Keukeninterieur 8 m² M. m. (50 foto’s): moderne varianten van planning en decoratie

De indeling van een kleine keuken is een probleem van veel nieuwe en oude appartementen, evenals een ziek onderwerp voor huisvrouwen. De keuken is de belangrijkste plek in het huis, want hier koken ze met liefde voor het hele gezin en bewaren ze ook veel eten, gerechten en andere huishoudelijke artikelen. Het project van een interieur van de keuken in de grootte in 8 кв. m. wordt een spannende taak, als je kennis maakt met enkele ontwerpregels. Voorbeelden van de juiste plaatsing van meubels, lay-outopties, optimaal gebruik van de ruimte - het is in feite heel eenvoudig.

Lichte keuken 8 m²

Varianten van de keukenindeling in 8 m² M. m.

Om compactheid en gemak te combineren, is de eerste stap om de lay-out te kiezen:

 • Tweerijige variant - alle elementen van het interieur zijn parallel aan elkaar;
 • optie met één rij - alle elementen bevinden zich langs dezelfde muur - handig, maar moeilijk te implementeren in een kleine keuken, u zult het aantal meubels en apparatuur moeten verminderen;
 • lay-out in een halve cirkel - het midden bevindt zich tegenover de ingang en het meubilair in het interieur bevindt zich langs twee zijwanden. Een dergelijke lay-out wordt vaak aangevuld door een toog;
 • L-vormige lay-out - wordt beschouwd als een van de beste oplossingen voor keukens met een klein gebied, bespaart ruimte door een hoek te gebruiken waar meestal een hoekset wordt geplaatst. Zo blijft er een vrije zone voor de eettafel, met deze optie vaak gebruikte inbouwapparatuur;
 • lay-out met het "eiland" - ideaal voor een vierkante keuken. In een handig werkgebied in het centrum kunt u voedsel snijden, drogen en bereiden, en kunt u al klaargemaakte gerechten bereiden, een uitstekende vondst voor de gastvrouw.
Contrast keuken 8 m²
Zwarte keukenset

Lichtgroene muren in de keuken 8 m²
Kleine hoekset
Grijze U-vormige keukenset

Wijn witte keuken 8 m²
Lichte keuken in fusionstijl

Mooie verlichting in een kleine keuken

Ergonomische driehoek en comfortzones

Wetenschappers hebben de tijd en energiekosten die worden gebruikt bij het koken van dezelfde schotel al lang getest, maar in verschillende omstandigheden. Er werd vastgesteld dat de belangrijkste gebieden om te koken zijn:

 • koelkast (als opslagplaats voor de meeste producten);
 • was- en werkgebied (waar de producten worden verwerkt);
 • kachel (de plaats van onmiddellijk koken).
Witte en bruine keuken

Ideale optie is de lay-out, waarbij drie van deze punten op de hoekpunten van een denkbeeldige driehoek liggen. De zijden van de driehoek zijn ongeveer gelijk aan 1,5 meter of de afstand van de uitgestrekte arm. De driehoek is het best bewaard met de r-vormige indeling - de koelkast staat in een hoek met het werkgebied met een gootsteen en tegel. Ook in de hoek kun je een gootsteen plaatsen, en aan de zijkanten is er een koelkast en een fornuis.

Hoek zwart en witte keuken set
Contrasterend ontwerp van een kleine keuken
Keuken 8 m² M in beige tinten
Hoek grijs-wit set
Rode en witte hoofdtelefoon met een bruine schort
Set met houten gevels in de keuken
Rode en witte keukenset

Technieken van modern ontwerp voor 8 vierkante meter. m.

Met behulp van sluwe ideeën voor de inrichting van meubels en technologie, en weten hoe het interieur moet worden ingericht, kunt u een keuken van elke grootte in de modernste stijl uitrusten.

 1. Rationaliteit in planning. In de eerste fase van het ontwerp van de keuken moet je zorgvuldig het gebruik van elk vierkant overwegen. m., omdat in een k
  lein gebied er geen onnodige sites zijn. Plaats de koelkast niet in het midden, het zal ruimte "opeten", het is beter om het in een hoek bij het raam te plaatsen met andere hoge objecten.
 2. Gebruik van rails. Dit is een ideale plek om keukengerei op te slaan dat in elk interieur past.
 3. Ingebouwde nissen. Een ander idee voor het bewaren van gebruiksvoorwerpen en andere dingen, die bovendien een extra vrij oppervlak worden.
 4. Algemene achtergrond en unificatie van kleur. Tonen zoals beige, melkachtig, grijs en wit zijn het best voor de achtergrond. Ze breiden de ruimte van uw appartement uit. m en creëer eenheid. Levendige accenten in de vorm van schilderijen en modulaire klokken, maar niet van grote omvang, zijn geschikt.
 5. Alles op zijn minst. Sorteer meubels en accessoires en doe afstand van wat u niet gebruikt. Reeds in de beginfase van het ontwerp, ga naar deze kwestie - op 8 vierkante meter. Veel elementen passen gewoon niet.
 6. Zonering van de ruimte. Het werk- en eetgedeelte kan worden opgedeeld door verschillende, maar bijpassende meubels te selecteren. U kunt ook het verschil in plafond- en vloerniveaus gebruiken. Je kunt ook spelen met de textuur voor de finish.

