Hoe gebruik je een wandklok in het interieur van de woonkamer? (33 afbeeldingen)

De praktische betekenis van horloges is onbetwistbaar, maar ze zijn niet minder succesvol in het omgaan met de functie van een kunstobject. Wandklokken in het interieur van de woonkamer kunnen het hoofdaccent zijn of de algemene stilistische oriëntatie van de kamer ondersteunen. Het belangrijkste is om een ​​model te kiezen dat er passend en harmonieus uitziet. De onderstaande informatie helpt hierbij.

Hangende klok in de woonkamer

Klok in de woonkamer in de stijl van de Provence

Klok in de woonkamer in retrostijl

Soorten wandklokken

De basis voor de classificatie van wandklokken kan verschillende criteria zijn: het materiaal, het type mechanisme, stijl enz., Maar voor degenen die op zoek zijn naar een klok in de woonkamer, is het beter om zich te concentreren op de volgende modellen:

  • Klassieke klok (geometrisch model zonder extra functies);
  • uren abstracte vormen;
  • klokken (één of meerdere hoogwaardige schilderijen met een ingebouwde klok);
  • klok met een slinger;
  • antieke klok;
  • designerhorloges (geproduceerd in kleine series of op aanvraag).

Nu op het toppunt van populariteit, het originele horloge met een "blind dial". Maar alleen met een vluchtige blik op hen kun je alles zien, behalve de exacte tijd, dus voordat je zo'n model koopt, bedenk wat belangrijker voor je is, versier het interieur of kijk naar de tijd.

Witte muurklok in de woonkamer

Grote wandklok in de woonkamer

Zwarte muurklok in de woonkamer

Horloges en stijl van interieur

klassiek

Voor een interieur in een klassieke stijl zijn zowel moderne wandklokken als antieke modellen geschikt. U kunt veilig de keuze van houten monsters stoppen, vooral als het gaat om waardevolle houtsoorten. Het enige taboe is het elektronische scorebord.

1

Klok in de woonkamer in de stijl van een cheby-chic

Klok in de woonkamer met glas

Vintage klok in de woonkamer

minimalisme

Ideaal in dit ontwerp zullen strakke modellen lijken, zonder fantasierijke decoratieve elementen, maar het is belangrijk dat ze de woonkamer een bepaalde chic geven. De voorkeur wordt gegeven aan modellen van geometrische vormen van metaal of glas.

Hi-tech

In dit geval is het de moeite waard aandacht te schenken aan ultramoderne modellen. In hightech past een elektronisch scorebord perfect, wat niet alleen de tijd, maar ook een datum kan laten zien. Organisch in zo'n interieur is de glans van metaal, de schittering van plastic en de glitter van glas.

Klassieke klok in de woonkamer

Gekleurde wandklokken

Decor van muurklokken

Land en Provence

Interieur in een rustieke stijl is moeilijk voorstelbaar zonder een klok met een slingerende slinger of gewichten. Uitstekend zal eruit zien en met de koekoek lopen. Het element van verfijning in het rustieke interieur brengt uren pastelkleuren met een kunstmatig verouderd oppervlak of een wijzerplaat met een schilderij. Niet minder organisch passende modellen in een metalen behuizing met gesmede accessoires.

Rococo, barok en rijk

De genoemde stijlen vereisen prachtige, rijkversierde horloges. De meest modieuze modellen zullen er uitzien, gedecoreerd met het gebruik van goud, porselein, brons, kostbaar hout en kristal. Woonkamers, ingericht in deze stijlen, zijn vaak vol met schilderijen. In dit geval kunt u de bureauklok beperken.

Gesneden klok in de woonkamer

Roze klok in de woonkamer

Klok in de woonkamer in rustieke stijl

retro

Deze stijl vereist niet-standaard accessoires. Het is goed uitgerust met horloges gemaakt in marmer, brons en zilver. Retro is moeilijk voor te stellen zonder gestroomlijnde vormen en sierlijke decoraties.

De grote originele wandklok voor de woonkamer in retrostijl is een van de beste oplossingen. Organisch gezien zal het eruit zien als antieke horloges of kunstmatig verouderde modellen die de gekozen stijl uit het verleden weerspiegelen.

