Interieur van de moderne woonkamer (19 foto’s): mooie designideeën

Vanaf de start van de renovatie is een goede eigenaar van te voren van plan om elke kamer in het appartement te ontwerpen: het ontwerp en de badkamer, en de gang en de slaapkamers zijn niet onbelangrijk. Wat kan ik zeggen over het ontwerp van de hoofdruimte van het huis - de woonkamer. Nu kunt u vaak de uitdrukking horen: "ontwerp in een moderne stijl." Wat is deze moderne stijl en hoe kunnen we het interieur van de woonkamer op deze manier decoreren? Laten we dit probleem in het artikel bespreken.

Moderne lichte woonkamer met houten tafel

Kenmerken van de moderne stijl in de woonkamer

Wat zijn de belangrijkste tekenen van de aanwezigheid van moderne stijl in het interieur van de woonkamer:

 • Dit is een zeer democratisch ontwerp. Hij heeft geen te luxe functies, maar tegelijkertijd zal het interieur in deze stijl niet te laconiek zijn. Uitstekend geschikt voor onze gebruikelijke appartementen, die voor het grootste deel niet kunnen bogen op een enorme afmeting en een individuele indeling.
 • De decoratie in een moderne stijl zal er goed uitzien in de woonkamer van elke grootte. Een kleine kamer die hij gezellig zal maken, en een grote kamer zal stijl en plechtigheid toevoegen.
 • De moderne stijl van de kamer is enigszins origineel. Daarom, als je vasthoudt aan conservatieve opvattingen over interieurontwerp, is het beter om stil te staan ​​bij de klassieke stijl.
 • Ongebruikelijke slagen worden gegeven aan designmeubelen, vaak lichte of lichte kleuren, ongebruikelijke kroonluchters, originele gordijnen. Kopieën van auteurs of hun kwalitatieve replica's worden gebruikt. Het belangrijkste hier is om het niet te overdrijven, en in het nastreven van het ongewone om andere belangrijke kwaliteiten van meubels en interieurartikelen niet te missen - harmonie en gemak. Interessante designhaarden kunnen ook het moderne interieur aanvullen.
 • Moderne stijl gebruikt de methode om ruimte te combineren. Vaak vanuit een aparte kleine keuken en hal een gemeenschappelijke woon-eetkamer. Deze stijlvolle truc vergroot de ruimte en maakt de keuken-woonkamer inderdaad moderner. Ook is er soms een combinatie van een woonkamer met een verwarmde loggia, vooral als de loggia goed genoeg is. Zo wordt de woonkamerruimte lichter en gemakkelijker.
 • Het kleurontwerp van de woonkamer in een moderne stijl is helemaal gratis. Een subtiel spel van halftonen en tinten, ook gebruikt voor ontwerp in de klassieke stijl, is welkom.
 • Moderne materialen en traditionele materialen zijn kenmerkend voor een dergelijke ruimte. Dus, vaak gebruikte stoelen gemaakt van metaal en plastic in lichte kleuren, interessante kroonluchters, rolluiken en vergelijkbare ideeën - mooi en origineel.
 • Voor de vloer is het best geschikt voor laminaat of parket. Eco-vriendelijke matten of tapijt van een lichte schaduw past perfect in het interieur van de woonkamer.
 • Plafonds worden vaak gebruikt op meerdere niveaus, uitrekken, vullen, enz. Pas de nieuwste nieuwerwetse manieren van ontwerpen toe. Maar het is heel acceptabel en het gebruikelijke platte witte plafond, bedekt met een gebruikelijke matte verf - voor Chroesjtsjov is dit de meest geschikte optie.
Gezellige moderne woonkamer in bruine tinten
Gele accenten in de moderne woonkamer

Zwart en wit moderne woonkamer-keuken

meubilair

Hoe de juiste meubels voor de woonkamer te kiezen in een moderne stijl:

