Interieur van een kamer voor een jongen of een tienermeisje (55 foto’s): decor ideeën

In 12 jaar en 16 jaar wil ik vrijheid, communicatie en interessante experimenten. Daarom moet een kamer voor een tiener aan deze vereiste voldoen. En voor het kind zal het huis een favoriete plek zijn, en geen twijfelachtige bijeenkomsten op verdachte plaatsen. Laten we een vraag bekijken - hoe het beter is om een ​​kamer van de tiener uit te geven, welke nuances in stijl en ideeën het dus nodig is om te overwegen.

Een lichte kamer met een rode poef voor een tiener

Ontwerpruimte voor een tiener met vlinders

Ontwerpruimte voor een tiener met een luifel

Ontwerpruimte voor een tienerbeige

Ontwerpruimte voor een tienerwit

Ontwerp van een kamer voor een tiener in marine stijl

Ontwerp van een kamer voor een tiener in pastelkleuren

Ontwerp van een kamer voor een tiener gestreept

Ontwerpruimte voor een tienervervanger

1

Waar adolescenten van houden

Een paar prioriteiten in het leven van een tiener:

 • Nieuwe kennissen, de zee van communicatie. Het is typisch voor jongens en meisjes, vooral als ze 16 jaar oud zijn.
 • Positieve, heldere kleuren. Daarom is het beter om het decor helder en positief te maken, vooral als de ruimte klein is. Sommige elementen kunnen alleen worden gedaan.
 • Rampage van emoties, willen hun manifestatie niet in bedwang houden. En kinderen hebben interessante ontwerpideeën.
 • Hoe meer vrienden, hoe beter. Het ontwerp van een kamer voor een tiener moet noodzakelijkerwijs een plek bieden waar al deze vrienden zich comfortabel kunnen aanpassen.
 • Interessante films, muziek, computerspellen. Dit is het belang van een gewone moderne jongen.
 • Leuke bedrijven, entertainment. Decor is beter gedaan positief.
 • Leren, hebzuchtige kennis van alles wat nieuw is. Als de kamer is ontworpen voor twee tieners, moet de stijl van de kinderkamer voor elke individuele plaats voor lessen zorgen.
 • De neiging om grenzen te stellen in de communicatie met ouders. Het begint met de leeftijd van 12, dus een aparte ruimte voor een tiener is noodzakelijk. Het zal alleen zijn plaats zijn, waar zijn persoonlijke bezittingen zullen zijn, en waar zijn speciale wereld zal zijn.
Een kamer voor een tienerjongen met een bakstenen muur
Recreatie gebied en een bureau in de kamer voor een tienerjongen
Opwarmruimte, bed en bureau op de kamer voor een tienerjongen
Moderne designkamer voor een tienerjongetje
Mooi kamerontwerp voor tienermeisjes
Werkruimte in de kamer voor een tienermeisje

