Interieur van de woonkamer in klassieke stijl (53 foto’s): voorbeelden van mooi design

De decoratie van een moderne woonkamer in klassieke stijl is de meest voorkomende receptie voor het inrichten van deze kamer. Klassiek design trekt aan met traditie, comfort en gezelligheid. Bovendien, zelfs als een persoon niets begrijpt in interieurs en stijlen, dan krijgt hij bij het kiezen van een klassieke richting nog steeds een woonkamer, min of meer in dezelfde geest. Daarom is de klassieke stijl - een wand-zashchalochka voor niet thuis in design en een chique manier om een ​​uitstekende gezellige woonkamer in huis te maken. Overweeg hoe u het interieur van de woonkamer het best kunt uitvoeren in een klassieke stijl, met welke nuances en functies rekening moet worden gehouden om niet te worden verward.

Lichte woonkamer in klassieke stijl

Bar in de woonkamer in een klassieke stijl

Beige woonkamer in klassieke stijl

Zwart meubilair in klassieke stijl

Woonkamer in klassieke stijl

Kristal in de woonkamer in een klassieke stijl

Woonkamer met open haard in klassieke stijl

kenmerken

Wat zijn de belangrijkste stilistische kenmerken van de klassieke woonkamer:

 • Conservatief interieur. Bovendien, in de klassieke stijl, is dit conservatisme strikt gereguleerd en laat het geen duidelijke afwijkingen toe van zijn traditionele canons in ontwerp.
 • De geometrische lijnen zijn duidelijk en helder. Vaak is het gebruik van symmetrie, avant-garde design met zijn stippellijnen en onbegrijpelijke tekeningen niet toegestaan.
 • Traditionele prints: ornamenten, patronen, bloemen. Deze tekeningen zijn geschikt voor alle kamers in het huis, inclusief de eetkamer en de woonkamer.
 • Gebruik dure meubels en respectabele interieurartikelen om kamers te versieren. Goedkope plastic stoelen en andere moderne attributen kunnen het beste worden overgelaten voor een andere stijl. Een klassieker betekent alles dat goed, traditioneel en natuurlijk is. Het is geweldig als er een echte open haard in de woonkamer of eetkamer is - het ontwerp met zijn deelname zal worden voltooid.
 • Zorgvuldig geselecteerde items van interieur, meubilair en inrichting. In de klassieke tekenkamer is geen plaats voor willekeurige dingen. Alle componenten van het interieur moeten van dezelfde stijl zijn, hun ontwerp moet worden afgestemd op het kleurenschema en de afwerkingsmethode. Deze benadering stelt ons in staat om een ​​enkel harmonieus beeld te creëren van de ruimte in de ruimte.
 • Spiegels worden in een mooi kader gebruikt om de ruimte te verlengen.
Woon-eetkamer in klassieke stijl

Wit, goud en bruin in de woonkamer in een klassieke stijl
Witte en bruine woonkamer in klassieke stijl
Witte woonkamer in klassieke stijl

Gordijnen met kwasten in een klassieke stijl

Marmeren zuilen in de woonkamer in een klassieke stijl

1

Tapijt in een klassieke stijl

decoratie

Welke decoratieve elementen zijn inherent aan de woonkamer in de klassieke stijl:

 • Verschillende kolommen, portieken gemaakt van gips of mogelijk marmer. Ze geven de woonkamer een echt klassieke uitstraling. Kolommen kunnen zelfs worden afgewerkt met een open haard. Maar in een kleine kamer is deze methode niet wenselijk.
 • Het plafond is vaak versierd met stucwerk. Meestal maakt het ontwerp gebruik van zacht vergulden.
 • Brons tinten worden vaak gevonden in het ontwerp van frames voor schilderijen, het kiezen van de kleur van gordijnen, deze kleur wordt vaak gemaakt door een open haard. Deze warme schaduw geeft de moderne woon- of eetkamer een gezellige uitstraling en een oude charme.
 • Het ontwerp van de kamers maakt vaak gebruik van glas-in-lood.
 • Schilderijen in traditionele gebeeldhouwde omlijstingen met landschappen of stillevens. Ook welkom zijn portretten van de eigenaren van het huis of hun voorouders.
 • Gesmede kandelaars, porselein, messing en brons zijn die kenmerken van het decor die de klassieke salon onderscheiden. Decoratieve vazen, beeldjes - die elementen, zonder welke de klassieker in de woonkamer en door het hele huis, niet echt harmonieus zal zijn. Deze kleine details geven het een eenheid in stijl. Ze kunnen de open haard versieren of op de planken schikken.

