Sauna in het appartement (50 foto’s): ontwerp van de kamer voor traditionele rust

Als u de ruimte en het interieur van het appartement toestaat, waarom regelt u dan geen persoonlijke sauna, waarin u alleen of met familie en vrienden kunt ontspannen. De voordelen van badprocedures en helende stoom zijn immers niet te ontkennen, bovendien kunnen met behulp van nuttige stoom en warmte veel ernstige ziekten worden behandeld. Daarom zullen we in het artikel bespreken hoe de sauna in het appartement is geregeld, evenals alle voor- en nadelen van deze stap.

Sauna in het appartement
Sauna in een stijlvolle badkamer
Sauna in de gezellige badkamer

Voordelen van de sauna

Laten we eens kijken welke voordelen onze thuissauna ons biedt:

 • Het lichaam met elk bezoek aan het stoombad wordt gereinigd, geneest, wordt sterker, minder blootgesteld aan ziekten en infecties. Deze omstandigheid in de moderne omstandigheden van de stedelijke omgeving is erg belangrijk. Voor herstel is zelfs een miniversie van de sauna, die gemakkelijk in elk ontwerp past, geschikt.
 • Massage, die wordt uitgevoerd met behulp van natuurlijk hardhout en naaldbezems, helpt de bloedcirculatie te verhogen. Met de hulp zelfs bepaalde ziektes behandelen. Bovendien is deze massage ook gunstig voor de huid - vrouwen en mannen die na het bezoeken van een mini-sauna of een bad jonger worden.
 • Badbehandelingen verwijderen stress, versterken het zenuwstelsel en dragen bij tot de algehele verharding van het lichaam. Stelt u zich eens voor: u bent thuisgekomen van het werk, uitgeput door dure en arbeidsproblemen - en u wacht op uw eigen sauna in het appartement, waar u volledig kunt ontspannen en uzelf kunt opmaken om uit te rusten van de dringende problemen. Alleen dit bewustzijn helpt de dagelijkse stedelijke overbelasting te weerstaan.
 • In het geval van catarrale ziektes, die in de omstandigheden van ons klimaat een veel voorkomend verschijnsel zijn, is een sauna of een bad een uitstekende genezer. Zelfs in een kleine sauna kun je verkouden worden, beter worden met een zere keel, je voeten verwarmen, enz.
 • De sauna in het appartement is meestal uitgerust met speciale flappen die goed sluiten - laat geen koele lucht uit de buitenste kamer ontsnappen en laat de warmte niet van binnenuit.
 • Sommige modellen van sauna's zijn uitgerust met een douche. Deze opties zijn ontworpen voor voldoende afmetingen van het appartement. Mini-modellen kunnen ze niet al worden overwogen.
 • Er zijn ook sauna's met hydromassagefunctie. Deze optie is erg praktisch en nuttig, maar het zal duurder zijn. Een soortgelijke functie verfraait het interieur van de sauna en maakt het ontwerp moderner.
Grote sauna in het appartement
Sauna fornuis
Sauna en douche in de badkamer

Sauna, badkamer en zithoek
Sauna en douche in de badkamer

Zicht op de sauna in het appartement van binnenuit
Mooie verlichting in de sauna
Ongebruikelijk saunaontwerp

cons

Wat zijn de nadelen van een sauna, gerangschikt in een stadsappartement:

 • Hoog genoeg kosten. De inrichting van zo'n sauna, zelfs een kleine, is voor iedereen verre van betaalbaar. Soms is een bad eenmaal per week of per maand toegankelijker.
 • De indeling van een klassieke sauna vereist voldoende vrije ruimte, wat voor elk interieur niet mogelijk is. Tegelijkertijd kun je, als je ruimte hebt vrijgemaakt, niet de tijd vinden om er regelmatig van te genieten.
 • Het elektriciteitsverbruik neemt toe. Kachels in de sauna, "als het een mini is," eten veel kilowatts.
 • Niet elk appartement kan worden uitgerust met een vergelijkbare structuur. U hebt een geschikte lay-out, passende parameters en ontwerp nodig.
Badkamerontwerp
Een kleine sauna in het appartement
Corner sauna in het appartement
Kleine sauna in het badkamersbinnenland
Afwerking van sauna en badkamer met hout
Sauna in het interieur van het appartement
Minisauna voor een appartement

Waarom een ​​sauna, geen bad

Als Russisch volk beschouwen we het bad als onze traditionele wasplaats. Maar experts raden nog steeds aan om een ​​sauna in het appartement te installeren. Wat zijn de voordelen:

 • De sauna is gemakkelijker te monteren. Het is mogelijk om de afgewerkte structuur zelfs met uw eigen handen hiervoor in een geschikte ruimte te installeren, waardoor het veel eenvoudiger en eenvoudiger wordt. U kunt de installatie aanpassen voor elk interieur en ontwerp. Een mini-sauna vereist zelfs geen installatie - de draagbare cabine is mobiel en licht.
 • U hoeft niet na te denken over de afvoer van water en andere huisnuances, ook hoeft u geen extra beademingstoestellen in de kamer te plaatsen. Als gevolg hiervan heeft de kamer waar de sauna en het appartement met het geheel zich bevinden, geen last van vocht. Droge saunastoom is niet minder nuttig dan een bad, nat, maar het interieur en het ontwerp van de kamer wordt nog steeds niet bedorven.
 • Sauna kan worden geïnstalleerd in een miniversie. Zo'n constructie-cabine is een handige uitweg als je een sauna in een klein appartement wilt hebben.
De sauna versieren met een boom
Comfortabele kleine sauna
Sauna op de zolder
Sauna met schuifdeuren in het appartement
Interieur van de sauna
Minisauna in het appartement
Fornuis met stenen in de sauna

types

Overweeg welke soorten thuissauna moderne wetenschap en bouwtechnologie kunnen bieden.

fitobochka

kenmerken:

 • Dit type - de meest compacte, geschikt voor een klein appartement.
 • Het is gemaakt in de vorm van een soort mini-vat, waarin verwarmingen zijn gemonteerd.
 • Binnen - een kleine bank voor één persoon, waar de persoon in feite zit, van plan om te genieten van badprocedures. Zo blijft het hoofd buiten en alle lichaam, inclusief handen - van binnen.
 • Home phytobox stelt u in staat de huid fris en jong te maken, in het algemeen geschikt voor mensen die hun lichaam willen verbeteren.
 • Het werkt vanuit een gewoon stopcontact, laat het uiterlijk en het stijlvolle interieur niet bederven - na gebruik is het eenvoudig in te klappen en te verwijderen.
fitobochka
Fitochek in het interieur van het appartement

infrarood

kenmerken:

 • Als de gebruikelijke versie van de sauna het lichaam tot 5 mm diep kan opwarmen, waardoor in feite alleen de bovenste huid wordt beïnvloed, warmt het infrarood tot 4 cm op - dit is al een zeer serieuze indicator.
 • Samen met een behoorlijke verwarmingsdiepte is de infraroodcabine interessant omdat speciale balken een aangename luchttemperatuur behouden. In zo'n saunaruimte kun je genieten van een comfortabele nachtrust van 40-60 graden en alle voordelen van infraroodbelichting benutten.
 • Vanwege het lage verwarmingsniveau kan de infraroodcabine zelfs bezocht worden door mensen voor wie het gebruikelijke bad gecontra-indiceerd is - kernen, epilepsie, huidaandoeningen, enz. Ze zullen alleen baat hebben bij dergelijke infrarode warmte.
 • De infraroodcabine in huis draagt ​​bij tot de uitstoot van schadelijke slakken, zweet, giftige stoffen, vettige afvalstoffen en ander "afval" uit het lichaam met een hoeveelheid van ongeveer 20%, terwijl het gebruikelijke bad, ondanks overvloedig zweten, slechts 5% bedraagt.
Infraroodsauna in het appartement
Infraroodsauna in het interieur van het appartement

Finse sauna

 • Deze klassieke optie is alleen geschikt voor appartementen met behoorlijke afmetingen, om een ​​klassieke saunaruimte goed uit te rusten, zal dit vrij veel kosten. In de mini-versie is niet gevonden, dus voor een klein appartement - een onrealistische optie.
 • Een groot voordeel van deze optie is dat deze ruimte comfortabel meerdere mensen kan herbergen. Dat wil zeggen, de eigenaar van het huis kan hier gasten ontvangen, zelfs zakelijke onderhandelingen voeren, ontspannen met vrienden. Dit vereist natuurlijk een passend interieur, een modern of traditioneel doordacht ontwerp.
 • Deze soort is in staat om de droogste lucht te genereren, dus het is het meest te verkiezen voor zieke mensen en kinderen. In een kamer met zeer droge lucht is het het gemakkelijkst om er lang te blijven.
Finse sauna in het appartement
Finse sauna in de badkamer

Turks stoombad

Een andere naam voor dit paa
r is de hamam. Het is heel goed mogelijk om het in uw eigen appartement te bouwen, maar alleen als de laatste de nodige parameters heeft: een hoogte van 3 meter, afvoer van rioolafvoeren en ventilatie. Zorg ervoor dat u extracten, stoomisolatie en waterdichting gebruikt. Niet alle appartementen kunnen dergelijke veeleisendheid bieden - een mini-optie is onmisbaar. Kan een gecombineerde stoomruimte met een infrarood zijn. Maar deze optie kost meer.

