Paarse badkamer (20 foto’s): elegant en aristocratisch

Paarse kleur zit vol met magie en mysterie. Het is elegant en aristocratisch, vol tegenstrijdigheden. Paarse badkamer - het is altijd origineel en rijk ontwerp gecombineerd met frisse, ongebruikelijke tonen.

Badkamer in paarse tinten

Zelfs een eenvoudig gordijn, een leuke mat onder de gootsteen of een strook paars mozaïek op de muur kan de situatie in de badkamer dramatisch veranderen. Dat spreekt van een radicaler gebruik van koninklijke tinten in het interieur.

Complex palet

De violette kleur zelf is erg complex. Ontwerpers worden geadviseerd om het appartement te vullen met verse, sappige fruittinten. Als accessoires of secundaire attributen van het interieur kunt u grijs-violet tonen, beige-lila palet gebruiken.

Paarse accenten in de badkamer

De meest populaire tinten:

 1. Heldere bosbessen (vaak gecombineerd met zwarte accessoires om diepte te geven aan de totale samenstelling);
 2. Aangename seringen (alle beige-violette tinten met een warme podton);
 3. Verzadigde bessenpaars (in het binnenland wordt de diepte vaak benadrukt door witte elementen);
 4. Neutrale lavendel (in beige en lavendeltinten verdient het de voorkeur om het plafond, de gootsteen, de tegel, de kast, het meubilair te versieren, maar gebruik geen kleine accessoires met deze kleurencombinatie);
 5. Bleke lelie (beige tinten moffelen een verzadigde sterke violette kleur en het gebruik van witte en zilveren accessoires maakt de toon nog zachter en rustiger);
 6. Gedempte pruim (zeer mooie delicate kleur, die ontwerpers aanbevelen om gedoseerd te gebruiken, decoreren in dit formaat een mozaïek langs de gootsteen of duimen, versieren de ruimte van de kamer met een gordijn of extravagante tapijt);
 7. De aanstekelijke fuchsia (geschikt voor gedurfde en ongebruikelijke ontwerpoplossingen, en ook gebruikt als een spectaculair accessoire in donkere interieurs en zeer lichte appartementen, waar overwegend beige of witte kleuren worden gebruikt).
Paarse tegels in de badkamer

Games met het onderbewustzijn

In het paarse palet zijn er andere luxueuze opties: een discrete glycinekleur, een gedempte indigo met een violette basis, een lavendel-lavendel symbiose, een klassieke aubergine.

Lichtpaars en wit in het ontwerp van de badkamer

Elke toon op zijn eigen manier beïnvloedt het menselijk onderbewustzijn, evenals combinaties met andere kleuren. Een plafond, mozaïek of meubels in lavendelkleuren zullen ontspanning en harmonie bieden.

De combinatie van beige en fruittonen kalmeert en zet op een vreedzame harmonie. Een kleed, stoeprand, gordijn of plank vol met lila kleur zal een romantische sfeer scheppen.

Paarse mozaïek in de badkamer

Kleuren partners

Paarse badkamer laat het ontwerp toe in het formaat "totaal", waarbij alle elementen zijn ingericht in verschillende tinten van één palet. Het ontwerp is echter veel interessanter, waarbij combinaties van verschillende totaal verschillende kleuren tegelijkertijd worden gebruikt. Dus de paarse tegel voor de badkamer wordt onmiddellijk meer getextureerd en helder, als de diepte van de toon benadrukt wordt met beige meubels en sneeuwwitte sanitaire artikelen, en als een klein accessoire een kleed en gordijn van "fuchsia" -kleur gebruiken.

De hoofdkleuren van metgezellen zijn wit, alle tinten grijs, blauw, goud en olijf. Om een ​​ongebruikelijk ontwerp van de badkamer te creëren, experimenteren sommige experts met het smaragdgroene palet.

Grijs-paarse badkamer

Zachte crèmetinten worden gebruikt om het interieur zacht te maken. Ze zien er goed uit als een basiskleur voor meubelgevels (bijvoorbeeld voetstukken), voor wanden en plafonds (keramisch materiaal wordt gebruikt als afdekmateriaal of gewoon als oppervlakken worden overschilderd).

Voor fans van brutaliteit en strikte ontwerpen, kunt u meer ongewone combinaties gebruiken. Bijvoorbeeld de achtergrond voor het vormen van een keramische tegel met paarse of lila kleur, meubels toevoegen onder het mahonie, met aandacht voor het voetstuk en de gootsteen. Kleine accessoires en een strook van een mozaïek op een muur en op een perimeter van een plafond worden uitgevoerd in de zilverachtige tinten die de metaalglans simuleren.

