Originele en gevarieerde tule voor de slaapkamer: een koelte van gewichtloosheid (22 foto’s)

De slaapkamer is een wereld van vrede, rust en eenzaamheid. Elke hoek van de kamer moet worden gevuld met comfort en breng de eigenaar alleen aangename emoties. Niet de minste rol in het interieur van de slaapkamer wordt gespeeld door textiel, namelijk tule. Het vormt eindelijk ruimte, geeft de kamer een lichtheid en soms is dit het belangrijkste hoogtepunt van het interieur.

Witte tule in de slaapkamer
Glanzende tule in de slaapkamer

Hoe kies je een tule voor een slaapkamer?

Succesvol gematchte en gedecoreerde tule in de slaapkamer kan leven in het interieur ademen, de kamer zal met nieuwe kleuren spelen. Maar als je een fout maakt met de keuze van tule, zal de indruk, zelfs vanuit de meest verfijnde ruimte, worden verwend.

Doorschijnende tule vergroot visueel de ruimte, maakt het meer licht en luchtig. Doorheen dringt het gemakkelijk in het zonlicht, terwijl de stralen enigszins verspreid zijn en niet meer zo verzengend zijn.

Eerst en vooral, voordat je de tule in de slaapkamer ophangt, moet je de indeling van de ramen zorgvuldig plannen. Als u twijfelt aan uw eigen ontwerpvaardigheden of niet weet hoe u een tule mooi kunt ophangen, raadpleegt u specialisten op dit gebied.

Tule met bloemen in de slaapkamer

Tulle in de kinderkamer

stijl

Gordijnen van tule moeten harmonieus in de stijl van de kamer passen. Rozen en franjes zijn bijvoorbeeld niet geschikt in een ruimte die gedomineerd wordt door ritmisch hi-tech of strikt minimalisme. Hier moet u aandacht besteden aan monochrome of verzadigde tinten. Als u op zoek bent naar een universele oplossing, versier dan het venster met een beige monochrome tule.

Het zijn zeer trendy en spectaculair ogende gordijnen, gecombineerd met een ander kleurenmateriaal. Bijvoorbeeld twee zwart-wit doeken met contrasterende kleuren en een doek met borduurwerk of patroon.

Tulle in de stijl van eco
Tulle op het Franse raam

licht

Verlichting is een ander belangrijk criterium bij het kiezen van tule voor een slaapkamer. Als de zonnestralen zelden in het raam van uw slaapkamer kijken, kiest u een eenkleurenstof en een lichtpalet. De kamer zal licht en elegant zijn. Voor kamers met veel zonlicht (voornamelijk ramen op het zuiden of oosten), kiest u dikke gordijnen in de slaapkamer. In de brandende middag kunnen de gordijnen worden gesloten en 's avonds kunt u de stoom van lichte tule openen en ervan genieten.

Tule met een gradiëntafdruk
Gecombineerde tule in de slaapkamer

Grootte van de kamers

Voor een ruime slaapkamer met een indrukwekkende kwadratuur, kunt u een groot aantal opties bedenken voor het decoreren van ramen. Maar met kleine kamers is het nodig om te dromen en slim te zijn. Misschien moet je traditionele gordijnen helemaal in de steek laten of ze vervangen door een Romeins gordijn. Kies bij gebrek aan ruimte pastelkleuren, eenvoudige gordijnen en belast het raam niet met een decor. Lichte tule verhoogt de ruimte visueel, voegt lucht en lichtheid toe.

Tulle boven het bed in de slaapkamer
Tulle in het interieur van de slaapkamer

Soorten tule in moderne slaapkamers

Een licht doorschijnende stof voor de decoratie van raamopeningen werd enkele eeuwen geleden in Frankrijk gebruikt. Het uiterlijk van deze materie met een ingewikkelde verwevenheid van draden leverde furore in de wereld van mode en interieurontwerp. Tulle gordijnen verliezen hun populariteit niet in de moderne realiteit van de wereld van geavanceerde technologieën. Organza, chiffon en kant helpen bij het creëren van originele en klassieke ontwerpoplossingen.

Tule in een slaapkamer in een minimalistische stijl
Tule in de slaapkamer in Art Nouveau-stijl

Tulle in het interieur van de slaapkamer wordt meestal gebruikt om raamopeningen te versieren. Er zijn verschillende opties voor deze decoratie:

 • gebruik van oogjes;
 • ensemble met mousseline;
 • combinatie met Romeinse blinds;
 • tafellinnen en draperieën.

Door de veelzijdigheid en veelzijdigheid van tule gordijnen kunnen ontwerpers experimenteren met stijl en ongebruikelijke oplossingen bieden.

1
Tulle op het raam in de slaapkamer

oogjes

De moderne versie van de decoratie van tule is het gebruik van oogjes. Ringen van metaal of plastic worden met regelmatige tussenpozen in de stof gestoken. Hoe groter de afstand tussen de ogen, hoe expressiever de plooien op de gordijnen zijn.

Organza gordijnen in de slaapkamer

Waar kan ik tule op de ogen gebruiken:

 • Klassiek interieur, als u een beetje moderne en verfijnde accenten wilt aanbrengen;
 • Moderne stijlen. Harmonieus passen in een dynamisch hightech, ingehouden minimalisme en de originele loft;
 • Ze zullen doen, als eenvoudige en praktische oplossingen nodig zijn.

De oogjes worden rechtstreeks op de kroonlijst gedragen. Tulle valt sierlijk naar beneden en creëert vloeiende golven. Wilt u elegantie en eenvoud - let op tule met ogen.

