Mozaïek in het interieur van de badkamer (20 foto’s): prachtige ontwerpen

Het ontwerp van de badkamer met mozaïektegels is een chique en prachtige optie. Op de juiste manier aangepast, kan de mozaïektegel voor de badkamer nobelheid aan deze kamer geven, zelfs in een klein paneel hruschevke. Daarom is het niet verwonderlijk dat nu veel appartementseigenaren en huiseigenaars dit type inrichting kiezen bij het afwerken van hun badkamers. Ik moet echter wel zeggen dat het proces van het leggen van het mozaïek behoorlijk bewerkelijk is en daarom zal dergelijk werk veel duurder zijn dan standaardtegels. Maar het resultaat is natuurlijk veel interessanter. Voor de gelegenheid om zulke schoonheid te bewonderen, kunt u één keer betalen, maar dan voor vele jaren met plezier naar uw badkamer gaan. In het artikel zullen we bekijken welke nuances er zijn bij het ontwerpen van een badkamer met tegelsmozaïek.

Gouden mozaïek in de badkamer

Houd er rekening mee dat dit ontwerp een van de oudste is. Zelfs bij de opgravingen van oude baden, ontdekten de wetenschappers dat de Romeinse patriciërs de voorkeur gaven aan zo'n ontwerp van plaatsen waar ze hun badprocedures uitvoerden. De vloer en de muren van de beroemde antieke baden zijn ook mozaïek. Vervolgens was het mozaïek slechts één type - keramiek en soms geglazuurd met natuurlijk mineraalglazuur. Maar nu kunnen we ons moderne materialen veroorloven die langer meegaan, niet bang zijn voor schimmels en water, die in verschillende felle kleuren kunnen worden geverfd. Hiermee kunt u elk ontwerp implementeren.

Voordelen van mozaïek

Wat zijn de voordelen van het gebruik van mozaïektegels in uw badkamer die we zullen krijgen:

 • Het mozaïek in de badkamer is veel eleganter en ziet er stijlvoller uit dan de gebruikelijke tegel.
 • Mozaïek kleine details zijn veel eenvoudiger in te delen en zorgen voor moeilijk bereikbare hoeken en voegen, inclusief de vloer. Terwijl een tegel zorgvuldig moet worden aangepast, kan elke centimeter fataal worden en het hele ontwerp verpesten. Als u een mozaïek gebruikt, zullen de fouten in de berekeningen niet zo opvallen.
 • Bij gebruik van een mozaïek wordt het materiaal economischer geconsumeerd. Er zijn praktisch geen overblijfselen en puin over. Het mozaïek hoeft immers niet te worden gesneden. Er zal altijd precies het gedeelte zijn dat geschikt is voor een bepaalde hoek, verbinding. Van de tegel, soms zijn er genoeg verwende, afgesneden stukken, die moeten worden weggegooid. Maar zij betaalden geld voor hen.
 • Met behulp van het mozaïek kun je hele foto's in de badkamer zetten, complexe composities, panelen, passen verlopen, andere nuances in de vorm van een andere kleur. Een vloermozaïek zal de badkamervloer versieren. In het geval van tegels is dit onmogelijk vanwege de grootte.
Mozaïek voor het versieren van de muur achter de spiegel in de badkamer
Gedeeltelijk ontwerp van de badkamer met crème mozaïek

Blauw en veelkleurig mozaïek in de badkamer
Badkamer volledig ingericht met mozaïek

cons

 • Zo'n ontwerp kost meer dan alleen tegelwerk.
 • Er kan een probleem zijn bij het vinden van een meester met zijn handen. Zo'n klein en moeizaam werk, vooral een paneel of een combinatie van een mozaïekboom, vereist een zekere vaardigheid. Het is onwaarschijnlijk dat een beginnersfinisher aan uw wensen voldoet. Met een ingewikkeld en duur mozaïek kan alleen een ervaren meester het hoofd bieden.
Horizontale strook van mozaïek in de badkamer

Beige mozaïek in het ontwerp van de badkamer

Eenvoudige mozaïektegels

Vanwege de complexiteit van het leggen van het mozaïekweefsel, bedachten de ontwikkelaars manieren om het opmaken van het mozaïek in de badkamer aan te kunnen, zelfs onafhankelijk. Overweeg wat voor manieren.

