Ontwerp van een kinderkamer voor een meisje met haar eigen handen

string (10) "error stat"
string (10) "error stat"

Velen van ons hebben al kinderen gepland en hebben al kinderen en ongeacht hoe oud ze zijn. Natuurlijk streven we ernaar hen de beste te geven. Dit is van toepassing op huisvestingsomstandigheden. Maar hoe een kinderkamer comfortabel, mooi en tegelijkertijd functioneel te maken, vooral als we het voor een klein meisje maken. Het gaat over alle fijne kneepjes van reparatie en personalisatie die we u vandaag zullen vertellen.

Babymeisje voor violet

Plan voor het repareren van het pand

Allereerst is het noodzakelijk om een ​​plan te maken voor de toekomstige reparatie van de kinderkamer, vooral als je het zelf doet. Immers, een goed begrip van de volgorde van de processen, hun belang en implementatiemethoden zullen je in staat stellen om niet alleen een kinderkamer te maken, maar ook een droomkamer voor elk klein meisje. Maar we moeten begrijpen dat, afhankelijk van de leeftijd van het kind en de grootte van de kamer, de mogelijkheden en manieren om deze te bereiken heel verschillend zullen zijn.

Baby voor een meisje met een roze hoek

Het proces van het repareren van een kamer en het creëren van een specifiek interieur is geen moeilijke taak. Het belangrijkste is om het plan duidelijk te volgen en geen enkel, zelfs het kleinste detail te missen. Immers, anders kun je die designer-highlight missen, waardoor de gecreëerde foto van het interieur niet compleet zal zijn. Dus, wat u moet weten om een ​​succesvolle reparatie in de kinderkamer met uw eigen handen uit te voeren:

  • Geheimen van succesvolle planning.
  • Correcte zonering van de ruimte.
  • Kinderkamer decoratie.
  • De belangrijkste criteria voor meubelselectie.
  • Een geschikt interieurontwerp maken.
  • Competente selectie van decor.

Alleen met een goede benadering van elk van de bovenstaande punten, kunt u een werkelijk prachtig uitgeruste, gezellige en belangrijkste functionele kinderkamer creëren. Immers, meisjes, in hun meerderheid, in de kindertijd zijn zeer beïnvloedbaar en ze hebben een speciale aanpak nodig. Let daarom op alle kleine details, vooral de inrichting, en dan bereik je het gewenste resultaat.

Baby voor tienermeisje

Geheimen van succesvolle planning

De eerste stap in het proces van het repareren van de kinderkamer voor het meisje is de indeling van de kamer. Op dit moment wordt besloten wat voor ruimte de kamer zal krijgen aan het einde van reparaties. Er moet speciale aandacht aan dit item worden besteed als u zelf alle reparaties uitvoert, of als uw kinderkamer klein genoeg is.

Baby voor meisjes met decor

De belangrijkste taak tijdens de lay-out is om het toekomstige meubilair correct in te delen en het pand in zones onder te brengen. En verwaarloos dit proces niet als je harmonie en gezelligheid in de kamer wilt creëren. We zullen iets later over zonering praten, eerst zullen we de basiscriteria bespreken voor het regelen van alle meubels.

Ten eerste vereist elke kinderkamer, zelfs als we het voor een meisje doen, veel vrije ruimte. Alle kinderen zijn tenslotte energiek en houden van actieve spellen. Het primaire criterium is dus de maximale vrijgave van de ruimte.

1

Ten tweede leiden alle actieve spellen onvermijdelijk tot blauwe plekken en vallen. Dienovereenkomstig moet het meubilair zo worden geplaatst dat het op geen enkele wijze tijdens het vermaak de kinderen hindert. En vergeet niet dat het meubilair zo stabiel mogelijk moet worden geplaatst om mogelijke val te voorkomen.

Baby voor een meisje met een roze wieg

De beste optie is om alle meubels langs de muren te plaatsen, zodat u voldoende ruimte in het midden van de kamer kunt laten en het meubilair zelf het meest gestaag wordt geplaatst. Maar deze optie is niet altijd mogelijk. De kamer van uw kind heeft bijvoorbeeld een smalle langwerpige vorm. In dit geval kunnen de meubels dichter bij elkaar in een deel van de kamer worden geplaatst, waardoor de ruimte wordt uitgerust voor entertainment in een ander deel van de kamer.

Bovendien wordt er in de planningsfase van de ruimte besloten over de kwestie van het plaatsen van een slaap- en werkruimte en een recreatiegebied. Het slaapgedeelte moet zo worden geplaatst dat er geen direct zonlicht op valt. Het kan de slaap van het kind negatief beïnvloeden. Het werkgebied daarentegen moet in de buurt van een natuurlijke lichtbron worden geplaatst, vooral als uw kind al op school is.

Kinderkamer voor een meisje met een huis

Correcte zonering van de ruimte

Praktisch in alle moderne interieurs wordt zonering van gebouwen toegepast. Meestal te onderscheiden drie zones - het slaapgedeelte, werkgebied en recreatiegebied. Dankzij deze aanpak zijn we immers in staat om een ​​duidelijk onderscheid te maken tussen alle zones onderling en, als gevolg, het kind te laten wennen aan de orde. Zonering is niet moeilijk, het belangrijkste is om een ​​aantal algemene regels in acht te nemen.