Op basis van deze tips legt u de juiste basis bij het inrichten van de keuken in uw huis.

Zwarte en grijze suite met eiland
Interieur van een kleine keuken
Zwarte en rode stoelen in een kleine keuken
Hoekbank in de keuken
Eiland binnen een kleine keuken
Wit eiland met een zwarte lijst in de keuken
Violet-witte keuken 8 m²
Keuken met eettafel en een bank

Verlichting en decoratie

Voor 8 vierkante meter. m. één kroonluchter in het midden van het plafond is niet genoeg, u moet ook lokale verlichting en spotverlichting aansluiten. De opstelling van armaturen moet worden gecombineerd met het interieur, overeenkomen met de stijl en niet interfereren met het meubilair. Als je nog steeds het plafond gaat repareren, denk dan eens aan het plaatsen van een kroonluchter niet in het midden, maar boven de eettafel - dit geeft het ontwerp een gezellige uitstraling.

Bruin-beige keuken 8 m²

Ondanks de ruime keuze aan moderne materialen, is het noodzakelijk om rekening te houden met enkele kenmerken:

 • voor de decoratie van ramen is het beter om korte gordijnen te gebruiken zonder overdadig te draperen, je kunt ook jaloezieën gebruiken;
 • voor muren kies een behang voor het schilderen en decoreer ze met een paar kleine schilderijen en horloges;
 • bij het aanpassen van de vloer, moet u onthouden dat deze bestand moet zijn tegen hoge vochtigheid en extreme temperaturen;
 • gezelligheid voegt kamerplanten toe in prachtige potten, maar regel geen jungle;
 • De tafel kan worden versierd met een snoepschaal of een klein boeket met seizoensbloemen.
Mooie kroonluchter in het interieur van de keuken
Bruine en witte keuken 8 m²
Contrasterende keuken in landelijke stijl
Bruin-witte suite in de keuken
Bruin-witte suite in het interieur van de keuken
Beige en roze keuken
Het planschema van de keuken is 8 m² M.

Keuken met balkon

Een juist gebruik van het balkon vergroot aanzienlijk de omvang van niet alleen de keuken zelf, maar het hele huis. Zorgvuldig geïsoleerd op het balkon, kunt u daar de eethoek afsluiten. De vensterbank kan veranderen in een tafel of een toog. Op het balkon kunt u ook een bank plaatsen, die kan worden omgevormd tot een extra comfortabel en romantisch bed.

Als uw balkon uitzicht biedt op een prachtig stedelijk of natuurlijk landschap, kunt u daar een kookhoek of een studeerkamer regelen.

Keuken met een schiereiland
Kleine lichte keuken
Oranje-grijze keukenset
Witte en gepeperde keukengevel
Ongebruikelijke keuken
Witte keuken
Witte en beige moderne keuken
Kleine keuken in hightech-stijl

Veelvoorkomende fouten bij de planning en het ontwerp voor 8 vierkante meter. m.

Soms moet je de noodzakelijke elementen in de keuken niet laten liggen ten gunste van sparen, en soms moet je onnodig in eigen voordeel opgeven:

 1. Afzuigkap. Weiger nooit te strekken, op zo'n klein gebied is het van vitaal belang. Het gebruik van de kap voorkomt het verspreiden van keukengeuren, het bespaart u vettige druppels en maakt het gemakkelijker schoon te maken - u hoeft alleen de grill te reinigen in plaats van een schort, muren en vloer.
 2. Plaats de magnetronoven niet onder, in een modern ontwerp neemt deze de bovenste plaats in.
 3. Typisch, keukens van deze grootte zijn erg smal, en om de hoogte te verhogen, kies je een verticaal behangontwerp en koop nooit behang met een groot en kleurrijk patroon - dus je reduceert gewoon de keuken.
 4. Bij het kiezen van meubels moet u zich laten leiden door laconieke vormen en ingebouwde modules. Dergelijke verborgen planken en kluisjes besparen opmerkelijk veel ruimte. Deuren zijn het beste om te kiezen niet swingend, maar compartiment of klimmen.

In de keuken van 8 plein. Veel ideeën kunnen zonder beperking worden belichaamd. Om dit te doen, is het genoeg om een ​​paar geheime technieken te kennen in de lay-out van het huis. Succesvol keukenontwerp hangt af van de juiste combinatie van licht, kleur en lay-out.

1
Ingebouwde keukentoestellen
Stijlvolle moderne keuken
Wijnwitte kleine keuken
Witgrijze keuken met oranje accenten
Gezellige kleine keuken
Keuken 8 m² M in pastelkleuren
Eiken gevelset
Beige en grijze keuken
Interieur van een kleine keuken
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 4 = 6