dergelijke behang bestemmingsruimte.

Bijvoorbeeld stijlvolle behang-kruiwagens aan de zijkant ontworpen voor een twaalf-jarige tiener en kleurrijk 3D-behang met geanimeerde thema's voor zijn vijf jaar oude broer. Of een romantisch landschap voor een meisje van dertien en een sprookjesbedrijf voor haar kleine zusje.

Een paar aanbevelingen

  • Tot 3 jaar. U kunt schone maar niet scherpe ogen adviseren, kleuren, bij voorkeur warme tonen en rustige onderwerpen van afbeeldingen. Ouders hebben meestal geen tijd om terug te kijken, omdat hun kind geïnteresseerd raakt in de omringende situatie. Laat haar zo vriendelijk mogelijk zijn!
  • Van 3 tot 6 jaar. Het kind leert de kamer niet meer, hij gebruikt het actief. Hij begrijpt perfect wat er op de muren is geschilderd (en soms klaar om de beelden aan te vullen). Het is tijd om door te gaan naar bekende en begrijpelijke foto's die vertrouwen wekken. Tekeningen van behang moeten leuk en matig helder zijn en afbeeldingen van prinsessen of beren zijn niet te groot. Beter niet veel meer dan de baby zelf.
  • Van 6 tot 9 jaar. De energie van het kind wordt vooral toegepast, de verbeeldingskracht is bijzonder rijk. Het is beter om af te zien van een middelgrote tekening in heldere, maar natuurlijke tonen. Opmerking: Beren en olifanten kunnen al kind "te baby" lijken, maar prinsessen, feeën en superhelden komen tot hun recht.
  • Ouder dan 9-10 jaar. Het kind is bijna een tiener! Het is tijd om naar zijn mening te luisteren. Hij kreeg behoorlijk specifieke smaken, maar ze kunnen nog steeds subtiel worden aangepast.

Teen Room

Als je kiest voor behang in de kamer, kan de baby zich laten leiden door zijn favoriete tekenfilms en sprookjes, of zelfs gewoon naar zijn eigen smaak, dan moet het interieur voor een kind ouder dan tien jaar volgens verschillende criteria worden gevormd.

Fotobehang in een kinderkamer

Ten eerste, als u een kamer voor adolescenten maakt, moet u hun mening vragen. Over het algemeen is het tijd dat u van warme kleuren en zachte tonen naar koudere tinten en misschien meer contrastkleurcombinaties kunt gaan. Het is beter als het kind zichzelf kan uitdrukken voor een bepaalde schaduw, en nog belangrijker is dat hij zelf de plot van fotolampen kan kiezen.

Fotobehang in een kinderkamer

Over het algemeen is het interieurontwerp van hun huizen meer geïnteresseerd in meisjes, maar het zou ook mogelijk moeten zijn om ook jongens te kiezen. Bovendien kun je, in goede winkels van behang, meestal iets uitkiezen voor elk kind. De verscheidenheid aan onderwerpen geeft de tiener de gelegenheid om zijn normale hunkering naar onafhankelijkheid te realiseren en deel te nemen aan het creëren van een interieur waarin hij zich vooral comfortabel voelt in het psychologische aspect. Afbeeldingen van ruimteschepen op de achtergrond van een mysterieuze ruimte, een steile auto, een shot van een populaire actiefilm - iets dat de jongen trots aan zijn kamer zal toevoegen wanneer hij het aan vrienden laat zien.

Fotobehang in een kinderkamer

Wat tienermeisjes betreft, nemen de meesten graag deel aan het nemen van artistieke beslissingen in zowel kleur als stijlrichtingen.

Fotobehang in een kinderkamer

Als volwassenen dit probleem alleen moeten oplossen, is het mogelijk om meisjespasta's, lila, zonniggele, zachtgroene, perzikkleurige tinten en sierlijke silhouetten aan te bevelen. Voor jongens - meer "serieuze" blauwe, grijze, bruine, rode tonen en duidelijk contrasterende contouren.

Fotobehang in een kinderkamer

De mooiste achtergronden die een kamer voor een kind kunnen versieren, worden meestal op papier gemaakt. Dit komt omdat goed papier de beste afbeeldingskwaliteit biedt bij zowel kleurweergave als qua scherpte van contouren en kleurovergangen. Papier is eigenlijk niet giftig en niet-allergeen, want het past de beveiliging kleurstoffen, papier wallpapers gemakkelijker te lijmen en trimmen, zodat ze kunnen kiezen zonder de angst niet omgaan met de versiering van de zaal.

Fotobehang in een kinderkamer

En het laatste voordeel: het assortiment fotobehang van papier is erg breed. Met een beetje moeite kunt u de beste optie vinden, geschikt voor uw kinderen. En het interieur van de kinderkamer hangt in grote mate af van hoe de muren zijn gedecoreerd. Nadat u fotolablets hebt gekozen in een kinderkamer, kiest u voor comfort, humeur en psychologisch comfort voor kinderen.

Fotobehang in een kinderkamer
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

33 − 31 =