Baby voor een meisje met roze binnenkant

Het slaapgedeelte is voor iedereen zonder uitzondering nodig. De bestemmingsplannen kunnen echter op verschillende manieren worden uitgevoerd. Meestal hangt alles af van hoe oud je dochter is. Als het een pasgeboren baby is, volstaat het om een ​​lichtscherm te gebruiken.

Kinderzones voor meisjes

Het werkgebied voor pasgeborenen is niet nodig. Voor kinderen van twee jaar en ouder moet er echter voor worden gezorgd dat het wordt gemaakt. Bovendien zal het hoofddoel van zonering in dit geval worden gereduceerd tot ervoor te zorgen dat het kind kan leren om de plaats voor games en klassen te scheiden. En in de toekomst, bijvoorbeeld de schooljongen, zal dit helpen een vollediger concentratie van aandacht te bereiken.

Speelkamer voor meisjes

Iedereen heeft een recreatiegebied of een spelzone nodig. En het maakt niet uit hoeveel jaar uw kind moet rusten, dan heeft hij het ergens nodig. Meestal zijn ze uitgerust met speciale zachte hoeken, waarin voldoende ruimte is voor speelgoed en actieve spellen.

Kinderkamer voor een zachte hoek

U kunt verschillende zones op verschillende manieren onderscheiden. Gebruik bijvoorbeeld verschillende schermen of gordijnen om het slaapgedeelte te scheiden. Plus, deze benadering is dat er een volledige zonering van de ruimte is. Maar een van de minnen is de lage betrouwbaarheid op te merken. Want weet je, actieve kindergames k
unnen leiden tot de val van hetzelfde scherm. Maar met een competente installatie kunnen alle negatieve effecten worden geminimaliseerd.

Baby voor het verfijnde ontwerp van het meisje

Kinderkamer decoratie

De volgende stap in het reparatieproces is de selectie van afwerkingsmaterialen en, rechtstreeks, de afwerking van de kinderkamer zelf. Tegelijkertijd is het nu noodzakelijk om na te denken over het gewenste interieur, omdat het meeste gebruikte decor afhangt van de buitenkant, het materiaal en de kleur.

Baby voor een meisje met een hemelbed

Als je zelf reparaties uitvoert, moet je heel goed nadenken over de kwestie van het kiezen van het materiaal van de afwerking. Vooral als het gaat om het creëren van een kind en het ontwerp voor een kind jonger dan twee jaar oud. Het is heel belangrijk dat de baby gezond wordt en niet wordt blootgesteld aan schadelijke stoffen. Daarom moeten alle gebruikte materialen zo milieuvriendelijk mogelijk zijn.

Baby voor een meisje met een roze wieg

De kleurenschaal van de geselecteerde materialen bepaalt niet alleen het toekomstige interieur, maar kan ook op een of andere manier de perceptie van de ruimte zelf beïnvloeden. Als de kinderkamer bijvoorbeeld smal is, is de beste optie om lichte kleuren te gebruiken. Zo kunt u de grootte van de ruimte visueel vergroten.

Een van de meest populaire kleuren voor de babykamer van een klein meisje is natuurlijk roze en zijn schakeringen en combinaties. Maar u kunt andere kleurencombinaties gebruiken. Het belangrijkste om te onthouden is dat de kinderkamer, vooral als het gaat om de plaatsing voor het meisje, helder en kleurrijk moet zijn en alleen positieve emoties moet brengen.

Baby voor een meisje met een roze stilering

Algemene selectiecriteria voor meubilair

Eigenlijk wordt alle meubels op dezelfde manier geselecteerd als materialen. Het belangrijkste is ecologische reinheid van het materiaal, voor kinderen onder de twee jaar oud, en uiterlijke schoonheid, die beknopt zal worden gecombineerd met het door u gecreëerde interieur. Hier is echter een derde punt - functionaliteit.

Baby voor de meisjessinaasappel

Voor baby's is het hoofdonderwerp van slaapkamermeubilair misschien een babybedje. En zelfs hier is er een grote selectie van modellen, radicaal anders in hun mogelijkheden. U kunt dus alles naar uw smaak en kleur kiezen en uiteraard rekening houden met het comfort van het kind. Naast het bedje is het de moeite waard om een ​​klein mandje voor speelgoed te kopen.

Voor oudere kinderen, al vanaf twee jaar oud, kunt u zorgen voor het kopen van ander meubilair. Een bureau zal bijvoorbeeld gewoon nodig zijn, evenals een kleine kledingkast en verschillende dingen en speelgoed. En het bedje hier is al een grotere maat nodig.

