Kleur in het interieur van de woonkamer (50 foto’s): mooie combinaties

Het kleurontwerp van het appartement is erg belangrijk in het ontwerp. Elke kamer in het huis moet een doordachte combinatie van kleuren hebben - het gaat natuurlijk om de woonkamer. De woonkamer is immers het centrum van het huis, de plaats waar het gezin samenkomt, vrienden, er zijn vergaderingen en vieringen - hier zullen alle huishoudens en gasten de meeste tijd doorbrengen. Daarom moet u de kleur in het interieur van de woonkamer zorgvuldig overwegen. Hoe het correct te doen, zullen we in het artikel vertellen.

Blauwe en witte woonkamer met open haard
Witte en groene woonkamer
Woonkamer in beige tonen

Hoe een kleur kiezen voor de woonkamer

We zullen uitzoeken op welke punten u zich moet concentreren bij het kiezen van de juiste kleurencombinatie voor de woonkamer:

 • Het is noodzakelijk om rekening te houden met de beroemde regel van ontwerpers: het gebruik van dergelijke kleurverhoudingen als - 10-30-60. Deze cijfers betekenen dat 60% van de basiskleur aanwezig moet zijn in het interieur, 30% extra, gecombineerd volgens de tint in de hoofdkleur en 10% - contrast of accent, wat niet vergelijkbaar is met de eerste twee. Maar ze moeten er daarnaast harmonieus uitzien. Je kunt bijvoorbeeld deze combinatie samenbrengen: als de kleur de beige kleur van de muren krijgt, voeg je groen toe als extra. En verwater al deze pracht met de turquoise kleur van de bank en gordijnen. Zo krijgt het interieur levendigheid en dynamiek, ziet het er modern en mooi uit. Als contrasten worden meestal heldere, pakkende, verzadigde kleuren gebruikt.
 • Als u geen oog hebt voor een combinatie van kleuren in het interieur van de woonkamer en betwijfelt welk interieur u het meest aangenaam zal zijn, kunt u deze methode gebruiken: analyseer zorgvuldig uw kledingkast en begrijp welke kleur het vaakst te vinden is onder de kledingstukken. Dit is de kleur die u nodig hebt om het hoofdontwerp in het ontwerp van de woonkamer te maken. Helder of vervaagd, koud of warm, maar je favoriete tinten zullen aangenaam zijn voor het oog en nauwkeurig in alle opzichten zijn gerangschikt. De selectie van een aanvullende en contrastrijke tint moet al worden aangepast onder de hoofdtint, zodat ze gecombineerd en geharmoniseerd zijn. Deze combinaties kunnen opnieuw worden bekeken op kleding of op gespecialiseerde sites en in catalogi. Versier de muren, de vloer en het plafond, kies de kleur van de gordijnen en de sofa volgens dit principe - en een goed visueel resultaat van het werk wordt gegarandeerd.
Beige, bruin en wit in het interieur van de woonkamer
Grijs en blauw in het interieur van de woonkamer
Bordeaux, witte en gouden kleuren in het interieur van de woonkamer

Bordeaux, witte en gouden kleuren in het interieur van de woonkamer
Zwart, wit, blauw en blauw in het interieur van de woonkamer
Romig witte woonkamer

Beige, wit, roze en lichtgroen in de woonkamer met open haard
Witte en blauwe woonkamer
Witte en olijven woonkamer
Beige en bruine moderne woonkamer
Mooie combinatie van bloemen in de woonkamer
Bruin-beige woon-eetkamer
Lichte woonkamer in Scandinavische stijl
Wit, beige, bruin en zwart in het interieur van de woonkamer
Roze muren in de woonkamer
Blauwe bank in de woonkamer

Functies van modern kleurontwerp

Laten we eens kijken welke functies het populairst zijn in het kleurontwerp van de woonkamer:

 • Sinds de minimalistische stijl met zijn beknoptheid, eenvoudige en duidelijke lijnen is nu in hoog aanzien, moet de oproer van kl
  euren en kleuren in de woonkamer met een dergelijk interieur worden vermeden. Kleuren moeten eenvoudig, natuurlijk, natuurlijk en natuurlijk zijn. Ideaal voor de decoratie van muren en andere oppervlakken geschikt zwart, bruin, beige, grijs, wit, doet geen pijn en een beetje groen. En omdat accenten in de hoeveelheid van diezelfde 10% elke heldere tint kunnen hebben: groen, rood, lichtgroen, roze, oranje en anderen. Ze kunnen worden gebruikt voor het stofferen van een bank, gordijnen van textiel.
 • Als het ontwerp van de woonkamer is gemaakt in klassieke of traditionele vorm - met massief houten meubels, stevige tafels en ladekasten - in dit geval is de beste kleurkeuze goud, bruin, beige, bordeaux, turkoois, omdat de donkere tint wordt gebruikt. Dergelijke tinten zijn in staat om de rijkdom en schoonheid van meubels en interieurartikelen op de meest gunstige manier te benadrukken. Te heldere kleuren worden niet gebruikt voor dit interieur. In deze kleuren wordt de coating aangebracht op muren, stoffering van stoelen en een sofa, de kleur van gordijnen.
 • Moderne trends benadrukken het verlangen naar een natuurlijk, natuurlijk begin. Daarom is in de overgrote meerderheid van de gevallen het ontwerp van woonkamers nu inherent aan dezelfde richting. Dat wil zeggen, kleuren van natuurlijke tinten, verdund met zeldzame lichtpuntjes. Dit ontwerp van wanden en meubels ziet er stijlvol, elegant en modern uit. Daarnaast zijn natuurlijke tinten het meest comfortabel voor onze ogen, deze kleuren van muren en decor dragen bij aan ontspanning en ontspanning.
 • Pastelkleurige en vintage-gedempte kleuren zijn ook een moderne rage van de interieurmode. Zulke tinten van muren, gordijnen en stoffering van de bank zijn vooral geschikt voor woonkamers in de stijl van de shebbie-chic of de Provence en roepen de gedachte op aan een gezellig landhuis. Ze kunnen echter wel in het appartement worden gebruikt. Lichte, lichtgekleurde, enigszins "vervaagde" tonen geven de indruk van de zon te branden, de ruimte uit te breiden, te vullen met licht en gezelligheid. Heldere kleuren worden niet gebruikt.
 • Vaak worden, om de muur of de kleuren van gordijnen te versieren, gradiënten en sierlijke kleurovergangen gebruikt die helpen om de ruimte te harmoniseren en de hele woonkameromgeving een-op-een te maken.
Geel, wit en zwart in de woonkamer met open haard
Blauw, bruin en wit in de woonkamer
Witte, bruine, zwarte en rode kleuren in de woonkamer
Witte, zwarte en gele kleuren in het interieur van de woonkamer
Blauw, wit en bruin in het interieur van de woonkamer
Smaragd, goud, wit en zwart in het interieur van de woonkamer
Gele en wit-roze muren in de woonkamer
Beige muren in de woonkamer
Oranje-blauwe accenten in de beige woonkamer
Wit, crème en zwart in de woonkamer
Zwart en wit modern interieur
Woonkamer-keuken in witte tinten
Beige en bruine woonkamer
Groene, witte en beige kleuren in de woonkamer
Grijsbruine moderne woonkamer