Ontwerp van een kamer voor een tiener met een slaapzolder

Inrichting van een kamer voor een tiener

Ontwerp van een kamer voor een tiener uit een boom

Ontwerpruimte voor een tienerroze

Ontwerpruimte voor een tiener grijs

Ontwerp van een kamer voor een tiener met een poef

Vereisten voor meubilair

 • De hoofdkwaliteit in de stijl van tienermeubilair is functionaliteit. Laat het bed en de sofa comfortabel zijn, de kasten - ruim en de planken - niet te smal. Iets dat het kind met zijn eigen handen kan doen.
 • Zorg ervoor dat je een comfortabele plek voor lessen hebt. In dit geval zal de tiener graag leren op 12 en 14.
 • Geef de voorkeur aan lichte meubels gemaakt van natuurlijk hout. Sommige ideeën voor meubelelementen kunnen van metaal of plastic zijn. Maar de basis is houten. Het is milieuvriendelijk, goedkoop en betrouwbaar.
 • Rommel niet de ruimte op, vooral als de ruimte klein is. Een kind van 16 jaar heeft alleen een slaapplaats nodig, waar dingen samen te voegen en waar huiswerk te maken. Dat is alles. Dat is een bed, een kledingkast en een tafel met een stoel. Sofa - op aanvraag. Voor twe
  e kinderen neemt alleen het aantal bedden en tafels toe. Het bed is verplicht voor iedereen om zijn eigen bed te hebben.
 • Het is wenselijk om een ​​tapijt op de vloer te maken. Kinderen communiceren graag met vrienden en spelen gewoon op de grond. En de tv is handiger om er op een zachte deken uit te zien. Maar aan de andere kant kan de tv meestal niet in de jongenskamer van een tiener worden geplaatst, hij kan ernaar kijken in de gemeenschappelijke ruimte. Zo hebben de jongens meer tijd voor nuttige ideeën en activiteiten.
 • Als je stijl, inrichting en ruimte kunt krijgen, kun je nauwkeurig in de tienerruimtesimulator passen. Dit zal het kind helpen om in vorm te blijven en tijd door te brengen met de sport. Als de grote simulator niet past, kun je een boks peer of een Zweedse muur ophangen - dit is geschikt voor twee kinderen.
 • Als ruimte en inrichting het weer toelaten, is het beter om een ​​bed voor een kind te organiseren in de vorm van een bed met een orthopedisch matras. De bank kan ook klein worden geplaatst, past zelfs kleine niet-vouwende modellen. Op het bed, de wervelkolom en op de leeftijd van 12 en 16 jaar is het beter om te rusten dan op een niet al te comfortabele bank.
 • Geef een plek in de kinderkamer, waar het kind zijn eigen dingen kan plaatsen: souvenirs, trivia, beloningen, objecten die het hart dierbaar zijn, gemaakt door eigen handen. Het kunnen planken of planken zijn. Het is beter als ze aan de muur worden bevestigd. In dit geval blijft de ruimte op de vloer onbezet, waardoor de ruimte van de kamer wordt uitgebreid, evenals het lichte behang. Voor twee kinderen zijn er twee plaatsen voor accommodatie.
 • Kies meubels uit een serie of op z'n minst een decor van één stijl. Raznomastnye meubels creëren een slordige indruk van het ontwerp van de kinderkamer in het algemeen. Het is onwaarschijnlijk dat een dergelijke kamer voor een tiener een favoriet kan worden.
 • Belangrijke nuance: alle meubels, zelfs die gemaakt door zichzelf, moeten gemakkelijk te wassen zijn. In dit geval is de zuiverheid van zelfs twee jongens in de kamer gemakkelijk te onderhouden. En kinderen, vooral jongens op 12 en 14, zijn niet erg voorzichtig.
 • Als afscheiding van de bestemmingsruimte voor twee kinderen kunt u schermen of moderne scheidingswanden van gipsplaat gebruiken. Dit laatste heeft de voorkeur, omdat het praktischer is.
 • Als opslagruimte, zal de kast ideaal zijn. Het is ruim, geschikt voor twee kinderen. Als je een kamer voor een tienerjongen ziet, hoef je geen grote kledingkast te maken - onze mannen zijn meestal niet zo kieskeurig wat kleding betreft. Idealiter als u erin slaagt om een ​​ingebouwde kast in de muur te organiseren - en handig en ruimte te besparen.
 • Boven het bureau, organiseren extra planken voor de opslag van studieboeken en andere kantoorbenodigdheden. Een dergelijk decor kan door uzelf worden gedaan.
 • Het interieur van de ruimte voor een tiener omvat noodzakelijkerwijs een bureau. Kies het volgens de groei van het kind. De stoel voor werk is ook beter om te kiezen met instelbare hoogte.
 • In plaats van een bank of fauteuils is het mogelijk om de nu populaire zitzakken te krijgen. Ze geven een moderne uitstraling aan het interieur, decoreren het en zijn bovendien zeer comfortabel, geschikt voor twee kinderen. Deze optie is ideaal voor comfortabele accommodatie met vrienden in 14 jaar en 16 jaar.
Een ruimte voor een tiener in een ruimtestijl
Moderne kamer voor een tienerjongen
Een gezellige kamer voor een tienermeisje
Een kamer voor een tienermeisje, dol op mode en naaien

