Mobiele scheidingswanden – een ideale variant van visuele zonering (24 foto’s)

Niet-standaard lay-out van gebouwen vandaag is een uitstekende gelegenheid om op elk moment van de dag interessante zones te benadrukken. Met mobiele partities vorm je je eigen ruimte en sfeer. Door de combinatie van verschillende van dergelijke partities krijgt het gebouw een multidimensionaliteit zonder verlies van vierkante meters.

Scheiding van bamboe in de badkamer
Witte mobiele scheidingswand in het interieur

De hoofdfunctie van de partities is het creëren van visuele zones in de ruimte van de ruimte. Door het type bijlage en beweging zijn draagbare en mobiele partities verdeeld.

Scheiding van glazen blokken in het interieur
Scheiding van kralen

Verdeling van de vloer

Draagbaar systeem (vloer) - een apart object dat niet aan de muren, het plafond of de vloer is bevestigd. Waardigheid - gemakkelijk doorgeven en de mogelijkheid om op elke plaats uit vrije wil een "vertrouwelijke" zone te creëren. Dergelijke scheidingswanden sluiten gemakshalve het hoofdeinde van het bed of trekken zich terug in een leunstoel van de omringende drukte. Voer in grotere mate een decoratieve functie uit dan een scheidingsfunctie.

Decoratieve partitie in het interieur van het appartement
Houten mobiele scheidingswand in de gang

Voordelen van het scherm:

 • afwezigheid van een speciale installatie;
 • geschikt voor gebruik in elke kamer;
 • een verscheidenheid aan materialen die worden gebruikt voor het maken van lijsten en doeken;
 • de mogelijkheid om verschillende modellen met uw eigen handen te maken;
 • de eenvoudigste beweging van het product, zodat u snel de zoneringruimte kunt maken / reinigen;
 • in geassembleerde vorm neemt het praktisch geen ruimte in en kan het in een kast / pantry worden opgeborgen.
Gipsplaatpartitie
Partitie in de woonkamer

Tegens van de constructie:

 • uitsluitend visuele verdeling van de ruimte;
 • afwezigheid van geluids- en warmte-isolerende eigenschappen.

De mobiele schermpartitie bestaat uit verschillende typen: gevouwen, flexibel en single-screen.

Mobiele partitie in het appartement
Loft-stijlpartitie

Wing-model

Dit is de meest bekende partitie voor het in zones onderverdelen van ruimte in de kamer. De constructie bestaat uit een star frame en meerdere vleugels verbonden door het type accordeon. Als basis werd oorspronkelijk hout gebruikt en in moderne modellen worden al metaal en plastic gebruikt.

De sjerpen zijn bevestigd met behulp van piano / meubellussen en in sommige modellen - met behulp van stroken van dichte stof. De hoogte van het blad varieert van 1,5 m tot 1,8 m en de breedte kan variëren van 0,4 m tot 0,6 m.

Decoratief ontwerp van het scherm - een breed veld voor de manifestatie van vele vormen van creativiteit. Dit is houtsnijwerk of smeden, schilderen op hout, decoupage op stof, schilderijen op papier. Het is niet moeilijk om een ​​product te kiezen voor elke stijl van interieur: van barok en klassiek tot hightech. Als u een exclusief model wilt hebben, is het mogelijk om een ​​gevouwen scherm met uw eigen handen te maken.

Pendulumverdeling in het interieur
Metalen scheidingswand in het huis

Flexibele schermen

Deze moderne interpretatie van het scherm bestaat uit één blad, dat naar believen kan worden gebogen. Voor opslag klapt het model in een rol, omdat de stijve zijpanelen worden bevestigd met flexibele materialen.

Modellen met één scherm

Het ontwerp van de scheidingswand voor het in zones onderverdelen van de ruimte lijkt op het vouwmodel met het enige verschil - het product is gemaakt in de vorm van één groot blad. Voor stabiliteit zijn deze structuren uitgerust met poten met brede hielen of beugels. Niet-standaardmodellen hebben dichte of spleten voor kranten en tijdschriften.

1
Mobiele scheidingswand in Art Nouveau-stijl
Zonering van de woonkamer met planken

Hoe je zelf een scherm maakt

De meest eenvoudige optie - een systeem van houten frame met stoffen doeken. Voor het werk dat u nodig heeft: houten blokken 4x4 cm, boren, schroeven met scharnieren, schuurpapier, stopverf, verf, weefsel van de gewenste kleur, meubel nietmachine of speciale anjers.

Stadia van het werk

We maken de staven voor het frame met een snelheid va
n 6 balken van 180 cm lang en 6 blokken van 50 cm. De oppervlakken van de blanks worden geschuurd tot een gladde massa.

Montage van het frame: lange staven worden per paar op een afstand van 0,5 m gelegd. Tussen de lange delen worden op regelmatige afstanden drie korte banen gelegd (vooraf van de randen trekken we terug naar 0,15 m). De bruggen worden met lange schroeven aan de uiteinden van de liggers bevestigd. Op deze manier zijn drie flappen gemonteerd.