Turks stoombad in appartement
Minibamam in het appartement
Een kleine hamman in het appartement

Waar te installeren

De vraag beantwoorden - hoe je een sauna in een appartement kunt maken - het eerste waar je een geschikte plek voor moet vinden. Met welke eisen moet hierbij rekening worden gehouden - nuttig advies:

 • Als er behoefte is aan herontwikkeling, is contact met de relevante diensten onvermijdelijk. Het is beter om hier meteen op in te spelen - het leven in een appartementencomplex legt zijn plichten en eisen op aan de huurder.
 • Denk goed na over hoe je een sauna in je interieur en het ontwerp van het appartement kunt plaatsen. Natuurlijk, het beste ding - een sauna in de badkamer of naast de badkamer. Dit is de beste keuze, maar het is niet altijd geschikt als de badkamer klein of onaangenaam is gelegen, bijvoorbeeld bij de ingang van het appartement.
 • De badkamer, in combinatie met het toilet, maakt het mogelijk een van de vrijstaande gebouwen om te bouwen tot een sauna.
 • Er zijn gevallen waarin een aparte sauna is opgesteld in de ruime keuken. Tegelijkertijd is het gesloten en volledig onzichtbaar - alleen een deur is zichtbaar, en daarachter - een kleine ruimte. Dit ontwerp bederft het interieur niet, als de keuken groot genoeg is.
 • Als de loggia geïsoleerd is en u woont niet in het Verre Noorden, dan is het een goede optie om een ​​mini-sauna uit te rusten op de loggia. Ventilatie wordt in dit geval direct op straat uitgevoerd.
 • Overweeg hoe u ventilatie kunt uitvoeren. Als dit probleem niet wordt voorzien, zal de stoom zich waar nodig vestigen - op meubilair, planken, spiegels, muren, die leiden tot hun geleidelijke vernietiging en de vorming van schimmels en schimmel. Dit alles kan het interieur en het mooie ontwerp van het appartement sterk bederven.
Mini-bar in de badkamer
Sauna met glazen deuren in de badkamer
Kleine, knusse sauna
Ruime sauna in het appartement
De sauna afwerken met twee soorten hout
Interieurs in sauna's
De sauna versieren met hout en steen

Wat te naaien

Overweeg welke materialen het meest geschikt zijn voor het interieurontwerp van een thuissauna:

 • De beste optie is een hout met warmtebehandeling. Het beste hout voor een sauna is linde of espen. Ze zijn het ergst van allemaal opgewarmd en niet harsachtig, wat het verblijf in de sauna comfortabeler maakt. Bovendien hebben deze bomen, volgens volksgeneeskunde, helende eigenschappen. Russisch traditioneel bad wordt ook vaak gemaakt van deze bomen.
 • Schik de huid met verticale stroken - dit maakt de ruimte visueel breder, wat vooral belangrijk is voor een mini-sauna.
 • Spijker de voering met een geheime receptie - in de groef. Dit maakt de kamer meer esthetisch.
 • Eerst moet je het plafond in de kamer bedekken, dan - de muren.
 • De vloer is ook gemaakt van hout - deze optie is het beste. Soms zetten ze tegel- of keramische vloeren, maar in dit geval wordt het houten rooster nog steeds geplaatst, zodat je benen niet worden verbrand.
 • De deur is houten. Een moderne versie van mat of getint ontwerp ziet er ook erg interessant en aantrekkelijk uit.
Houten lambrisering van de sauna
Houten en stenen huid van de sauna
Houten en stenen decoratie van de sauna
Kleine sauna in de badkamer
Mooi ontwerp van de sauna
Sauna met een glazen wand in de badkamer
Oven in metalen behuizing in de sauna
Mooie verlichting in een thuissauna
Houten accessoires in de sauna
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

56 − = 52