Dit is een muur- of vloermozaïek op basis van - papier of gaas. De stukjes materiaal zijn hier al op een speciale flexibele basis aangebracht. Het blijft alleen om lijm aan te brengen en het werkstuk op de muur van de badkamer te plakken. Dit geeft de trimvereenvoudiging: het werk is sneller en het resultaat zal slechts licht afwijken van het "echte" mozaïek, dat in afzonderlijke delen wordt toegepast.

Een groot pluspunt is dat je zowel een monofone variëteit aan materiaal kunt vinden, als verschillende panelen en zelfs schilderijen, al geselecteerd door kleur en schakeringen. Je moet ze gewoon als puzzels op de muren leggen. Er is ook een ontwerp waarbij een boom en een mozaïek worden gecombineerd, het ziet er ook erg mooi uit.

Groen mozaïek in de badkamer

Meestal zijn deze flexibele blanks gemaakt van speciaal keramiek en glas. In de glazen versie is er een voordeel bij het kiezen van verschillende groottes van mozaïekdeeltjes. Glasmozaïek wordt aangebracht op het gaas en keramisch mozaïek wordt aangebracht op speciaal papier. Installatie in welke vorm dan ook zal anders zijn, maar niet erg moeilijk.

Wat zijn de nuances die het waard zijn om in gedachten te houden als je zelf het badkamermozaïek durft te plaatsen:

 • Als er niet veel ervaring is met afwerking, is het beter om op flexibele basis een mozaïek te kiezen. Dit zal het proces enorm vereenvoudigen, en zelfs een niet al te bekwame meester zal tevreden zijn met het resultaat.
 • Zorg ervoor dat u het oppervlak uitlijnt voordat u begint met het mozaïekwerk: verwijder alle onregelmatigheden, gaten, hobbels, als een boom ergens uitkomt, enz. Het mozaïek lijkt helemaal niet op oneffen oppervlakken.
Blauw mozaïek in de badkamer
Mooie smaragdgroene tegels in de douche in de badkamer

Mozaïek voor de vloer

Mozaïek kan niet alleen de wanden van de badkamer afsnijden. Als je het ontwerp op de vloer voortzet, kan dit een meer harmonieus beeld opleveren, in plaats van de vloer en muren met verschillende materialen af ​​te werken. De meest luxe badkamers, waarin de muren, het plafond en de vloer zijn ingericht, allemaal gedecoreerd met een vergelijkbare mozaïek. De duurste badkamers zijn in deze stijl ingericht, bijvoorbeeld onder een boom. Zelfs in een kleine badkamer ziet het mozaïekpaneel er chic uit. Met dit materiaal zijn zelfs de tafels en sokkels in de badkamer klaar. Kenmerken van de badkamervloer:

 • Voor de vloer heb je een sterkere en dikke tegel nodig voor het badkamermozaïek. Als de wandtegels glas kunnen zijn, dan voor de vloer - beter duurzaam keramiek, dat gegarandeerd bestand is tegen het gewicht van meubels en mensen.
 • Het ontwerp van de mozaïekvloer is duurder dan de decoratie van de muren, omdat dikkere en massievere elementen op zich duurder zullen zijn, zoals een boom voor afwerkingswerkzaamheden. Dit geldt voor een klein gebied.
 • Soms, om de vloer in de badkamer te versieren, gebruik je een mariene ronde kiezelsteen, die op een speciale manier wordt behandeld, bijvoorbeeld onder een boom. Dit bad is bijzonder goed en ziet er logisch uit in de huizen en huisjes aan de kust, ingericht in een ontspannen stijl.
 • Indien gewenst, kan het ontwerp van de vloer in de badkamer op zijn minst eentonig worden gemaakt, maar met een ornament, zelfs op een prachtig paneel, als de ruimte dit toelaat. Daarom is er voldoende ruimte voor de manifestatie van hun creatieve vermogens. Je kunt een unieke compositie maken door van je badkamer een kunstwerk te maken.
Tegels en mozaïeken combineren op de vloer in de badkamer
Zwart mozaïek op de vloer in de badkamer
Witgrijs mozaïek op de vloer in de doucheruimte
Mooie tekening met mozaïek op de vloer in de badkamer

