Sink-tulip – een elegante oplossing voor de badkamer (26 foto’s)

Badkamer - een ruimte die elke persoon meerdere keren per dag bezoekt. En hoewel ik in deze kamer meestal niet veel tijd doorbreng, wil ik dat het ook comfortabel is. In standaard appartementen kunnen badkamers niet bogen op hun grootte. Meestal zijn dit kleine kamers die functioneel moeten zijn ten koste van schoonheid. De gootsteen is een van de belangrijkste details in deze kamer. Laten we het hebben over een zeer populair model, dat een zinktulp wordt genoemd.

Gootsteen in antieke stijl

Witte gootsteentulp

Wat is een tulpenbol?

Deze ongebruikelijke naam is ontstaan ​​uit het feit dat het ontwerp van de wastafel in vorm lijkt op een bloem. Dit sanitairproduct bestaat uit een voetstuk en een gootsteen. Het been is gemaakt om wat van de belasting van het gewicht van de kom op te nemen. Het ondersteuningsdeel kan worden gemaakt in de vorm van een halve kolom of een vaste, continue structuur zijn. Semicolumn is een meer moderne variant, die meestal wordt gebruikt voor geschorst sanitair. Bovendien verberg achter de steun ogenschijnlijk niet-esthetische communicatie (leidingen, sifon).

Zink tulp op het voetstuk

Zink tulp op de standaard

Gootsteen tulp met handdoekhouder

Tulpenschelpen werden populair in de periode na de Sovjetperiode. Door hun gebruiksgemak en aantrekkelijke uiterlijk blijven ze na tientallen jaren in trek. De schaal van deze vorm neemt niet veel ruimte in beslag en ziet er elegant uit in elke badkamerindeling. Door de jaren heen is het ontwerp van dit type wastafels niet functioneel veranderd. Alleen de kleur, het ontwerp en de materialen waaruit deze sanitaire producten worden vervaardigd, veranderen. De plussen omvatten niet alleen een breed scala aan goederen, maar ook de duurzaamheid van dergelijke schelpen.

Bronzen tulpenschaal

Tulp gezonken in klassieke stijl

1

Materialen voor het maken van schelpen

Afhankelijk van de keuze van het materiaal waaruit de gootsteen is gemaakt, zijn prijsindicatoren en decoratieve kenmerken afhankelijk. De wastafel-tulp in de badkamer kan worden gemaakt van faience, porselein, glas, roestvrij staal, keramiek, kunstmatige of natuursteen. Vanwege de beschikbaarheid faience. Dergelijke modellen zijn duurzaam genoeg en duurzaam, hoewel ze niet veel kosten. Een duurdere optie wordt beschouwd als porseleinen spoelbakken. Krachtdadig zijn ze niet onderdoen voor aardewerk, maar overtreffen ze uiterlijk in sierlijkheid.

Zinken tulp rechthoekig

Tulpen schelp in retro-stijl

Tulp zinken met een afbeelding

In de badkamer vind je vaak een gootsteen met een keramische sokkel. Het is niet de moeite waard om goedkoop te zijn en sanitair te kopen van goedkoop keramiek. Het kenmerk ervan is de poreuze structuur. Dit betekent dat het moeilijker is om een ​​dergelijke schaal te reinigen en desinfecteren dan in dicht porselein. Ook kunnen keramische putten niet bogen op hoge sterkte en weerstand tegen mechanische spanning. Vanwege per ongeluk gevallen kannen crème op het oppervlak worden afgebroken. En als, als gevolg hiervan, de schelp niet splitst, zal de scheur zijn uiterlijke aantrekkingskracht merkbaar verslechteren.

Het duurste en duurzaamste materiaal is een natuursteen. Het ontwerp van de schaal van het stenen massief is niet beperkt tot de schaal. Dit is een product uit één stuk waarin de gootsteen deel uitmaakt van het aanrecht. Modellen gemaakt van steen zijn zeer duurzaam en esthetisch, ze zullen een beroep doen op liefhebbers van alle natuurlijke, maar tegelijkertijd verfijnd.

Gootsteen tulp met decor

Spoel tulp uit porselein

Hoe een gootsteen-tulp kiezen?

Een schaal van het "tulp" -type kan rond, rechthoekig, vierkant of ellipsvormig zijn. Af en toe kan men een hoekmodel vinden. Traditioneel varieert de breedte van de modellen tussen 55-70 cm, let vooral op de diepte van de gootsteen. Het is beter om af te zien van de aankoop van ondiepe modellen, omdat tijdens het gebruik de spray in verschillende richtingen zal verspreiden.