Baby voor meisje met roze meubels

En aangezien het hoofdcriterium, net als eerder, de beschikbaarheid van een grote vrije ruimte is, moeten alle gekochte meubels zo compact en smal mogelijk zijn. Gelukkig zal een grote selectie van verschillende modellen u hiermee gemakkelijk helpen. Een voorbeeld hiervan is gecombineerd meubilair. De meest gebruikelijke optie is een wieg met twee niveaus, gecombineerd met een bureau. Vaak gebruikt en verschillende opklapbare meubels, die niet alleen op zichzelf smal zijn, maar waar nodig ook ruimte vrijmaken.

Voor moderne studenten is het noodzakelijk om te zorgen voor de aanschaf van een computertafel. Immers, in de tuin van de eeuw digitale technologieën, die niet alleen worden gebruikt voor entertainment, maar ook voor onderwijs. Het is belangrijk dat de gekochte tafel geschikt is voor de groei van de schoolkinderen van uw kind.

De kleur en het ontwerp van het te kiezen meubel moeten idealiter overeenkomen met het interieur dat door u is gecreëerd. Immers, een harmonieuze combinatie van alle onderwerpen met de algemene stijl van de ruimte speelt slechts een positieve rol. En wanneer je een interieur voor een kinderkamer voor een meisje maakt, is dit een van de belangrijkste parameters.

Baby voor meisjes

Een geschikt interieurontwerp maken

Het creëren van een interieur voor een kinderkamer voor een meisje is een zeer creatief proces, maar desondanks moet men zeer verantwoordelijk worden benaderd. Het gaat tenslotte om de kwaliteit en het doordachte interieur dat je creëert, en het hangt ervan af wat voor sfeer er in de kinderkamer zal zijn. Hetzelfde geldt voor de selectie van het kleurenpalet van de kamer.

Rechtstreeks moet het kleurenpalet worden geselecteerd op basis van de leeftijd van het kind. Als het gaat om kinderen tot twee jaar, dan is de meest optimale optie het gebruik van lichte en zachte tonen. Als extra kleuren wordt het aangeraden om heldere en kleurrijke kleuren te gebruiken die ervoor kunnen zorgen dat het kind de wereld om hem heen kent.

Baby voor een meisje met een boom

Het is ook de moeite waard om te onthouden dat u in elke zone uw eigen kleurenschema kunt gebruiken. In een slaapkamer bijvoorbeeld, zal het gebruik van gedempte kleuren optimaal zijn, terwijl in een rustruimte felle kleuren moeten prevaleren.

Als het een kwestie is van voorschoolse leeftijd en schoolleeftijd, is het hier al mogelijk om te spreken over een bepaalde stilering van het gebouw voor de belangen van uw kind. Voor meisjes is de ideale optie om een ​​kamer te creëren voor een kleine prinses. Hoewel u meer ontwikkelopties kunt overwegen. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van speciaal behang, ontworpen voor tekenen. En je kunt een bepaalde stilering en een smalle strook van vergelijkbaar behang combineren om te tekenen. De ruimte voor je creativiteit is groot genoeg en een tienerkamer gezellig maken voor je dochter zal niet werken.

Baby voor een meisje met een kat

Met de school is kinderen in dit opzicht gemakkelijker. Ze helpen je graag bij het creëren van het interieur van je toekomstige kamer en zullen alles doen zoals jij het wilt. Wat u op zijn beurt weer voor een deel van de zorgen zal behoeden.

Het belangrijkste om te onthouden is dat elke stijl die je kiest, helder en kleurrijk moet zijn. Immers, voor kinderen is de emotionele component erg belangrijk, ook al is het een kwestie van de kamer. Probeer daarom de meest positieve emoties te creëren tijdens het maken van het interieur. En vaak wordt dit bereikt door de juiste inrichting van de kinderkamer.

Baby voor een klein meisje

Competente selectie van decor

Het laatste, maar niet minder belangrijke onderdeel van reparatie en interieurontwerp is de juiste decoratiekeuze. En ongeacht leeftijd is decoratie gewoon noodzakelijk. Dus let hier speciaal op.

Baby voor een meisje met een roze garderobe

Al op jonge leeftijd bevordert het decor de ontwikkeling van het kind en het begrip van de wereld om hem heen. Daarom is het noodzakelijk om het te selecteren op basis van deze aspecten. Een goed voorbeeld hiervan is een kleine stilistische decoratie van het plafond boven het bed onder de sterrenhemel, waar de maan en de sterren afzonderlijk kunnen worden opgehangen.

Op latere leeftijd verandert het decor zelf. Als we het hebben over de stilering van de kamer, dan hangt de gebruikte decoratie in de eerste plaats af van het interieur zelf. Als het een kamer van een kleine prinses is, moet het decor dit benadrukken. En als uw kind al een schooljongen is, dan kan hij u heel goed helpen bij het stylen van zijn toekomstige kamer.

Baby voor een meisje met een groot bed

Wees niet verlegen over het gebruik en functionele inrichting. Als zodanig kunnen verschillende armaturen, fotolijsten of gestileerde tapijten worden gebruikt. Wordt vaak gebruikt voor decoratie en overkapping in de slaapkamer. Over het algemeen kun je alles stileren, vooral als je het zelf kunt, de beperkingen zijn alleen in je verbeelding.

Gestileerde baby voor meisjes

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

1 + 7 =