Lila paars muurontwerp in de badkamers

Taboe op somberheid

Sommige ontwerpers staan ​​categorisch tegenover het gebruik van zwart in het interieur. De paarse badkamer wordt onmiddellijk somber en ongemakkelijk. Zelfs een klein kleed of een zwarte meubelgevel kan de kleurharmonie in de kamer doorbreken.

1

Een zeer nette zwarte kleur kan in een complexe mozaïektegel van keramische tegels worden aangebracht. Een andere optie - een zwart patroon op de gootsteen, dat er organisch uitziet, gezien het algemene ontwerpconcept.

Donkerpaarse badkamer

Space Styling

Door de complexiteit van het paarse palet kunt u verschillende stijlen in de badkamer creëren, waarbij alleen de kleur en het spel met texturen worden gebruikt. Je kunt een relatief eenvoudig ontwerp maken, van tijd tot tijd aanpassen door nieuwe attributen te gebruiken: een exclusieve kast, een licht tapijt of gordijnen, mozaïekveranderingen, het veranderen van keramische tegels bij de gootsteen naar een natuursteenafwerking.

Paarse stoeprand in de badkamer

Thuislocatie voor SPA

De combinatie van paarse tinten en groene tinten zal een sfeer van frisheid en rust in de kamer creëren. Als basis wordt een lavendeldoek
gebruikt. Decoratie van het plafond en de muren in deze kleur is welkom. Meubels kunnen in tinten van een beige palet zijn.

Badkameraccessoires, handdoeken, gordijnen en keramische afwerking rond het bad en de gootsteen moeten een verzadigde pruimkleur hebben. Maar het mozaïek, de tapijten en kleine accessoires worden verwelkomd in een heldere smaragdgroene kleur. De stemming is gemakkelijk gemaakt met behulp van kleurrijke kleinigheden: aromatische kaarsen en droge boeketten met lavendel.

Paarse badkameraccessoires
Moderne badkamer met paarse accenten

De verleiding van oosterse tradities

Het Japanse ontwerp fascineert altijd met zijn verfijning en speciale kleur. Het oostelijke interieur wordt gekenmerkt door het gebruik van de volgende accessoires:

 1. Houten meubelen;
 2. Warme tonen als basis (voor het afwerken van de vloer, het plafond, de meeste wanden);
 3. Lila mozaïek keramische tegels;
 4. Een afbeelding van kersenbloesems, als een sleutelelement van het ontwerp van de kamer;
 5. De combinatie van donkerpaarse en zeer lichte lila tinten;
 6. Japanse landschappen op basis van keramisch mozaïek;
 7. Decoratieve fans van het traditionele Oost-formaat, kunnen worden gebruikt als een volledig decoratief accessoire;
 8. Afbeeldingen van sakura in paarse motieven;
 9. Stro mat en matten in oosterse stijl;
 10. Accessoires gemaakt van bamboe;
 11. Gordijnen met oosterse ornamenten;
 12. Moeilijke verlichting van het plafond.
Japanse minimalistische stijl in de badkamer met een paars accent

"Eeuwige" klassieker in koninklijke kleur

Klassiek ontwerp in het interieur van de badkamer is de harmonie van het paarse palet met witte, grijze en gouden tinten. Ongebruikelijke patronen op sokkels, badkamer, in de randen van muren, plafond en gootstenen zijn ook welkom.

Klassiekers zijn een dure richting. Keramische decoratie, houten attributen, ontwerp van verlichtingsapparatuur, sanitair - alles moet van kwaliteit zijn en er respectvol en rijk uitzien.

Paars-beige badkamer in klassieke stijl
Paars-beige badkamer in klassieke stijl

Land - gezelligheid en tederheid

De belangrijkste kenmerken van de 'dorps'-stijl zijn het gebruik van houten meubels, de overvloed aan bloemdecor en de aanwezigheid van een massa kleine details. Onder de gootsteen plaats je een schattige wasmand. Voor gordijnen zijn karakteristieke print "kooi" of een verstrooiing van kleine bloemen. Ziet er effectief loodgieterswerk uit in lila.

Licht land in paarse badkamer
Lichtpaars en grijs in de badkamer
Paars, zwart en witte kleuren in het ontwerp van de badkamer in art-nouveaustijl
Paarse muur in de badkamer
Badkamer met paarse accenten in Art Deco-stijl
Paarse kast en badkamerkast
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

37 − = 32