Kies een gootsteen-tulp, afhankelijk van de grootte van de badkamer en de grootte van de communicatie. Als de badkamer wordt gereviseerd, kunt u elk model kiezen dat u wilt. En als u de optie kiest om alleen de vorige shell te vervangen, moet de ontwerpkeuze serieus worden genomen. De afstand van de vloer tot de schaal is hier erg belangrijk om de juiste kolom te kiezen. Ook moet u de breedte van het voetstuk zorgvuldig meten, zodat de communicatie voor nieuwsgierige blikken verborgen blijft.

Stenen tulip

Zinken tulp in landelijke stijl

Vergeet niet om de afvoerklep te controleren. Het kan nodig zijn om de oude sifon te vervangen. Bij het installeren van een nieuwe schaal kan er ook een probleem zijn met ruimtegebrek binnenin het voetstuk. Een klassieke knie kan bijvoorbeeld niet in een modern model passen. Het zou leuk zijn om de gootsteen te voorzien van het systeem "overflow": dus je zult de buren niet vullen in geval van wat dan ook.

Als de badkamer niet van elkaar afwijkt, moet de voorkeur worden gegeven aan een kleine spoelbak. Hangende leidingen en putten met semikolommen - de beste oplossing in een besloten ruimte. U kunt dus niet alleen de gekoesterde vierkante meters opslaan, maar ook het schoonmaken vergemakkelijken. In winkels is er een breed scala aan apparaten om handen te wassen. U kunt dus eenvoudig een model vinden dat harmonieus past in het interieur van de badkamer.

Keramische tulpenschelp

Gesmede tulpenschaal

Tulp rode schelp

Installatie met spoelbak

Na de keuze van het model te hebben besloten, is het noodzakelijk om uit te vinden hoe een gootsteentulp geïnstalleerd moet worden. Omdat het ontwerp eenvoudig is, kunt u het zelf doen zonder speciale vaardigheden te hebben. Voordat u echter direct naar het werk gaat, moet u bepalen waar de wastafel zich bevindt en moet u ook een set gereedschappen voorbereiden: een gebouwniveau, schroevendraaiers, sleutels, een boor en een hamer.

Voordat u een gootsteen met een voetstuk gaat installeren, moet u de warm en koud watertoevoer afsluiten.

Ronde tulip

Tulip Square Sink

Kleine tulpenschelp

Beschrijving van de belangrijkste fasen van de installatie van de gootsteen:

  1. De installatie van de gootsteen begint met de markering. Gootsteen met een sokkel naar de muur verplaatsen, waar de bevestigingen worden geïnstalleerd. Op de kom zitten gaten voor bevestigingsbouten. Het is noodzakelijk om de plaatsen van het boren hier doorheen te markeren. Het moet zorgvuldig worden gedaan. Gebruik het niveau om de juiste afmetingen te maken.
  2. Als je zeker weet dat je de ideale horizontale lijn hebt bereikt, kun je de oefening doen. Boor gaten met de juiste diameter en plaats er vervolgens afstandsbussen onder de deuvels in.
  3. De volgende fase is de installatie van een sifon. Het is bevestigd aan de bouten op de gootsteen van de wastafel en het gaas met de pakking is aan de achterkant geïnstalleerd. Het is belangrijk om de dichtheid van de verbindingen te observeren.
  4. Draai in de plug de schroeven vast, plaats er een gootsteen op en duw het voetstuk dicht tegen de muur. Het voetstuk moet zich in het midden van de kom bevinden. Gebruik de ringen en moeren om de gootsteen te bevestigen.
  5. Nadat de gootsteen-tulp is geïnstalleerd en aan de muur is vastgeschroefd, breng siliconenafdichtingsopeningen en -verbindingen aan. Hierdoor wordt voorkomen dat water in de spa binnendringt.
  6. De laatste fase is de installatie van een menger op de leidingen van het waterleidingnet en de aansluiting op het rioolsysteem. Hiervoor wordt de balgslang van de sifon op de uitlaat aangesloten: de sifonbuis wordt in de aansluiting van de rioolbuis gestoken.

Zoals u kunt zien, is de installatieprocedure niet moeilijk, dus u kunt het werk zelf doen, zonder de hulp van professioneel sanitair.

Tulp metalen schaal

Zinken tulp in Art Nouveau-stijl

Sink Tulip Outdoor

De gootsteen-tulp is de beste keuze voor elke badkamer. De populariteit van dit model is te danken aan het feit dat het ideaal past in zowel het exclusieve interieur als de standaard. En met de verscheidenheid aan kleuren, afmetingen en textuur kunt u snel een optie selecteren die goed in de omgeving past.

Wastafel tulp hoekig

Zinken tulp in de badkamer

Wastafel tulp vintage

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 46 = 52