materialen

 • Keramiek is niet bang voor mechanische schade, het is vochtbestendig. Meestal, en kies het. Keramisch mozaïek voor de vloer houdt de warmte goed vast in een koele tijd en koelt af in de hitte.
 • Glasmozaïek in het interieur van de badkamer is niet bang voor hoge temperaturen en water. Maar als het glas al enige tijd in contact komt met een zuur medium, zal het beginnen af ​​te breken.
 • Steenachtig materiaal (bijvoorbeeld in de vorm van kiezels) is niet bang voor water, zeer duurzaam en ziet er geweldig uit in de badkamer, zelfs in een kleine. Maar deze trim is inherent aan de hoogste prijs. Ja, en het wordt niet in alle winkels van bouwmaterialen verkocht. Om een ​​behoorlijke keuze aan vormen en kleuren te hebben, zult u hoogstwaarschijnlijk dit soort materiaal op internet moeten bestellen.
 • Wandmozaïek van smalt geniet ook van welverdiende populariteit. Smalta - een stuk duurzaam ondoorzichtig glas. Het kan verschillende kleuren en vormen hebben, u kunt bijvoorbeeld een kleur onder de boom kiezen. Maak van Smalt verschillende schilderijen en panelen, ook op bestelling. U kunt bijvoorbeeld de portretfoto's van de artiesten in volle groei bestellen en dit paneel bewonderen door in bad te gaan.
 • Er is zelfs een metalen mozaïek. Het is uitstekend voor de badkamer, de speciale behandeling maakt het materiaal bestand tegen roest en corrosie.

Professionele afwerkers raden muren aan om uit keramiek of glas te kiezen, en als u een vloer wilt maken, kies dan een steen of graniet. Sommige meesters raden zelfs aan om een ​​ontwerp uit een mozaïek te maken, in combinatie met gewone tegels. Deze muurconstructie ziet er ongewoon, maar stijlvol en interessant uit - je kunt bijvoorbeeld een compositie voor een boom maken. Dit geeft een individueel ontwerp aan de badkamer en verlaagt de kosten van het project.

Zwart en wit mozaïek in de badkamer
Rond mozaïek in de badkamer
Gouden-wit mozaïek in de badkamer

Hoe te zorgen

Stel dat je een mozaïekpaneel in je badkamer hebt gemaakt en van het resultaat hebt genoten. Maar nu moet je weten hoe je voor deze schoonheid moet zorgen, zodat deze zo gelukkig mogelijk is voor het oog:

 • Voor een dergelijk ontwerp is erg belangrijk goede ventilatie. Denk eens na over deze vraag. Als je niet voldoende lucht in de kamer hebt, kun je door een hoge luchtvochtigheid al snel een vervelende schimmel of schimmel in de voegen en naden zien, die op geen enkele manier het ontwerp van de badkamer zal versieren.
 • Wees voorzichtig met occasionele naden met speciale fungiciden - oplossingen die de vorming en verspreiding van schimmel en schimmel voorkomen. Ze werken ook goed en hout.

Over het algemeen hoeft u niet constant ingewikkelde zorg te dragen voor mozaïektegels. Het is sterk genoeg en heeft een lange levensduur. Als het antieke mozaïek in een volledig functionele staat is bewaard, dan zal het zeker in onze badkamer zo veel dienen als nodig is. Daarom versier je je badkamer met prachtige glanzende stukken steen of keramiek en geniet je van een prachtig dagelijks resultaat.

Paarse mozaïek in de badkamer
Blauw en wit mozaïek in een lichte badkamer
Mooi mozaïekpatroon in de badkamer
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

4 + 2 =