Originele en gevarieerde tule voor de slaapkamer: een koelte van gewichtloosheid (22 foto's)

Gordijnen van tule

Tulle en mousseline

Zeer indrukwekkend ontwerp van tule in de slaapkamer in combinatie met de mousseline. Gelaten of ineengestrengelde draden zien er gunstig uit tegen een achtergrond van doorzichtige monofone tule. Dit ensemble biedt voldoende mogelijkheden om te experimenteren. Kleur, decor, gordijnen en nog veel meer originele opties kunnen worden bedacht door een lichte tule en een getextureerde mousseline te combineren.

Als de kamer is verouderd in lichte pastelkleuren, kunt u bij het openen van het raam een ​​helder accent plaatsen. Wit of melk organza zonder tekeningen zal de achtergrond zijn, en de tweede laag kan worden gehangen met een wijnstok van heldere contrasterende kleur. Lange draden kunnen naar beneden vallen, in vlechten worden gevlochten of met plectra worden opgestoken. Wil je asymmetrie en strikte geometrische lijnen - knip de draden diagonaal, boog, ladder of golf. Glans en helderheid in de kamer zullen een decor van kralen, kralen, pailletten of kralen toevoegen. Het originele en stijlvolle interieur is klaar!

Pickups voor gordijnen met rozen

Romeinse blind en tule

Romeinse gordijnen - eenvoudig en praktisch textiel, tot aan de vensterbank. Ze beschermt de eigenaar van de slaapkamer tegen de brandende zon en zal zich 's avonds schuilhouden voor nieuwsgierige blikken. Maar het laconieke Romeinse gordijn mist genade en lichtheid. Deze tekortkoming zal de vliegende tule volledig vullen.

Door tule met Romeinse gordijnen te combineren, kunt u stijlvolle en originele interieuroplossingen krijgen. Dit ensemble past perfect in de klassieke en moderne stijlen. De opening van het raam ziet er mooi en voltooid uit en de eigenaren zullen esthetisch plezier krijgen.

Bij het kiezen van een stof voor dit ensemble zijn er geen strikte beperkingen en regels. U kunt zich concentreren op rolgordijnen, waarbij u een ondergeschikte rol behoudt voor de gordijnen van een gordijn. Het ziet er goed uit en de tegenovergestelde optie - een mooi gordijn van verzadigde kleuren of versierd met borduurwerk en een monochrome Romeinse blind van neutrale kleur.

Tule aan het plafond in de slaapkamer

Lambruck en draperie van tule

Soepel vloeiende gordijnen - is het te saai en alledaags? Experimenteer met gordijnen! Prachtig geselecteerde en gevouwen draperie van tule is een echte kunst. Er zijn veel opties voor het leggen van vouwen, maar u kunt de meest populaire markeren:

 • Tape voor draperie. Een speciale tape wordt op de bovenrand van de stof genaaid. Het gordijn wordt opgehangen aan de kroonlijst en vervolgens samengetrokken tot gladde verticale plooien worden verkregen. Je kunt de tape kopen in elke stoffenwinkel en gordijnen.
 • Gags en jarretels. Op magneten, van touwen of linten, gedecoreerd met kralen en kralen, in de vorm van bloemen en zo veel mooie en originele plukken. Met hun hulp kunt u extra horizontale vouwen maken.
 • Dichte draad. Het snoer of de dichte draad is in de zijkant van het gordijn ingepast. Het zal halfcirkelvormige vouwen vormen. De enige beperking - tule mag niet te lang zijn, maximaal in de vensterbank.
 • Bow. Organza wordt zo samengesteld dat de vorm van de boog wordt verkregen. De bovenkant van het gordijn is bevestigd met een steek die het stevig vasthoudt.
 • Pelmet. Compliant tulle is eenvoudig te leggen in mooie lambrequins. Ze kunnen worden genaaid of eenvoudig het doek om de kroonlijst wikkelen en mooie vouwen aanbrengen.

Voor decoratie kun je elke entourage (vlecht, franje, linten, enz.) Gebruiken, het belangrijkste is om het niet te overdrijven. De aandacht moet vooral uitgaan naar de lichte en elegante gordijnen van de tule.

Tulle in de slaapkamer in de stijl van de Provence
Grijze tule in de slaapkamer

Niet alleen voor ramen

Het ontwerp van tule in de slaapkamer eindigt niet alleen bij het verfraaien van raamopeningen. Om een ​​stijlvol en afgewerkt interieur te vormen, kunt u echte ensembles van tule maken.

Gordijnen passen harmonieus in het interieur, als je versiert met een tule lamp, lampenkap, doe je ruches op kussens of beddensprei.

Tulle in de slaapkamer

De hoek van eenzaamheid en koninklijke luxe is een baldakijn. Een doorzichtige tule rond het bed zorgt voor een sfeer van gezelligheid en vrede. Je kunt het canvas aan het hoofdeinde van het bed of aan de rand van het bed hangen. Indien nodig wordt de tule vastgebonden met een lint of afgestoken met plectra. Zeer spectaculair voor deze compositie is geschikt voor mousseline.

Het vinden van geschikte gordijnen van tule voor een slaapkamer is geen eenvoudig proces, maar wel heel spannend. Als u rekening houdt met alle nuances en subtiliteiten van het ontwerp en met het ophalen van kwaliteitsmateriaal, kunt u een zeer indrukwekkend resultaat krijgen.

Tule met een patroon in de slaapkamer
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 3 = 7