Partitie in de gang

Het frame van de mobiele partitie wordt behandeld met putty - onregelmatigheden, scheuren worden geëlimineerd. Na het drogen worden de flappen herhaaldelijk besmeurd met fijnkorrelig schuurpapier. Het frame is geverfd met de gewenste schaduw.

Het doek wordt gesneden: zes rechthoeken met een afmeting van 152x50 cm worden uitgesneden, de rechten worden een halve centimeter langs de randen van alle onafgewerkte stukken gelegd. De emissierechten zijn weggestopt en blijven steken op de typemachine.

Glazen scheidingswand in het frame

De laatste fase. De kleppen zijn verbonden door lussen. De stof is aan de zijkant van het blad bevestigd door de gekantelde zijde met decoratieve meubelknoppen of een nietmachine.

Varianten van productieschermen door hun eigen handenmassa. Varieert het aantal folders en hun afmetingen, materialen voor het frame en folders, de inrichting van de doeken.

Scheiding in de tekening in het interieur

Mobiele partitiemodellen

Deze modellen hebben een stijf frame. Profielen zijn gemaakt van verschillende materialen: staal, aluminium, hout, kunststof. De meest populaire optie - mobiele aluminium afscheidingen, die geen permanente bevestigingen op oppervlakken hebben. Rollen zijn bevestigd aan het onderframe van het model, waardoor de structuur gemakkelijk kan worden verplaatst en soms in het horizontale vlak kan worden gevouwen.

Scherm in het interieur

voordelen:

 • mobiele glazen scheidingswand heeft een origineel en helder uiterlijk;
 • De mogelijkheid om materialen (plastic, glas, metaal) te gebruiken die eenvoudig worden verwerkt;
 • eenvoudige installatie / demontage van mobiele scheidingswanden voor thuis en gemakkelijk transport naar een andere plaats;
 • De operationele kenmerken van het glas maken het gebruik van scheidingswanden in elke ruimte (droog, nat) mogelijk. Mallen en schimmels verschijnen niet op de structuren;
 • aanwezigheid van afzonderlijke elementen die gemakkelijk en snel kunnen worden vervangen in geval van schade;
 • Lage kosten (in vergelijking met de constructie van stationaire wanden, zelfs als deze geen hoofdmuren zijn);
 • gebruik van materialen die handig en gemakkelijk te onderhouden zijn - u kunt nat en droog reinigen;
 • Mobiele scheidingswanden op wielen kunnen worden gekozen van vloer tot plafondhoogte.
Verdeling van hout in de slaapkamer
Vaste scheidingswand in het interieur

nadelen:

 • gedeeltelijke isolatie-eigenschappen (meestal van visuele aard);
 • hoge kosten, met name "slimme" mobiele scheidingswanden voor zonering (met kunstmatige verlichting, verkrijgt het oppervlak transparantie en met natuurlijke nevel).
Scheiding van glas in het interieur

Soorten glaspanelen:

 • ondoorzichtig - ondoorzichtig glas, overslaan van een deel van het licht en beperkend zicht, soms vervangen door een film;
 • spiegel of textuur - wordt ingesteld rekening houdend met het ontwerp en de ruimte van de kamer. Reflecterende oppervlakken veranderen visueel de geometrie van de kamer en voegen ruimte toe.

Het is heel gebruikelijk om speciale glassubstituten te gebruiken - polycarbonaat (veilig, lichtgewicht, schokbestendig materiaal), acryl plexiglas (gemeenschappelijk interieurmateriaal).

Schapindeling in het interieur

Glazen mobiele scheidingswanden voor het appartement zijn erg populair vanwege de keuze van het doek: transparant, mat of getint glas, de aanwezigheid van een patroon (reliëf of gemaakt in de techniek van spuiten).

Valse muur in het interieur

Instellingsopties:

 • scheiding van keuken / woonkamer van slaapkamer / kinderdagverblijf, badkuip van doucheruimte;
 • glazen mobiele scheidingswanden onderscheiden comfortabel een zone van ontspanning (met planten, een aquarium) in een grote woonkamer of werkruimte in de slaapkamer.

Door de veelzijdigheid en verscheidenheid van glazen scheidingsvarianten is het mogelijk de ruimte te vullen met natuurlijk zonlicht en modellen te kiezen voor elk interieur. Dankzij moderne technologieën die worden gebruikt voor het maken van doeken, garanderen glasstructuren veiligheid en betrouwbaarheid.

Mobiele scheidingswand in de badkamer

Natuurlijk zullen mobiele partities geen vervanging zijn voor volwaardige wanden. Ze zullen echter perfect de stijlvolle zonering van de kamer uitvoeren zonder het gebied te verliezen. Voor het model is een echte decoratie van de kamer geworden, het is wenselijk om zich te houden aan de algemene stijl van het interieur. Voor omgevingen in de stijlen van de Provence, Classics, Country, is het beter om houten of smeedijzeren schermen te gebruiken. Strenge lijnen van high-tech stijlen, minimalisme, loft benadrukken mobiele glazen wanden op aluminium frames.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 2 = 1