Luchters voor de keuken (37 foto’s): originele en stijlvolle modellen

Prachtige kroonluchters voor de keuken - niet de meest klassieke, maar zeer effectieve oplossing. Ze kunnen de rol spelen van het hoogtepunt waarop het keukenontwerp zal worden gebouwd. Alleen een kroonluchter kan het aanvullen en het echt uniek maken.

Stijlvolle zwarte kroonluchters in een beige zwarte keuken

In de moderne wereld is het noodzakelijk dat de keuken niet alleen algemene, maar ook lokale verlichting kiest. Dit laatste is in de regel niet minder belangrijk.

Kroonluchters voor de keuken - kies op stijl

Voordat u koopt, moet u weten wat het geheim is van de juiste keuze van de kroonluchter, die de keuken of eetkamer verlicht. Stijlvolle kroonluchters zijn een apart type hangende plafondlampen, die uit een reeks lampen bestaan. Dit is hun belangrijkste onderscheidende kenmerk van alle andere verlichtingsapparaten.

Gesmede kroonluchter met kaarsvormige lampen

De markt presenteert een verscheidenheid aan kroonluchtersmodellen, maar hoe kies je die in zo'n breed bereik?

In eerste instantie moet u bepalen wat de rol van de kroonluchter in uw keuken is en wat de kleur ervan zal zijn. Zal het de belangrijkste lichtbron zijn of zullen de modellen in eerste instantie als decor dienen?

Bij het kiezen, is het belangrijk in welk interieur de kroonluchter zal worden geplaatst, en in het algemeen moet dit worden geleid door dit criterium. Houd bij het kiezen van verlichting rekening met meubels, muren, details en decorelementen. Stijlvolle kroonluchters voor de keuken kunnen geen apart element zijn in het geheel, ze moeten het zeker aanvullen.

Zwarte kroonluchters in de keuken met een eiland
 • Voor een moderne keuken is het beter om modellen te kiezen van moderne - creatieve vormen, gemaakt van de nieuwste materialen. Het kunnen laconieke en multifunctionele kroonluchters zijn in de vorm van ballen, kubussen, cilinders. Ze kunnen zelfs vierkant zijn. Bovendien, als de keuken niet zo veel pomposity is, kunt u het met een kroonluchter selecteren. Ontwerpers komen hier precies goed.
 • In de keuken in de klassieke stijl is het kiezen van een kleine kroonluchter lampenkap met hangers. Ook zal de klassieker worden aangevuld met een hightech of kristallen kroonluchter. De kleur van het glas kan verschillen, alles op verzoek van de eigenaar: van transparant tot kleur. In het klassieke interieur gebruiken ontwerpers vaak een klassieker: een kroonluchter met stoffen tinten. Maar dergelijke modellen zijn het best geplaatst boven de tafel, alleen in de eetzaal, kunt u ook in de keuken-studio. Als je dit model in een kleine keuken of in de buurt van het kookgedeelte ophangt, wordt het plafonds snel vuil.
 • Keukenland, de Provence of in de stijl van Italië moeten gesmede of houten kroonluchters met lampen in de vorm van kaarsen versieren. De stijl van de Provence ziet er goed uit in de keuken, het geeft de gastvrouw maximale vrijheid in de inrichting. Bovendien kan de unieke sfeer van deze stijl de zuidelijke motieven en moderne stilistiek vertalen naar realiteit. Soms wordt deze stijl ook wel het land van Frankrijk, en het is niet een fout, omdat het dorp elementen geven het interieur een speciale warmte en gezelligheid, comfort en gastvrijheid. Designkeukens in landelijke stijl of de Provence vormen een ideale aanvulling op modellen waarvan het oppervlak kunstmatig is verouderd. Het kan lijken op zilveren of bronzen munten.
 • In het interieur, gemaakt in ethno-stijl, moet de keuze van de eigenaar stoppen op de lampen van dezelfde stijl. Ze kunnen met een fan zijn. In dit interieur komen ook kroonluchters uit Japan: ze zijn houten, ze kunnen worden gedecoreerd met een lampenkap, ze kunnen van rijstpapier worden gemaakt. Boven de tafel kun je lantaarns bevestigen uit Marokko, gekleurde figuren en soortgelijke decorelementen.
 • Hightech-modellen voor keukens van deze stijl kunnen aan het plafond of opgeschort zijn. Ze moeten zijn gemaakt van materialen van koude tinten. De kroonluchter kan worden versierd met zwarte grafische details. Alles moet strikt volgens geometrische fores zijn. Wat materialen betreft, is het mogelijk om dergelijke opties te gebruiken: modellen van metaal, plastic, glas.
 • Floristiek - deze stijl zelf is mooi en elegant. Het uiterlijk en originele ontwerpen die zijn versierd met bloemblaadjes en bloemen. Verlichting voor een dergelijke keuken moet geschikt zijn. Het is een passende kristallen kroonluchter, als de keuken is verbonden met de eethoek of een kroonluchter van de Art Nouveau-stijl. In de verkoop zijn er ook stijlvolle kroonluchters van het floristische type, ze kunnen glas, plastic zijn.
Zwart en wit designer kroonluchter voor de keuken
Originele zwarte kroonluchters
Mooie gesmede kroonluchter met glas voor keuken
Witte kroonluchter met metalen inzetstuk voor een lichte keuken

Verlichting keuze

Veel mensen denken dat het kiezen van een lamp gemaakt van glas of ander materiaal voor de keuken heel eenvoudig is. Opknoping in het midden van de kamer een ongewone oranje lamp - en het probleem is al opgelost. Maar dit is niet waar! Moderne ontwerpoplossingen vereisen totaal verschillende spelregels. De keuze van keukenverlichting dient plaats te vinden tijdens de bouwfase, zodat het reparatieteam de bedrading naar het armatuur in het gekozen gebied kan verbergen. In welke volgorde is het nodig om verlichting te kiezen en te kopen?

