Keuken in loft-stijl (50 foto’s): modern interieur en decoratie

Loft is een zolder-mansarde richting in het interieurontwerp. Aan het begin van de oorsprong van de stijl werden de onderscheidende kenmerken beschouwd als essentiële nadelen. Op een bepaald moment in Amerika werden mensen gedwongen verlaten industrieterreinen uit te rusten, omdat dit de enige manier was om een ​​aparte woning te verwerven. Dankzij dit, loft ontwerp verscheen. Na enkele decennia is het interieurontwerp in deze stijl niet alleen populair geworden bij arme studenten, maar ook bij rijke mensen.

Mooie grote keuken in loft-stijl
Bruin-zwarte keuken in loft-stijl
Bruin-zwarte keuken met eiland in loft-stijl

De voordelen van loft voor keukenarrangement

Moderne industriële stijl zal een beroep op degenen die houden van de overvloed aan natuurlijk licht en goed geventileerde kamers. Een hoog wit plafond creëert een extra hoeveelheid ruimte voor de keuken, woonkamer en elke andere kamer.

Een van de voor de hand liggende voordelen van het hok is dat de technische systemen niet verborgen of gemaskeerd hoeven te worden. De keuken kan worden gevuld met dergelijke elementen - houten balken aan het plafond, pijpen, spanten en pilaren. Boven de keukenkachel kan een grote chromen kap zijn. Het keukenschort kan worden achtergelaten in de vorm van metselwerk, zonder de afwerkingsmaterialen hier te gebruiken.

Kleine keuken in loft-stijl

Keuken in de stijl van de loft - is het ontbreken van een prachtige inrichting. Interieurdecoratie moet op ingetogen, rustige toon worden gedaan. Geschikte kleuren - grijs, blauw, bruin, wit. De ramen en deuren van de keuken moeten een laconieke decoratie en rechte vormen hebben. Windows moet zo ruim mogelijk worden gemaakt, zonder onnodige details en functies.

De schermen en scheidingswanden helpen je om de keuken op te splitsen in verschillende zones. Dit geldt vooral als u een studio-appartement heeft. Dankzij bestemmingsplannen beschikt u over een aparte kookruimte en een eetkamer. Als het nodig is om de woonkamer te scheiden van de keuken, zullen ook schermen en scheidingswanden passen.

Keuken in mint-grijze kleuren in de loft-stijl

Het ontwerp van de keuken in loft-stijl impliceert het gebruik van de eenvoudigste materialen - onbehandeld hout, beton en baksteen, glas, metaal. Tegels die hout en stenen simuleren, zijn ook acceptabel.

De appartementsstudio in industriële stijl biedt eigenaren de mogelijkheid om te besparen bij het afwerken van het terrein. Materialen die nodig zijn om de keuken in loftstijl af te werken, zijn voor iedereen beschikbaar.

Brons-grijze keuken in loftstijl

Ongebruikelijke barkrukken in de keuken in loftstijl

Ongebruikelijke barkrukken in de keuken in loftstijl
Gezellige lichte keuken

Keuken / eetkamer in loft-stijl
Zwart en bruin meubilair in loftstijl
Functionele keuken in loftstijl

Kenmerken van industrieel ontwerp

De loftstijl is meer geschikt voor ruime keukens met hoge plafonds. Maar zelfs de typekamer kan de kenmerken van een industriële stijl krijgen. Door de overvloedige verlichting kan de keukenruimte bovendien enigszins worden uitgebreid.

Als uw keuken klein is, kunt u deze combineren met een loggia of een balkon. Zijn ruimte op hetzelfde moment zal aanzienlijk toenemen, het zal grote ramen hebben. Een kleine keuken in loft-stijl krijgt meer natuurlijke verlichting. In de woonkamer kun je een eettafel plaatsen, zodat de eetkamer hier kan bewegen.