Houten wandklok

Wandklok over de bank

Ontwerp van de klok in de woonkamer

Uren en samenstellingswetten

Om de klok in de woonkamer te plaatsen, is de ruimte boven de open haard, tafel en sofa ideaal. Het belangrijkste is dat het gekozen wandoppervlak niet wordt overladen met een ander decor. Met een wandklok zien kleine foto's of foto's er goed uit.

Een grote rol wordt gespeeld door de grootte van de kamer. In een grote ruimte gaat een kleine klok gemakkelijk verloren. Voeg ze toe aan andere elementen, je kunt de schaal van de compositie vergroten, maar het is belangrijk om het niet te overdrijven, anders zal het resultaat het oog irriteren, dus de beste optie is een grote klok. Massieve modellen zien er heel indrukwekkend uit in co
mbinatie met een tv of een open haard. Zelfs als de ruimte klein is, kunt u een kans wagen door een model van indrukwekkende omvang te bestellen. Met zo'n klok lijkt de ruimte groter.

Bepaal de locatie van de klok wordt aanbevolen, zelfs voordat ze worden verworven. Dit vergemakkelijkt het selectieproces. Evalueer hoe het geselecteerde model eruit zal zien in het voorgestelde interieur van de woonkamer, dat kunt u in de grafische editor doen.

Wandklok in ecostijl in de woonkamer

Elektrische klok in de woonkamer

Horloges in de woonkamer in etnische stijl

Hoe verander je een horloge in een origineel decorelement?

Ongewone horloges kunnen niet alleen de woonkamer versieren, maar ook individuele dynamiek geven. Er zijn verschillende eenvoudige technieken om dit effect te bereiken.

De combinatie van meerdere uren in één ruimte is een van de nieuwste ideeën. Het zal niet iedereen passen, maar als je een filosofische betekenis in zo'n compositie stopt, kan het resultaat indrukwekkend zijn. Er zijn geen speciale regels hier. De horloges kunnen verschillen in grootte en ontwerp, asymmetrisch zijn of in één rij staan. De achtergrondwand voor een dergelijke compositie kan een contrastmuur zijn.

Wandklok met foto in de woonkamer

Smeedijzeren wandklok in de woonkamer

Ronde wandklok in de woonkamer

Uren van handige tools. Met een uurwerk en fantasie kan een wandklok van alles worden gemaakt: van plastic lepels en gehaakte servetten tot fietswielen en schelpen die tijdens de vakantie worden verzameld. Alles wat nodig is voor de implementatie van een dergelijk idee:

  • uurwerk;
  • uur- en minutenwijzers (je kunt het van een oude klok halen of het zelf doen);
  • decoratieve basis.

Zelfs het klassieke model dat niet opvallen kan gemakkelijk veranderen in een exclusief ding met een lichte gebreide cover.

Vierkante wandklok in de woonkamer

Wandklok in de woonkamer in loftstijl

Metalen wandklok in de woonkamer

Klok met fotolijsten

Ze kunnen met de hand worden gemaakt of kant-en-klaar worden gekocht. Om zo'n klok op zichzelf te bouwen, volstaat een uurwerkmechanisme met pijlen en 12 foto's binnen het kader. Als de voltooide versie aantrekkelijker is, let dan op de voorbeelden waarin de foto's op een bepaald moment kunnen worden vervangen.

Straatklok

Ze kunnen gestileerd worden of een echte straatklok zijn. Maar houd er rekening mee, hoe meer verschillende kleuren in de woonkamer, hoe minder kleuren er in het ontwerp van de klok moeten zitten. Wees niet bang om te experimenteren, zo'n onverwacht iets brengt vrijheid in het interieur van het huis.

Klok in de woonkamer in Art Nouveau-stijl

Buitenklok in de woonkamer

Wandklok in de woonkamer

Imitatie horloges

De klok kan worden geïmiteerd in een wandapplicatie of tekening. Met hetzelfde doel gebruiken moderne ontwerpers meubels die lijken op een klok in vorm. Met een vergelijkbare rol kan zelfs een klein rond venster met het bijbehorende glas-in-lood worden behandeld.

De wandklok is een veelzijdig decoratief element dat met een deskundige aanpak elke kamer kan transformeren. Het is vooral belangrijk om de juiste klok voor de woonkamer te kiezen, want dit is de plaats van demonstratie van de meest aantrekkelijke accessoires die beschikbaar zijn in het huis.

Tafelklok in de woonkamer

Originele klok in de woonkamer

Klok met standaard in de woonkamer

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

35 + = 43