 • De voorkeur strikte, beknopte, moderne meubels van eenvoudige, begrijpelijke vormen zonder overbodige inrichting, lichte tinten.
 • Aangezien de woonkamer in moderne stijl een ruime ruimte impliceert, is het belangrijkste bij het selecteren van meubels niet om de kamer te vervuilen. Hang geen enorme kroonluchters en zware gordijnen - ze worden in klassieke stijl gebruikt.
 • In plaats van omvangrijke kasten en nog prehistorische grote "wall" ontwerp is beter om de rekken en planken aangebracht, die kunnen worden ingericht enkele snuisterijen die het interieur sieren gebruiken. De open haard en de bovenste plank zullen ook dienen als een uitstekende plek om foto's, onderscheidingen en andere memorabilia te presenteren.
 • Bijzondere aandacht moet worden besteed aan het kiezen van een bank. Hij is in de meeste gevallen het belangrijkste actieve object van de compositie van de woonkamer. De bank moet groot genoeg en comfortabel zijn. Bekleding en design, kies de kleur van het ontwerp van de kamer. Een goede keuze is het kopen van een hoekmodel van lichte kleuren. Hij past zelfs 18 vierkante meter perfect in het interieur. m en neemt niet te veel ruimte in, wat belangrijk is voor een kleine woonkamer.
 • Moderne woonkamer met moderne technologie. Bovendien zou deze techniek behoorlijk veel moeten zijn, en het moet enorm zijn. Een groot plasmascherm en hoge, stijlvolle audioluidsprekers zijn geweldige ideeën om te kiezen.
 • Als u kiest voor een salontafel, dan zijn voor een moderne stijl modellen met een glazen bovenkant de beste. Glas - een uitstekend materiaal, bij uitstek geschikt voor deze richting, ziet er goed uit en bij het afwerken van de keuken.
 • Gebruik geen zware gordijnen in het appartement, de woonkamer in een moderne stijl zal er beter uitzien in een kamer vol met licht. Kroonluchters mogen niet te zwaar en massief zijn.
 • Gebruik geen tapijten, vooral niet die die herinneren aan het oosten en de USSR. En meer nog, hang zulke kopieën niet aan de muren van de kamer. Een klein stijlvol tapijt - witte of effen kleuren met een rustige, neutrale toon - is heel acceptabel in de buurt van de salontafel of op de bank. De decoratieve huid van een zebra of ander exotisch dier voor de open haard past ook perfect in een modern interieur.
Ongebruikelijke moderne woonkamer met schuifdeuren
Banken in de moderne woonkamer

Modulaire grijze bank in de moderne woonkeuken

kleur

Overweeg welke ideeën van kleuren en kleurencombinaties de beste keuze zijn voor een moderne woonkamer:

 • Als de woonkamer wordt gedomineerd door een grijze kleur, dan zal het in zo'n kamer gemakkelijk zijn om te ontspannen. Dit ontwerp helpt om te ontspannen van werkdagen en ontspanning. Deze kleur is zeer modern en geschikt voor een kleine woonkam
  er.
 • Als u een schoon, helder interieur wilt en als u nog geen kleine kinderen en huisdieren heeft, kunt u kiezen voor een sneeuwwit ontwerp. Zeer stijlvol uiterlijk, wit, zacht meubilair en witte stofferingstoelen. Bovendien is het kiezen van extra kleuren in dit geval heel eenvoudig: met wit ziet het er bijna bijna uit in het hele palet met bloemen in de natuur. Voeg prachtige bloemen toe in decoratieve lichtpotten - ze brengen levendigheid in het ietwat kille interieur van de kamer.
 • Als u blauw gebruikt in combinatie met beige, krijgt u een moderne woonkamer in lichte kleuren, die een gezellige en comfortabele plek wordt voor recreatieve activiteiten voor het hele gezin.
 • Als u het interieur dynamischer wilt maken, voegt u rode accessoires en decorartikelen toe. Dergelijke ideeën kunnen bestaan ​​uit rode gordijnen, een open haard met een lichte plank, een interessant ontwerp van een kroonluchter, modieuze meubels.
 • Het witzwarte interieur is een uitstekende keuze. Deze stijlvolle combinatie kan een moderne woonkamer worden, inclusief in een verre van het modernste huis. Zelfs de ruimte van de woonkamer van een kleine Chroestsjov is 18 vierkante meter. m ziet er heel anders uit. En meer nog, deze methode zal een uitkomst zijn voor een grote kamer.
Kleine gezellige woonkamer met een werkplek