Keuken met eettafel in loft-stijl

Industriële stijl is bijzonder veeleisend voor verlichting. In de keuken moeten niet alleen grote ramen staan, maar ook verschillende bronnen van kunstlicht. Hier kunt u kroonluchters, schansen, conventionele of schijnwerpers gebruiken. Op de ramen kun je geen gordijnen of gordijnen hangen. Indien gewenst kunt u horizontale jaloezieën of gewone gordijnen gebruiken.

Voor het afwerken van de vloer, grof beton, natuurlijk hout, tegels "onder de steen" zal doen. Als u een oud parketboard op de vloer heeft, kan het worden geëgaliseerd en bedekt met een matte lak. De plinten van de vloer moeten op dezelfde manier met de wanden zijn verbonden. Keukenschort en vloer kunnen met tegels worden aangelegd. Het schort kan ook worden gemaakt met pleister en waterdichte verf.

1
Keuken met een metalen eettafel in de loft-stijl

Meubels voor de keuken moeten functioneel zijn, in de stijl van minimalisme, niet erg omslachtig. De gevel van kasten moet monofonisch zijn. In het interieur past een glazen of stenen aanrecht, rekken kunnen worden gemaakt van hout of metaal. U kunt klapstoelen gebruiken.

Antiek meubilair is ook relevant voor dergelijke gebouwen, maar het zou een fatsoenlijke ui
tstraling moeten hebben. Het interieur kan worden aangevuld met gezellige fauteuils, een kleine bank, een kast met een doorschijnende gevel. Hoekmeubilair is geschikt voor een kleine keuken.

Woonkamer-keuken met eiland in loft-stijl
Zwarte en bruine keuken in een loft-stijl
Smaragd zwarte keukenset
Zwart en bruin keukeninterieur
Witbruin keukeninterieur
Metalen keukenkast in loftstijl

meubilair

De belangrijkste kenmerken van industriële meubels zijn laconisme en functionaliteit. Meestal in het interieur vindt u kasten in eenvoudige vorm, klapstoelen gemaakt van natuurlijk hout, een tafel in de stijl van minimalisme. De gevel van kasten moet verborgen handgrepen hebben.

Keukenapparatuur is bij voorkeur ingebouwd, maar de kap mag niet worden verborgen. De gevel van het meubilair moet worden gecombineerd met de deuren van technologie.

Witte keukenset met een metalen tafelblad in de keuken in de loftstijl

Originele plastic stoelen kunnen in de buurt van de bar worden geplaatst. Ze zullen een hoogtepunt worden in het interieur. Voor de keuken kunt u ook stoelen kopen met een metalen frame en een houten zitting met een ronde of vierkante vorm.

Klassieke keuken in loft-stijl kunt u zeldzame meubels combineren met moderne apparatuur. In tegenstelling tot meubels moeten huishoudelijke apparaten zo groot zijn als in restaurants.

Witte en witte keuken in loftstijl

Voor de stijl loft wordt gekenmerkt door open meubels, die geen gevel heeft. Probeer daarom kasten en planken te gebruiken die gerechten en keukenaccessoires demonstreren.

Stoelen en ander meubilair moeten van natuurlijke materialen zijn gemaakt, zonder pretentieuze details.

Grijsgroene keuken in loftstijl
Metalen keukenset met eiland en houten tafelbladen in loftstijl
Kleine grijze keukenset
Contrastmeubilair in loftstijl
Wit en bruin meubilair in de keuken in loftstijl
Grijze keuken met een eiland in de keuken in de loftstijl

decoratie

In het interieur van een industriële keuken kunt u een van de muren achterlaten met kaal beton of baksteen. Als dit voor andere ontwerpen mauve is, is het gebrek aan decoratie aan de muren voor een loft een onderscheidend kenmerk. Metselwerk kan de tegel vervangen, die baksteen simuleert.

De muren kunnen worden gedecoreerd met een effen kleur - wit, grijs, lichtbruin. De schaduw van de muren moet worden gecombineerd met huishoudelijke apparaten, vloeren, meubels. In sommige gevallen is een behang in de loftstijl aanvaardbaar, dat metselwerk nabootst.