Het belangrijkste is - overdrijf het niet en kies voor de woonkamer alleen die dingen, meubels en decor, die het echt zullen versieren. Sta het conglomeraat van verschillende accessoires en items niet toe, omdat deze details de belangrijkste betekenis van het interieur kunnen verliezen.

Rode en beige woonkamer in klassieke stijl
Grijs-witte woonkeuken in een klassieke stijl
Klassieke salon in bruine tinten
Beige witte woonkamer in klassieke stijl

Rode kast in klassieke stijl

Bed in een klassieke stijl

Bank in klassieke stijl

Kroonluchter in klassieke stijl

Meubels in de woonkamer in een klassieke stijl

kleur

Welke tinten en kleuren worden het vaakst gebruikt in het ontwerp van de woonkamer in de klassieke stijl:

 • Speciaal respect voor deze stijl is wit. Schoon, fris en stijlvol, het kan de ruimte van de kamer vullen met luxe en een gevoel van nieuwheid, licht en vrede creëren. Vergeet echter niet dat het een grote feesttent is, dus het is niet geschikt voor elk gezin. Het ziet er goed uit in de kleine woonkamer, evenals in de eetkamer.
 • Natuurlijke tinten - die kleuren die perfect passen bij de klassieke stijl. Het is bruin en zijn derivaten, maar ook grijs, beige, donkergroen, enz. Een bruine open haard is bijvoorbeeld een echte klassieker van het genre.
 • Dergelijke tinten, zoals lichtgroen, licht lila, zachtroze kunnen een frisse stroom in het ontwerp van de klassieke woonkamer maken. Ze zien er ook geweldig uit met de traditionele interieurs van de kamers.
 • Gebruik geen felle, flitsende tinten voor de kamer. Klassieke stijl kiest voor adel en verfijning.
 • Als u lichte meubels gebruikt, is het beter om warme tinten voor textiel te gebruiken. Deze combinatie ziet er harmonieus en voortreffelijk uit. Omgekeerd zullen donkere meubels er harmonieus uitzien in het gezelschap van textiel van koele tinten: blauw, lila, blauw.
Beige bruine woonkamer in klassieke stijl
Grijs-witte woonkeuken in een klassieke stijl

Moderne, klassieke interieurstijl

Lijstwerk in de woonkamer in een klassieke stijl

Monochroom klassiek interieur

Marmer in de woonkamer in een klassieke stijl

Neoklassieke stijl van interieur

Tips voor afwerking:

  • Het plafond van de woonkamer in klassieke stijl is meestal traditioneel wit, bedekt met matte verf. Will en

Eigenlijk, als het plafond in de kamer hoog is. In dit geval ziet de elegante kroonluchter er bijzonder harmonieus uit.