Originele kroonluchter met woorden

Adviseert om dit te gebruiken:

 1. Kleine lampen die zich boven het werkoppervlak bevinden (dit is de belangrijkste zone);
 2. Verlichting voor de eethoek van de keuken (de eerste twee zones volgens de gebruiksfrequentie);
 3. Plafondlampen die de hele kamer verlichten. De meest ideale optie is dat plafondmodellen alleen een hulpfunctie uitvoeren. In grote kamers is het eenvoudig noodzakelijk, maar in een kleine ruimte kan het worden verlaten;
 4. Afzonderlijk moet u een hoogtepunt in de keuken van decoratieve aard bedenken: als een optie kan het LED zijn
  .
Kroonluchter van metaal en glas voor keuken met lampen in de vorm van kaarsen
Metalen halfronde lampen in de keuken in de stijl van hightech
Glazen smaragdgroene kroonluchter in de stijl van de Provence
Bruine kroonluchter in een klassieke keuken
Elegante kroonluchter in de stijl van de Provence

Gemeenschappelijk licht

Van oudsher is de keuken lampen opgehangen aan een lamp of een ventilator, maar deze klassieker is een beetje verouderd, omdat dit type verlichting is nauwelijks ergonomisch. Het licht concentreert zich in het centrale deel van de ruimte, waar in wezen niets is gelegen. Het is beter om een ​​kleine keukenlamp te kiezen. Maak ophangingen, lokaliseer licht in de buurt van het werkgebied, installeer het en op hangerkluisjes. In dit geval doet de kleur van de lamp er niet toe, als hij maar de eigenaars leuk vond. De meest klassieke is de kroonluchter van de Art Nouveau-stijl. Over het algemeen is het de moeite waard om het gebied in de keuken te benadrukken, waar u het vaakst zult zijn. Degenen die zich niet kunnen voorstellen dat de keuken, waar de lamp niet twee of drie lampen, en het is niet in het centrum, is het raadzaam om op te hangen direct boven de tabel. Een modern alternatief voor keukenluchters is een verlaagd plafond met ingebouwde spots (kleine halogeenlampen).

Klassieke kroonluchter in moderne keuken

Keuken kan niet worden voorgesteld met "overbodig licht". In grotere kamers is dit zelfs nog noodzakelijker. Eigenaars zullen de voordelen van verlichting die in het meubilair is ingebouwd kunnen waarderen. Het zal alleen zinvol zijn als ze op zoek zijn naar de noodzakelijke kruiden of gerechten in de diepte. Noodzakelijke dingen kunnen boven de plafonds liggen.

Deze verlichting is beter om na te denken op voorhand, met andere woorden (als je wilt om de nodige gemak te verkrijgen), wordt u gedwongen om vrijwel alle rekken en kasten aan de muur te ontmantelen los: anders bezit zijn van een stille installatie van de achtergrondverlichting zal onmogelijk worden.

Ondanks de klassiekheid geven huisvrouwen er de voorkeur aan om armaturen met een ventilator te gebruiken, die onmiddellijk twee noodzakelijke functies combineren.

1

Fotoselectie

Een grote kroonluchter met glazen hangers in een klassieke witte en groene keuken
Lichte kroonluchter in een klassieke keuken
Witte kroonluchter en vleklicht in een moderne keuken
Rechthoekige kroonluchter in de keuken in hightech-stijl
Moderne kroonluchter met luchtzuiveringsfunctie
Modern keukenbinnenland met een glaskroonluchter
Originele kroonluchters in het interieur van de keuken

Originele kroonluchters in het interieur van de keuken
Gesmede kroonluchters met imitatiekaarsen
Een ongewone kroonluchter in het interieur van de Art Nouveau
Kroonluchter met de imitatie van kaarsen in de klassieke rente
Kroonluchters in de stijl van hightech
Ronde klassieke kroonluchter
Zwarte kroonluchter in een modern interieur
Twee kleine kroonluchters in een klassiek keukeninterieur
Metalen kroonluchters in het klassieke interieur
Grote ronde kroonluchter boven de keukentafel
Klassieke kristallen kroonluchter
Gesneden witte kroonluchter in het interieur van de keuken
Kroonluchter met schaduwen in het binnenland van de keuken
Kroonluchter met een roze doek
Metalen kroonluchter in een licht interieur
Rechthoekige kroonluchter
Metalen kroonluchters boven een marmeren blad
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

98 − 91 =