Stijlvolle moderne woonkamer
Wit, grijs en bruin in het interieur van de moderne woonkamer

Wanddecoratie

Hoe de wandbekleding beter te versieren in de woonkamer van moderne stijl:

 • Het moderne interieur wordt gekenmerkt door het gebruik van verf of pleisterwerk voor de muren. Excellent ziet eruit als gips of vloeibaar behang in lichte kleuren, die een karakteristieke interessante textuur hebben. Zulke ultramoderne ideeën geven een stijlvolle, stijlvolle toets aan de woonkamer, zelfs een kleine, tot 18 vierkante meter. m.
 • Behang in het interieur van de moderne woonkamer gebruikt. Maar ze moeten ook in een moderne stijl zijn: zonder vintage krullen, retro bloemen, klassieke strips en ornamenten. Het beste van alles, of monofonisch behang, of met een modern ontwerp - gestileerde grote enkele bloemen, avant-garde elementen, enz.
Moderne woonkamer in heldere kleuren
Bakstenen en witte muren in de moderne woonkamer
Witte muren in de moderne woonkamer

tips

Een paar nuttige punten die zullen helpen om het interieur van de woonkamer in een moderne stijl te versieren:

 • Focus op één meubelstuk of een stilistisch detail in het interieur. Dit kan een mooie hoekbank of een klassiek design open haard, een groot raam Keuken-levende of glazen vitrines met verlichting, die uw collectie munten weergeeft zijn. Op grond van dit artikel en overeenkomen met alle andere details van het interieur, evenals het kleurenschema, decor: .. Chandelier, gordijnen, etc. Dus, uw woonkamer in een moderne stijl krijgt een harmonieus enkel ontwerp.
 • Vergeet de doordachte verlichting niet. Er moeten verschillende lichtbronnen zijn, het is raadzaam om spotverlichting in het appartement te gebruiken - deze ideeën zijn zelfs relevant voor een kleine Chroesjtsjov. Kaarsen en kandelaars in de woonkamer zijn niet welkom, het is beter - moderne stijlvolle lampen gemaakt van verchroomd metaal en kunststof. Ze kunnen naast de open haard en andere delen van de woonkamer worden geplaatst.
 • Als de woonkamer klein is en u wilt een interieur in een moderne stijl, dan is het een goed idee om deze kamer te verenigen met een keuken. Het wordt een vrij ruime kamer, die vervolgens kan worden ontworpen in overeenstemming met de moderne eisen. In een kleine woonkamer - tot 18 vierkante meter. m - meubels en decoratie in heldere kleuren zien er het beste uit, waardoor de ruimte visueel wordt vergroot. Witte kleur is ook welkom.
 • In de woonkamer van behoorlijke omvang zijn behang met een groot patroon en donkere kleuren acceptabel.
 • Als het plafond laag is, trekt u het visueel eruit en plakt u de muren met behang met een verticaal ornament.
Moderne woonkamer-keuken in beige-lilac tonen
Modern meubilair in de woonkamer
Ruime zwart-witte woonkamer

fouten

Wat wordt niet aanbevolen om te gebruiken bij het inrichten van de woonkamer in een moderne stijl:

 • Ingewikkelde behang, te opgehoopt plafonds met stucwerk, kan interfereren met de perceptie van het idee van de moderne stijl.
 • Zware pompeuze gordijnen voor de ramen. Hun gebruik is het voorrecht van vintage stijlen.
 • Muren en ander omvangrijk meubilair.
 • Traditionele tapijten gemaakt van wol met het juiste oosterse ornament. Het is acceptabel om ze op een meer beknopte manier te gebruiken en bij voorkeur voor de openhaard.
Kleine moderne woonkamer-keuken
Wit, crème en bruin in het interieur van de moderne woonkamer
Open haard in de moderne woonkamer
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 56 = 64