Keukeninrichting 10 m² M. m. (50 foto’s): moderne en klassieke oplossingen

De keuken van tien meter is het vaakst te vinden in appartementen met één of twee slaapkamers. Het is niet zo klein, maar meubels kunnen er strikt in worden geplaatst.

Bruin-witte keuken van 10 m² met een toog

Het keukenontwerp van 10 m² kan verschillende lay-outs hebben:

  • In een rechte lijn
  • hoekig
  • L-vormige
  • Met het eiland
Gezellig keukenontwerp

Als je in zo'n keuken een deel van de woonkamer probeert te maken, wordt het te krap. Om het ontwerp van de keukenindeling met zonering op 10 meter aangenaam te maken voor de bewoners van het appartement, moet je niet alleen nadenken over hoe het meubilair eruit ziet, maar ook over de functionaliteit ervan. Mensen brengen tenslotte een paar uur per dag in de keuken door!

Gezellige keuken met ontbijtbar

Het belangrijkste criterium, dat laat zien of het ontwerp van de keukenindeling succesvol was, is de functionaliteit. Als voorbeeld, rust de keuken uit met een bank, die een slaapplaats is, in een keuken van tien meter is irrationeel. Meubels, zoals de hele lay-out, dienen functionaliteit.

Bruin-witte keuken met zwart schort

Waar is de keuken voor?

Het belangrijkste doel van de keuken is koken. Het is ook handiger om voedsel in de keuken op te slaan. Als we het hebben over koken, bedoelen we de aanwezigheid van huishoudelijke apparaten:

  1. koelkast
  2. Magnetron
  3. Gas of elektrisch fornuis
  4. blender
  5. en andere apparaten, waardoor voedsel wordt bereid.
Kleine keuken in landelijke stijl

De maaltijd vindt plaats in de keuken of eetkamer. Hier worden de vuile vaat schoongemaakt en schoongehouden. De keuze van het interieur en de indeling hangt af van wie in een appartement of huis zal wonen. Als een ongehuwde in een appartement woont, is een grote tafel in de keuken niet nodig. Het is meer voor een groot gezin. Ook voor een groot gezin is een koptelefoon met een groot aantal laden en planken handig. Open schappen zijn niet veilig voor jonge kinderen. Een kind kan geïnteresseerd zijn in een object dat in het gezicht staat, bijvoorbeeld met mooie potten, en ze op zichzelf laten vallen.

Beige en witte keuken met een grijze bank

Rode en witte keuken
Zwart en witte keuken met heldere accenten

Blauwe en witte keukenset
Violetzwarte hoek in de keuken-woonkamer
Keukenontwerp met bakstenen muur
Gezellige keuken in landelijke stijl

Keuze voor de keuken

Een keukenset met een eiland is uitgerust met een aantal laden en legborden, waarop het handig is om alle accessoires en gebruiksvoorwerpen op te bergen. Dergelijke meubels hebben het vermogen om op elke plaats en tijd opnieuw te worden gerangschikt, omdat het wielen heeft. Het gemak van het kookeiland is dat het geen speciale functies vereist voor de installatie. Hiervoor moet de keuken behoorlijk groot zijn.

Smalle keuken 10 m²

Ook kunt u een eettafel in de klassieke keuken regelen, in het midden, die niet tegen de muur rust.

Een goed idee voor een keuken voor een planning van 10 m², wanneer het meubilair, de kachel en de afzuigkap in één rij worden geplaatst. Met een keuken van 10 vierkanten kunt u gemakkelijk uw creativiteit laten zien en fantaseren in het kanaal van verbetering en interieurontwerp, omdat de ruimte u toestaat dit te doen.

Eethoek op het balkon

Rationeel beslissen waar een gas- of elektrisch fornuis staat, evenals een gootsteen. De koelkast moet gemakkelijk toegankelijk zijn. We mogen niet vergeten dat de wisselwerking tussen deze drie items van het dagelijks leven altijd direct is.

Als u een vrije hoek in het interieur van de keuken heeft, kunt u een recreatiegebied met een bank en een bar organiseren. Het hangt af van uw behoeften, ideeën en verlangens.

Wit, zwart en lichtgroen in het ontwerp van de keuken
Grijze U-vormige keuken
Keukenontwerp met een rustplaats
Gezellige keuken met eettafel
Violetgele accenten in de keuken
Rode en witte stijlvolle keuken
Niet-standaard vorm van keuken

Keuken en balkon of balkon

Als je het geluk hebt eigenaar van een keuken met een loggia te worden, laat het dan niet vervallen en verander in een pakhuis met oude dozen, wintersleeën, kinderfietsen en de overblijfselen van bouwmaterialen die jammer zijn om te gooien. Mooi is de optie van het interieur met het venster verwijderd op de loggia en de vensterbank, omgezet in een toog.

1

En als de balk niet is gepland, kan de partitie volledig worden gesloopt. Maar als u een ongehuwd persoon bent, accepteert u vaak bedrijven, dan is zo'n standpunt wat u nodig hebt. En een andere optie voor het exotische gebruik van een kleine loggia in de keuken is een moestuin. Het licht dat de keuken binnenkomt door de ramen van de loggia, die overschaduwd wordt door groen gebladerte, kalmeert.

Keuken met een bank

Niet alles in een keer begrijpen de charme van de keuken, gecombineerd met een balkon. Het balkon bij de keuken is niet gemaakt om een ​​rommelopslag te zijn of om de functie van een voorraadkast uit te voeren. Dit gebied kan opnieuw worden gemaakt op een prachtige gezellige plek!