tips

Enkele nuttige punten die zullen helpen om de beste combinatie van kleuren in het interieur van de woonkamer te kiezen:

 • Wees niet bang om felle kleuren te gebruiken. Stel dat u de woonkamer heeft ingericht in een klassiek ontwerp, met een bruine, nobele beige tint en een beetje groen. En alles is mooi en waardig, maar er ontbreekt iets, er is een gevoel van een beetje saaie ruimte. Dus revitaliseer deze selectie kleuren door onverwachte oranje of roze vlekken toe te voegen. Kan komen en turkoois en warm geel en andere fel contrasterende tinten. In deze accentkleur kunnen decoratieve kussens, wandpanelen, bankstoffering en andere decoratieartikelen worden gemaakt. En je zult zien hoe de muren en meubels in de woonkamer zullen spelen, het interieur wordt warmer en interessanter.
 • Diepblauw mengt goed met bessentonen. Probeer de wanden en het meubilair van de woonkamer in een blauw-bordeaux-versie met een accent te decoreren, bijvoorbeeld in een donkergroene versie. Alleen kleuren moeten worden gedempt, warme, natuurlijke tinten, geen neon of zuur. De woonkamer in dit ontwerp krijgt een luxe uitstraling: de kleur van de muren, de bekleding van de bank, de gordijnen - alles ziet er harmonieus uit. Samen, op deze manier, zal een dergelijke selectie uw kleurendenken en decorativiteit aangenaam maken.
 • Als de woonkamer is uitgevoerd in een strikt zwart-wit ontwerp, kunt u de muren verfraaien met felle kleuren van rode of gele tinten of een beetje groen toevoegen. U zult
  zien hoeveel het interieur daarna zal veranderen, de woonkamer krijgt onmiddellijk een levendige, warme uitstraling.
 • Het is beter om warme, zachte kleuren te kiezen voor decoratie van muren, gordijnkleuren en stoffering van een bank, in plaats van koude. De woonkamer, ingericht in warme kleuren, ziet er altijd gezelliger en comfortabeler uit. Beige en oranje zijn altijd visueel comfortabeler dan lila of kille blauw.
 • U kunt een optie kiezen die dapper genoeg is: om de hele woonkamer in lichte mintzand-kleuren te ondersteunen. En voeg als contrasterende tint een donkerbeige, turquoise tint toe of voeg een fel groen toe. Zo'n woonkamer zal een echte trots zijn op de gastheren en een ideale plek voor ontspanning en ontmoetingen met vrienden.
 • Gebruik niet te veel details van contrasterende kleuren - een grote of twee of drie kleine zijn genoeg om de hoofddecoratie van de kamer te verduisteren. Bijvoorbeeld, in een grijs-beige woonkamer, een felrode grote bank of een paar kleine kussens en een foto op de muur van een contrasterende kleur ziet er geweldig uit.
 • Hoe natuurlijker het basiskleurenschema van de vloer en muren, des te meer gedurfde experimenten met een contrasterende gordijnen en een bank die u zich kunt veroorloven.

Welke kleurencombinatie u ook kiest, vergeet niet de regel van evenredigheid van contrasterende en primaire kleuren te volgen - en ongetwijfeld zal zelfs een onafhankelijk ontwerp van de woonkamer er geweldig uitzien.

Koraal, wit, beige en bruin in het interieur van de woonkamer
Grijs, blauw, wit en bruin in het interieur van de woonkamer
Geelbruine woonkamer
Grijs, wit en bruin in de woonkamer
Blauw, zwart, wit en bruin in een gezellige woonkamer
Witte en groene woonkamer
Blauw, smaragd, geel, bruin en wit in de woonkamer
Zwart, wit en bruin in een minimalistische woonkamer
Rood, blauw en beige in de woonkamer
De bruin-witte woonkamer
Grijs, wit, blauw en rood in de woonkamer
Beige salon
Grijs, zwart en bruin in het interieur van de woonkamer-keuken
Oranje hoekbank in de woonkamer
Grijs-witte moderne woonkamer
Wit, zwart en grijs in de woonkamer met open haard
Bruine, gele en turkooise kleuren in de luxueuze woonkamer
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

80 + = 89