Ontwerp van een kamer voor een tienermeisje

Ontwerp van een kamer voor een tiener met een bank

Ontwerp van een kamer voor een tiener

Ontwerp van een kamer voor een tiener met textiel

Het ontwerp van een kamer voor een tiener is donker

tips

 • Het is wenselijk dat de tiener van het kind - zelfs een jongen, zelfs een meisje - in vrolijke kleuren is versierd. In dit geval zal hij een beter humeur hebben en een positieve houding is belangrijk. Tieners van 12 en 14 jaar oud vallen gemakkelijk in melancholie, vanwege hormonale bursts zijn ze gevoelig voor overmatige dramatisering en ervaringen. Daarom is het noodzakelijk dat de kinderen "thuis en de muren helpen".
 • Denk na over de ideeën en stijlen van het ontwerp van de kinderkamer met het kind. Zeker, zowel jongens als meisjes van 12 jaar en 16 jaar oud hebben een idee van hoe de kinderkamer eruit moet zien. Zelfs als je denkt dat vreselijke slechte smaak dat decor, dat hij koos. Smaak heeft de eigenschap om te evolueren, dus forceer niet met geweld iets. In extreme gevallen kun je de 'waanzinnige' ideeën van je jongen voorzichtig adviseren of lichtjes corrigeren.
 • Hoe dan ook, zelfs als een tiener twaalf jaar oud is en naar jouw mening iets vreselijks kiest, zal hij het niet lang volhouden - binnen een jaar zal hij al naar het giftige groene behang met bont kijken en waarschijnlijk om iets meer rust vragen.
 • Koop geen dure meubels voor de kamer van een tiener, behang, accessoires. De belangrijkste eigenschap van een tienerkamer is functionaliteit. Een kind van 12 jaar of 16 jaar zal geen dagen doorbrengen met het bewonderen van het interieur, hij zal hier wonen. En dat is alles. Maar meubels moeten natuurlijk comfortabel, comfortabel en betrouwbaar zijn. Op duur behang met een complexe textuur plakt hij hoogstwaarschijnlijk enorme posters met je favoriete rocksterren of voetbalspelers. En uw werk en geld zullen worden verspild. Het is beter om het behang helemaal niet in de jongenskamer te gebruiken, maar de muren met verf te bedekken. In dit geval zal de adolescent zijn interieur gemakkelijk veranderen indien gewenst. En het zal niet veel kosten. Bovendien zien de muren er erg stijlvol en modern uit.
 • Als u de kamerstijl origineler wilt maken, kan een van de muren met uw eigen handen worden geschilderd in een contrasterende heldere kleur, terwijl de andere drie rustige, neutrale tonen zijn. Zulke ideeën geven activiteit aan de ruimte, opladen het met energie. Het is het beste om een ​​dergelijke muur in het gastenverblijf te maken voor communicatie en
  ontspanning.
 • Kies een goede matras voor een tienerbed. In dit tijdperk wordt de wervelkolom actief gevormd, dus de kromming ervan kan de toekomstige gezondheid van het kind nadelig beïnvloeden. Daarom alleen een orthopedisch model met natuurlijke pakking. Er zijn ook uitstekende matrassen gemaakt van milieuvriendelijke latex.
 • De ruimte voor een tienermeisje kan worden ingericht in een klassieke stijl. Meisjes in 14 jaar en 16 jaar als mooi decor en zullen het niet erg vinden, laten we zeggen, de Franse inrichting van de kamer.
 • Kies geen te actieve, heldere ideeën voor de ruimte, inclusief de achtergrond. In uw eigen ruimte moet het kind zelfverzekerd zijn. En dit is moeilijk te bereiken als de muren zijn bedekt met helder, helder behang. Het zenuwstelsel moet kalm zijn, alleen een kind van 12 en 16 jaar kan het goed leren en beheren.
 • Als het kind zijn eigen ideeën en hobby's heeft die een bepaalde ruimte vereisen, bijvoorbeeld vliegtuigontwerp, fotografie, zoek dan een plaats hiervoor.
Stijlvolle kleine ruimte voor een tienerjongen
Stijlvolle zwart-witte kamer voor een tienerjongen
Een kamer voor een tienerjongen in groene tinten

Ontwerpruimte voor een tienerpurper

Ontwerp van een kamer voor een tiener met fotobehang

Ontwerp van een kamer voor een tiener met glanzende meubels

Ontwerpruimte voor een tienerblauw

verlichting

 • Denk aan een goed verlichtingsdecor van de kamer. Plafondcentralelamp, op de Desktop - een bureaulamp, bij het bed - nachtlicht. Voor twee kinderen verdubbelt het aantal nachtlampen en tafellampen. Je kunt de kast ook aanvullen met LED-lampen, het behang moet licht zijn. Bovendien bevindt de werkplek zich beter dichter bij het raam.
 • Gordijnen in de kamer van een tiener is beter om jaloezieën of gordijnen te vervangen in een modern ontwerp, zonder ryushechek, oude stoffige tule en andere overblijfselen uit het verleden. Maar als dit een kamer is voor een tienermeisje, dan kun je spelen met textiel.
 • Hoe de kamer van een tiener te versieren: in plaats van een centrale plafondlamp, kun je meerdere op het plafond op gelijke afstanden van elkaar gebruiken. Zo kan het kind de verlichting van zijn kamer regelen, afhankelijk van de zone die hij wil toewijzen.
Binnenland van de ruimte van een tienerjongen met graffiti en schemerlampen
Interieur van de kamer van een tienerjongen met extra spotverlichting
Het ontwerp van de kamer van een tienerjongen met extra bureaubladverlichting

Interieurontwerp van een kamer voor een tiener

Ontwerp van een kamer voor een tiener in de stijl van een land

Ontwerp van een kamer voor een tiener met een bed

Ontwerp van een kamer voor een tienerhok

decoratie

 • De kamer van de toekomstige sportman kan worden versierd met sport symbolen, posters van idolen, andere decor toepassen of het behang lijmen. Dit zal de kampioen tot nieuwe prestaties stellen.
 • Jongens houden niet echt van sieraden, dus de moderne kamer van een mannelijke tiener, of twee tieners - is eenvoudig en praktisch, niet overladen met decoratieve elementen. Inclusief het behang is het eenvoudigst.
 • In de kamer van een meisje en 14 jaar en 16 jaar oud moet er een spiegel zijn. Als er geen ruimte is voor een aparte kaptafel met een kaptafel, maak dan spiegeldeuren voor de kast. Het behang moet leuk en zacht zijn.
Violetwitte kamer voor een tiener
Een kamer voor een tienermeisje met een heldere inrichting
Een kamer voor een tienerjongen met een heldere inrichting
Een kamer voor een tiener met een laconiek ontwerp
Een kleine kamer voor een tiener met een modern design
Tienerkamer in Provençaalse stijl
Contrasterend ontwerp van een kamer voor een tiener
Een kamer voor een tiener met een rode bank en spiegeloppervlakken
Een kamer voor een tieneratleet

Ontwerp van een kamer voor een tienerjongen Ontwerp van een kamer voor een tienerjongen

Ontwerpruimte voor een tiener in Art Nouveau-stijl

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 3 = 9