Het toekomstige keukenproject met een balkon rust op de ontbrekende kamers in het appartement. Indien nodig verandert het balkon in een bar, een kleine woonkamer of zelfs een studeerkamer. Als u niet klaar bent voor dergelijke belangrijke beslissingen, dan kan het balkon worden ingericht als een voortzetting van de keuken.

Hoek in de keuken

Mooie kluisjes voor allerlei kleine dingen zijn de perfecte oplossing voor elke ruimte. In de keuken zelf is er nog steeds nooit genoeg ruimte en een andere kast, en het project met extra meubilair compenseert het gebrek aan oppervlakken. En zelfs niet om het keukenmeubilair te bestellen. Badkamerkasten kunnen helpen, omdat ze compact, lichter zijn en de capaciteit niet lager is.

Naar de keuken met een balkon in dezelfde stijl, meubels op het balkon kunnen op zichzelf worden ingericht. Het zal uw smaak in het interieur toewijzen en een werkelijk uniek project creëren.

Hoekset en eettafel in de keuken

Het is moeilijker, maar functioneler, om het balkon helemaal te verwijderen, dat wil zeggen om het te combineren met de keuken. De grootste moeilijkheid ligt in de isolatie, maar er zal extra ruimte zijn. Het is interessant om grote hoge ramen te zien, zodat het balkon meer licht geeft aan de keuken zelf en de eigenaar een prachtig uitzicht op de stad heeft.

Een ongewone variant van het interieur is de decoratie van het balkon onder de bar. Niet iedereen kan bogen op een privé-bar in zijn appartement en de communicatie zal worden overgebracht naar een gezellige plek. Voor liefhebbers van comfort, verandert het balkon gemakkelijk in een kleine bibliotheek waar u kunt ontspannen van het hectische tempo van het leven. Als u thuis werkt, kan het balkon worden ontworpen voor een kleine studie. In zo'n kantoor kun je je verstoppen voor een luidruchtig gezin of kleine kinderen en rustig aan het werk gaan.

Wit, beige en mint kleuren in het interieur van de keuken

Wit, beige en mint kleuren in het interieur van de keuken
Wengekleurige keukenset
Witte en grijze keuken
Lichte keuken in Scandinavische stijl
Witte en bruine hoekset
Grijs-witte keukenglanzenset in het interieur

Keukeninterieur in een modern appartement

De keuken moet altijd schoon zijn, ondanks de mogelijke spatten vet van de friteuse, een los gesloten blender, druppels ketchup enzovoort. Het was gemakkelijk en comfortabel om het schoon te maken, om het idee van zuiverheid te leggen, zelfs op het niveau van het idee van reparatie. Alle coatings, inclusief wanden, zelfs het plafond en vooral de vloer, moeten worden gemaakt van materialen die in één beweging worden gewassen.

Lichte keuken in rustieke stijl

De kap moet boven de kachel worden aangebracht. Zo'n accessoire, zoals een kap, is helemaal niet overbodig voor rokende bewoners. Extractie helpt om de keuken zo lang mogelijk te sparen. H
et moet worden ingeschakeld telkens wanneer het voedsel op het fornuis wordt gekookt.

Witte en beige stijlvolle keuken

Natuurlijk is schoonmaken in de keuken vaker dan in andere kamers onvermijdelijk. Dat is waarom niet erg comfortabel in de slaaphoek van de keuken. Het moet tenslotte altijd fris en schoon blijven. Denk van tevoren aan de toekomstige netheid van uw keuken. Als het meubilair, de muren en het plafond gemaakt zijn van materialen van slechte kwaliteit, zullen ze hoogstwaarschijnlijk snel onbruikbaar worden. Alle onaangename geuren, alle vochtigheid en vlekken worden snel opgenomen in de materialen en coatings. Kies meubels die lang meegaan. In het geval van geschilderde muren kunnen ze, als ze vuil zijn, opnieuw worden geverfd. Maar om niet elke plek te beschilderen, moet je speciale verven gebruiken, bijvoorbeeld verven op waterbasis. Een plastic schort is bijvoorbeeld ook eenvoudig schoon te maken.

Witte en bruine stijlvolle keuken
Lichte keuken 10 m² met eiland
Zwart, bruin en wit in de keuken
Gezellige keuken met toegang tot het balkon
Keuken-woonkamer met een schiereiland
Lichte keuken met toegang tot het balkon
Bruin-witte keuken met eettafel
Bruin, blauw en wit in het ontwerp van de keuken

Hoe de kleur van de keuken kiezen?

Het hele moderne interieur van de keuken van tien meter bestaat uit het kiezen van meubels. Welke kleuren en tinten zullen de voorkeur krijgen, in deze stijl en je moet de hele keuken kunnen weerstaan. Pastelkleuren of heldere sappige tinten, misschien zelfs een donkere kleur met contrasterende details.

Woonkeuken in Art Nouveau-stijl

Een win-win-optie is witte meubels. In tegenstelling tot overtuigingen is ze niet erg cognac, gemakkelijk te wassen. De rest van de ruimte kan worden aangepast met behulp van textielelementen. Experimenteer dapperder!

Gele stoelen binnen de keuken
Kleine keuken met eettafel
Blauw, beige en wit in het ontwerp van de keuken 10 m² M.
Beige en witte smalle keuken
Bruine en witte keuken
Mooie keuken met eettafel en ontbijtbar
Zwart-witte hoek glanzende keuken
Witte en bruine hoekkeuken
U-vormige stijlvolle keuken
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 4 = 6