Bakstenen muren in de woonkamer-keuken in de loft-stijl

Een apart onderwerp is het schort van de keuken. Voor de indeling traditioneel gebruikte tegels met een coating die de kleur van chroom nabootst. Dezelfde kleur kan worden getrokken keuken. Het metselwerkschort heeft ook bestaansrecht. Het kan worden vervangen door een tegel die een baksteen, witte of lichte tegels van rechthoekige vorm imiteert. Schort en vloer kunnen worden opgemaakt met dezelfde tegels met hetzelfde patroon.

Witte muren in de woonkamer-keuken in de loft-stijl

Voor een visuele toename van de ruimte is het plafond in de keuken wit geschilderd. Deze methode is geschikt voor de woonkamer. U kunt ook houten balken of metalen buizen aan het plafond bevestigen. Zo heeft het studio-appartement de meest bij benadering zolderige sfeer.

De meest geschikte vloerbedekkingen zijn laminaat en parket. De boom moet mat zijn en doet denken aan onbehandeld. Als vloerbedekking is een tegel die een steen simuleert ook geschikt.

Witte en bakstenen muren in het interieur van de woonkeuken in de loft-stijl
Grijs-gele keuken in loftstijl
Muur met decoratieve baksteen in de keuken
Witte muren en plafond in de keuken in de loft-stijl
Witte en bakstenen muren in de keuken
Zwartgrijze muren in de keuken in de loftstijl

blinds

Aanvankelijk voorzag het hok niet in de aanwezigheid van gordijnen op de ramen, omdat het ontwerp de maximale hoeveelheid licht binnenin aanneemt. Maar als een appartement een studio of een huis is, is deze regel moeilijk waar te nemen. Er zijn verschillende opties voor raamdecor:

  • Japanse gordijnen;
  • Recht op de oogjes tot op de grond;
  • rolluiken.
Donkergrijze gordijnen in de keuken in loftstijl

Donkergrijze gordijnen in de keuken in loftstijl

Geschikte materialen - katoen, organza, zijde, taft. Ideaal voor de stijl van loft - gordijnen met een gemetalliseerd oppervlak. Geschikte kleuren - wit, grijs, pastelkleuren. Meestal zijn ramen versierd met monofone gordijnen. Gordijnen met laconieke elementen zijn ook acceptabel.

Kleine keuken zonder gordijnen in de loft-stijl
Romeinse gordijnen in een lichte keuken in loft-stijl
Crèmekleurige gordijnen in de keuken in loft-stijl
Witte gordijnen in de keuken in de loftstijl

Studio-appartement in loftstijl

In een groot appartement zonder scheidingswanden, kan de keuken worden gescheiden met behulp van een muur met bakstenen of glazen blokken. Voor dit doel kunt u ook meubels gebruiken - stoelen en een tafel, een bank. In de keuken kun je de vloer indelen met een ander materiaal. Het hoekappartement heeft meer ramen, dus het is meer geschikt voor decoratie in loftstijl.

Keuken in studio-appartement in loftstijl

De woonkamer kan door een toog van de keuken worden gescheiden. Deze techniek wordt vaak gebruikt door moderne ontwerpers. De woonkamer en eetkamer kunnen van elkaar worden gescheiden door middel van verlichting. In de keuken kun je bollen op lange koorden hangen, die doen denken aan industriële armaturen. Plafonds en kappen kunnen uit één metaal bestaan.

Loft - een stijl die liefhebbers van de romantische Provence waarschijnlijk niet zal waarderen in het appartement. Maar fans van minimalisme en hightech willen hun keuken noodzakelijkerwijs in een industriële stijl vervullen.

Keuken in loft-stijl in studio-appartement
Het maken van keukenplanten in loftstijl
Grote ongebruikelijke keuken in loftstijl
Gezellige originele keuken in loftstijl
Gezellige zwart-witte keuken in loft-stijl
Ruim studio-appartement in loft-stijl
Stijlvolle keuken met eiland in studio-appartement
Gezellige keuken in studio-appartement in loftstijl
Witte keuken in een appartement in de loft-stijl
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

6 + 2 =