 • Voor muurafwerking breng je behang of verf aan. Het materiaal moet van hoge kwaliteit zijn, zorgvuldig geselecteerd in kleur en textuur.
 • Voor de vloer is parket een ideale keuze. Laminaat - ook goed, maar een beetje "fout", want het is nog steeds een prestatie van de moderne wetenschap. En vooral ongepast in de klassieke woonkamer zal linoleum lijken, zelfs met een patroon van 'onder de boom'. Parket is noodzakelijkerwijs bedekt met vernis, wat de coating een karakteristieke glans en een "dure" look geeft.
 • Ook voor de vloer, vooral als de woonkamer een aanzienlijke afmeting heeft, zullen keramische tegels van elementen in dezelfde kleur met een traditioneel patroon dat doen. Als het appartement een patroon van tegels op de vloer heeft, is het niet aan te raden om het tapijt te bedekken of het meubilair te verdoezelen. Daarom is het logisch patronen in het midden van de kamer te leggen. Wel, of maak een symmetrisch ornament dat de haard en andere stilistische details mooi zal omlijsten.
 • Het ontwerp van deuropeningen kan een traditioneel zwaaiende houten zijn en kan worden gemaakt in de vorm van een boog. De laatste optie is vooral relevant voor een kleine woonkamer.
 • Voor ramen is het wenselijk om prachtige houten frames te gebruiken in plaats van moderne PVC.
 • Gebruik niet veel moderne hightech-apparatuur. In het interieur van de klassieke woonkamer past in een groot plasmascherm, maar dat betekent dat grote luidsprekers, volle computer en andere apparatuur er al ongepast uitzien.
 • Bij het versieren van decoratieve elementen wordt vaak gebruik gemaakt van schilderen, soms handmatig. Zelfs het plafond en de open haard kunnen worden geverfd. In een kleine kamer is het beter om je niet te laten meeslepen door het schilderen - de grootte van de kamer laat je niet toe om zijn schoonheid te waarderen.
 • Gebruikte spiegels in een prachtig kader als een techniek om de ruimte uit te breiden.
Luxe klassieke woon-eetkamer
Klassieke, bordeauxwitte woonkamer

Behang in de woonkamer in een klassieke stijl

Woonkamer in pastelkleuren in klassieke stijl

Plafond van de woonkamer in een klassieke stijl

Vergulden in de woonkamer in een klassieke stijl

Meubilair en verlichting kiezen

Welke regels moeten u helpen bij het kiezen van meubels voor een woonkamer in een klassieke stijl:

 • De hoofdregel - het meubilair moet van hoge kwaliteit zijn, er mooi uitzien en mooi zijn. Het is het beste om het te bestellen volgens individuele parameters. Maar als een dergelijke mogelijkheid niet bestaat, moet deze met de nodige grondigheid worden geselecteerd. Kies beproefde fabrikanten, passend ontwerp, duidelijke lijnen en duidelijke vormen.
 • Gebruik meubels gemaakt van natuurlijk hout, bij voorkeur van massief hout. De moderne spaanplaat produceert niet de respectabele indruk die moet worden bereikt. Als de woonkamer een openhaard heeft, kan het meubilair alleen uit de reeks komen.
 • Bekleding van gestoffeerd meubilair is beter van dichte stof, of leer. Een populaire techniek is de bekleding van de bank donkerder van kleur door een of twee tonen dan de decoratie van de muren. Stoffen zijn ook klassiek en traditioneel. Suit velours, satijn, jacquard met zijn prachtige patronen en dichte textuur.
Stijlvolle grijs-witte klassieke woonkamer
Bruine woonkamer in klassieke stijl

Het interieur in de stijl van de Provence

Schilderen op het plafond van de woonkamer in een klassieke stijl

Grijze woonkamer in klassieke stijl

Woonkamer in de stijl van een cheby-chic

Slaapkamer in klassieke stijl

Klassieke tafel in de woonkamer

Stoelen in de woonkamer in een klassieke stijl

verlichting:

 • Een uitstekend ornament van de woonkamer in de klassieke stijl zal dienen als een massieve kroonluchter met hangers of kandelaars. Het ontwerp kan uit meerdere niveaus bestaan. Voor een dergelijk ontwerp moet het plafond echter geschikt zijn - in een kleine ruimte kan het niet worden geplaatst.
 • Kristal en brons - die materialen die het meest geschikt zijn bij het kiezen van verlichting voor de kamer.
 • Wandkandelaars in een enkele stijl vormen een perfecte aanvulling op het interieur, helpen bij het inrichten van de kamer, het markeren van een open haard, een rustruimte, enz.
Grote woonkamer in klassieke stijl
Spiegelpanelen in het interieur van de woonkamer in een klassieke stijl

Lichte woonkamer in klassieke stijl

Textiel in de woonkamer in een klassieke stijl

Donker meubilair in de woonkamer in een klassieke stijl

Klassieke woonkamer in donkere kleuren

Badkamer in een klassieke stijl

Spiegeltje in de woonkamer in een klassieke stijl

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

9 + 1 =